Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    Mycha wrote:
    Mycha wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy według Was ovu wyznaczyło mi dobrze owulację? Jeśli zerknęłybyście na mój wykres to powiem, że do wczoraj dni płodne przewidywane były 15-17 kwietnia a kolejna miesiączka na 2 maja. Dzisiaj ovu zaznaczył mi miesiączkę aż na 11 maja a ovulację w 26 dniu cyklu. Nie wiem dlaczego tak bardzo ovu wydłużył mi cykl? Czy któraś mogałaby podjąć się próby wytłumaczenia mi tego? Będę wdzięczna bo się pogubiłam ;-)

Pomocy! O co tu chodzi? Miałyście tak kiedyś?

No ta temperatura faktycznie wskazuje na to ze owu by wypadała 26 dc. A jak długie masz cykle?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha wrote:
    Mycha wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy według Was ovu wyznaczyło mi dobrze owulację? Jeśli zerknęłybyście na mój wykres to powiem, że do wczoraj dni płodne przewidywane były 15-17 kwietnia a kolejna miesiączka na 2 maja. Dzisiaj ovu zaznaczył mi miesiączkę aż na 11 maja a ovulację w 26 dniu cyklu. Nie wiem dlaczego tak bardzo ovu wydłużył mi cykl? Czy któraś mogałaby podjąć się próby wytłumaczenia mi tego? Będę wdzięczna bo się pogubiłam ;-)

Pomocy! O co tu chodzi? Miałyście tak kiedyś?

mi tez przesunęło owulacje
    ja bym temu ovu tak nie ufala... zakreslam sobie co ma byc i tyle biore sobie to intuicyjnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika, Iwka, deJzi- dziękuję za odpowiedź. Ja jestem dopiero pierwszy miesiąc po odstawieniu anty ale przed tabletkami cykle miałam mniej więcej 30 dniowe i tak sobie teraz zaznaczyłam. Chciałam testować 5 maja ale teraz to chyba bez sensu bo to nawet nie będzie 14 dzień po ovu a podobno wtedy najlepiej jest zrobić test? Poza tym chyba za dużo się spodziewam jak na pierwszy miesiąc po anty...

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - badasz sobie szyjkę macicy? dzięki temu łatwiej Ci będzie określić dzień owulacji, bo ovu naprawdę różnie to wyznacza. U mnie też raz wyznaczył na 24 marca a potem w tym samym cyklu na 14 kwietnia. Poza tym słyszałam,że od razu po odstawieniu tabl anty cykl może się baaardzo wydłużyć,więc poczekałabym z testem i obserwowała swoje ciało. Test najlepiej jest robić 14 dni po owulacji, po wtedy jak jesteś w ciąży to wyjdzie, tak mówił mój gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 16:51

82doi09kxiyf6x26.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak ten maj musi być NASZ dziewczyny chociaż mam długie cykle to testowac dopiero będe w czerwcu ostatnio miałam 64 dniowy cykl a poprzedni 40 dniowy jakas masakra nigdy tak nie miałam dlatego testować będe dopiero w czerwcu albo 1.06 albo 7,06 tak sobie postanowiłam a narazie w poniedziałek ide po wyniki z bety które robiłam przed @ nie ma co sprawdzać no ale inne wyniki są ważniejsze które robiłam :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    Mycha wrote:
    Anika, Iwka, deJzi- dziękuję za odpowiedź. Ja jestem dopiero pierwszy miesiąc po odstawieniu anty ale przed tabletkami cykle miałam mniej więcej 30 dniowe i tak sobie teraz zaznaczyłam. Chciałam testować 5 maja ale teraz to chyba bez sensu bo to nawet nie będzie 14 dzień po ovu a podobno wtedy najlepiej jest zrobić test? Poza tym chyba za dużo się spodziewam jak na pierwszy miesiąc po anty...

Dokładnie mi ovu przesunęło owulacje z 18 dc na 25 dc a tak naprawdę miałam 15 dc ponieważ byłam no monitoringu więc wiem. Tak ja napisała HOPE83 obserwuj swoje ciało, i na tą chwilę ciężko jest cokolwiek powiedzieć.

W następnym cyklu będzie Ci już łatwiej :)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Mycha - badasz sobie szyjkę macicy? dzięki temu łatwiej Ci będzie określić dzień owulacji, bo ovu naprawdę różnie to wyznacza. U mnie też raz wyznaczył na 24 marca a potem w tym samym cyklu na 14 kwietnia. Poza tym słyszałam,że od razu po odstawieniu tabl anty cykl może się baaardzo wydłużyć,więc poczekałabym z testem i obserwowała swoje ciało. Test najlepiej jest robić 14 dni po owulacji, po wtedy jak jesteś w ciąży to wyjdzie, tak mówił mój gin

Kilka razy próbowałam zbadać szyjkę macicy ale nie wiem czy zinterpretowałam to prawidłowo. Wysokość i twardość w miarę potrafię określić, natomiast otwartość to już zupełnie nie wiem jak ocenić??? Ciekawa jestem jak długi będzie mój pierwszy cykl i w jakim czasie wszystko się wyreguluje. Czy któraś z Was brała może tabletki anty i pamięta jak to było u niej?
    Czyli rada jest taka, że trzeba stawiać na dużo <3 ;-) ;-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 19:06

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    powiem tak ten maj musi być NASZ dziewczyny chociaż mam długie cykle to testowac dopiero będe w czerwcu ostatnio miałam 64 dniowy cykl a poprzedni 40 dniowy jakas masakra nigdy tak nie miałam dlatego testować będe dopiero w czerwcu albo 1.06 albo 7,06 tak sobie postanowiłam a narazie w poniedziałek ide po wyniki z bety które robiłam przed @ nie ma co sprawdzać no ale inne wyniki są ważniejsze które robiłam :)

Kochanie, a jakie wyniki robiłaś? Ja miałam długie cykle od może 5 miesięcy i lekarz zalecił różne, jakie leki brałaś, jeśli brałaś? Jak pisałaś wcześniej a ja nie zauważyłam- to bardzo przepraszam :) podobne masz te cykle do moich więc pytam.... :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • anika Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki nie wytrzymała i zatestowalam dzisiaj DSCF3693_JPG_300x300_q85.jpg znowu słabizna jakas wyszla

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki nie wytrzymała i zatestowalam dzisiaj DSCF3693_JPG_300x300_q85.jpg znowu słabizna jakas wyszla

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam anty 6 lat i 3 lata nie moglam zajsc w ciaze bez lekarza wiec dobra rada idz do ginka niech sprawdzi czy jajeczka dorastaja do swojej dojzalosci :) bo mi nie rosly do rozmiaru zeby pekly i niestety dal mi cos na wzrost :) wiec migiem do ginka idz bo szkoda czasu.. teraz jestem po ciazy wiec jest inaczej wszytko wróciło do normy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i powiedz mu ze strasz sie juz dlugo o dziecko i nie ma rezultatu bo ci skarze czekac rok czasu idz prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi dziękuję za wszystkie rady, poczekam jeszcze tak do połowy maja, zobaczę czy dostanę @ i wtedy po udam się do lekarza lub jeśli do połowy maja nie dostanę @. W sumie to masz rację, że trzeba powiedzieć, że już długo się staram i nic z tego. Mam tylko nadzieję, że sobie tym nie zaszkodzę, jak sądzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno nie powiedz ze odstawilas 5 miechow temu tabsy i bejbika nie ma.. napewno sie spyta jak dlugie cykle masz wiec wiec musisz poczekac na malpe i zobaczysz jaki masz okres po tych tabsach.. powiedz ze robisz wykresy i nic z tego nie ma.. niech wezmie cie na przeglad kiegy masz owolke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak dlugo bralas tabsy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok spadam bede poznie milej soboty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 lat z przerwami, ostatnie 5 lat bez przerwy. Myślisz, że mogę podać długość cyklu tylko na podstawie tego jednego po odstawieniu anty? Czy lepiej jakoś to wypośrodkować?

Dzięki i wzajemnie udanego dnia życzę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2013, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbie nie wiem, ale jak powiesz ze dopiero odstawilas tabsy to cie odesle z kwitkiem i bedzie zwodzil.. naj lepiej ginkowi opowiedziec wszystko w czarnych barwach.. :)
    pomysl jak zrobic tak zeby bylo dobrze :) powiedz ze masz różnie te cykle i podaj mu ostatnia date miesiaczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:

anika mialam tak samo na bank jestes w ciazy:)):powtorz test jutro albo za 2 dni wyjdzie bardziej widoczna:)

;oniqa, anika lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    hej dziewczyny mam pytanie czy któraś brała tabletki http://allegro.pl/oeparol-olej-z-wiesiolka-60kaps-omega-6-piekno-wzm-i3200295157.html są dobre?? pomogły którejś

no i kupiłam czyli brać do pierwszego dnia owulacji później przestać?

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 152 153 154 155 156
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ