Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    mogę do Was dołączyć? :) mam od razu jedno pytanko...jak to jest z temperaturą w drugiej fazie, czy po ewentualnym zapłodnieniu temperatura zawsze musi oscylować w okolicach 37? Przeglądałam kilka ciążowych wykresów i dziewczyny miały czasami 36,7...a może to zależy od podstawowej temperatury?

7112c8c4df35c726f7e136e9ba737ebf.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 07:51

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam swoja obecność w Waszych progach niestety @ przyszla mimo braku zaproszenia. Co za bezczelność nikt jej tu nie chciał. Mam nadzieje ze to jej ostatnia wizyta w tym roku!!!!!!
    Teraz wybieram się w końcu na badania czy wszystko w porządku..

• Klif Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny dzień :)
    Didi, to zależy od temperatury podstawowej.
    U mnie temperatura nie wzrosła, a wręcz spadła choć powinnam mieć owulację. Czekam dalej ovu zaznaczyło mi, że owulacja powinna pojawić się między 11-13 kwietnia, także dziś też jest szansa.
    Miłego dnia:)

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi610 wrote:
    hej dziewczyny,
    mogę do Was dołączyć? :) mam od razu jedno pytanko...jak to jest z temperaturą w drugiej fazie, czy po ewentualnym zapłodnieniu temperatura zawsze musi oscylować w okolicach 37? Przeglądałam kilka ciążowych wykresów i dziewczyny miały czasami 36,7...a może to zależy od podstawowej temperatury?

7112c8c4df35c726f7e136e9ba737ebf.png

tak to zalezy ja w poprzedniej ciazy mialam temperature od 36,7 do 37,0 i tak na zmianne

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    Potwierdzam swoja obecność w Waszych progach niestety @ przyszla mimo braku zaproszenia. Co za bezczelność nikt jej tu nie chciał. Mam nadzieje ze to jej ostatnia wizyta w tym roku!!!!!!
    Teraz wybieram się w końcu na badania czy wszystko w porządku..

no tak tak bedzie najlepiej przynajmniej bedziesz wiedziala czy wszysytko wporzadku.ja po 2miesiacach starach juz zrobilam podstawowe hormony no i wyszla prolaktyna wiedzialam ze cos jest nie tak bo nie mialam skokow temperatur brak owulacji.teraz obecnie staram sie o drugie dziecko to juz zrobilam odrazu i wyszla znowu wstretna prolaktyna;/ale juz po miesiacu wrocilo wszystko do normy i owulacja jest::)powodzenia zycze

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się dowiedziałam że moja przyjaciółka, znam ją całe życie...
    zaszła w drugą planowaną ciążę. czego jej szczerze gratuluję....:) w tym cyklu kupiła w drogerii testy owulacyjne. w opakowaniu było 5 sztuk a ona uzyła tylko dwa testy, ktore wskazały owulację w dniu kiedy w zasadzie według tylko obliczeń ustaliła kiedy owu miałaby wystapić więc jak już mówiłam potwierdziła to testami. uprawiała seks tylko jeden raz w tym cyklu i się jej udało! ja też tak chcę... bo ja np. tak miałam z pierwszą ciążą. i wiecie co znowu sie nakrecilam ze moze mi sie uda w tym cyklu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:
    właśnie się dowiedziałam że moja przyjaciółka, znam ją całe życie...
    zaszła w drugą planowaną ciążę. czego jej szczerze gratuluję....:) w tym cyklu kupiła w drogerii testy owulacyjne. w opakowaniu było 5 sztuk a ona uzyła tylko dwa testy, ktore wskazały owulację w dniu kiedy w zasadzie według tylko obliczeń ustaliła kiedy owu miałaby wystapić więc jak już mówiłam potwierdziła to testami. uprawiała seks tylko jeden raz w tym cyklu i się jej udało! ja też tak chcę... bo ja np. tak miałam z pierwszą ciążą. i wiecie co znowu sie nakrecilam ze moze mi sie uda w tym cyklu....

misia ja tez wlasnie gadalam z moja dobra kolezanka i tez jest w ciazy w 8tygodniu:) ja tez mam taka cicho nadzieje ze to ten cykl:)

mikusia, Gośśśka lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki jak dzionek mija, przede mną dość ciężki dzień mam straszny bałagan w domku :P i muszę to ogarnąć :) a wieczorem postanowiłam spotkać się ze znajomymi na drineczka :P bo doszłam do wniosku że ten cykl odpuszczam muszę zrobić sobie przerwę by zgubić parę kilogramów przed latem i ogólnie się troszkę wyluzować mikusia i oliwia trzymam za Was kciuki :) na pewno się Wam uda :)

mikusia lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka ja się wczesnie obudziłam, i posprzątałam a teraz się nudzę nie mam co robić Córka jest od rana u mojej mamy i chyba zaraz wsiądę w samochód i do nich dołączę... my dzisiaj wyjeżdżamy do kuzyna na parapetówę do nowego domu, wracamy jutro ja pić nie będę bo i tak nigdy nie piję, z resztą moja kuzynka czyli zona tego co dzisiaj jedziemy ma dwie córeczki 5 lat i 3 latka i są bardzo rozpieszczone i doslownie wchodzą im na głowę więc czuję że jak moja Roksi do nich dołączy to przyjadę z bólem głowy do domu i bardzo zmeczona i tyle bede miala z tego rodzinnego spotkania...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    cześć dziewczynki jak dzionek mija, przede mną dość ciężki dzień mam straszny bałagan w domku :P i muszę to ogarnąć :) a wieczorem postanowiłam spotkać się ze znajomymi na drineczka :P bo doszłam do wniosku że ten cykl odpuszczam muszę zrobić sobie przerwę by zgubić parę kilogramów przed latem i ogólnie się troszkę wyluzować mikusia i oliwia trzymam za Was kciuki :) na pewno się Wam uda :)

dzieki gosia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja mikusia ma drzemke wlasnie.ide sobie pocwiczyc poki spi:)milego wekeendu!

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:
    Gośśśka ja się wczesnie obudziłam, i posprzątałam a teraz się nudzę nie mam co robić Córka jest od rana u mojej mamy i chyba zaraz wsiądę w samochód i do nich dołączę... my dzisiaj wyjeżdżamy do kuzyna na parapetówę do nowego domu, wracamy jutro ja pić nie będę bo i tak nigdy nie piję, z resztą moja kuzynka czyli zona tego co dzisiaj jedziemy ma dwie córeczki 5 lat i 3 latka i są bardzo rozpieszczone i doslownie wchodzą im na głowę więc czuję że jak moja Roksi do nich dołączy to przyjadę z bólem głowy do domu i bardzo zmeczona i tyle bede miala z tego rodzinnego spotkania...:(

jak się nudzisz wpadaj do mnie u mnie jest dużo do zrobienia :P hahhahhah ........mikuś najważniejsze jest pozytywne nastawienie i nie myślenie za dużo o fasolce ja myślałam na ten temat sporo i co nic,jak przyjdzie czas na małego brzdąca to przyjdzie :) ten miesiąc jest dla mnie że tak samolubnie podejdę do tematu :P

relgl6d8fxp9gav7.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki.
    Gośśśka- mój tez :) az co :D musi sie udać nie ma wyjścia.
    Ja tez sie biore za sprzątanko :D syf w domu a wieczorem mamy gości. Mój poszedł sobie na rower,córa w u babci a ja do 10.30 sobie smacznie spałam...ahhh :D

Gośśśka lubi tę wiadomość

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia ja też ostatnio dowiaduję się, że któraś z koleżanek jest w ciąży i to głównie te, które specjanie tego nie planowały;-) Może więc faktycznie tak jak tutaj piszecie jest odpuścić sobie na jakiś czas, poświęcać chwile sobie i swoim przyjemnościom. Ja co prawda dopiero zaczynam moje starania o dzidzię- jest to pierwszy miesiąć starań, 3 tygodnie po odstawieniu anty. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 09:32

Gośśśka lubi tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Hej kobitki.
    Gośśśka- mój tez :) az co :D musi sie udać nie ma wyjścia.
    Ja tez sie biore za sprzątanko :D syf w domu a wieczorem mamy gości. Mój poszedł sobie na rower,córa w u babci a ja do 10.30 sobie smacznie spałam...ahhh :D

no to widzę że też imprezka się szykuje :) to dobrze czasami trzeba zająć się sobą,przez ostatnie miesiące za bardzo absorbowała mnie fasolka i czas trochę odstawić to na bok,muszę zająć się mężem zamiast traktować go jak dystrybutor hiihihii :P

relgl6d8fxp9gav7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cze,śc dziewczyny ja niestety znów do pracy postanowiłam że jak teraz sie nie uda to odpuszczam z pracą i na totalnym lajcie no ale chyba tak sie nie da bo niestety ja cały czas myśle no i do tego musze przesunąć testowanie z 23.04 na 25.04 bo ovu wykrył mi w 13 dc owulke a teraz znikła i czekam na ponowne wykrycie buzioaki dal Was życze miłego weekendu i owocnych starań :) :*

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka- "dystrybutor" dobre haha ;-D Ale tak jak piszesz coś w w tym jest, że mężem też trzeba się zająć a nie wyłącznie myśleć o tym czy się teraz uda czy nie. A jak długo już starsz się o dzidzię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym chciala nie myslec ale tak nie umiem niestety.jak juz dostane okres to jestem zla potem przechodzi i az do dni plodnych bez stresu ale jak sie zaczna plodne to zaczyna sie stresik czy moze sie udalo i tak do okresu czekam zeby szybko zlecialo;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    cze,śc dziewczyny ja niestety znów do pracy postanowiłam że jak teraz sie nie uda to odpuszczam z pracą i na totalnym lajcie no ale chyba tak sie nie da bo niestety ja cały czas myśle no i do tego musze przesunąć testowanie z 23.04 na 25.04 bo ovu wykrył mi w 13 dc owulke a teraz znikła i czekam na ponowne wykrycie buzioaki dal Was życze miłego weekendu i owocnych starań :) :*

mi tez ovu nie wyznaczyl jeszcze owulacji a mialam napewno wczoraj dlatego niezwracam az tak na to uwagi.

• H30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny, dziś jak wyszłam na zakupy wszędzie pełno dziewczyn z wózkami albo w ciąży trochę mnie to zdołowało i jak najszybciej chciałam wrócić do domu ... no cóż na wiosnę więcej ludzi wychodzi na spacery a więc trzeba przywyknąć do tego widoku ahhh jak też bym tak chciała

f2w3dqk3c83qeku9.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ