X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring dziś popołudniu, niech lekarz zobaczy co narobił, Mam tylko nadzieję, że szybko się to powchlania i nie będzie z tego większych problemów.Nie czuję jajnika Tak jak na owu, inaczej, ciężko wytłumaczyć, ale wczoraj w czasie seksu, odczuwalam go dosyć mocno, takie klucie. Wczoraj odczuawalam też pęcherz a to może być związane

Klot, chyba nie ma co więcej nadać.

Selina, trzymam kciuki za bete.

tym_janek lubi tę wiadomość

8p3os65geldj0vib.png
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na relacje
    Selina kciuki za betę

Selina lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny
    Krew już upuszczona, wynik ok.14tej

Dziwna, Anna Stesia, kłot, tym_janek lubią tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K C I U K I

Selina lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, trzymam kciuki i o 14 będe odświeżać! :-)

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Selina, trzymam kciuki i o 14 będe odświeżać! :-)
    Ooo hej kochana :) jak Ty się miewasz? Już na koncoweczce jesteś :)
    Dziękuję za kciuki

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ooo hej kochana :) jak Ty się miewasz? Już na koncoweczce jesteś :)
    Dziękuję za kciuki

:-) U nas nieźle, wciąż nie moge uwierzyć, że jestem w ciąży, choć mocne kopniaki naszego syna nie pozwalają mi o tym zapomnieć. Ale to jest jakiś kosmos. Do tej pory nie wiem, jak to się stało, że prawie 3 lata sie nie udawało, a we wrześniu zaskoczyło.

Grzeję Ci miejsce na ekstesterkach - a na fioletowej tym_janek założyła siostrzany do tego wątek, w końcu musisz się tam zjawić :-) Czytałam o Twoich przygodach z intralipidem, też jestem zdziwiona, że przy takich wynikach nie dostałaś. Czy lekarz zakłada jakiś długofalowy plan leczenia dla Ciebie?

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah pewnie miałabym jak ty, że też bym do końca nie wierzyła :) cieszę się, że wszystko dobrze :)
    Moja gin owszem ma plan na te 4 IUI, choć nie naciskała żeby już zaczynać, to nasza decyzja. Badać już nie mamy co. Myślę tak sobie teraz, że nie dała mi intralipidu, bo dała nam tylko 10% szans na powodzenie w tym cyklu, więc może nie chciała naciągać na kolejne koszty które by niewiele dały (kroplówką kosztuje 200zl). Przyznam że nerwy na nią mi przeszły ;) Grzecznie z nią pogadam o tym na następnej wizycie i myślę że jak będzie więcej niż 1 pecherzyk, to poproszę o wspomaganie.
    Ona mi nic też nie przepisywała, bo sugerowała się zdaniem immunologa do którego chodzę a ona go zna. On stwierdził że wyniki moje nie są złe, no ale idealne też nie są. No nic, będę naciskać, bo nikomu bardziej na powodzeniu nie zależy niż mnie i mężowi :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, intralipid jest drogi, no i pół dnia z życia kiedy Ci go sączą. Ciągle wierzę, że to ten cykl i że Wam się uda, ale cieszę się, że jest jakiś dalszy plan w razie czego - to ważne!

Selina lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno 4 godziny się siedzi przy tym intralipidzie

Wszystko ma swój czas...
  • kłot Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina też trzymam kciuki, w końcu każda z nas po kolei musi się doczekać tych 2 kreseczek :)
    Ja jestem po badaniu krwi, okazalo się że tam gdzie byłam nie robią wymazów, bo nie ma ani położnej ani gin. Zrobiłam CMV IgG i IgM, Różyczkę IgG i IgM i Toxoplazmoze IgG i IgM - czyli to co zalecała mi wcześniej gin. Zapłaciłam 231 zł-masakra ile to wszystko kosztuje :/ Dopiero wyrobiłam kartę w diagnostyce i nie mogę się tam zalogować bo już próbowałam a chciałabym już wieczorem odczytać moje winiki :/

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś tam gdzie jest laboratorium? Ja też kiedyś robiłam zamieszanie że nie mogę się zalogować. Pani mi wytlumaczyla że u nich nie ma laboratorium i jak kurier dojedzie z materiałem do laboratorium to ktoś aktywuje moja kartę u nich i dopiero wtedy mogę podjąć próbę logowania

kłot lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 0,1 tak jak czułam ;) Nie załamuje się, cisniemy dalej :) W kwietniu się uda na pewno! :P
    Umówiłam się na wtorek po świętach do takiej ukraińskiej ginekolog, która robi też terapie akupunktura i pijawkami :D oczywiście na akupunkturę idę nie na to drugie ;) Słyszałam że babeczka ma mega dar, no liczę że akupunktura pomoże mi bardziej z psychicznej strony, bo koleżanka mówiła, że ja bardzo wycisza i uspakaja :) a ja nerwus jestem, to mi się przyda

• kłot Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina szkoda, oby następnym razem się udało :) daj znać jak ta akupunktura, może też skorzystam...bo ja też należę do tych nerwowych ;)

W końcu udalo się zalogować, musiałam jakimś starym sposobem, wejść na konkretną stronę placówki w której robiłam. Czekam teraz na wyniki do wieczora :)

Selina lubi tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, przykro mi, ze sie nie udało. Trzymam mocno kciuki za kwiecień i za akupunkture :) w centrum medycyny chinskiej jest spoko akupunktura tez, moja przyjaciolka joginka tam chodzila i byla super zadowolona.

Selina lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka, easy, macie plan i go zdrealizujecie
    Ja chodzę do medycyny chińskiej i ogólnie mi się podoba.Nie wiem czy pomaga, ale trochę relaksuje i odstresowuje :-)
    W świecie to ponoc częsta technika wspomagajaca np przy in vitro

Selina, tym_janek lubią tę wiadomość

8p3os65geldj0vib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)
    Ja jednak pójdę do tej kobitki, skoro jest ginem oprócz tego. Wiem że ludzie walą do niej drzwiami i oknami :) a mam ją dosłownie pod nosem. Głowa to już połowa sukcesu

Dziwna zależy jakim tempem puścisz sobie kroplówkę, można siedzieć 4h a można 2,5, tylko różne samopoczucie wtedy

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa, nie znaleziono zadnego potwierdzenia naukowego dla skutecznosci akupunktury przy leczeniu nieplodnosci. Ale! Udowodniono, ze akupunktura lagodzi stres i napiecie miesniowe. Wiec zasadniczo moze byc pomocna tek ogolnie. A jak wiemy, glowa to polowa sukcesu :)

Agnessa, Selina lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, szkoda, że się nie udało, ale podoba mi się, że z optymizmem patrzysz na kwiecień :-) Trzymam kciukaski!

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek no właśnie, czasem trzeba iść za głosem serca niż tylko żyć tym co nauka nam dyktuje, że jest skuteczne :) Strasznie się cieszę, że się dowiedziałam o tej kobiecie i to całkiem niedawno, tak jakby to był sygnał: musisz tam iść i się odprężyć ;)

Powiedziałam mojej 11lat starszej siostrze, że nam się nie udało teraz (ona wie wszystko) i mówi oczywiście, że uda się kiedyś. Na co ja, że pewnie, że nie przeżywam, ale działamy dalej. A ona do mnie że tak, trzeba, ale bez nacisku i żebyśmy czas sobie dali no i cierpliwość. Nooo nie ukrywam że się trochę zdziwiłam, bo ona to sobie tak czas dawała na wszelaką diagnostykę, że 1sze dziecko po 4latach a kolejnego nadal nie ma i dopiero z 2lata temu się dowiedzieli o problemach z immunologią a leczą się też dopiero teraz i to tylko dlatego, że ja uświadomiłam że w Polsce są szczepienia (u nich nie ma). Wiadomo, to nie daje gwarancji powodzenia. Mimo wszystko ja bym nie potrafiła tak poprostu się starać i czekać bez sprawdzenia wszystkiego i to jak najszybciej.
    Teraz jak już sprawdziliśmy wszystko to głowę już mam spokojniejsza o tyle, że nie myślę: a może u nas jeszcze to trzeba sprawdzić? Albo: a może to mi dolega?
    Wiem, że zrobiliśmy co mogliśmy żeby sobie pomóc i trzeba czeka na powodzenie. Ja właśnie staram się uczyć na jej błędach a ona mi mówi, że jesteśmy młodzi i żeby się nie speszyć ;) śmieszna. Ja mając 42lata raczej bym się nie starała o kolejne dziecko, ale my w sumie zupełnie różne jesteśmy od siebie - chociaż obydwie nerwuski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 17:49

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ