Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna dawno cię nie było.Słodki.Często myślę o was.Jaki macie plan?Zostajecie w Polsce,wracacie na Ukrainę?Jak rodzina?znajomi radzą sobie w trudnej sytuacji.Czasem zastanawiam się co się tam dzieje.Media przekazują to co chcą,jak chcą i ile chcą.Wspieram.
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Oliwka, No jest pyzolek do schrupania 😅 Jak u Ciebie? Próbujecie naturalnie ?
Monika, cudowna wiosna ❤️
Niebieskagwiazda, my napewno nie pojedziemy tam póki trwa wojna, a nawet jak się skończy, to póki nie odbudują to nie pojedziemy. W Charkowie jest źle, codziennie miasto jest niszczone, aż serce pęka. Kijów i Ukraina zachodnia tętni życiem, mnóstwo ludzi wróciło i żyje normalnie. Generalnie jest stabilnie, ale niezbyt dobrze. Ruscy dostają wpierdziel, ale tez niektóre obwody odbili sobie. Charków cierpi bo wypuszczają rakiety z terytorium Rosji (Charków jest 40 km od granicy z Rosją), system obrony powietrznej nie zdąża niszczyć tych rakiet, tak jest blisko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2022, 19:21
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, synuś jest przecudny!
-
Martyna tak, chcemy spróbować naturalnie, bo na stymulacji się jednak udało. Jednak nie wiem w jakim stanie jest jajowód, drugi niby drożny... Jak się nie uda to w przyszłym roku ivf ale to raczej jak już to pod koniec 🙃 chociaż trochę mnie przerażają ostatnie statystyki na forum jeśli chodzi o ivf 😔
A Wy myślicie o drugim w jakiejś niedalekiej przyszłości? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2022, 08:26
-
Martyna, synuś jest przesłodki! 😍🍬
-
Oliwka91 wrote:Martyna tak, chcemy spróbować naturalnie, bo na stymulacji się jednak udało. Jednak nie wiem w jakim stanie jest jajowód, drugi niby drożny... Jak się nie uda to w przyszłym roku ivf ale to raczej jak już to pod koniec 🙃 chociaż trochę mnie przerażają ostatnie statystyki na forum jeśli chodzi o ivf 😔
A Wy myślicie o drugim w jakiejś niedalekiej przyszłości? 😊
Uważam ze super ze chcecie próbować naturalnie:) Masz racje, jeśli zaskoczyło, czyli zajść w ciąże możesz!
Czekam bardzo na Twojego brzdąca, ileż można się starać, prawda? Ale on Ci później wszystko wynagrodzi!
Nie wyobrażam sobie malucha rok po roku czy nawet po dwóch. W naszym przypadku to będzie duża różnica wieku, jakieś 4-5 lat myśle.
Najpierw musimy sobie tez jakoś życie poukładać w tej nowej Polskiej rzeczywistościWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2022, 10:28
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna różnica 4-5 lat też jest spoko. Rób jak czujesz 😊 ah no w życiu bym nie pomyślała, że będę miała siłę na tak długie starania. Na początku jak widziałam, że ktoś stara się rok to myślałam, że ja bym chyba nie dała rady a tu 2 lata i jeszcze daje radę jakoś 🙈
-
Limonka jak Twój pęcherz? Też czytałam Twój wykres 😔
A ja zaczęłam nowy cykl i jestem jakaś strasznie podekscytowana 😂 wiem, że szanse są nikłe ale już dawno nie czekałam na owulację, nie wypatrywałam objawów itp 🙈 -
Hej! Wszystko wskazuje na to, że zaczynam zwalniać brzuszek. Od kilku godzin mam skurcze. Na początku były regularnie co 10 min, a później się uspokoiło i teraz jest w cały świat. Raz 15 min, raz 20 a było że 40. Lekarz kazał czekać w domu, ale niestety pojawiła się krew, co nie jest dobrym sygnałem. Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze z Maleństwem. Czekam na telefon od lekarza co dalejWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Wyczuwam przejęcie brzuszka- Oliwka, dzisiaj Twój pierwszy dzień ciąży ❤️❤️
Mało mnie tutaj, ale mam nadzieję, że będę mogła za jakiś czas pochwalić się dobrymi wieściami. Trzymajcie się Dziewczyny ciepło 🤗🤗Limonka26, Oliwka91, Olenkaqx lubią tę wiadomość
-
Monika, Oliwka dzięki, że pytacie ❤️
Pęcherz trochę lepiej, antybiotyk mam na 6 dni. Monural mi nic nie pomógł, potem dostałam biseptol. Powinnam go wziąć wcześniej, ale bałam się mimo wszystko przed zrobieniem testu, bo on jest teratogenny 😒 Do tego jeszcze dostałam Macmirror bo jakaś upierdliwa infekcja się przyczepiła - lekarka twierdziła, że poprzenosiły mi się bakterie.
Okres mi się też powoli rozkręca i zastanawiam się czy w ogóle zaczynać stymulację w tym cyklu, zanim będę pewna, że to wszystko wyleczyłam 😕 Jakoś ostatnio wszystko idzie pod górkę, chyba muszę chwilę odsapnąć.
A. mocne kciuki, za szybki i bezproblemowy poród ✊🏼🍀 -
A. Mam nadzieję że już jesteś po albo zaraz będziesz i że nie było żadnych problemów ❤️
Otter, czekamy na wieści 🍀✊🏻
Limonka, rzeczywiście upierdliwa ta infekcja ☹️ mam nadzieję że zaraz wyzdrowiejesz. Domyślam się, że jest Ci teraz trudno 😢Otter lubi tę wiadomość
-
.A. trzymam kciuki, daj znać jak będziesz miała siłę 💚
Limonka współczuję tych dylematów ☹️ a co mówi lekarka? Żeby stymulować czy odpuścić?
Otter mimo, że Cię tu mało to cały czas czekam aż kiedyś wpadniesz pokazać nam test ✊❤️ też mi to przeszło przez myśl jak zobaczyłam post .A. 🙈 ale myślę, że to by było za piękne 🥺Otter lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! My już razem od kilku godzin ♥️ Wszystko jest cudownie. Poszło szybciutko choć ostatnie skurcze dały mi popalić 😀
Oliwka - czynię honory przekazania brzuszka!Pomarańcza, Otter, Olenkaqx, Oliwka91, Sparky, Monika7 lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
A., ale ekspresowo! 🤩 Gratulacje ❤️
Oliwka, lekarka nic nie wie, bo to była przypadkowa z luxmedu 🙈.A. lubi tę wiadomość