Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
No i otóż to. W Angeliusie laparo i histero zawsze robią przed ivf i mnie bardzo odpowiada takie podejście. To naprawde nie sztuka od razu proponować ivf w przypadku niepłodności idiopatycznej. Ja rozumiem, niedrozne jajowody, nieliczne plemniki itp., na to nie ma rady. Ale jakoś nie podoba mi się podejście "nie wiadomo o co chodzi, to in vitro". No bo skąd ja mam wiedzieć że zajde w ciążę po in vitro skoro powinno mi sie spokojnie udać naturalnie, a nie wychodzi.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Ja tak absolutnie nie myślę. Ale kto wie, może właśnie przy histero sie coś znajdzie. Do ivf trzeba mieć dobre zdrowie i mocna psychike, nie każdy też ma tyle kasy. Nikt też nie powiedział że po ivf zajde w ciążę. Ja po prostu oczekuje od lekarzy szerokiej diagnostyki jeśli niepłodność jest idopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Rudzik1 wrote:Dlatego Anuśla histeroskopię załatw sobie we własnym zakresie przed ivf. Bez sensu wydawać tyle kasy na procedurę, gdyby potem okazało się, że była np. przegroda w macicy.
Rudzik1, Selina lubią tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Cześć dziewczyny, ja nie jestem z Krakowa, ale z okolic. Trochę was podczytuje.ostatnio pytałam seline o mace w innym watku. Ogólnie tak jak w stpce. Staramy się z mężem od czerwca. Teraz ciągle czekam na okres, bo odstawiłam duphaston, juz 11 dni temu i okresu dalej brak. Byłam w czwartek u gin powiedziała, ze endometrum przedokresowe 17 mm i mam czekać do czwartku i ponownie próbować wywołać. Ogólnie hormony mam niezaciekawe, ale nie chce za bardzo się w to teraz wgłębiać. Chciałabym żeby ta @ już przyszla, bo bardzo chce powtórzyć badania, żeby zobaczyć czy coś zmieniło sie w czasie tych kilku miesięcy leczenia, a także kolejna stymulacje. Do tego panicznie boje sie badania amh, do tego stopnia ze mam napady bólu żołądka. Mimo ze staramy się juz pol roku to czuję ze wylądujemy w klinice i rozważam właśnie klinikę artvimed.
Selina pisałaś ostatnio o gastroskopii. Gdzie robiłaś badanie? Miałaś skierowanie od rodzinnego? -
Dziewczyny a jakie sa objawy endometrozy? Jak się to rozpoznaje?
I ciekawa jestem czy da rozpoznać jakieś objawy wrogiego śluzu.. Zawsze po stosunku gdy zmiesza się sperma z wydzieliną to po prostu śmierdzi. Strasznie jest to niekomfortowe i zastanawiam się o co chodzi. To chyba nie jest normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:20
-
kuzmoni1 wrote:Dziewczyny a jakie sa objawy endometrozy? Jak się to rozpoznaje?
I ciekawa jestem czy da rozpoznać jakieś objawy wrogiego śluzu.. Zawsze po stosunku gdy zmiesza się sperma z wydzieliną to po prostu śmierdzi. Strasznie jest to niekomfortowe i zastanawiam się o co chodzi. To chyba nie jest normalne
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
I zawsze tak miałaś z tą sperma? Może masz jakas infekcje? Ja jak praktykowalam niemycie sie po wspolzyciu żeby plemników nie wymyc ( wiem, głupie) to czułam niemiły zapach ale np. po całym dniu i nie był jakiś bardzo fe. Masz teraz wizytę, to okazja żeby zapytać.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
kuzmoni1 wrote:Odkad się staramy to bylo dziwnie, ale teraz nasilone jest.
W ogóle po pierwszej próbie mialam jakaa infekcje na pewno. I ciagle mam nawracajace zapalenie pęcherza czy coś. Dramaty
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyDziewczyny, ja byłam w sobotę u ginki i akurat byłam tuz po owulacji. W dodatku z jajnika gdzie miałam CP. No nic, czekam na okres z radością, potem jeszcze dwie owulacje trzeba przetrzymać i od maja możemy robić dziecko:D Fizjologicznie wszystko jest ok! Zamierzam wykorzystać ten czas na regenerację relacji lekko nadszarpniętych przez wymuszone obowiązkowe bzykanie w dni płodne. Teraz jak nie możemy, seks jest w końcu taki przyjemny. Brakowało mi tego!
kuzmoni1, Selina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzik1 wrote:Selina zgadza się - wszyscy chcą się leczyć w Provicie. Dziewczyny pokładają duże nadzieje w tej pogłębionej diagnostyce. Nie ma problemów z uzyskaniem skierowania na laparoskopię z histeroskopią. Co do histeroskopii, to wg mnie laika, jest to mało inwazyjny zabieg i warto go zrobić przed ivf. Natomiast przy podejrzeniu endometriozy nie ma sensu robić laparoskopii w klinice, która nie ma doświadczenia w jej usuwaniu. Mały z tego pożytek, że ktoś zaglądnie do środka i nic nie usunie, albo co gorsza usunie pół jajnika.
Kolejki są gównie do dr P. i dr M. Jest jedna dziewczyna z Krk, która zapisała się do innego lekarza i tak kiepsko jej dobrał stymulację, że miała mało komórek, co było dziwne patrząc na AHM i na efekty stymulacji do iui u innego lekarza wcześniej.
Natomiast ja wcale nie widzę tej szalonej skuteczności w postaci ciąż, a chyba po to się idzie do kliniki leczenia niepłodności.
Laparo niestety w wielu miejscach potrafią skiepścic w szpitalach rowniez. Czasem na laparo ida dziewczyny ktore nie maja pojecia ze mają endomendę i okazuje sie to podczas zabiegu. Juz nawet nie chodzilo mi o to, zeby robic laparo w klinice, ale wiem ze wystawiaja bez problemu skierowania do szpitala, nie czesto sie to zdarza w klinikach.
Ja poszłam też do cudownej Pani dr z Invimedu, nad ktora piały zachwyty dziewczyny na forum (oraz w necie ogolnie tez), ze ma duza skutecznosc jesli chodzi o IUI i ivf no i coz... nie wyszło jej ze mną. Popełniła błąd, gdyby zauwazyła cos wczesniej (co było bankowo widoczne, bo raptem pare dni po wizycie u niej byłam u innego gina ktory widział problem z endo), to moze udałoby sie uniknac wyrzucenia kasy w błoto na ostatnie IUI i leczenie tego. Takim sposobem "lekarz cudotworca" stracił w moich oczach i juz sie tam nie pojawiłam. Dlatego teraz w sumie uwazam na tych wszystkich geniuszy, bo dla 80-90% moga byc idealni a u jakiegos procenta pacjentow popelnia blad i cos przegapią. Ktos powie "Zdarza sie, to tez ludzie", no swietnie, tylko my wydajemy nie mala kase na to, zeby nic nie pomineto i brano nasze obawy na powaznie.
Co do forumowiczki, to wiem chyba o kim piszesz. Miała przejść do Artvimedu a pojechali do Angeluisa, tak? Nick na E.? -
nick nieaktualnyRudzik1 wrote:Ale dziewczyny ja nie wiem czemu myślicie, że jak zrobicie te wszystkie badania, to bez problemu zajdziecie w ciąże. Tak jak już pisałam, popieram histeroskopię, ale laparoskopii nie. Endometriozy nie da się wyleczyć.
Nawet jak wiadomo, gdzie tkwi problem, to nie zawsze można go obejść. -
nick nieaktualnyElfiaKsiezniczka hej,
Gastroskopie robiłam akurat na wlasna reke w Imed na Zyczkowskiego, ale nie polecam Znieczulaja tylko lidokaina migdałki i nic poza tym, ja badanie zle zniosłam. Placilam 220zl plus 70zł za pobranie wycinkow do badan. Podobno dobrze robią na Kopernika w szpitalu, w Medicinie na Barskiej (tu miałam robioną kolono w sobotę w narkozie na nfz) i u Bonifratów - w tym pierwszym i ostatnim dają do wypicia płyn ktory znieczula nie tylko migdałki ale ogolnie przełyk i zoladek, wiec nie czujesz jak Ci jezdza tam tym wezykiem po wnetrznosciach Ogolnie mysle ze jesli o gastro chodzi, to prywatnie mozna zrobic w wielu miejscach, tylko zdałoby sie pytac czym znieczulają do zabiegu (czy spray czy płyn do picia). Z dostaniem skierowania na nfz tez nie powinnas miec problemu od lekarza rodzinnego jesli dolega Ci cos z żołądkiem.
A co do staran: nie staracie sie długo, wiec w klinice jeszcze mogą machnac na Was ręką Jesli masz problemy z hormonami znajdz dobrego endokrynologa, nie kazdy gin potrafi takie sprawy wyregulowac. Polecana jest podobdno dr Rajtar-Ciosek (jest tez ginekologiem), sama sie do niej chce wybrac, ale cos aktualnie jestem spłukana... -
nick nieaktualnyfiorella82 wrote:Dziewczyny, ja byłam w sobotę u ginki i akurat byłam tuz po owulacji. W dodatku z jajnika gdzie miałam CP. No nic, czekam na okres z radością, potem jeszcze dwie owulacje trzeba przetrzymać i od maja możemy robić dziecko:D Fizjologicznie wszystko jest ok! Zamierzam wykorzystać ten czas na regenerację relacji lekko nadszarpniętych przez wymuszone obowiązkowe bzykanie w dni płodne. Teraz jak nie możemy, seks jest w końcu taki przyjemny. Brakowało mi tego!
-
Selina wrote:ElfiaKsiezniczka hej,
Gastroskopie robiłam akurat na wlasna reke w Imed na Zyczkowskiego, ale nie polecam Znieczulaja tylko lidokaina migdałki i nic poza tym, ja badanie zle zniosłam. Placilam 220zl plus 70zł za pobranie wycinkow do badan. Podobno dobrze robią na Kopernika w szpitalu, w Medicinie na Barskiej (tu miałam robioną kolono w sobotę w narkozie na nfz) i u Bonifratów - w tym pierwszym i ostatnim dają do wypicia płyn ktory znieczula nie tylko migdałki ale ogolnie przełyk i zoladek, wiec nie czujesz jak Ci jezdza tam tym wezykiem po wnetrznosciach Ogolnie mysle ze jesli o gastro chodzi, to prywatnie mozna zrobic w wielu miejscach, tylko zdałoby sie pytac czym znieczulają do zabiegu (czy spray czy płyn do picia). Z dostaniem skierowania na nfz tez nie powinnas miec problemu od lekarza rodzinnego jesli dolega Ci cos z żołądkiem.
A co do staran: nie staracie sie długo, wiec w klinice jeszcze mogą machnac na Was ręką Jesli masz problemy z hormonami znajdz dobrego endokrynologa, nie kazdy gin potrafi takie sprawy wyregulowac. Polecana jest podobdno dr Rajtar-Ciosek (jest tez ginekologiem), sama sie do niej chce wybrac, ale cos aktualnie jestem spłukana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 23:25
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualny