Kwietniowe starania czas zacząć
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy pierwszej ciąży miałam jędrne i czy bolą to zawsze najlepiej na brzuch się położyć i sprawdzić bo jak je tak co chwilę dotykamy to mam wrażenie że od tego bardziej bolą. Zmęczenie tez odczuwam ale takie że ręce mi opadają i nie chce mi się nic mówić a i suchość w ustach cały czas ją czuje i żadna woda, herbata, sok czy mleko nie pomogły
anika lubi tę wiadomość
-
Nusia wrote:Iwka idziemy łeb w łeb
zaczęłysmy cykl w tym samym dniu i nawet owulację nam zaznaczyło w tym samym dniu
no ja dzisiaj też się zastanawiałam nad tym piwkiem ale może mi nie zaszkodzi w razie czego
miałam straszną ochotę
Kochana to trzymam za Ciebie kciuki, powodzenia
mam nadzieję,że obie będziemy świętować
a kiedy masz @ dostać?
Wiem już podglądałam Twój wykresik.....ale teraz mnie nakręciłaś na piwko (już pytałam czy M na pół zemną nie wypije - ale właśnie zadzwonili że do pracy ma jutro iść wiec też nici z grillaa - trudno okna umyję)
Tak będziemy świętować
30 kwietnia ma termin @ wiem ze ovu mi zaznaczyło owulację 16.04 ale byłam na obserwacji i 12.04 miałam pęcherzyk 21 mm a 15.04 już go nie było więc myślę że ten spadek temperatury w sobotę oznaczał owulację ale że wcześniej nie mierzyłam tempki to ovu nie wyktyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 19:32
-
anika wrote:suchosc w ustach tez mam
ale nie wiem czy to od tego ze dzisiaj tak gorącą..czy moze sie udało.caly czas cos pije. a jak mówie to pluje
haha
Hoihihih:) ślinotok to też dobry objaw -
zobaczymy za kilka dni. prawde mowiac nie wiem kiedy testować. napewno nie mniej niz 3 dni po spodziewanej @. tylko cykl mi sie rozregulował i nie wiadomo kiedy @ ma przyjsc
hehe. w pon ide do ginekologa.. moze da mi skierowanie na bete za kilka dni.
-
nick nieaktualnyNo mi też na 30 kwietnia wyznaczyło, ale wydaje mi się że wcześniej powinnam dostać, bo raczej dostaje w 30 dniu cyklu a nie w 32. Okaże się, mam nadzieję, że rzeczywiście będziemy świętować
Iwka Kochana a TY tym piwkiem się mną nie sugeruj, żeby potem na mnie nie było hehe. Teraz mąż wmusza we mnie lodyIwka lubi tę wiadomość
-
Nusia wrote:No mi też na 30 kwietnia wyznaczyło, ale wydaje mi się że wcześniej powinnam dostać, bo raczej dostaje w 30 dniu cyklu a nie w 32. Okaże się, mam nadzieję, że rzeczywiście będziemy świętować
Iwka Kochana a TY tym piwkiem się mną nie sugeruj, żeby potem na mnie nie było hehe. Teraz mąż wmusza we mnie lody
Dobry mążI właśnie ja jestem piwoszem jak ja jutro piwka nie wypije to od razu wszyscy powiedzą że w ciąży jestem. A nie chce nikomu sugerować nawet M nie mówię o moich podejrzeniach. W pierwszej ciąży wszystkim od razu powiedzieliśmy a potem było ciężko i niezręcznie. Teraz mam wizytę u gin 7 maja ( takiego fajnego znalazłam co dwa tygodnie chce mnie oglądać i powiedział że póki skutków nie będzie muszę się przyzwyczaić że będzie częścią mojego życia - a chodzę na fundusz tj. poradnia rozrodczości, więc o kasę nie chodzi) Kupię sobie moze bez alkoholowe
Więc Mężowi powiem jak będę miała zdjęcie z usg to mu dam w ramce:)
-
anika wrote:zobaczymy za kilka dni. prawde mowiac nie wiem kiedy testować. napewno nie mniej niz 3 dni po spodziewanej @. tylko cykl mi sie rozregulował i nie wiadomo kiedy @ ma przyjsc
A na bete trzeba mieć skierowanie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIwka wrote:anika wrote:zobaczymy za kilka dni. prawde mowiac nie wiem kiedy testować. napewno nie mniej niz 3 dni po spodziewanej @. tylko cykl mi sie rozregulował i nie wiadomo kiedy @ ma przyjsc
A na bete trzeba mieć skierowanie?
Nie trzeba mieć skierowaniaIwka lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:anika wrote:zobaczymy za kilka dni. prawde mowiac nie wiem kiedy testować. napewno nie mniej niz 3 dni po spodziewanej @. tylko cykl mi sie rozregulował i nie wiadomo kiedy @ ma przyjsc
A na bete trzeba mieć skierowanie?
Nie trzeba.. ale jezeli moge nic nie placić..to trzeba skozystac :)tym bardziej ze u nas okolo 50zł kosztuje badanie beta. A ja póki co mam na kogo kase wydawac (moją córcie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 20:01
-
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:no to może dobry pomysł Iwka, bo nie ma co zapeszać
życzę Ci żebyś szybciutko to zdjęcie z usg przyniosła
a jutro może jednak wyppij bezalkoholowe
bo ja w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłam, czy mi nie zaszkodzi? ale miałam taaaką ochotę!
Podobno do 8 tygodnia nasz organizm chroni fasolkę od złych rzeczy i grzeszków mam -
nick nieaktualny
-
annia wrote:
Podziwiam ja wiem, że jak kupie to zrobię
anika a mój poprzedni gin nie chciał mi wypisać na fundusz a to felek ;/ u nas 35 zł (2011)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 20:04