Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ja wrote:
    oliwia wrote:
    maja a ty kiedy testujesz bo widze ze tez juz jest blisko

Powinnam wstrzymać się chociaż do wtorku... Ovu wyznaczyło mi wtedy @... ale chyba nie dam rady... chyba jutro jakiś malutki teścik zrobię :) ha, ha...

Ja się zawzięłam i czekam w tym cyklu do wtorku. Jak jutro nie będzie żadnych plamień, to we wtorek testuję. Ten cykl mam jakiś inny. Od ovu bolą mnie jajniki i mam bóle @. Nie zaznaczam ich na wykresie, bo nie chce sugerować się statystyką i punktami. Mam tylko nadzieję, że to nie polip, czy torbiel.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no widzisz u kazdej to pewnie inaczej.ja robilam w pierszy dzien spodziewanej miesiaczki i odrazu piekne 2 kreski a zrobilam bo myslalam ze dostane okres bo tak brzuch bolal jak na

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ma ja wrote:
    oliwia wrote:

Powinnam wstrzymać się chociaż do wtorku... Ovu wyznaczyło mi wtedy @... ale chyba nie dam rady... chyba jutro jakiś malutki teścik zrobię :) ha, ha...

Ja się zawzięłam i czekam w tym cyklu do wtorku. Jak jutro nie będzie żadnych plamień, to we wtorek testuję. Ten cykl mam jakiś inny. Od ovu bolą mnie jajniki i mam bóle @. Nie zaznaczam ich na wykresie, bo nie chce sugerować się statystyką i punktami. Mam tylko nadzieję, że to nie polip, czy torbiel.

Konwalia nie zakładaj od razu torbieli czy czegoś podobnego mam nadzieje ze to fasolka trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ma ja wrote:
    oliwia wrote:

oo to moze fasolka sobie miejsce robi:):)bo tak to sie czuje jak na okres!

Miriam, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakos mam te same przeczucia co przy pierwszej ciazy... po prostu wiedziałam ze jestem w ciazy i teraz tez to czuje, ale nie chce sie nakrecac bo jak sie rozczaruje to bedzie zle ale po prostu nawet sie tak zachowuje jakbym wiedziala na bank ze jestem w ciazy sama nie wiem jak to Wam kobietki jasno opisac

Konwalia, Tinka85 lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie bym tego nie zakładała, ale już tak miałam...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia temperature masz ladna oby sie tak trzymala.mi spada w dniu okresu zawsze juz rano wiem po temperaturze

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:
    a ja jakos mam te same przeczucia co przy pierwszej ciazy... po prostu wiedziałam ze jestem w ciazy i teraz tez to czuje, ale nie chce sie nakrecac bo jak sie rozczaruje to bedzie zle ale po prostu nawet sie tak zachowuje jakbym wiedziala na bank ze jestem w ciazy sama nie wiem jak to Wam kobietki jasno opisac

mikusia zycze ci tego zeby ci sie sprawdzilo:)a kiedy masz termin okresu?

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja po 2 latach starań nie czułam ze to ciąża bolało mnie jak na małpkę i test zrobiłam tylko dla tego ze mój M mnie o to prosił a byłam pewna ze obudzę się z małpą a tu mile zaskoczenie lecz trwało to krotko :( teraz zaczynam od nowa starania mam nadzieje ze uda się szybciej i do końca :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    Konwalia wrote:
    Ma ja wrote:
    oliwia wrote:

oo to moze fasolka sobie miejsce robi:):)bo tak to sie czuje jak na okres!

Tak się czuje przed @, ale chyba nie od ovu?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia wykres wygląda ładnie wierze ze to kiełkuje fasolka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia wykres wygląda ładnie wierze ze to kiełkuje fasolka :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moze jest nadzieja jak cie juz od owulacji boli:)konwalia jeszcze tylko 2dni i bedzie wiadomo:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to karolaa i konwalia testuja we wtorek:)

• Konwalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    no a ja po 2 latach starań nie czułam ze to ciąża bolało mnie jak na małpkę i test zrobiłam tylko dla tego ze mój M mnie o to prosił a byłam pewna ze obudzę się z małpą a tu mile zaskoczenie lecz trwało to krotko :( teraz zaczynam od nowa starania mam nadzieje ze uda się szybciej i do końca :)

Miriam jesteśmy z Tobą i wspieramy. Wierze,że tym razem będzie do końca.

Miriam lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:

miriam przykro mi strasznie mam nadzieje ze szybko ci sie uda zajsc znowu::)a ile jeszcze po poronieniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia dziękuje i trzymam kciuki żeby do Ciebie nie przyszła ta wredota :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia po poronieniu jestem miesiąc i 12 dni lekarze mówią rożnie ze 2 miesiące ze pol roku ze do porodu czyli do września ale ja postanowiłam od razu bo jeżeli to będą kolejne 2 lata starań to wole zacząć szybciej i zaczęliśmy w tym miesiącu dokładnie 11 kwietnia czyli miesiąc i 9 dni od poronienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2013, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak masz racje tez bym szybciej zaczela sie starac tymbardziej ze to nie jest takie prosto zajsc w ciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie zawsze myślałam ze to tak hop siup a to niestety nie tak

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ