X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety procedura odroczona o miesiąc, przynajmniej o ten miesiąc. Za ok 3-4 tyg powtarzam badania na toxo i zobaczymy. Mam nadzieję, że już wtedy wyjdzie w miarę ok, bo u mojego efekty clostibegytu też nie będą się długo utrzymywać :(

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia głowa do góry, wiem że jest pod górkę ale wierzę że się doczekacie szczęścia <3

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    U nas niestety procedura odroczona o miesiąc, przynajmniej o ten miesiąc. Za ok 3-4 tyg powtarzam badania na toxo i zobaczymy. Mam nadzieję, że już wtedy wyjdzie w miarę ok, bo u mojego efekty clostibegytu też nie będą się długo utrzymywać :(
    już tyle czekacie to miesiąc w tą czy w tą to jest nic.. najważniejszy jest cel tej podróży.. to jest tak jak byś szła za garnczkiem złota na końcu tęczy :)

Samara, ladybag, Posok82, Karolina2787, kozamonia lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień

Chociaż u mnie nie zbyt ładny bo pada i wieje i z tego co wiem ma być tak jeszcze przez następny tydzień :-\ kawa koniecznie któraś chętna i już nie śpi? :-)

• Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, z rana to widzę ze mało nas.
    Ja w tej chwili po herbatce i śniadanku, a za godzinkę zapraszam na kawkę i pączusia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie witam po porannym prysznicu i śniadanku ;) Pranie i zmywara załadowane, teraz robię obiad a w zasadzie sam się robi w piekarniku bo mam dziś wyjątkowo do pracy na 12. Pączka nie zjadłam i chyba nie zjem, bo coś ostatnio nie mam w ogóle apetytu. Gdyby nie miesiączka trwająca pomyślałabym że w ciąży jestem ;) śpie w cholere dużo, po 11h nawet. Wieczorem ok 20 już jestem padnięta i nie do życia. Czekam na wiosnę ;)

Cieszę się że u Was wszystko w porządku.

Caro bardzo się cieszę że kciukasy pomogły ;)

Kozamonia nie martw się, ten miesiąc czy dwa dłużej to nic tak naprawdę ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam się z wami i ja..
    Nie wiem co u mnie będzie z paczkami, w Irl mamy ale nie takie smaczne jak w Pl..i nie zawsze są dostępne w tutejszym sklepie, a do polskiego sklepu mi się nie chce jechać, strasznie u nas wieje.. Jakiś huragan mamy i bez kitu go słychać. Większość nocy mnie budził..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała upiec ale w zasadzie dla dwóch osób to mi się nie chce stać przy tym oleju i później cała chata zasmrodzona ;) Tym bardziej, że mąż to zje może jednego albo i wcale. To odpuszczam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:26

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja bym chciała upiec ale w zasadzie dla dwóch osób to mi się nie chce stać przy tym oleju i później cała chata zasmrodzona ;) Tym bardziej, że mąż to zje może jednego albo i wcale. To odpuszczam ;)

U mnie we Wro też wieje, może nie aż tak bardzo bo spałam jak zabita, ale wietrzysko jest ;)
    a mi się nie chcę piec.. z pączkami trochę roboty jest.. a tak jak mówisz.. narobisz się i połowa zostanie ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Jeszczee z moim podejściem, że jedzenia nie wyrzucę to później sama wszystko zjadam często na siłę ;) Tak gadamy o tych pączkach, że chyba jednak sobie jednego kupię i zjem

• Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro super że wszystko w porządku u Was, leżcie i odpoczywajcie :)
    Tylko ruszaj się wyłącznie do toalety.
    Kozamonia zobaczysz szybciutko zleci ten miesiąc, głowa do góry .
    veritaserum a moje pączusie są pyszne, ale tak naprawdę nie mam na nie ochoty od tego robienia ich ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak pojadę po te pączki.. mąż zostawił termos z ciepłą kawą.. sklep mam blisko jego pracy, więc niech zna moje dobre serce, kupie pączki, zaparzę mu świeżej kawy i przywiozę na długiej przerwie hihih

• ladybag Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    W końcu dziś pospałam ^_^
    ogarnęłam się i zaraz lecę na miasto :)

U nas wczoraj tak padało, a ja akurat do sklepu poszłam..
    Czujecie że było wody po kostki i wleciała mi przez suwak do buta? :D
    Teraz to mi się chce z tego śmiać, ale wczoraj byłam nieziemsko wq.. bo wyszłam na 5 min a wszystko miałam mokre :/
    A dziś - słonko się przeciera, może choć troche poświeci :)

Caro jak dziś samopoczucie?
    Gaduaaa to kicha, że tak wieje i nie mogłaś pospać, może jak wrócisz od męża to sobie drzemkę utniesz;)

Też bym te pączki zorbiła, ale jak mówicie- cżłowiek się narobi a potem nie ma kto tego jeść :P
    Więc po prostu jak będę na mieście wejdę do jakiejś cukierni i o ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Witam się i ja :)
    W końcu dziś pospałam ^_^
    ogarnęłam się i zaraz lecę na miasto :)

U nas wczoraj tak padało, a ja akurat do sklepu poszłam..
    Czujecie że było wody po kostki i wleciała mi przez suwak do buta? :D
    Teraz to mi się chce z tego śmiać, ale wczoraj byłam nieziemsko wq.. bo wyszłam na 5 min a wszystko miałam mokre :/
    A dziś - słonko się przeciera, może choć troche poświeci :)

Caro jak dziś samopoczucie?
    Gaduaaa to kicha, że tak wieje i nie mogłaś pospać, może jak wrócisz od męża to sobie drzemkę utniesz;)

Też bym te pączki zorbiła, ale jak mówicie- cżłowiek się narobi a potem nie ma kto tego jeść :P
    Więc po prostu jak będę na mieście wejdę do jakiejś cukierni i o ;)
    a tak se .. kaszel straszny mnie męczy... ledwo mówię.. no ale co zrobisz..

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) to ja mam propozycję naróbcie pączków i mi podeślijcie - u nas się nie zmarnują :D ja chciałam zrobić węzełki ale ostatecznie wyszły mi poduszeczki takie małe pseudopączki muszą na dzisiaj wystarczyć tym bardziej że mamy jeszcze pół tortownicy ciasta galaretkowatego :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi tak patrzę jak twój suwak zapiernicza do przodu a dopiero testa robiłaś :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Gadi tak patrzę jak twój suwak zapiernicza do przodu a dopiero testa robiłaś :)
    mój to daleko w tyle za Tobą :) Ty ZA CHWILĘ rodzisz! hah

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mój to daleko w tyle za Tobą :) Ty ZA CHWILĘ rodzisz! hah
    oj tam za chwilę termin dopiero w marcu :) w cale się nie zdziwię jak urodzę po terminie bo nie czuję żadnych objawów, jedynie młody jakiś czas temu przybrał pozycję główką w dół:)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że w ogóle się zorientuję że to już TO :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    mam nadzieję że w ogóle się zorientuję że to już TO :D
    oj zorientujesz się.. zobaczysz ze się zorientujesz :D haha

Posok82 lubi tę wiadomość

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ