X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam :)
    wstałam rano.. wypiłam szklankę wody ze śliwkami suszonymi które wieczorem sobie przygotowałam... i nic...
    zaparzyłam kawy .... 10min i afera ! w końcu potrzeba załatwiona ! haha od teraz wiem że po prostu 3 łyki kawy i nie ma się co męczyć ;)
    człowiek od razu inny humor ma !

Karolina2787, kozamonia, Elunia, mamusia2, Marteczka93, Caro lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:12

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    ooo no to git majonez :) pewnie zaraz czujesz się lżejsza :) i pomyśleć, że tak niewiele potrzeba
    o tak ! stanowczo lżejsza i zupełnie inne samopoczucie :)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi wyleczona :) hehe no to supcio że masz już ten złoty specyfik który pomaga :D hihi
    Nie ma jak kawka.

A ja ogarniam mieszkanie pranie, zmywanie, odkurzanie itd. być może szefowa jeszcze na kawkę wpadnie z moją Zosią :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dziewczyny czy któraś wie może czy można brać Clo w cyklu w którym się drożność jajowodów robi?
    Ja miałam robione soboHSG w cyklu bez stymulacji. Ale chyba tak po prostu to wypadło, że nic nie brałam.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem ;)

Wczoraj powitałam, dzisiaj już spektakularną, noworoczną @. Chłop na badania zapisany, oby wszystko było dobrze to w następnym cyklu działamy! :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Będzie dobrze, zobaczysz :)
    Ten rok będzie dla nas łaskawszy i wszystkie się doczekamy swoich maluszków :)
    I tak jak pożegnałyśmy stary rok tak pożegnamy wredne @ na najbliższe 9 miesięcy!
    Dokładnie tak będzie! :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Cześć i czołem ;)

Wczoraj powitałam, dzisiaj już spektakularną, noworoczną @. Chłop na badania zapisany, oby wszystko było dobrze to w następnym cyklu działamy! :)
    musi się udać :) mocno będę trzymać kciuki za ten cykl :)

kozamonia lubi tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dziewczyny czy któraś wie może czy można brać Clo w cyklu w którym się drożność jajowodów robi?

Bez sensu brać Clo skoro cykl i tak jest stracony. Będziesz miała robione zdjęcia RTG więc lekarze nie polecają staran w cyklu z hsg.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dzisiaj jest zimno! Siedzę w pracy i zamarzam za biurkiem :(

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dziewczyny jak dzisiaj jest zimno! Siedzę w pracy i zamarzam za biurkiem :(
    jest, jest.. nawet w Irl mocno przymroziło

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śląsku w nocy, w czwartek i piątek ma być nawet do -18! :D Czekam z niecierpliwością :D

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Bez sensu brać Clo skoro cykl i tak jest stracony. Będziesz miała robione zdjęcia RTG więc lekarze nie polecają staran w cyklu z hsg.

Gin mi powiedział że są dwie metody. Na NFZ rtg - ale często pokazuje fałszywą niedrożność lub USG - 600 zł ta "przyjemność" ma kosztować ale wynik jakby znacznie bardziej pewny i w razie potrzeby udrożnić coś można. Nie trzeba również robic przerwy w staraniu się i wyczytałam że dużo kobiet zachodzi w cyklu w którym badanie było..sama już nie wiem

Gadua bo te śliwki trzeba regularnie conajmniej 2 tyg jeść aby pomogły... Kawa ma znaczniej lepszy czas działania :) Cieszę się że juz Ci lepiej

• Samara Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wychodzi na to że najpierw musisz się zdecydować na jakąś metodę.

Po hsg najbardziej plodne sa pierw4 cykle. Masz największe prawdopodobieństwo że zajdziesz.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Niedawno wstałam :) Pije kawusie i zastanawiam się czy do lekarza się nie przejść. Chyba łapie mnie zapalenie ucha :(
    Wczoraj ogromny bol podbrzusza. Jajniki na zmiane dawaly o sobie znać... a dzisiaj jak reką odjął... dziwi mnnie jedynie czemu śluz nie taki jaki być powinien :/

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia też widziałam w pogodzie że czwartek i piątek mają być najmroźniejsze a Ty tak lubisz mróz? ;)

Mamusia współczuję choroby leć jak najszybciej do lekarza bo zapalenie ucha to bolesne dziadostwo jak już złapie na dobre. Lepiej wcześniej działać.

A ja właśnie wypiłam koktajl i byłam w aptece po moje pomoce na czas owu Jestem przygotowana :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2990e61ab87c.jpg

• mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Monia też widziałam w pogodzie że czwartek i piątek mają być najmroźniejsze a Ty tak lubisz mróz? ;)

Mamusia współczuję choroby leć jak najszybciej do lekarza bo zapalenie ucha to bolesne dziadostwo jak już złapie na dobre. Lepiej wcześniej działać.

A ja właśnie wypiłam koktajl i byłam w aptece po moje pomoce na czas owu Jestem przygotowana :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2990e61ab87c.jpg
    Ja wiem. W ostatnich 2 latach zapalenie ucha mialam co miesiąc -dwa. Tragedia, Ostatnie mialam rok temu . Od razu wzielam leki przewciwzapalne ,krople do ucha.. ale wyczytalam ostatnio ze ibuprofen źle dziala na endomentrium i utrudnia zaplodnienie... Wiec rewelacja :/

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Ja wiem. W ostatnich 2 latach zapalenie ucha mialam co miesiąc -dwa. Tragedia, Ostatnie mialam rok temu . Od razu wzielam leki przewciwzapalne ,krople do ucha.. ale wyczytalam ostatnio ze ibuprofen źle dziala na endomentrium i utrudnia zaplodnienie... Wiec rewelacja :/

Jeny to bardzo często Cię to dopada. Ja mam tak z powracającą anginą. Ibuprofen ponoć hamuje owulacje dlatego nie powinno się brać leków z nim w składzie. U mnie jest z tym czasem problem bo kiedy zdarza się bardzo bolesna @ inne tabsy mi nie pomagają więc zmuszona jestem łyknąć ibuprom ale staram się jednak ograniczać jak tylko się da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 11:44

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ