Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jak na razie nie pada, co prawda pieruńsko wieje ale chyba wybiorę się z psiakiem do lasu - jemu to dobrze zrobi a i ja z chęcią pospaceruję :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu ciszą wieje, chyba wszystkie stoją w kolejkach po pączusie.
    Ja jade na gotowe do mamy :)

Posok82 lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam tylko jednego i na dodatek nie takiego jakbym chciała łee... ale może i dobrze bo trzeba na wiosnę jakoś wyglądać a nie straszyć :P

Posok82 lubi tę wiadomość

• ladybag Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam póki co 1 na mieście bo zglodnialam na trasie :)
    Ale już czekają na mnie 2 bo kupiłam i mąż kupił 8 !
    Ale będzie rozpusta ^_^
    A zaraz będziemy jedli pizze bo zrobiliśmy - mniam pachnie w całym mieszkaniu ^_^

I pogoda się skiepscila. Znów pada i wieje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 17:33

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag no to wyżerę macie na całego :D Smakówa!

U mnie taka pogoda wietrzna i deszczowa ma być jeszcze przez następny tydzień! Po prostu świetnie :/

Zmieniając temat: Apteka odesłała mi pieniądze za tabsy. Całe szczęście. Jak na razie nie zamawiam a kaskę bd miała na wizytę u ginka ^_^

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam ofertę pracy... na umowę.. i chyba pójdę.. bynajmniej spróbować..

Tylko w sobote i niedziele po 7 godz.. do polskiej restauracji :) pod okiem kuzynki która wie że jestem w ciąży i najcięższą robotę bierze na siebie ... myślę, że lepsze to niż sprzątanie co?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi Ty pracoholiczko! Czy Ty nie usiedzisz na tyłku? No cholera masz dbać o siebie i o dzidzię teraz a nie pracować. Co miałabyś robić w tej pracy co? Bo tylko lekkie ma się rozumieć!

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadi Ty pracoholiczko! Czy Ty nie usiedzisz na tyłku? No cholera masz dbać o siebie i o dzidzię teraz a nie pracować. Co miałabyś robić w tej pracy co? Bo tylko lekkie ma się rozumieć!
    no lekkie lekkie.. ale tu chodzi o macierzyńskie.. bo jak nie jestem obecnie zatrudniona to mi przepadną i lata i większa kasa..
    jak nie dam rady to pójdę na zwolnienie najwyżej.. a potrzebuję papier :)
    będę kelnerować.. i ogarniać :) w kuchni i na zapleczu. Bez dźwigania heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie masz moje pozwoleństwo :-P wiesz że ja tu czuwam nad Tobą i masz wszystko jak najmniej uciążliwe i broń boże dźwigać. Kochana uważaj na siebie i groszka proszę ❤❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakby tylko jakiś problem czy coś się działo to raz raz na zwolnienie i koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo jest tu ktoś? Czyżby nasz wątek umierał? No kochane zapraszam na piatkowa kawę :-)

• Samara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem.

Kawka wypita, małe śniadanko wsunięte. Pogoda woła o pomstę do nieba, ale trzeba przepękać.

Też bym sobie do pracy wróciła, nawet wczoraj to zasugerowałam mojej kierowniczce, ale nie chcą mnie widzieć

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good morning ;)
    no ja się szykuję na następny weekend do pracy ;) teraz na mnie nakrzyczeli, że chora jestem i mam najpierw się wykurować .. tak więc czekam.. do tego kuzynka ma ogarnąć w niedziele sprawy mojej umowy..żebym wiedziała czego mogę się spodziewać :) fajnie, cieszę się

śniadanko też wciągnęłam już o 7 jak zawsze.. herbatka spita.. i niedługo jadę do pracy :) a potem... R. ma dziś pół dnia i też jedzie zawieść CV do jednego biura bo chce zmienić pracę.. także ten rok niesie nam wiele zmian... :) i dobrze !

Karolina2787, Posok82 lubią tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi trzymam kciuki za Ciebie i męża, aby z pracą się udało.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi ty to masz pomysly, ale rozumiem bo pewnie tez bym probowala, mam nadzieje ze faktycznie bedzie w miare lekka praca. Ogolnie zycze powodzenia Tobie i mezowi :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    kurcze ale u nas wieje to tragedia. Aż córcia na dworze chciała mi coś pokazać to się tak wystraszyła że szybko uciekła do auta ;)
    A ja kurcze mierzyłam temp. a termometr coś mi swinguje i chciałam zobaczyć rano temp. a tam nic nie ma :(

• Samara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie zamieć...

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• ladybag Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja

Samara fajnie ze masz taką pracę do której sama z chęcią byś poszła :)

Gadi ten Twój wiatr chyba do nas przywedrowal.. w nocy tak wiało ze mowie matko.. samolot jaki czy co tak hałasuje :P aż okna delikatnie chodziły. . Masakra. Dziś tez nieźle daje :/
    Kuruj się i powodzenia Tobie i malzowi w pracusi

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Witam i ja

Samara fajnie ze masz taką pracę do której sama z chęcią byś poszła :)

Gadi ten Twój wiatr chyba do nas przywedrowal.. w nocy tak wiało ze mowie matko.. samolot jaki czy co tak hałasuje :P aż okna delikatnie chodziły. . Masakra. Dziś tez nieźle daje :/
    Kuruj się i powodzenia Tobie i malzowi w pracusi

Ja darzę moją pracę i miłością i nienawiścią (jak Smigol...), ciężko czasem stwierdzić co mnie tam trzyma. Chyba chęć pędu.
    Teraz im więcej wolnego czasu mam, tym mniej rzeczy potrafię zrobić. A jak pracowałam to nawet po 10-12 h w biurze, potem siłownia, potem sprzątanie i w między czasie obiadek. A teraz? Wstanie z łóżka to dla mnie wyczyn.

Posok82, Gaduaaa lubią tę wiadomość

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Gaduaa uważaj na siebie Kochana. Na siebie i Gadulątko. Rozumiem o co chodzi z tą pracą i wierzę że Ty znasz siebie najlepiej i znasz granicę <3

Powiem Wam że moja psychika podupadła. Na zmianę płacze i się śmieje.. Nie mam na nic siły i ochoty. Nie wiem co się dzieje tam w środku i ta niepewność jest dla mnie przerażająca. Nadal plamie na brązowo. Niby dobrze bo nie ma krwi, ale i tak mnie to niepokoi.. Każde zakłucie mnie niepokoi. Wszystko mnie niepokoi..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ