X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Samara Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo

Ja nie do końca na nogach, bo po obudzeniu swoje odleżeć niestety muszę. Obudziłam się bardziej zmęczona niż jak zasypiałam, masakra...

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Skoków nie oglądałam ale słyszałam jaka rewelacja dzięki Nim! kurde no coś wspaniałego :)

Samara ja też rano wstaję zmęczona.. ale od dziś wit d zacznę brać i może się coś polepszy..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w to mroźne południe :-)

Elunia dziękuję bardzo za zaproszenie <3 ale akurat to jest nocleg dla dwóch koleżanek. Jadą na szkolenie. Ale ja będę też jechać za jakiś miesiąc dwa ;-)

Gaduaa ja tam na Twoim miejscu bym na siebie chuchała i dmuchała z każdej strony i nie wiem czy zdecydowałabym się na prace. Powinnaś odpoczywać Kochana!

Ja wczoraj miałam spontaniczny wypad z koleżankami. Najpierw kulturalna posiadówka w knajpie a potem dzikie densy ;-) Wróciłam o 3 a musiałam wstać o 9 bo mam dzisiaj kolędę.. Ksiądz zaczął chodzić od 10:00..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Ja wstałam z lekkim kacem hehe :-D wczoraj byłam na urodzinach u siostry :-)
    Jak fajnie bylo zapomnieć o wszystkim i wyluzować :-D

Dzisiaj zmęczona ale trzeba ogarnąć dom bo przyjeżdżają mojego rodzice :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A co tu taki spokój? Nikogo nie ma? Widzę ładnie żeście załikendziły :D Wstawać i kawę pić bądź herbatkę kto tam co woli.

P.S Caro toż to u Ciebie grochu się szykuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 08:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Przyszła @ i dobrze bo przynajmniej mogę badanie drożność zaplanować. Ale się dziewuszki wczoraj nabzdryngoliłam....ostatnio taką ilość alko to chyba na studiach piłam:)
    Caro ciężko mi coś powiedzieć o noclegach w mieście w którym się mieszka ale niech w taki razie szukają na Wilanowie, Mokotowie, Sadybie bo to dzielnice przy tej ulicy którą podałaś. Niech zajrzą na Gumtree->nieruchomości na krótki termin:)

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój, spokój. Wszyscy weekendują :-)
    I ja poproszę o herbatke, właśnie wstałam, a Małż pojechał po świeże bułeczki <3

Elunia no one coś tam szukają, ale ogólnie ciężko, bo jak nocleg w miarę tani to za parking wołają 30 zł za dobe. Heh. To planujesz drożność w tym cyklu teraz?

Karola nie mam przekonania co do zakończenia tego cyklu. Nie mam nawet w domu testu ;-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Może właśnie tak ma być, nie spodziewanie przyjdzie szczęście bez testów bez niczego a będzie groszek :D 3mam kciuki byś pozytywnie była zaskoczona ;)

• Samara Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro będzie zielono :) Gdyby @ miała być jutro to dziś miałabyś spadek.

A ja dziś kiepsko się czuje, bo jakiś nadgorliwy mieszkaniec naszego budynku od 6 zaczął odśnieżać chodnik pod moim oknem... Ponieważ zostałam obudzona na długo przed śniadaniem momentalnie mnie zemdliło i wisiałam cały ranek nad muszlą.
    Kuźwa! Niedziela 6 rano a ten łopatą napierdziela...

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara współczuję takiej pobudki było go pizdnąć jakimś kartoflem czy coś :P

Elunia lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:31

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:32

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Caro czy ja wiem czy ten parking jest taki potrzebny. Wystarczy że pod jakąś kamerą zaparkują i będzie bezpiecznie. Cena za parking kosmiczna.
    Tak, muszę zrobić drożność bo po stracie straszna infekcja mi się zrobiła, byłąm 4 tyg na antybiotyku przez co zabiłam całą dobrą florę bakteryjną, więc wdała się infekcja grzybicza.. potem zapalenie przydatków.. pęcherza i grześ dopiero po 3 mc wyszłam z tym na prostą, moja gin powiedziała że mogły mi się zrosty zrobić albo pozatykać jajowody i drożność koniecznie trzeba zrobić. Ogólnie tez jest wskazana po 12 miesiącach bezskutecznego starania się. Nie wiem tylko czy Clo mogę brać w tym cyklu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 11:13

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Nie wiem tylko czy Clo mogę brać w tym cyklu..

Elunia, zalezy jaka metoda bedziesz robila droznosc. Jesli tradycyjny RTG to niektorzy lekarze zalecaja zeby sie wstrzymac w tym cyklu, a inni z kolei mowia ze promieniowanie jest tak male ze nie szkodzi jajkom i mozna dzialac. Jesli robisz sono HSG (ja takie mialam) to spokojnie mozesz brac clo, tylko ono czasem przyzpiesza ovu. CLo z HSg nie wykluczaja sie,pytanie tylko czy bedziecie wykorzysrywac ten cykl, bo jesli nie to nie ma sensu brac clo

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Elunia, zalezy jaka metoda bedziesz robila droznosc. Jesli tradycyjny RTG to niektorzy lekarze zalecaja zeby sie wstrzymac w tym cyklu, a inni z kolei mowia ze promieniowanie jest tak male ze nie szkodzi jajkom i mozna dzialac. Jesli robisz sono HSG (ja takie mialam) to spokojnie mozesz brac clo, tylko ono czasem przyzpiesza ovu. CLo z HSg nie wykluczaja sie,pytanie tylko czy bedziecie wykorzysrywac ten cykl, bo jesli nie to nie ma sensu brac clo

Będę robić sono HSG, będziemy wykorzystywać bo wyczytałam żę w cyklu z HSG łatwiej zajść w ciąże ale nie wiem ile w tym prawdy jest..

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Będę robić sono HSG, będziemy wykorzystywać bo wyczytałam żę w cyklu z HSG łatwiej zajść w ciąże ale nie wiem ile w tym prawdy jest..

Tak mowia te dziewczyny, ktore mialy jakies zrosty czy tez inne dolegliwosci i faktycznie hsg przepchalo jajowody co automatycznie zakonczylo sie ciaza. Jesli problem braku ciazy lezy gdzie indziej to hsg nie pomoze. Nie ma po prostu reguly i hsg nie jest lekiem na nieplodnosc. Ja bardzo liczylam ze po tym badaniu zajde w ciaze bo tez sie naczytalam jakie to wspaniale jest, nawet nie chce pisac jakie bylo moje rozczarowanie gdy dowiedzialam ze moje jajowody sa drozne a ciazy dalej nie bylo. Zebys mnie zle nie zrozumiala, warto je zrobic, ale nie nastawiac sie ze ono rozwiaze problem naszej nieplodnosci. Lepiej potraktowac to jako jedna z metod wykluczania przeszkod niz metode zafasolkowania.

• ladybag Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w to piękne mroźne popołudnie :)

Elunia a ta drożność to konieczna jest czy ta lekarka Twoja tylko "strzela" że mogą być zrosty?
    Pytam bo ja właśnie w cyklu po zapaleniu przydatków ciężkim i zapaleniu pęcherza zaszłam w ciążę. A nawet odpuściłam sobie wtedy ten cykl mentalnie bo byłam święcie przekonana, że po takiej ilości antybiotyków (osobny na jajniki osobny na pęcherz plus dodatkowo jeszcze jeden taki do picia na pęcherz) to w ogólnie nie mam szans.. a wtedy o czymś takim jak udrożnianie jajowodów to nawet pojęcia nie miałam.. Może się udało bo się nie nastawiałam?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w ten biały dzień :-)

Ja też się zbytnio nie nastawiam w tym cyklu/miesiącu duzo imprez i wyjazd w Góry @-) jeszcze tylko 4dni odliczamy z moim :-)
    Wgl dzisiaj dopiero uzupełniłam mój wykres O ja co za len ze mnie :-D
    Mysle że jeśli człowiek stara się dość długo o to by zajść w ciążę to przychodzi taki moment bezradności i mówi się'co ma być to bedzie' i się czeka. Może rzeczywiście trzeba odrobinę odpuścić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia ja się na tym badaniu nie znam ale mocno będę trzymać kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli :-) <3

Elunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety niedawno mialam nie miła sytuację ze swoją jedną kuzynkai jej mężczyzną bardzo mnie zabolały ich słowa postanowiłam urwać kontakt bynajmniej na jakiś czas.

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ