X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię chyba myśli, że żyjemy w tropikach bo jedyne co pozwala mi jeść to ananasy, cytrusy, kiwi, banany i sorbet mango-marakuja (za którym nawet nie przepadałam jakoś specjalnie wcześniej, teraz potrafię wszamać pół opakowania na raz). Bilans wagowy -6 kg w 10 tygodni. Szkoda, że chudnięcie nie szło mi tak dobrze zanim zaszłam w ciążę, bo teraz to się trochę martwię...

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie martw, podobno takie spadki wagi są normalne do 3 miesiąca :) Jedz co możesz aby czuć się tylko dobrze ;)

tym_janek lubi tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja gin nic nie chce robić bo nie widzi powodów. Jak się umawiam na monitoring to wszystko wychodzi idealnie. Pęcherz rośnie i nawet pęka. Pisałam Wam ostatnio o tym monitoringu i było bez zstrzeżeń. Odpuściłam łażenie do niej skoro jest ok, no i widzicie... :/ domyślam się, że przyczyną plamień jest brak owulacji, bo z lewego jej nie mam raczej. Albo teraz dwa razy pod rząd było z lewego, albo jeszcze biorę pod uwagę stres, którego mam teraz od liku w związku z wykonywanym zawodem (pierwszy kwartał roku to masakra). Zobaczę co ten nastęny cykl pokaże i zdecyduję co dalej. Tym-janek, miałabyś jakieś medyczne wytłumaczenie na plamienie w cyklu bez pękniętego pęchola?

p.s. dobry dziecię ma gust :):):)

• kłot Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende ja mam podobnie, też dr twierdził że wszystko jest ok i nie mam czym się martwić, miałam tak nawet jak progesteron wyszedł ok. Teraz powtórzyłam to wyszedł niski więc przypisuje to progesteronowi. W tym cyklu miałam tylko 2 dni plamienia lekkiego i przyszła dzisiaj @ :( i tak ciesze się że nie przez 10 dni jak w ostatnim cyklu. Mam nadzieję, że wszystko się powoli u mnie normuje i uda się zajść w ciążę. Dzisiaj mam mega doła, bo już nie rozumiem co może stać na przeszkodzie skoro serduszkujemy zawsze w dobre dni :(
    Ja mam wizytę u gin w 12 dc, zobaczymy co powie. Pewnie teraz będzie badanie drożności i clo...

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • kłot Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek ja myślę, że organizm kobiety w ciąży domaga sie tego czego właśnie w tym momencie potrzebuje, więc nie masz czym się martwić, słyszałam, że wiele kobiet traci na wadze w 1trymestrze :)

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende ja zapytam jeszcze raz: miałaś robione wszystkie posiewy?

• water Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 08:46

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Allende Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, jakie posiewy? bakteriologię, mycoplasmę i ureaplasmę miałam. coś masz na myśli konkretnego?

Kłot, Ty chyba masz jednak inny przypadek. Też zwykle miewam plamienia 2-3 dni przed terminem @. Jednak teraz plamię dużo wcześniej i dłużej.

Water, ja też wygląda, że dostanę w 24 dc wredoty, albo jeszcze dziś, czyli w 23. To chyba jakby ma związek z brakiem ovu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Selina, jakie posiewy? bakteriologię, mycoplasmę i ureaplasmę miałam. coś masz na myśli konkretnego?

Kłot, Ty chyba masz jednak inny przypadek. Też zwykle miewam plamienia 2-3 dni przed terminem @. Jednak teraz plamię dużo wcześniej i dłużej.

Water, ja też wygląda, że dostanę w 24 dc wredoty, albo jeszcze dziś, czyli w 23. To chyba jakby ma związek z brakiem ovu :/
    Chlamydia tez, tak? Pytam bo wielu lekarzy o plamienia podejrzewa jakieś bakterie lub wirusy. Jeśli masz wszystko ok to trzeba szukać gdzieś indziej. Ja bym lekarzowi (temu do którego pójdziesz) zasugerowala histeroskopie jeśli sam tego nie zaproponuje

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Tym-janek, miałabyś jakieś medyczne wytłumaczenie na plamienie w cyklu bez pękniętego pęchola?

Jak nie ma owulacji to plamienie będzie wynikało z niedoboru progesteronu. Jak nie pęknie pęcherzyk tylko się wchłonie to nie powstanie ciałko żółte w ogóle, więc nie będzie progesteronu w ogóle, który by trzymał to endometrium na miejscu. Jeżeli nie pęknie tylko się zlutenizuje to będzie progesteron, ale za mało aby trzymać endometrium. Przy czym jak masz w miarę regularnie te plamienia to raczej się lutenizuje niż wchłania, bo jakby w ogóle proga nie było to pewnie byś miała super długie cykle. Ale to tylko jakby na prawdę nie pękały. Z tego co się orientuję to plamienia występują też przy problemach z prolaktyną no i przy problemach z samym endometrium.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednemu lekarzowi mówiłam o histeroskopii powiedział że bez sensu a drugi sam mnie wziął na zabieg wyszła przegroda i polip

Selina, tym_janek lubią tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba szukać sensownego lekarza

Selina lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • Allende Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, chlamydia też, jest ok.
    Dzięki Tym_janek. Ja podejrzewam jednak prolaktynę. Jednak stres miałam teraz nieziemski, pewnie poleciała w górę no i resztę wiecie. Mam norprolac w domu, w tym cyklu spróbuję zahamować prolaktynę i zobaczę. Zanim się zdecyduję na jakieś zabiegi, sprawdzę jeszcze to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:19

• kłot Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę jeszcze zrobić chyba te posiewy, na chlamydię i różyczkę. Chociaż podejrzewam, że problemem jest prog-niby mieści się w normie ale by utrzymać ciążę jest za niski. Boję się, ze jak przepisze mi Clo to będzie dochodziło do zapłonienia ale przez niski prog nie będę mogła utrzymać ciąży...zapytam go o to przy wizycie,bo może przydałby się i clo i luteina lub dupek...

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Selina, chlamydia też, jest ok.
    Dzięki Tym_janek. Ja podejrzewam jednak prolaktynę. Jednak stres miałam teraz nieziemski, pewnie poleciała w górę no i resztę wiecie. Mam norprolac w domu, w tym cyklu spróbuję zahamować prolaktynę i zobaczę. Zanim się zdecyduję na jakieś zabiegi, sprawdzę jeszcze to.
    Nie wiedziałam, że wysoka prolaktyna może powodować plamienia. Ja miałam kiedyś na poziomie 40 i nie plamiłam, ale każda ma pewnie inaczej

• Allende Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, to chyba nie sama prolaktyna w sobie, tylko jej wysoki poziom blokuje owulację. A bez owulacji to już tym_janek wyżej pisała...

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Ja muszę jeszcze zrobić chyba te posiewy, na chlamydię i różyczkę. Chociaż podejrzewam, że problemem jest prog-niby mieści się w normie ale by utrzymać ciążę jest za niski. Boję się, ze jak przepisze mi Clo to będzie dochodziło do zapłonienia ale przez niski prog nie będę mogła utrzymać ciąży...zapytam go o to przy wizycie,bo może przydałby się i clo i luteina lub dupek...

Na różyczkę to badanie krwi ;) Wymazy to clamydia, mycoplasma, ureoplasma, bakterie i grzyby.
    Jak przypisze Ci clo to zapewne też dupka lub lutkę z automatu, bo w stymulowanych cyklach generalnie prog jest problematyczny. Ja dlatego, że zaszłam w ciążę w stymulowanym to musze brać dupka aż się łożysko nie wykształci.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kłot Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek oczywiście miałam na myśli że wymazy plus badania z krwi ;) Nie wiedziałam,że miałaś też stymulowany cykl...? Też miałaś clo? I w 1 cyklu stymulacji zaszłaś?

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Selina, to chyba nie sama prolaktyna w sobie, tylko jej wysoki poziom blokuje owulację. A bez owulacji to już tym_janek wyżej pisała...
    Aaa no to się zgadzam :) myślałam że wiążesz bezpośrednio plamienia z wysoką prolaktyna ;) Unormowanie prl też jest o tyle spoko, że zwykle wtedy automatycznie prog rośnie ładnie w 2 fazie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 17:32

• Izziee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Podejrzewam, że też nie było owu:( Temp nie mierzę, może powinnam zacząć, ale co mi to da? :(

Ja mam długie i nieregularne cykle więc zaczęłam mierzyć temp żeby sprawdzić kiedy dochodzi do owulacji. No i skok u mnie był więc teoretycznie owulacje też, ale ja mam duże wątpliwości. Niestety nie miałam monitoringu to mogę sobie teraz gdybać.

Kłot, a u Ciebie nie ma owu, że chcesz zacząć stymulacje?

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ