Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dokładnie takie samo podejście, muszę wszystko sprawdzić, nie mogłabym tak czekać w nieskończoność...Tym bardziej że moje amh nie zachwyca i nie chcę, żeby mój mąż po 50tce z wózkiem biegał
Mam za to newsa, że oba jaja splataly figla i jednak pekly to chyba od tej podwójnej owu mnie tak jajnik napiernicza, nigdy wcześniej nie miałam podwójnej, przynajmniej świadomie
Na nic się nie nastawiam, bo endometrium 8mm i "niezbyt ladne", poza tym nawer bety chyba nie zrobię w tym miesiącu, bo wyjeżdżamy poza Polskę w tym terminie
W każdym razie w nast cyklu mamy próbować z letrozolem że względu na endometrium
Lekarz wytłumaczył się też z braku przepisania zastrzyku. Koniec końców wyszło ok, ale wiadomo jak mogło byćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 17:46
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Agnessa to super że pękły! Może jednak coś z tego wyjdzie na endo polecam małą lampkę wina czerwonego i pestki dyni i słonecznika. Ja codziennie jem.
Kurczę mam wyniki..nie jest za dobrze z tego co widzę ;(
Toxoplasma gondii IgG Toksoplazmoza IgG <0,18 IU/ml
< 1,0 niereaktywny
>= 1,0- <30 niejednoznaczny
>= 30,0
Toxoplasma gondii IgM Toksoplazmoza IgM niereaktywny
Wirus różyczki (Rubella virus) Różyczka - p/c w kl. IgG 392,80 IU/ml
< 10 niereaktywne
≥ 10 reaktywne
Wirus różyczki (Rubella virus) Różyczka - p/c w kl. IgM niereaktywny
Cytomegalowirus (CMV) Cytomegalovirus - p/c w kl. IgG 303,000 U/ml
<0,5 niereaktywny
≥0,5-<1,0 niejednoznaczny
≥1,0
Cytomegalowirus (CMV) Cytomegalovirus - p/c w kl. IgM reaktywny
Rozumiem, że mam tego wirusa aktywnego cytomegalię? Czy to może jakoś wpłynąć na problemy z zajściem albo z utrzymaniem ciąży? czy jakoś się go leczy?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Wirusa się nie leczy, trzeba przeczekać.
Na zapłodnienia nie powinien mieć wpływu, choć moja internistka wierzy, że może być coś na rzeczy.
Ma za to wpływ na utrzymanie ciąży i zdrowie dziecka
Ale nie przejmuj się, tylko zrób jutro awidnosc.Jak jest wysoka, to okWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 19:10
-
kłot wrote:homocysteina? a w jakim celu się ją bada? czy też powinnam?
Ja jutro mam woly poranek i chyba pójdę na badania, muszę w koncu zrobić na toxoplazmozę, różyczkę, chlamydię. Zastanawiam się czy jeszcze nie powtórzyć prolaktyny. Co jeszcze powinnam zrobić? jutro mam 10dc.
Zbyt wysoki poziom homocysteiny może powodować poronienia na bardzo wczesnym etapie, tak przynajmniej czytałam. Mnie gin kazał zbadać kiedy usłyszał, że mieliśmy 2 kreski na teście (chociaż sprawdzanym grubo po czasie). Tym bardziej że mieliśmy już podobną sytuację rok temu.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Selina, z opowiadań znajomych wiem, że inseminacja bardzo rzadko się udaje za pierwszym razem. Dobrze, że patrzysz na to pozytywnie. Dołączam do Ciebie za miesiąc z IUI.
Selina, Ajaj88 lubią tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Agnessa wrote:Klot, miałam tak samo w styczniu, zrób badanie awidnosci, to pokaże czy wirus jest świeży. Do czasu wyjaśnienia lepiej nie zachodzić
Nie czulas się ostatnio chora? Bol gardla itp?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualnySelina uda sie i to szybko, tak czuje. Jak w końcu będę właściwie wystymulowana poedejmujemy sie pierwszej IUI - co przypada na końcówkę kwietnia, może bedzie dla nas szczęśliwy
A ta kobitka od akupunktury - zdradzisz gdzie przyjmuje i kto to ? Już dawno chciałam pójść i ile razy miałam umówić wizytę rezygnowałam ...jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi -
Kłot, cytomegalia jest aktywna w organizmie 2-4 tygodni. Bardzo łatwo się nim zarazić, często przebiega zupełnie bezobjawowo. Zasadniczo jakbyś była już w ciąży i zaraziła się wirusem to byłoby to bardzo groźne dla maluszka i mogłoby prowadzić do wad rozwojowych. W przypadku kiedy w ciąży nie jesteś to zasadniczo jakby komórka uległa zapłodnieniu i zagnieżdżeniu to przy aktywnym wirusie albo dojdzie do samoistnego poronienia na samym początku, albo maluch będzie się rozwijał zupełnie prawidłowo, bo przy założeniu tych max. 4 tygodni aktywności wirusa, wirus przestanie być groźny zanim na dobre zacznie się organogeneza
Zasadniczo warto powtórzyć sobie badanie za jakieś 2 tygodnie i nie wpadaj w panikę! Bo nie ma ku temu powodówkłot lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyDziwna wrote:Selina ja będę mieć podawany intralipid w smc w Krakowie immunolog powiedział ze 4 godziny będzie to szło bo mam mieć 2 szt czyli 200ml to ja nie będę ani przyspieszać ani zwalniać
Ajaj no problemo skrobnij na priv a podam Ci jej dane
Anusla ja od początku nastawiałam się na fail, skoro szłam z 1 pęcherzykiem. Mojej koleżance udało się za 1x, ale mieli mega farta, bo znam statystyki z IUI no i zachwycające to nie są Ale wierzę teraz, że się już udaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 00:51
-
nick nieaktualnytym_janek wrote:Dziewczyny, jestem taka podekscytowana. Jutro i w sobotę mowimy rodzicom i teściom nie mogę się doczekać ich reakcji
Na pewno to będzie dla nich najlepsza informacja i święta!tym_janek lubi tę wiadomość
-
tym_janek wrote:Dziewczyny, jestem taka podekscytowana. Jutro i w sobotę mowimy rodzicom i teściom nie mogę się doczekać ich reakcji
tym_janek lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Jestem po wizycie. I jestem załamana, zła i ryczec mi się chce... 12dc a gin stwierdził że najprawdopodobniej już owu była. I najpewniej jajnika prawy już jest z białkiem żółtym (tak mam na wypisie napisane), w zatoce Douglasa sladowa ilość wolnego płynu. Endometrium stwierdził że piękne- 7mm a mi się wydaje że to cienkie. Byłam szczęśliwa ze dni płodne przypadają mi na święta bo mam M przy sobie a się okazuje że to już po. Nawet nie miałam żadnych objawów dni plodnych, ani nie miałam śluzu ani nie miałam wysokiego libido. K*wa po prostu! Wszystko jest nie Tak, najpierw wychodzi mi cytomegalia a za chwilę okazuje się że jeszcze mój organizm stwierdził sobie że owu będzie wcześniej, chyba tam na górze mają plan żeby jednak nam z Mężem nie wyszło. Jestem załamana po prostu. Jeszcze zapłaciłam 430 zł bo pobrał mi od razu wymazy. Mam powtórzyć progesteron za 5 dni. I przepisał mi clomid na kolejny cykl. Ja chyba pasuje. Nawet nie mam wsparcia ze strony M bo tylko mówi że słucham głupich aplikacji, że jego nie słucham, że nie zadalam tych pytan o które mnie prosił itd.
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Klot to przeciez 8 miesiac starań,to wazne,ze zaczelas wczesnie robic badania.Nie spinaj sie,kochaj sie kiedy chcecie a nie tylko w owulacje.Na zamartwianie sie jeszcze masz czas.Glowa do gory!
Selina,z ciekawosci zapytam ile planujecie podejsc?I czy mozna probowac podchodzić do IUI co miesiac czy trzeba sobie zrobić przerwe?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Hej Dziewczyny! Któraś Krakowianka robi teraz IVF? Ja właśnie zaczynamUr.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD? -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Klot to przeciez 8 miesiac starań,to wazne,ze zaczelas wczesnie robic badania.Nie spinaj sie,kochaj sie kiedy chcecie a nie tylko w owulacje.Na zamartwianie sie jeszcze masz czas.Glowa do gory!
Selina,z ciekawosci zapytam ile planujecie podejsc?I czy mozna probowac podchodzić do IUI co miesiac czy trzeba sobie zrobić przerwe?
Bao żadna z nas tutaj chyba ivf się chyba nie szykuje Ja jestem po nie udanej 1 IUI
Gdzie chodzisz do kliniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 18:04
-
Kłot, mamy podobny okres starań, więc absolutnie rozumiem twoją frustrację, ale kochana, jesteś jeszcze na prawdę młoda, będzie dobrze! Ja bym z chęcią ujęła sobie te 5 lat !
Owu bywa nieprzewidywalna, ja zawsze miałam 11-12 dc a teraz 14 i też się wkurzam, że mój organizm nabija mnie w butelkę. Tylko czy wkurzanie się coś da?
Dziewczyny, ja dziś umyłam okna i jestem gotowa na święta, więc jutro ruszamy
Spokojnej atmosfery i cudu dla nas wszystkich ))kłot lubi tę wiadomość