Kwietniowe starania czas zacząć
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha wrote:Mycha wrote:Dziewczyny mam pytanie czy według Was ovu wyznaczyło mi dobrze owulację? Jeśli zerknęłybyście na mój wykres to powiem, że do wczoraj dni płodne przewidywane były 15-17 kwietnia a kolejna miesiączka na 2 maja. Dzisiaj ovu zaznaczył mi miesiączkę aż na 11 maja a ovulację w 26 dniu cyklu. Nie wiem dlaczego tak bardzo ovu wydłużył mi cykl? Czy któraś mogałaby podjąć się próby wytłumaczenia mi tego? Będę wdzięczna bo się pogubiłam
Pomocy! O co tu chodzi? Miałyście tak kiedyś?
No ta temperatura faktycznie wskazuje na to ze owu by wypadała 26 dc. A jak długie masz cykle? -
nick nieaktualnyMycha wrote:Mycha wrote:Dziewczyny mam pytanie czy według Was ovu wyznaczyło mi dobrze owulację? Jeśli zerknęłybyście na mój wykres to powiem, że do wczoraj dni płodne przewidywane były 15-17 kwietnia a kolejna miesiączka na 2 maja. Dzisiaj ovu zaznaczył mi miesiączkę aż na 11 maja a ovulację w 26 dniu cyklu. Nie wiem dlaczego tak bardzo ovu wydłużył mi cykl? Czy któraś mogałaby podjąć się próby wytłumaczenia mi tego? Będę wdzięczna bo się pogubiłam
Pomocy! O co tu chodzi? Miałyście tak kiedyś?
mi tez przesunęło owulacje
ja bym temu ovu tak nie ufala... zakreslam sobie co ma byc i tyle biore sobie to intuicyjnie -
nick nieaktualnyAnika, Iwka, deJzi- dziękuję za odpowiedź. Ja jestem dopiero pierwszy miesiąc po odstawieniu anty ale przed tabletkami cykle miałam mniej więcej 30 dniowe i tak sobie teraz zaznaczyłam. Chciałam testować 5 maja ale teraz to chyba bez sensu bo to nawet nie będzie 14 dzień po ovu a podobno wtedy najlepiej jest zrobić test? Poza tym chyba za dużo się spodziewam jak na pierwszy miesiąc po anty...
-
Mycha - badasz sobie szyjkę macicy? dzięki temu łatwiej Ci będzie określić dzień owulacji, bo ovu naprawdę różnie to wyznacza. U mnie też raz wyznaczył na 24 marca a potem w tym samym cyklu na 14 kwietnia. Poza tym słyszałam,że od razu po odstawieniu tabl anty cykl może się baaardzo wydłużyć,więc poczekałabym z testem i obserwowała swoje ciało. Test najlepiej jest robić 14 dni po owulacji, po wtedy jak jesteś w ciąży to wyjdzie, tak mówił mój gin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 16:51
-
powiem tak ten maj musi być NASZ dziewczyny chociaż mam długie cykle to testowac dopiero będe w czerwcu ostatnio miałam 64 dniowy cykl a poprzedni 40 dniowy jakas masakra nigdy tak nie miałam dlatego testować będe dopiero w czerwcu albo 1.06 albo 7,06 tak sobie postanowiłam a narazie w poniedziałek ide po wyniki z bety które robiłam przed @ nie ma co sprawdzać no ale inne wyniki są ważniejsze które robiłam
-
Mycha wrote:Anika, Iwka, deJzi- dziękuję za odpowiedź. Ja jestem dopiero pierwszy miesiąc po odstawieniu anty ale przed tabletkami cykle miałam mniej więcej 30 dniowe i tak sobie teraz zaznaczyłam. Chciałam testować 5 maja ale teraz to chyba bez sensu bo to nawet nie będzie 14 dzień po ovu a podobno wtedy najlepiej jest zrobić test? Poza tym chyba za dużo się spodziewam jak na pierwszy miesiąc po anty...
Dokładnie mi ovu przesunęło owulacje z 18 dc na 25 dc a tak naprawdę miałam 15 dc ponieważ byłam no monitoringu więc wiem. Tak ja napisała HOPE83 obserwuj swoje ciało, i na tą chwilę ciężko jest cokolwiek powiedzieć.
W następnym cyklu będzie Ci już łatwiej -
nick nieaktualnyHOPE83 wrote:Mycha - badasz sobie szyjkę macicy? dzięki temu łatwiej Ci będzie określić dzień owulacji, bo ovu naprawdę różnie to wyznacza. U mnie też raz wyznaczył na 24 marca a potem w tym samym cyklu na 14 kwietnia. Poza tym słyszałam,że od razu po odstawieniu tabl anty cykl może się baaardzo wydłużyć,więc poczekałabym z testem i obserwowała swoje ciało. Test najlepiej jest robić 14 dni po owulacji, po wtedy jak jesteś w ciąży to wyjdzie, tak mówił mój gin
Kilka razy próbowałam zbadać szyjkę macicy ale nie wiem czy zinterpretowałam to prawidłowo. Wysokość i twardość w miarę potrafię określić, natomiast otwartość to już zupełnie nie wiem jak ocenić??? Ciekawa jestem jak długi będzie mój pierwszy cykl i w jakim czasie wszystko się wyreguluje. Czy któraś z Was brała może tabletki anty i pamięta jak to było u niej?
Czyli rada jest taka, że trzeba stawiać na dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 19:06
-
;oniqa wrote:powiem tak ten maj musi być NASZ dziewczyny chociaż mam długie cykle to testowac dopiero będe w czerwcu ostatnio miałam 64 dniowy cykl a poprzedni 40 dniowy jakas masakra nigdy tak nie miałam dlatego testować będe dopiero w czerwcu albo 1.06 albo 7,06 tak sobie postanowiłam a narazie w poniedziałek ide po wyniki z bety które robiłam przed @ nie ma co sprawdzać no ale inne wyniki są ważniejsze które robiłam
Kochanie, a jakie wyniki robiłaś? Ja miałam długie cykle od może 5 miesięcy i lekarz zalecił różne, jakie leki brałaś, jeśli brałaś? Jak pisałaś wcześniej a ja nie zauważyłam- to bardzo przepraszam podobne masz te cykle do moich więc pytam....Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
nick nieaktualnyja bralam anty 6 lat i 3 lata nie moglam zajsc w ciaze bez lekarza wiec dobra rada idz do ginka niech sprawdzi czy jajeczka dorastaja do swojej dojzalosci bo mi nie rosly do rozmiaru zeby pekly i niestety dal mi cos na wzrost wiec migiem do ginka idz bo szkoda czasu.. teraz jestem po ciazy wiec jest inaczej wszytko wróciło do normy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydeJzi dziękuję za wszystkie rady, poczekam jeszcze tak do połowy maja, zobaczę czy dostanę @ i wtedy po udam się do lekarza lub jeśli do połowy maja nie dostanę @. W sumie to masz rację, że trzeba powiedzieć, że już długo się staram i nic z tego. Mam tylko nadzieję, że sobie tym nie zaszkodzę, jak sądzisz?
-
nick nieaktualnyna pewno nie powiedz ze odstawilas 5 miechow temu tabsy i bejbika nie ma.. napewno sie spyta jak dlugie cykle masz wiec wiec musisz poczekac na malpe i zobaczysz jaki masz okres po tych tabsach.. powiedz ze robisz wykresy i nic z tego nie ma.. niech wezmie cie na przeglad kiegy masz owolke.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny10 lat z przerwami, ostatnie 5 lat bez przerwy. Myślisz, że mogę podać długość cyklu tylko na podstawie tego jednego po odstawieniu anty? Czy lepiej jakoś to wypośrodkować?
Dzięki i wzajemnie udanego dnia życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2013, 08:57
-
nick nieaktualnyskarbie nie wiem, ale jak powiesz ze dopiero odstawilas tabsy to cie odesle z kwitkiem i bedzie zwodzil.. naj lepiej ginkowi opowiedziec wszystko w czarnych barwach..
pomysl jak zrobic tak zeby bylo dobrze powiedz ze masz różnie te cykle i podaj mu ostatnia date miesiaczki -
nick nieaktualny