Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha wrote:
    Gośśśka- "dystrybutor" dobre haha ;-D Ale tak jak piszesz coś w w tym jest, że mężem też trzeba się zająć a nie wyłącznie myśleć o tym czy się teraz uda czy nie. A jak długo już starsz się o dzidzię?

leci 8 miesiąc :P :) i tak jak tu wcześniej wspomniałam zaczynam się kojarzyć mężowi tylko z termometrem w dziobie hihihihiih :P dlatego obiecałam mu że w tym miesiącu zrobimy sobie taki miesiąc miodowy i nie przejmujemy się niczym :) :D :D .....dziwnie będzie tak bez termometru ale ciekawość zaczyna przechodzić w stres przy spadkach temp więc czas najwyższy zrobić sobie przerwę i zająć się mężem :P

relgl6d8fxp9gav7.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    anika wrote:
    Hej kobitki.
    Gośśśka- mój tez :) az co :D musi sie udać nie ma wyjścia.
    Ja tez sie biore za sprzątanko :D syf w domu a wieczorem mamy gości. Mój poszedł sobie na rower,córa w u babci a ja do 10.30 sobie smacznie spałam...ahhh :D

no to widzę że też imprezka się szykuje :) to dobrze czasami trzeba zająć się sobą,przez ostatnie miesiące za bardzo absorbowała mnie fasolka i czas trochę odstawić to na bok,muszę zająć się mężem zamiast traktować go jak dystrybutor hiihihii :P

No wlaśnie u nas tak samo. ja przez miesiąc myslalam tylko o tym. teraz postanowilam zająć sie sobą i swoją rodziną :)

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka życzę by był to owocny miesiąc miodowy :-)
    H30 mam podobie- jak widzę kobiety w ciąży lub z wózkiem to im zazdroszczę ;-) Jednak wiem, że każda z nas niedługo doczeka się upragnionego maleństwa więc głowa do góry Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 14:43

Konwalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc jest tam ktos?ale nudna sobota moj jeszcze w pracy a ja przed kompem:(

• Klif Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)
    Jak Wam minął dzień? Ja byłam dziś na dużych zakupach, a później musiałam troszkę ogarnąć chałupkę.
    Odczuwam ból na owulację, więc mam nadzieję że jutro temperatura wzrośnie i pojawi się na moim wykresie czerwona, pionowa linia :)
    Ciekawe, dla kogo kwiecień okaże się szczęśliwy. Mam nadzieję, że dla nas wszystkich.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo jest ktos:)klif ktory masz dzisiaj dzien cyklu?ja wlasnie jestem w okresie owulacyjnym::)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja owulacje mialam wczoraj miec wczoraj wedlug ginekologa a na wykresie nie pojawila mi sie jeszcze czerwona linia;/

• Klif Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś 17 dc, a cykle mam 30-dniowe także najwyższy czas na owulację. Oliwia, mierzysz temperaturę i prowadzisz swój wykres na ovu?

Miriam lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak klif mam wykres na ovu.dzisiaj mam 15dzien cyklu a wczoraj miałam owulacje napewno

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz wychodzi ze na 28dzien powinny dostać zawsze mi sie zgadza ze równo po 2tyg od owulacji jest okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty mierzysz temperaturę ?nie widzę twojego wykresu na ovu:(

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    ;oniqa wrote:
    cze,śc dziewczyny ja niestety znów do pracy postanowiłam że jak teraz sie nie uda to odpuszczam z pracą i na totalnym lajcie no ale chyba tak sie nie da bo niestety ja cały czas myśle no i do tego musze przesunąć testowanie z 23.04 na 25.04 bo ovu wykrył mi w 13 dc owulke a teraz znikła i czekam na ponowne wykrycie buzioaki dal Was życze miłego weekendu i owocnych starań :) :*

mi tez ovu nie wyznaczyl jeszcze owulacji a mialam napewno wczoraj dlatego niezwracam az tak na to uwagi.

:)
    będzie dobrze :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być wkoncu :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Jak Wam minął dzień? Ja byłam dziś na dużych zakupach, a później musiałam troszkę ogarnąć chałupkę.
    Odczuwam ból na owulację, więc mam nadzieję że jutro temperatura wzrośnie i pojawi się na moim wykresie czerwona, pionowa linia :)
    Ciekawe, dla kogo kwiecień okaże się szczęśliwy. Mam nadzieję, że dla nas wszystkich.

oby Klif był :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak mam że jak widzę kobiete w ciąży to się dołuje i pytam sama siebie kiedy ja. No ale jak to mówią nic nie dzieje sie bez przyczyny.

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Klif wrote:

oby Klif był :)

A ty już nie długo testujesz widzę:)powodzenia.widze ze tObie tez ovu nie pokazał owulacji

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokazało ovulke 13 dc a później miałam znów mokry śluz i ovulka zniknęła dziwnie :/

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testy tez robisz do tego?ja sluzu wogle nie mam prawie:/

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak testuje 23 ale test chyba zrobie dopiero 25 ostatnio nie miałam okresu aż 58 dni dlatego wole zrobić troszke później

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tamtym miesiącu ovu złe pokazał owulacje teraz tez narazie nic

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ