Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Mika123 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nic cieakwego babeczko

skrzat84 lubi tę wiadomość

• ninka Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a czy któraś z babeczek jutro testuje bo coś mi świta 6 kwietnia?
    jak tak to zaciskam wszystkie możliwe mięśnie zaciskacze ;)
    a na dziś dobranoc kochane staraczki ja zmykam trochę się poprzytulać ;)

KinYa, Miriam lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo halo jak tam mija weekendzik :)

Miriam lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakoś leci powoli :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninka wrote:

Dobrze Ci świta ;)
    Dziś testowała Meginka :D
    Mam nadzieje, że się na mnie nie obrazi, że ja piszę a nie Ona osobiście, ale co tam, dobre wiadomości trzeba przekazywać :)
    Meginka zobaczyła II krechy :D

Meginka, Miriam, kaarolaa, Kfjatus lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ninka Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to maginka przesyłaj fluidki ciążowe by kolejne na liście też dwie krechy zobaczyły!!!!
    A tobie gratulacje i zdrowia dla was dwoje :)

Czyż nie pięknie zaczynamy ;)

• Meginka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    ninka wrote:

Dobrze Ci świta ;)
    Mam nadzieje, że się na mnie nie obrazi, że ja piszę a nie Ona osobiście, ale co tam, dobre wiadomości trzeba przekazywać :)

no co Ty pewnie że się nie obrażę :) ja nie miałam czasu za bardzo pisać bo gości miałam, była siostra, ale nic jej nie powiedziałam jeszcze :) do wizyty u gin cichosza :)
    a wizyta 16.04

aisa, Miriam, Hrabina lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Meginka :-) Jak długo trwały u Ciebie starania? Przepraszam jeśli już o tym pisałaś ale nie wchodzę tu często i musiałabym się naszukać ;-) gratuluję
    Ja mam 18 dc i czekam,(ovu ok 12 dnia było) ale jak zwykle nic nie wskazuje na to żeby coś się zadziało

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    aisa wrote:
    ninka wrote:

Dobrze Ci świta ;)

no co Ty pewnie że się nie obrażę :) ja nie miałam czasu za bardzo pisać bo gości miałam, była siostra, ale nic jej nie powiedziałam jeszcze :) do wizyty u gin cichosza :)
    a wizyta 16.04

Uffff... :)
    Ty jesteś mistrzu cierpliwości, poczekałaś z testowaniem aż do dziś tak jak zakładałaś :) Przykład do naśladowania, tak uważam :)
    Ciekawe czy goście się nie domyślą bo pewnie buziak Ci się cieszy i chodzisz z rogalem od ucha do ucha :P

Meginka lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    super Meginka :-) Jak długo trwały u Ciebie starania? Przepraszam jeśli już o tym pisałaś ale nie wchodzę tu często i musiałabym się naszukać ;-) gratuluję
    Ja mam 18 dc i czekam,(ovu ok 12 dnia było) ale jak zwykle nic nie wskazuje na to żeby coś się zadziało

U mnie też 18 dc, ovu 13 dnia była więc na tym samym wózku jedziemy ;)
    Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa no żebyś wiedziała, cieszę się jak głupia :) a goście się nie poznali, powiem im w odpowiednim czasie :P
    a z tym testowaniem to zawzięłam się i czekałam, bo we wcześniejszych cyklach testowałam za wcześnie i bardzo się nakręcałam, w tym trochę odpuściłam no i są efekty. :)
    w ogóle w tym cyklu nie mierzyłam tempki ani nic, nie wiem kiedy było ovu, kochaliśmy się na spontana :) i bardzo to polecam, czerpałam z tego przyjemność, a nie ciągle myślałam o zachodzeniu w ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2013, 10:23

aisa, kaarolaa, Gośśśka, Flava lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:

około 8 miesięcy się staraliśmy kochana :) a od połowy grudnia z ovufriendem :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    aisa no żebyś wiedziała, cieszę się jak głupia :) a goście się nie poznali, powiem im w odpowiednim czasie :P
    a z tym testowaniem to zawzięłam się i czekałam, bo we wcześniejszych cyklach testowałam za wcześnie i bardzo się nakręcałam, w tym trochę odpuściłam no i są efekty. :)
    w ogóle w tym cyklu nie mierzyłam tempki ani nic, nie wiem kiedy było ovu, kochaliśmy się na spontana :) i bardzo to polecam, czerpałam z tego przyjemność, a nie ciągle myślałam o zachodzeniu w ciążę :)

Daj nam Boże taką cierpliwość :)
    A tak serio, mi się jeszcze nie zdarzyło testować bo czekałam do terminu @, a że tą mam niezawodną to testu nie było...
    Ja sobie postanowiłam, że ze 3 cykle pomierzę temp, poobserwuje siebie i poprowadzę wykres dla własnej wiedzy a potem na czuja będzie. Ale fakt, że jak się mierzy temp to z tyłu głowy jest myśl o zachodzeniu. Bo ooo temp dziś spadła to ovulka zaraz więc trzeba boboseksy wcielić w życie. Gorzej jak ktoś ma nieregularne cykle to lepiej poprowadzić obserwację. U mnie w miarę regularnie więc spontan można wcielać w życie.
    Jeszcze raz gratuluje no i chuchaj i dmuchaj i nas tu zarażaj :D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka GRATULUJĘ i życzę szczęśliwego rozwiązania :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka gratuluję!!!!

3i49df9hy5b5npd4.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka gratulacje z calego serca. spokojnych 9 miesiecy :-)wysylaj nam fluidki fasolkowe zeby sie zazielenilo w kwietniu :-)

p19us65glzzsn3k4.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chociaż jedna dobra wiadomośc moje gratulacje Meginka. Może Nam tez sie poszczęści i też zobaczymy upragnione 2 kreseczki. Trzymaj sie kochana i ciesz się jeszcze z 9 miesięcy wolności :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj tempka podskoczyła do góry oby rosła i sie utrzymywała :) zaraz biorę mężusia w obroty może coś z tego będzie :D :D :D :)

Miriam, Meginka lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • agula Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Meginka wrote:

A tak serio, mi się jeszcze nie zdarzyło testować bo czekałam do terminu @, a że tą mam niezawodną to testu nie było...
    Ja sobie postanowiłam, że ze 3 cykle pomierzę temp, poobserwuje siebie i poprowadzę wykres dla własnej wiedzy a potem na czuja będzie. Ale fakt, że jak się mierzy temp to z tyłu głowy jest myśl o zachodzeniu. Bo ooo temp dziś spadła to ovulka zaraz więc trzeba boboseksy wcielić w życie. Gorzej jak ktoś ma nieregularne cykle to lepiej poprowadzić obserwację. U mnie w miarę regularnie więc spontan można wcielać w życie.

Aisa u mnie to samo, @ mam niezawodna, zaczelam teraz nowy cykl i tez odpuszczam, poobserwowalam sie i wystarczy :) masz racje, ze jak regularne @ sa to lepiej na spontana :)tak jak Meginka jestem tu od polowy grudnia, wiec moze i mi sie poszczesci ;) a Ty ile sie starasz jesli mozna wiedziec?

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    aisa wrote:
    Meginka wrote:

Aisa u mnie to samo, @ mam niezawodna, zaczelam teraz nowy cykl i tez odpuszczam, poobserwowalam sie i wystarczy :) masz racje, ze jak regularne @ sa to lepiej na spontana :)tak jak Meginka jestem tu od polowy grudnia, wiec moze i mi sie poszczesci ;) a Ty ile sie starasz jesli mozna wiedziec?

Hmm.. sex bez zabezpieczeń od października, bez stresu i myślenia. Obserwowałam tylko śluz, bez specjalnego przyglądania się bo w dni płodne mam go sporo. I tak spontanicznie do lutego. Lutowy cykl się przedłużał więc pomyślałam, że zatestuje (33 dniowy cykl przy 26-29 normalnie). No i tego 33-ego rano idę do łazienki a tam @. Trochę się zmartwiłam. No i postanowiłam poprowadzić jakiś wykres z mierzeniem temp. No i teraz mój drugi cykl na ovu. Myślę, że ten i jeszcze jeden i starczy mierzenia. Jak nie zaskoczy do wakacji to pomyślę o badaniach hormonów (jeszcze niczego nie badałam tylko taka normalna wizyta u gin, cyto itp).

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ