Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazda, a widzisz, mówiłam! 🤪😁
Miłego wieczorku 😎😇🔥
Olenka, Twój mąż jest stolarzem, że tak sam szafę pod wymiar robi? Taka szafa to chyba spory kaliber do ogarnięciaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 20:00
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Gwiazda kciuki!
Limonka - stolarz hobbysta. Odkąd mieszka u nas w domu to zrobił sobie całkiem niezły warsztat do tej pory przerobił meble w kuchni - całą dolną ich część na dużo wygodniejszą- szuflady , zrobił całą szafkę pod zmywarkę do zabudowy i zlew. W zasadzie to zrobienie mebli wymaga cierpliwości, wyobraźni i odpowiednich narzędzi. Płyty meblowe zamawia w castoramie-cięte idealnie pod wymiar, czyli defakto gdyby nie fakt krzywego wszystkiego w domu to wystarczyłoby skręcić płyty ze sobą, jak meble z ikea czy innego meblowego a cenowo, szafa 180szerokosci na 270dlugosci, z dokładnie takimi półkami i szufladami jak sobie wymyśliłam kosztowała nas jakieś 2tys. Jak szukaliśmy kosztorysów w necie to 4tys i wzwyż.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!!
Wracam na chwilkę, żeby wam tylko powiedzieć. Że moje obawy co do CP się nie potwierdziły, całe szczęście. Mimo, ze na to juz mi lekarze w środę w ambulatorium dali nadzieje, dzisiaj byłam z polecenia znajomej u lekarza na USG i dzisiaj znalazł pęcherzyk w dnie macicy, wczoraj badałam betę i wynosiła 496,6. Czyli tak jak mówili mi lekarze od bety 500 już pecherzyk będzie widać. Co prawda przez tyło zgniecie uwidocznienie wymagała odciśnięcia macicy a to troszkę bolało 🙄
Dostałam tez luteinę dopochwowo na mój spadający progesteron.
Jeszcze raz dziękuje za wsparcie. Nadal prowadzę wykres, ale lepiej psychicznie na tym etapie się czuje bez forum. Niestety jestem typem panikary. Za duzo analizuje nakręcam się i to zle na mnie wplywa.
Dla wszystkich z was życzę powodzenia i trzymam kciuki niezależnie na jakim jesteście etapie staran czy już oczekiwania na maleństwo!!
♥️♥️✊✊Niebieska Gwiazda, Olenkaqx, Pomarańcza, Limonka26, Monika7, Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
Żelka, cieszę się że jest ok i że dostałaś proga. Niech ta sytuacja będzie dla Ciebie lekcją, że póki lekarz nie postawi pewnej diagnozy to reszta dzieje się w głowie, a o nią trzeba zadbać.. trzymaj się zdrowo, daj znać co u Ciebie jak będziesz gotowa 😊
Gwiazda, super że podziałane, poprawiajcie i trzymamy kciuki ✊🏻🍀
Limonka, kiedy pierwszy monitoring masz?Żelka1990 lubi tę wiadomość
-
Olenka, zdolny ten Twój mąż Takie umiejętności w obecnych czasach to jak złoto Akurat w temacie szaf jestem dość na bieżąco, bo niedawno też szukaliśmy, ale ceny od stolarzy rozkładają na łopatki. Nam za narożną mniej więcej 180x140 zawołali 10k 🤯 Więc końcowo stanęło na szafie z ikei, całą sobie sami zaprojektowaliśmy i jestem z niej mega zadowolona 😅
Żelka, świetne wieści! A teraz już czas wyłączyć myślenie i czekać na piękne serduszko 🙂
Pomarańcza, monit mam dopiero 23.05 🙂 -
Niebieska Gwiazda wrote:Abrakadabra?Wszystko ok?W pakiecie jesteś?
Miło, że pytasz 😊 U mnie dobrze, jeszcze w pakiecie i mam nadzieję, że tak jeszcze trochę pobede. Chociaz do tego donoszonego 37 tc. Skurcze dokuczają co raz częściej ale jakoś daje radę 🙈
Jutro mam to pierwsze ktg i od razu wizytę wiec mam nadzieje, że dowiem sie co nie co.
Imienia dla małej dalej nie mamy i ja nie wiem co to bedzie jak nagle zacznę rodzić 😂
Mało już wchodzę na forum, a jak wejde i żeby coś napisać to zaraz mnie wylogowuje i od nowa sie logować trzeba i raz pójdzie, raz nie.. 🙄19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Abrakadabra a nie miałaś mieć ostatnio ktg? Czy coś mi się popieprzyło? 🤔
Limonka, nam się niestety, albo stety nie podoba wykonanie ikeowe ani ich rozwiazania. Meliśmy okazję parę miesięcy temu pomagać przyjaciółce przy składaniu kuchni i mebli do nowego mieszkania właśnie z ikea i zwątpiłam. Dziewczyna zapłaciła kupę kasy, a sama jakosc płyt meblowych wolała o pomstę do nieba. Więc stwierdziliśmy w zasadzie Juz dawno, że skoro mąż lubi się bawić to będzie robić meble, takie jak chcemy, pod wymiar, z takimi rozwiązaniami jakie chcemy. Noo i dużo taniej nie oszukujmy się. -
Olenka to się śpiesz z meblowaniem.U nas też większość mebli robił sam.Zostały tylko te w małym pokoju.Kiedyś tam graciarnia była jak starszak był w planach dopiero.Potem nie zmienialiśmy bo dziecko niszczy itp.Teraz już czas na zmiany.M chciałby robić,a ja skłaniam się ku zakupie.Robienie jest ok,ale jak już jest dwójka dzieci to wolę by czas spędził z dziećmi,a nie w meblach.Znalezienie dobrej firmy z meblami graniczy z cudem.Sieciówki ikea,agata odpadają.Z łóżkiem jeszcze większy problem.
Śpiesz się bo przy gromadce dzieci ciężko meble się robi. -
Na szczęście z mebli została właśnie na szafa nie była szalenie potrzebna, ot taka moja fanaberią właśnie z widokiem na przyszłość. Żeby kiedyś przy dziecku nie robic rozpierdzielu. 🙈 A szaf i miejsca do przechowywania nigdy nie za wiele
Abrakadabra czyżby to ostatnie usg czy masz jeszcze jakieś w planach? -
Olenka, na kuchnię z ikei też bym się nie zdecydowała, akurat kuchnię zamawialiśmy pod wymiar u stolarza, bo to jednak podstawa w domu i zależało mi na jakości. Ale ta szafa jest otwierana z raz dziennie, w dodatku zależało mi na konkretnej konfiguracji, a nie wszędzie tak się dało ustawić co do centymetra. Fakt, że płyty ikeowe nie powalają jakością 😅
Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam na takiej nie planowanej wizycie u ginekologa w klinice niepłodności skonsultować sprawę koich dodatnich przeciwciał i brania encortonu ewentualnie.
A Pani doktor zaprosiła mnie na fotel, że zrobi usg.
A tam mały kropek 🙈🙈🙈już jest.
Nie wiem jaka mam betę bo robiłam w niedziele i wynosiła 596,6 w poniedziałek lekarz znalazł pecherzyk a dzis taka niespodzianka. Jest pecherzyk z ciałkiem żółtym i echo zarodka, po wakacjach mam nadzieje, ze już zobaczę malutkie migające ♥️
Pomarańcza to jest dla mnie zdecydowanie lekcja. Ale znając mnie nie na długo. Dlatego nie mogę wrócić do regularnego czytania forum czy nawet przyjścia na fioletowa stronę. Moja głowa i analizowanie porównywanie do innych, to jest straszne. Ale ja mam zdiagnozowana nerwice lekowa od ponad 1,5 roku ze względu na starania musiałam odstawic leki wiec No jakby wszystko we mnie odczuwalne jest jeszcze mocniej.
Teraz jak już moje emocje ochłonęły wiem, ze za mocno utożsamilam sie z przypadkiem Oliwki tak bardzo to przeżywałam ze wkręciłam sobie ze u mnie będzie to samo. Do tego lekarka dyżurująca na IP brrrr już nawet nie chce wracać do tego myślami.
Olenkaqx, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Zelka1990 widziałam Twoja historie na wątku miesięcznym (sory dziewczyny, ze Wam wbijam na wątek) i co do zaburzenia lekowo-depresyjnego, bo teraz się już nie używa określenia nerwica, to lepiej niż leki działa psychoterapia. Tylko o tym się nie mówi pacjentom, bo na NFZ psychoterapia wychodzi drożej niż leki, lepiej dać tania receptę niż kilka wizyt u specjalisty. Polecam Ci się zainteresować tematem, akurat moja działka, na pewno byś się lepiej czuła, a w ciąży to bardzo ważne - depresja przedporodowa i lęki to tez temat, o którym się nie mówi, a ma przykre konsekwencje
-
Żelka, dobrze czytać dobre historie
Abrakadabra jak po wizycie? -
Gusia_ wrote:Zelka1990 widziałam Twoja historie na wątku miesięcznym (sory dziewczyny, ze Wam wbijam na wątek) i co do zaburzenia lekowo-depresyjnego, bo teraz się już nie używa określenia nerwica, to lepiej niż leki działa psychoterapia. Tylko o tym się nie mówi pacjentom, bo na NFZ psychoterapia wychodzi drożej niż leki, lepiej dać tania receptę niż kilka wizyt u specjalisty. Polecam Ci się zainteresować tematem, akurat moja działka, na pewno byś się lepiej czuła, a w ciąży to bardzo ważne - depresja przedporodowa i lęki to tez temat, o którym się nie mówi, a ma przykre konsekwencje
Terapia jest u mnie w planach ale to jak mąż albo zmieni prace i będzie wracałam wcześniej do domu. Nie poszłam na terapie bo ja wszędzie ze sobą muszę brać moja coreczke.
Aha i Gusiu ja nie mam depresji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 06:37
-
Żelka, dobrze, że wszystko dobrze 🙂 I uwierz, że dalej też tak będzie. 🙂
Abrakadabra jak KTG wczoraj?