X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa a wy macie konflikt krwi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka ,klif jak tam u was?jestescie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    karolaa a wy macie konflikt krwi?

tak ja mam minus a maz plus. po wczesniejszym poronieniu dostałam zastrzyk z immunoglobuliny anty-D i teraz miało byc juz OK.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no wlasnie bo chcialam pytac bo my tez mamy.mojego siostra poronila i jej zapomnieli dac i potem juz nie mogla zajsc w druga ciaza bo ciagle poraniala:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    jezeli poronisz a tego nie chcemy ale mowie ze jezeli.... to wymus na nim cykl hormonalny bo tak nie moze byc!!!! jak ci nie da zmien lekarza i to natychniast. bo to nie jest normalne...
    ale kochanie nie zapeszam trzymam kciuki do poniedzialku i nie stresuj sie..

a chodzisz prywatnie??

to juz moj 3 lekarz, dopiero od pezdziernika u niego jestem i ten jest najlepszy. najpierw wyleczył mi zapalenie ktorego inni nie widzieli, zobaczył ze mam wodniaka na jajowodzie. zlecił cytologie bo inni mieli to gdzies, dał skierowanie na HSG i sam je wykonał, wyszło ze jajowody sa drozne ale macica jest nietypowego kształtu. teraz mam wizyte kontrolna własnie w poniedziałek i powie co dalej robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    byłam u lekarza i prawdopodobnie poroniłam, dostałam dzisiaj krwawienia i bolu brzucha. na usg nie ma sladu pecherzyka, tylko złuszczajaca sie tkanka. dostałam lek na podtrzymanie ale nic z tego nie bedzie ...

:( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa no to dobrze ze wszystko sprawdzil mam nadzieje ze ci pomoze!wkoncu doczekasz sie upragnione dzieciatka
    a mi dzisiaj tempka spadla o 2stopni jutro testowanko i koniec stresu wrescie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak my baby mamy przejeb@#$$@$@#$@$ane!

Czemu tak jest .... ? :(

ale mi smutno, mega smutno :( upiję się w weekend a co tam ... konkretnie za nasze i wasze smutki :(

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(

kaarolaa lubi tę wiadomość

• annia Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki oliwia... :-)

Ja chyba nie wytrzymam tego czekania... Jeszcze tydzień...

4ab8025775a7b1f70509a004785d12c9.png

63dd70d34c366d44068230ece02a3951.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    karolaa no to dobrze ze wszystko sprawdzil mam nadzieje ze ci pomoze!wkoncu doczekasz sie upragnione dzieciatka
    a mi dzisiaj tempka spadla o 2stopni jutro testowanko i koniec stresu wrescie:)

mui też spadła ... i brzusio boli typowo @ a kij z tym wszystkim , przynajmniej się napiję w weekend :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a u mnie też chyba @ zbliża się dużymi krokami, bo brzuch boli potwornie, jakieś takie skurcze mam i piersi, aż mnie pieką dosłownie :-(
    cholerstwo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie rano podbrzusze bolalo teraz juz nic ale tempka spadla to zly znak czekam z niepokojem na jutro

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...podajmy sobie ręce ...
    :P

ja mam to co Wy , bóle, piersi mnie wczoraj piekły wieczorem ... :P

no nic ... dalej dziergamy ... podwijam kiece i lecę jak to się mówi :P na męzusia :P hihihihihihihihihihihihi w płodne oczywiście :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza lista
    25.04.2013 ;oniqa
    26.04.2013 ninka, madzianka, Brava,oliwia
    27.04.2013 Klif
    28.04.2013 Nusia, HOPE83, kasiaks
    30.04.2013 Iwka
    5.05 Mycha
    08.05.2013 anika

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniga jestes?testowalas dzisiaj?
    maximka a ty kiedy testujesz bo nie wida ciebie na liscie:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    oniga jestes?testowalas dzisiaj?
    maximka a ty kiedy testujesz bo nie wida ciebie na liscie:(

no ja byłam zapisana na 30tego, jakoś mnie ktoś pominoł :(

ja sobie dziś dla jaj zatestowałam :P testem z allegro który był dołączony jako gratis do owulacyjnych :P jedna gruba czerwona krecha :P a niebawem będzie jedna wielka czerwona plama :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to szybko zatestowalas jeszcze masz czas wiec moga wyjsc 2 kreski:)ja jakos dalam rade sie powtrzymac dokonca niewiem jakim cudem bo tez w tamty miesiacu szybciej robilam testy.ok lece bo moja mala do przedszkola do poziej:*

• annia Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka twój wykresik wygląda bardzo ładnie. Moim zdaniem też jeszcze za szybko na testy...
    Trzymam kciuki, żeby wyszły II :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam.zagladam i podczytuje i nie opuszczam pamiecia :) Niedawno wrocilam ze spacerku z moja chrzesniaczka na placu zabaw bylam.Teraz obiad.Okres sie skonczyl :D :D :D mozna dzialac :)

maximka84 lubi tę wiadomość

• annia Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę dopisać się na listę testową...? :-)

Na 01 lub 02 maja?

Nie wiem jak wytrzymam, chyba tylko z Waszą pomocą...

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ