Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • motyla noga:) Znajoma

Wysłany: 28 marca 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno:)staramy się dalej:))

28df381155355487e6d6b46efa91079b.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie :) dobre podejście:) ja też co miesiąc przechodzę to rozczarowanie, ale nie ma co się poddawać, zawsze trzeba mieć nadzieje :)

Paula90 lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa do góry staramy się dalej ...

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • aniczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba jutro tez do was dolacze tak cos czuje ze @przylezie bol w podbrzuszu mi dokucza na maksa wiec chyba bede sie zegnac z marcowkami i witac z kwietniowkami

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    ja też czuję przyjście @@@@@ wielgachnymi krokami ... bóle w podbrzuszu :/ poranne bóle głowy :\ termin @ w przyszłym tygodniu ...

buuuuuuu :(

trudno, działamy dalej :D

• aniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem oficjalnie w kwietniowych

• aniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [img]http:/[/img]

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)) Dołączam do Was:) To moje "początki", dopiero zaczynam obserwować swój organizm. Wprawdzie marcowa @ jeszcze nie przyszła (cykle mam 28) ale od paru tygodnia mam strasznie bóle jajnika głównie lewego i takie jakby plamienia delikatne brązowe (je to mam od dawien dawna, progesteron niby jest ok). Pozatym w przyszłym tyg. mam mieć wycinanego guzka w piersi - myslicie, że taki zabieg przekresla chiwlowo starania o dziecko? Mam nadzieję, że nie:) Pozdrawiam:)

zsxuot7.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj.przede wszystkim myśl pozytywnie,wycięcie guzka może na chwilę przerwać staranka,ale nie wiem na 100% o to lekarza najlepiej spytać.będzie dobrze,zobaczysz.Dobrze że trafiłaś tutaj do nas takie wzajemne dzielenie się swoimi obawami, problemami a i radościami baaardzo dużo daje.Także witaj wśród Nas staraczek ;-) i zobaczysz uda Nam się ...

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Cześć dziewczyny:)) Dołączam do Was:) To moje "początki", dopiero zaczynam obserwować swój organizm. Wprawdzie marcowa @ jeszcze nie przyszła (cykle mam 28) ale od paru tygodnia mam strasznie bóle jajnika głównie lewego i takie jakby plamienia delikatne brązowe (je to mam od dawien dawna, progesteron niby jest ok). Pozatym w przyszłym tyg. mam mieć wycinanego guzka w piersi - myslicie, że taki zabieg przekresla chiwlowo starania o dziecko? Mam nadzieję, że nie:) Pozdrawiam:)

Witamy witamy :) z otwartymi ramionami :)
    jest jak pisze H30 - razem jest łatwiej i jakoś przyjemniej ;)

• Mrowwwka Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wiecie cos moze o luteinie? czy po niej moge nie odczuwac zadnych dolegliwosci bolowych typowych przed @? no kurde nic mnie nie boli ja sie ciesze bo zawsze cierpie tylko sie zastanawiam ze to chyba nie za dobrze,,, Pozdrawiam :)

Mrowwwka
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Ana27 wrote:

Witamy witamy :) z otwartymi ramionami :)
    jest jak pisze H30 - razem jest łatwiej i jakoś przyjemniej ;)

Dzięki dziewczyny:)))

maximka84 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami i uciekam zaraz do pracy. @ sobie jest i już.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowwwka wrote:
    Hej dziewczyny wiecie cos moze o luteinie? czy po niej moge nie odczuwac zadnych dolegliwosci bolowych typowych przed @? no kurde nic mnie nie boli ja sie ciesze bo zawsze cierpie tylko sie zastanawiam ze to chyba nie za dobrze,,, Pozdrawiam :)

Witaj
    Ja prawie każdy cykl w moim życiu miałam z Luteiną i nigdy nic nie odczuwałam, ale nie wiem czy tak jest zawsze bo ja bez niej też raczej nie odczuwałam dolegliwości.Myślę ze Luteina sama w sobie nie sprawa że coś czujesz mniej z a coś bardziej, tak mi się wydaje...

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kobietki :) Jestem tu od niedawna,ale przyznam Wam się szczerze,że od samego początku Was regularnie podczytuję..mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona. A teraz kilka słów o mnie : mam 30 lat, prawie 3 letnią córeczkę. Od około pół roku przestałam się zabezpieczać i staramy się o kolejne dzieciątko. Szczerze mówiąc nie myślałam,że będzie to jakikolwiek problem, ponieważ z pierwszą ciążą nie było żadnego problemu tzn. od razu po odstawieniu tabletek anty. zaszłam w ciążę. Obecnie od marca zaczęłam obserwować swoje ciało i jako tako mierzyć temperaturę:) W tym miesiącu mimo,że okres wypadam mi na 6 kwiecień już wiem,że przyjdzie bo czuję się, tzn mam te same oboajwy co miesiąc. Ogólnie od zawsze miałam problemy z miesiączką, czasem nie miałam jej nawet 2 miesiące i wtedy leciałam a luteinie. Dlatego tak bardzo się zdziwiłam,że tak szybko zaszłam w pierwszą ciąże..niestety teraz nie jest tak łatwo i uzbrajam się w cierpliowść, bo w końcu musi się udać :)Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Wszystkie razem i za każdą z osobna kciuki, aby ten miesiąc bym szczęśliwy i wyjątkowy :)

Ana27, Gunia lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny moge sie doloczyc?to bym moj pierwszy cykl tutaj dzisiaj powinam dostac okres i wiem ze dostane tempertura spadla i brzuszek boli tak jak cos miesiec wiec zapisuje sie do was na kwiecien:)pozdrawiam

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Witam Was Kobietki :) Jestem tu od niedawna,ale przyznam Wam się szczerze,że od samego początku Was regularnie podczytuję..mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona. A teraz kilka słów o mnie : mam 30 lat, prawie 3 letnią córeczkę. Od około pół roku przestałam się zabezpieczać i staramy się o kolejne dzieciątko. Szczerze mówiąc nie myślałam,że będzie to jakikolwiek problem, ponieważ z pierwszą ciążą nie było żadnego problemu tzn. od razu po odstawieniu tabletek anty. zaszłam w ciążę. Obecnie od marca zaczęłam obserwować swoje ciało i jako tako mierzyć temperaturę:) W tym miesiącu mimo,że okres wypadam mi na 6 kwiecień już wiem,że przyjdzie bo czuję się, tzn mam te same oboajwy co miesiąc. Ogólnie od zawsze miałam problemy z miesiączką, czasem nie miałam jej nawet 2 miesiące i wtedy leciałam a luteinie. Dlatego tak bardzo się zdziwiłam,że tak szybko zaszłam w pierwszą ciąże..niestety teraz nie jest tak łatwo i uzbrajam się w cierpliowść, bo w końcu musi się udać :)Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Wszystkie razem i za każdą z osobna kciuki, aby ten miesiąc bym szczęśliwy i wyjątkowy :)

Cześć! Super, że tu trafiłaś bo Ovufriend chyba korzystnie wpływa na nasze starania:)))
    Słuchajcie, zrobiłam dziś rano test i wyszła BlADA krecha:))Ala jaja(wielkanocne chyba;)))

zsxuot7.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Ana, Hope i Oliwia :)

Ana - gratulacje :)

Hope i Oliwia - jeszcze Was nie zalało więc wciąż jest nadzieja, że jesteście zmarcowane ;) Ale gdyby jednak marzec nie był tym szczęśliwym miesiącem to życzę by zielono było w kwietniu :)

Ana27 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Paula90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czuje @... :/ No coz... Oby nastepny cykl byl owocny :)

http://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f44b9a3ew1m5orzswd.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Ana- gratulacje!!! Super prezent od zajączka na Wielkanoc :)))
    U mnie temperatura świruje :( Lecę szykować się do pracy...

82doi09kxiyf6x26.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ