Kwietniowe starania czas zacząć
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:hej kochane, zrobiłam dzisiaj drugi test i jest 2 kreska co prawda jest jeszcze słabo widoczna ale wystarczajaco zeby zobaczyc ze sa dwie
narazie jeszcze sie nie ciesze za szybko. zrobie jeszcze jeden po niedzieli dla pewnosci. a pozniej biegiem do lekarza, bo te plamienia mnie niepokoja.
kaarolaa moje gratulacjekaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyskopiowalam takie info z forum...
Test owulacyjny wykrywa ciążę
Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji.
A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych
Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)
Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA
TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży
dlatego wolę jak testujecie ciążowymi
TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży.
<hr></blockquote>
Skopiowałam z <a target="_blank" href=http://starania.webd.pl/>tej</a> strony.
I dlatego powtarzam jak zdarta płyta - nie szukajcie ciąży testem owulacyjnym, bo to nie ma sensu, wiem że korci, ale po co potem buczeć, ze nie wyszło, skoro wcale to nie musi być prawda...
;oniqa lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane Dziewczyny!!!
Dlugo sie nie odzywalam , a to przez moje choróbsko które mnie nagle dorwalo i lezalam w lozku od poniedz. na dodatek mialam goraczke wiec moj wykres jest bardzo znieksztalcony i nie wiadomo jak go interpretowac...
Dla wszystkich zafasolkowanych-wielkie gratulacje!!! Bardzo owocny ten kwiecen-oby tak bylo nadal
-
nick nieaktualnyKlif wrote:Pierwsza połowa kwietnia i tyle zafasolkowanych:) Ciekawe co przyniesie druga połowa miesiąca. Mam nadzieję, że limit ciąż się nie wyczerpał
Widzę, że jestem ostatnia na liście, czyli muszę czekać najdłużej.
hehe klif tez mam taka nadzieje ze moze my tez sie zalapiemy:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytak ja tak mam dla mnie to najgorszy czas jestem spieta podenerwowania i tylko licze dni do terminu miesiaczki:(
te 2 tygodnie czekania od owulacji to wiecznosc;/mi jeszcze 7dlugich dni zostalo:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2013, 12:35
-
oliwia wrote:dzieki klif teraz rozumiem:)
ale dzisiaj pusto na forum cos?
magdanlenka zyjesz?
Zyje zyje tylko przedwczoraj wieczorem laptop mi nawalil i dopiero dzis odebralam go z naprawy bardzo brakowalo mi wczoraj Was :-)dzis sie czuje jakby @ miala zaraz do mnie przyjsc. a jak Twoje samopoczucie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2013, 12:47
-
nick nieaktualnyKlif wrote:Pierwsza połowa kwietnia i tyle zafasolkowanych:) Ciekawe co przyniesie druga połowa miesiąca. Mam nadzieję, że limit ciąż się nie wyczerpał
Widzę, że jestem ostatnia na liście, czyli muszę czekać najdłużej.
jesteśmy na podobnym etapie mój wykres jest baaaardzo podobny do Twojego
...oby oby Kochana ...
-
nick nieaktualnyKlif wrote:Oliwia, ja teraz chodzę i się ciąglę macam po piersiach żeby sprawdzić, czy na pewno dalej nie bolą
Hehe ja akurat piersi nie ale ciagle obserwuje czy mnie już czasem brzuch nd okres nie boli:)No i wyczekuje każdego dnia mierzenia temperatury:/