"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w to mroźne południe
Elunia dziękuję bardzo za zaproszenie ale akurat to jest nocleg dla dwóch koleżanek. Jadą na szkolenie. Ale ja będę też jechać za jakiś miesiąc dwa
Gaduaa ja tam na Twoim miejscu bym na siebie chuchała i dmuchała z każdej strony i nie wiem czy zdecydowałabym się na prace. Powinnaś odpoczywać Kochana!
Ja wczoraj miałam spontaniczny wypad z koleżankami. Najpierw kulturalna posiadówka w knajpie a potem dzikie densy Wróciłam o 3 a musiałam wstać o 9 bo mam dzisiaj kolędę.. Ksiądz zaczął chodzić od 10:00..początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim.
Przyszła @ i dobrze bo przynajmniej mogę badanie drożność zaplanować. Ale się dziewuszki wczoraj nabzdryngoliłam....ostatnio taką ilość alko to chyba na studiach piłam:)
Caro ciężko mi coś powiedzieć o noclegach w mieście w którym się mieszka ale niech w taki razie szukają na Wilanowie, Mokotowie, Sadybie bo to dzielnice przy tej ulicy którą podałaś. Niech zajrzą na Gumtree->nieruchomości na krótki termin:) -
Spokój, spokój. Wszyscy weekendują
I ja poproszę o herbatke, właśnie wstałam, a Małż pojechał po świeże bułeczki
Elunia no one coś tam szukają, ale ogólnie ciężko, bo jak nocleg w miarę tani to za parking wołają 30 zł za dobe. Heh. To planujesz drożność w tym cyklu teraz?
Karola nie mam przekonania co do zakończenia tego cyklu. Nie mam nawet w domu testu ;-Ppoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
Caro będzie zielono Gdyby @ miała być jutro to dziś miałabyś spadek.
A ja dziś kiepsko się czuje, bo jakiś nadgorliwy mieszkaniec naszego budynku od 6 zaczął odśnieżać chodnik pod moim oknem... Ponieważ zostałam obudzona na długo przed śniadaniem momentalnie mnie zemdliło i wisiałam cały ranek nad muszlą.
Kuźwa! Niedziela 6 rano a ten łopatą napierdziela...32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Caro czy ja wiem czy ten parking jest taki potrzebny. Wystarczy że pod jakąś kamerą zaparkują i będzie bezpiecznie. Cena za parking kosmiczna.
Tak, muszę zrobić drożność bo po stracie straszna infekcja mi się zrobiła, byłąm 4 tyg na antybiotyku przez co zabiłam całą dobrą florę bakteryjną, więc wdała się infekcja grzybicza.. potem zapalenie przydatków.. pęcherza i grześ dopiero po 3 mc wyszłam z tym na prostą, moja gin powiedziała że mogły mi się zrosty zrobić albo pozatykać jajowody i drożność koniecznie trzeba zrobić. Ogólnie tez jest wskazana po 12 miesiącach bezskutecznego starania się. Nie wiem tylko czy Clo mogę brać w tym cyklu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 11:13
-
Elunia wrote:Nie wiem tylko czy Clo mogę brać w tym cyklu..
Elunia, zalezy jaka metoda bedziesz robila droznosc. Jesli tradycyjny RTG to niektorzy lekarze zalecaja zeby sie wstrzymac w tym cyklu, a inni z kolei mowia ze promieniowanie jest tak male ze nie szkodzi jajkom i mozna dzialac. Jesli robisz sono HSG (ja takie mialam) to spokojnie mozesz brac clo, tylko ono czasem przyzpiesza ovu. CLo z HSg nie wykluczaja sie,pytanie tylko czy bedziecie wykorzysrywac ten cykl, bo jesli nie to nie ma sensu brac clo -
nick nieaktualnyLago wrote:Elunia, zalezy jaka metoda bedziesz robila droznosc. Jesli tradycyjny RTG to niektorzy lekarze zalecaja zeby sie wstrzymac w tym cyklu, a inni z kolei mowia ze promieniowanie jest tak male ze nie szkodzi jajkom i mozna dzialac. Jesli robisz sono HSG (ja takie mialam) to spokojnie mozesz brac clo, tylko ono czasem przyzpiesza ovu. CLo z HSg nie wykluczaja sie,pytanie tylko czy bedziecie wykorzysrywac ten cykl, bo jesli nie to nie ma sensu brac clo
Będę robić sono HSG, będziemy wykorzystywać bo wyczytałam żę w cyklu z HSG łatwiej zajść w ciąże ale nie wiem ile w tym prawdy jest.. -
Elunia wrote:Będę robić sono HSG, będziemy wykorzystywać bo wyczytałam żę w cyklu z HSG łatwiej zajść w ciąże ale nie wiem ile w tym prawdy jest..
Tak mowia te dziewczyny, ktore mialy jakies zrosty czy tez inne dolegliwosci i faktycznie hsg przepchalo jajowody co automatycznie zakonczylo sie ciaza. Jesli problem braku ciazy lezy gdzie indziej to hsg nie pomoze. Nie ma po prostu reguly i hsg nie jest lekiem na nieplodnosc. Ja bardzo liczylam ze po tym badaniu zajde w ciaze bo tez sie naczytalam jakie to wspaniale jest, nawet nie chce pisac jakie bylo moje rozczarowanie gdy dowiedzialam ze moje jajowody sa drozne a ciazy dalej nie bylo. Zebys mnie zle nie zrozumiala, warto je zrobic, ale nie nastawiac sie ze ono rozwiaze problem naszej nieplodnosci. Lepiej potraktowac to jako jedna z metod wykluczania przeszkod niz metode zafasolkowania. -
Witam się w to piękne mroźne popołudnie
Elunia a ta drożność to konieczna jest czy ta lekarka Twoja tylko "strzela" że mogą być zrosty?
Pytam bo ja właśnie w cyklu po zapaleniu przydatków ciężkim i zapaleniu pęcherza zaszłam w ciążę. A nawet odpuściłam sobie wtedy ten cykl mentalnie bo byłam święcie przekonana, że po takiej ilości antybiotyków (osobny na jajniki osobny na pęcherz plus dodatkowo jeszcze jeden taki do picia na pęcherz) to w ogólnie nie mam szans.. a wtedy o czymś takim jak udrożnianie jajowodów to nawet pojęcia nie miałam.. Może się udało bo się nie nastawiałam? -
nick nieaktualnyJa również witam się w ten biały dzień
Ja też się zbytnio nie nastawiam w tym cyklu/miesiącu duzo imprez i wyjazd w Góry @-) jeszcze tylko 4dni odliczamy z moim
Wgl dzisiaj dopiero uzupełniłam mój wykres O ja co za len ze mnie
Mysle że jeśli człowiek stara się dość długo o to by zajść w ciążę to przychodzi taki moment bezradności i mówi się'co ma być to bedzie' i się czeka. Może rzeczywiście trzeba odrobinę odpuścić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny