X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Samara Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro owu mialas 16 dc więc 12 dpo wcale nie jest tak miarodajny. Myślę ze spokojnie jeszcze dwa dni do testowania.
    Ja w obu trafionych cyklach owu miałam 14 dc a test robilam 12 dpo ale krechy miałam ledwo widoczne. Trzymam kciuki.

Czy Wy też dziś takie padniete jesteście? Ja się czuję jakbym nie wstała a zmartwychwstala.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    w weekend wpadłam w szał przygotowań weselnych:) Ale mam frajdę, przynajmniej trochę odciąga to myśli o dzidziusiu:)

@ jakaś brutalna bo tym duphastonie, nie dość że bardziej obfita to boli mnie dosłownie wszystko..

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza zima zła :) my się zimy nie boimy.... :) lubię taką zimę nawet jak trzeba się ubierać na bałwana :)
    Caro ja się czuję świetnie tylko brzuch zaczyna mi przeszkadzać w niektórych czynnościach :)
    Samara ja co prawda czasem źle sypiam ale dzisiaj to energie mam normalną, słońce świeci mróz szczypie :) może twoja dzidzia chce żebyś zwolniła poleniuchowała :)
    Elunia fajnie że masz czym głowę zająć bo wtedy na spontanie baby samo się pojawi :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)
    Dziewczyny które nadal starają się o maluszka jak zażywacie kwas foliowy w jakiej dawce?
    Te które są w ciąży oczywiście też do was te pytanie jaka dawka zanim udało się wam zajść w ciążę?

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej ;-)
    Dziewczyny które nadal starają się o maluszka jak zażywacie kwas foliowy w jakiej dawce?
    Te które są w ciąży oczywiście też do was te pytanie jaka dawka zanim udało się wam zajść w ciążę?
    ja zażywałam standardowo 0,4 mg czyli 400 ug

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo
    zombi żyje....

Caro jeszcze nie wszystko stracone , trzymam kciuki
    Samara ja dziś typowy zombiak.. nie dość że nie spałam pół nocy to jeszcze jakaś nie wiem.. ble...
    Judi ja brałam z elevitem a tam jets chyba 0,8 kwasu foliowego.. a teraz biorę femibion i tam jest 0,4 zwykłego i 0,4 metylowanego

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulcu jak się czujesz? czytałam to co naskrobałaś o pracy i nadal masz zamiar spróbować?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Gadulcu jak się czujesz? czytałam to co naskrobałaś o pracy i nadal masz zamiar spróbować?
    no właśnie jutro powinnam iść .. ale ciągle się waham.. bo dziś porobiłam dosyć w swoim własnym domu, a to przecież tylko podstawowe rzeczy, odkurzyć , zmyć podłogę itd a czuje się jakbym maraton przebiegła a śluzu mam tyle że pływam... i nie wiem czy jutro iść...

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no właśnie jutro powinnam iść .. ale ciągle się waham.. bo dziś porobiłam dosyć w swoim własnym domu, a to przecież tylko podstawowe rzeczy, odkurzyć , zmyć podłogę itd a czuje się jakbym maraton przebiegła a śluzu mam tyle że pływam... i nie wiem czy jutro iść...
    jakby nie patrzeć to jest ciężka praca, jeśli możesz sobie pozwolić na przerwę to z niej skorzystaj bo pierwsze trzy miesiące sama przecież wiesz są najbardziej obciążone ryzykiem...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    jakby nie patrzeć to jest ciężka praca, jeśli możesz sobie pozwolić na przerwę to z niej skorzystaj bo pierwsze trzy miesiące sama przecież wiesz są najbardziej obciążone ryzykiem...
    no właśnie się zastanawiam ... eh ciężkie decyzję.. a w środę idę do urzędu na rozmowę w sprawie zakładania własnej działalności z dotacją z urzędu więc może warto się bardziej skupić na tym i olać to całe sprzątanie?
    chciałam jeszcze wystartować na ten czas z pieczeniem ciast za kasę...

• calanthe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:33

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny też biorę 1tabletek dziennie, ale tak sobie myślałam cz nie można zwiększyć sobie dawki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam kolęde. Niestety będe sama bo mój w pracy dopiero wieczorem wraca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie dziewczyny wiecie czy jest gdzies do kupienia bielizna termiczna albo jakies legginsy? :-)

• Caro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa!
    Zaraz eksploduje. Płaczem. Rykiem. Spadek formy mi się załączył. Zdecydowanie stawiam dzisiaj na lody z podwójną polewą czekoladową..
    Test negatywny, mimo że czułam że nic to jednak lekko zawiódł, a dzisiaj w pracy dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży.

Tak o! :-(

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Dzięki dziewczyny też biorę 1tabletek dziennie, ale tak sobie myślałam cz nie można zwiększyć sobie dawki.

ja przed ciążą brałam też tak jak dziewczyny standardowo 1 tabl czyli 400ug, w aptece ewentualnie bez recepty można kupić jeszcze 800ug. Te większe jak np 15 mg są tylko na receptę.
    Ja w 2 ciąży brałam 800ug.. a teraz też biorę zwiększoną dawkę ze względu właśnie na moją historię.. u kobiety zdrowej chyba nie ma potrzeby zwiększania dawki - może spytaj lekarza przy następnej wizycie?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w tym tyg badania genetyczne i zaczynam się stresować bo sobie bzdurną teorię wymyśliłam... :<
    Caro wrote:
    Aaaaaaa!
    Zaraz eksploduje. Płaczem. Rykiem. Spadek formy mi się załączył. Zdecydowanie stawiam dzisiaj na lody z podwójną polewą czekoladową..
    Test negatywny, mimo że czułam że nic to jednak lekko zawiódł, a dzisiaj w pracy dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży.

Tak o! :-(

Hmmm.. wyobraziłam sobie tego loda ^_^ jadłabym :D
    Caro ale nie dołuj.. temp nie spada więc jeszcze nic straconego :)
    Jak się w ogóle czujesz? masz jakieś bóle okresowe? biust boli?

Powiedziałabym żebyś koleżanką się nie przejmowała, ale wiem jak to jest :(
    Mogę Cię tylko wirtualnie popacusiać po główce i przytulić..

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Ja mam w tym tyg badania genetyczne i zaczynam się stresować bo sobie bzdurną teorię wymyśliłam... :<
    jaką? ;)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ