X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Samara Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro owu mialas 16 dc więc 12 dpo wcale nie jest tak miarodajny. Myślę ze spokojnie jeszcze dwa dni do testowania.
    Ja w obu trafionych cyklach owu miałam 14 dc a test robilam 12 dpo ale krechy miałam ledwo widoczne. Trzymam kciuki.

Czy Wy też dziś takie padniete jesteście? Ja się czuję jakbym nie wstała a zmartwychwstala.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    w weekend wpadłam w szał przygotowań weselnych:) Ale mam frajdę, przynajmniej trochę odciąga to myśli o dzidziusiu:)

@ jakaś brutalna bo tym duphastonie, nie dość że bardziej obfita to boli mnie dosłownie wszystko..

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza zima zła :) my się zimy nie boimy.... :) lubię taką zimę nawet jak trzeba się ubierać na bałwana :)
    Caro ja się czuję świetnie tylko brzuch zaczyna mi przeszkadzać w niektórych czynnościach :)
    Samara ja co prawda czasem źle sypiam ale dzisiaj to energie mam normalną, słońce świeci mróz szczypie :) może twoja dzidzia chce żebyś zwolniła poleniuchowała :)
    Elunia fajnie że masz czym głowę zająć bo wtedy na spontanie baby samo się pojawi :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)
    Dziewczyny które nadal starają się o maluszka jak zażywacie kwas foliowy w jakiej dawce?
    Te które są w ciąży oczywiście też do was te pytanie jaka dawka zanim udało się wam zajść w ciążę?

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej ;-)
    Dziewczyny które nadal starają się o maluszka jak zażywacie kwas foliowy w jakiej dawce?
    Te które są w ciąży oczywiście też do was te pytanie jaka dawka zanim udało się wam zajść w ciążę?
    ja zażywałam standardowo 0,4 mg czyli 400 ug

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo
    zombi żyje....

Caro jeszcze nie wszystko stracone , trzymam kciuki
    Samara ja dziś typowy zombiak.. nie dość że nie spałam pół nocy to jeszcze jakaś nie wiem.. ble...
    Judi ja brałam z elevitem a tam jets chyba 0,8 kwasu foliowego.. a teraz biorę femibion i tam jest 0,4 zwykłego i 0,4 metylowanego

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulcu jak się czujesz? czytałam to co naskrobałaś o pracy i nadal masz zamiar spróbować?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Gadulcu jak się czujesz? czytałam to co naskrobałaś o pracy i nadal masz zamiar spróbować?
    no właśnie jutro powinnam iść .. ale ciągle się waham.. bo dziś porobiłam dosyć w swoim własnym domu, a to przecież tylko podstawowe rzeczy, odkurzyć , zmyć podłogę itd a czuje się jakbym maraton przebiegła a śluzu mam tyle że pływam... i nie wiem czy jutro iść...

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no właśnie jutro powinnam iść .. ale ciągle się waham.. bo dziś porobiłam dosyć w swoim własnym domu, a to przecież tylko podstawowe rzeczy, odkurzyć , zmyć podłogę itd a czuje się jakbym maraton przebiegła a śluzu mam tyle że pływam... i nie wiem czy jutro iść...
    jakby nie patrzeć to jest ciężka praca, jeśli możesz sobie pozwolić na przerwę to z niej skorzystaj bo pierwsze trzy miesiące sama przecież wiesz są najbardziej obciążone ryzykiem...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    jakby nie patrzeć to jest ciężka praca, jeśli możesz sobie pozwolić na przerwę to z niej skorzystaj bo pierwsze trzy miesiące sama przecież wiesz są najbardziej obciążone ryzykiem...
    no właśnie się zastanawiam ... eh ciężkie decyzję.. a w środę idę do urzędu na rozmowę w sprawie zakładania własnej działalności z dotacją z urzędu więc może warto się bardziej skupić na tym i olać to całe sprzątanie?
    chciałam jeszcze wystartować na ten czas z pieczeniem ciast za kasę...

• calanthe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:33

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny też biorę 1tabletek dziennie, ale tak sobie myślałam cz nie można zwiększyć sobie dawki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam kolęde. Niestety będe sama bo mój w pracy dopiero wieczorem wraca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie dziewczyny wiecie czy jest gdzies do kupienia bielizna termiczna albo jakies legginsy? :-)

• Caro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa!
    Zaraz eksploduje. Płaczem. Rykiem. Spadek formy mi się załączył. Zdecydowanie stawiam dzisiaj na lody z podwójną polewą czekoladową..
    Test negatywny, mimo że czułam że nic to jednak lekko zawiódł, a dzisiaj w pracy dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży.

Tak o! :-(

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Dzięki dziewczyny też biorę 1tabletek dziennie, ale tak sobie myślałam cz nie można zwiększyć sobie dawki.

ja przed ciążą brałam też tak jak dziewczyny standardowo 1 tabl czyli 400ug, w aptece ewentualnie bez recepty można kupić jeszcze 800ug. Te większe jak np 15 mg są tylko na receptę.
    Ja w 2 ciąży brałam 800ug.. a teraz też biorę zwiększoną dawkę ze względu właśnie na moją historię.. u kobiety zdrowej chyba nie ma potrzeby zwiększania dawki - może spytaj lekarza przy następnej wizycie?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w tym tyg badania genetyczne i zaczynam się stresować bo sobie bzdurną teorię wymyśliłam... :<
    Caro wrote:
    Aaaaaaa!
    Zaraz eksploduje. Płaczem. Rykiem. Spadek formy mi się załączył. Zdecydowanie stawiam dzisiaj na lody z podwójną polewą czekoladową..
    Test negatywny, mimo że czułam że nic to jednak lekko zawiódł, a dzisiaj w pracy dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży.

Tak o! :-(

Hmmm.. wyobraziłam sobie tego loda ^_^ jadłabym :D
    Caro ale nie dołuj.. temp nie spada więc jeszcze nic straconego :)
    Jak się w ogóle czujesz? masz jakieś bóle okresowe? biust boli?

Powiedziałabym żebyś koleżanką się nie przejmowała, ale wiem jak to jest :(
    Mogę Cię tylko wirtualnie popacusiać po główce i przytulić..

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Ja mam w tym tyg badania genetyczne i zaczynam się stresować bo sobie bzdurną teorię wymyśliłam... :<
    jaką? ;)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ