X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jak na razie nie pada, co prawda pieruńsko wieje ale chyba wybiorę się z psiakiem do lasu - jemu to dobrze zrobi a i ja z chęcią pospaceruję :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu ciszą wieje, chyba wszystkie stoją w kolejkach po pączusie.
    Ja jade na gotowe do mamy :)

Posok82 lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam tylko jednego i na dodatek nie takiego jakbym chciała łee... ale może i dobrze bo trzeba na wiosnę jakoś wyglądać a nie straszyć :P

Posok82 lubi tę wiadomość

• ladybag Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam póki co 1 na mieście bo zglodnialam na trasie :)
    Ale już czekają na mnie 2 bo kupiłam i mąż kupił 8 !
    Ale będzie rozpusta ^_^
    A zaraz będziemy jedli pizze bo zrobiliśmy - mniam pachnie w całym mieszkaniu ^_^

I pogoda się skiepscila. Znów pada i wieje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 17:33

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag no to wyżerę macie na całego :D Smakówa!

U mnie taka pogoda wietrzna i deszczowa ma być jeszcze przez następny tydzień! Po prostu świetnie :/

Zmieniając temat: Apteka odesłała mi pieniądze za tabsy. Całe szczęście. Jak na razie nie zamawiam a kaskę bd miała na wizytę u ginka ^_^

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam ofertę pracy... na umowę.. i chyba pójdę.. bynajmniej spróbować..

Tylko w sobote i niedziele po 7 godz.. do polskiej restauracji :) pod okiem kuzynki która wie że jestem w ciąży i najcięższą robotę bierze na siebie ... myślę, że lepsze to niż sprzątanie co?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi Ty pracoholiczko! Czy Ty nie usiedzisz na tyłku? No cholera masz dbać o siebie i o dzidzię teraz a nie pracować. Co miałabyś robić w tej pracy co? Bo tylko lekkie ma się rozumieć!

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadi Ty pracoholiczko! Czy Ty nie usiedzisz na tyłku? No cholera masz dbać o siebie i o dzidzię teraz a nie pracować. Co miałabyś robić w tej pracy co? Bo tylko lekkie ma się rozumieć!
    no lekkie lekkie.. ale tu chodzi o macierzyńskie.. bo jak nie jestem obecnie zatrudniona to mi przepadną i lata i większa kasa..
    jak nie dam rady to pójdę na zwolnienie najwyżej.. a potrzebuję papier :)
    będę kelnerować.. i ogarniać :) w kuchni i na zapleczu. Bez dźwigania heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie masz moje pozwoleństwo :-P wiesz że ja tu czuwam nad Tobą i masz wszystko jak najmniej uciążliwe i broń boże dźwigać. Kochana uważaj na siebie i groszka proszę ❤❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakby tylko jakiś problem czy coś się działo to raz raz na zwolnienie i koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo jest tu ktoś? Czyżby nasz wątek umierał? No kochane zapraszam na piatkowa kawę :-)

• Samara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem.

Kawka wypita, małe śniadanko wsunięte. Pogoda woła o pomstę do nieba, ale trzeba przepękać.

Też bym sobie do pracy wróciła, nawet wczoraj to zasugerowałam mojej kierowniczce, ale nie chcą mnie widzieć

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good morning ;)
    no ja się szykuję na następny weekend do pracy ;) teraz na mnie nakrzyczeli, że chora jestem i mam najpierw się wykurować .. tak więc czekam.. do tego kuzynka ma ogarnąć w niedziele sprawy mojej umowy..żebym wiedziała czego mogę się spodziewać :) fajnie, cieszę się

śniadanko też wciągnęłam już o 7 jak zawsze.. herbatka spita.. i niedługo jadę do pracy :) a potem... R. ma dziś pół dnia i też jedzie zawieść CV do jednego biura bo chce zmienić pracę.. także ten rok niesie nam wiele zmian... :) i dobrze !

Karolina2787, Posok82 lubią tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi trzymam kciuki za Ciebie i męża, aby z pracą się udało.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi ty to masz pomysly, ale rozumiem bo pewnie tez bym probowala, mam nadzieje ze faktycznie bedzie w miare lekka praca. Ogolnie zycze powodzenia Tobie i mezowi :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    kurcze ale u nas wieje to tragedia. Aż córcia na dworze chciała mi coś pokazać to się tak wystraszyła że szybko uciekła do auta ;)
    A ja kurcze mierzyłam temp. a termometr coś mi swinguje i chciałam zobaczyć rano temp. a tam nic nie ma :(

• Samara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie zamieć...

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• ladybag Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja

Samara fajnie ze masz taką pracę do której sama z chęcią byś poszła :)

Gadi ten Twój wiatr chyba do nas przywedrowal.. w nocy tak wiało ze mowie matko.. samolot jaki czy co tak hałasuje :P aż okna delikatnie chodziły. . Masakra. Dziś tez nieźle daje :/
    Kuruj się i powodzenia Tobie i malzowi w pracusi

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Witam i ja

Samara fajnie ze masz taką pracę do której sama z chęcią byś poszła :)

Gadi ten Twój wiatr chyba do nas przywedrowal.. w nocy tak wiało ze mowie matko.. samolot jaki czy co tak hałasuje :P aż okna delikatnie chodziły. . Masakra. Dziś tez nieźle daje :/
    Kuruj się i powodzenia Tobie i malzowi w pracusi

Ja darzę moją pracę i miłością i nienawiścią (jak Smigol...), ciężko czasem stwierdzić co mnie tam trzyma. Chyba chęć pędu.
    Teraz im więcej wolnego czasu mam, tym mniej rzeczy potrafię zrobić. A jak pracowałam to nawet po 10-12 h w biurze, potem siłownia, potem sprzątanie i w między czasie obiadek. A teraz? Wstanie z łóżka to dla mnie wyczyn.

Posok82, Gaduaaa lubią tę wiadomość

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Gaduaa uważaj na siebie Kochana. Na siebie i Gadulątko. Rozumiem o co chodzi z tą pracą i wierzę że Ty znasz siebie najlepiej i znasz granicę <3

Powiem Wam że moja psychika podupadła. Na zmianę płacze i się śmieje.. Nie mam na nic siły i ochoty. Nie wiem co się dzieje tam w środku i ta niepewność jest dla mnie przerażająca. Nadal plamie na brązowo. Niby dobrze bo nie ma krwi, ale i tak mnie to niepokoi.. Każde zakłucie mnie niepokoi. Wszystko mnie niepokoi..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ