Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia tak mam prawie 17miesieczna królewne:)w piieewsza ciążę odrazu zaszlam teraz to będzie mój drugi cykl:)to będziemy razem testować ?ja w piątek mam zamiar jak mi tempka nie spadnie rano.lece na zakupki bede pózniej :)trzymam kciuki Niusia za nas cykl!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE - mnie też jajniki kłują ... od piątku ... i podbrzusze, ale piersi ... sama nie wiem, są jakby cięższe ale może to już przed @ ...
    poza tym nie mam śluzu ciążowego że tak powiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    Niusia tak mam prawie 17miesieczna królewne:)w piieewsza ciążę odrazu zaszlam teraz to będzie mój drugi cykl:)to będziemy razem testować ?ja w piątek mam zamiar jak mi tempka nie spadnie rano.lece na zakupki bede pózniej :)trzymam kciuki Niusia za nas cykl!!!

no to super, że masz już jedno cudo :) ja też mocno za nas trzymam :) za nas wszysktie hehe

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz bardzo podobnie jak ja w pierwszej ciąży..więc trzeba być dobrej myśli :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę ja na zakupy :) Do wieczora dziewczyny :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Pamiętam,że jajniki jakiś czas mnie bolały (kłuły)...potem zaczęły boleć piersi (po bokach jakby)i sutki i brzuch w dole mnie pobolewał.Byłam strasznie senna. Zrobiłam test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki ale wyszedł negatywny, mimo to miałam przeczucie i pobiegłam na betę (mąż ze mnie sę nabijał,że zwariowałam)...no i miałam rację byłam w ciąży :)

Hope to ja mam teraz dokładnie takie objawy :) ale to też może być na @ niestety. Od 3 dni poprostu zasypiam, wczoraj przespałam całe popołudnie a dzisiaj jeszcze gorzej jest...Boże spraw żeby to był dobry znak! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK Dziewczynki kochane, ja też muszę lecieć, troszkę popracować bo się nie mogę skupić :) miłego dnia!!!!! :)

• anika Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz sobie nic nie wmawiam. mam w nosie :D nie powiem..przydałby sie prezencik na urodzinki w styczniu.ale jak nie wyjdzie to trudno.
    Ja mam tylko duzo sluzu bialego,czerwone sutki i powiekszone piersi od kilku dni.

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Lecę ja na zakupy :) Do wieczora dziewczyny :)

papa Kochana, miłego dzionka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    To masz bardzo podobnie jak ja w pierwszej ciąży..więc trzeba być dobrej myśli :)

czy jestem dobrej mysli ... w sumie nie nastawiam się ...jakoś tak, mało optymistyczna w TEJ kwestii jestem . . .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia papapapapaapapapapapapa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papapa Maximko :)

maximka84 lubi tę wiadomość

• madzianka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:

O to jest juz nas trzy ktore bedziemy testowac w piatek i jak zbierznosc z cylkem :-)nawet objawy mamy podobne oby to byl dobry znak :-)

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane zrobilam test dla spokoju oczywiscie wyszedl negatywny :D Nie przejmuje sie wcale :D Trzeba myslec pozytywnie.Postanowilam,ze w Lipcu pujdziemy na 1 wizyte do Kliniki Leczenia Nieplodnosci.trzeba sie dowiedziec co maja do powiedzenia.W lipcu dopiero bo chce sobie odpoczac :D Pozyc troche a niestresowac sie :D
    Moj musi isc na badanie nasienia,wysle go jakos przed nasza wizyta w Klinice i wtedy lekarz bedzie miec obraz jego wynikow a ja porobie sobie badanka,na hormony itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    hej kochane zrobilam test dla spokoju oczywiscie wyszedl negatywny :D Nie przejmuje sie wcale :D Trzeba myslec pozytywnie.Postanowilam,ze w Lipcu pujdziemy na 1 wizyte do Kliniki Leczenia Nieplodnosci.trzeba sie dowiedziec co maja do powiedzenia.W lipcu dopiero bo chce sobie odpoczac :D Pozyc troche a niestresowac sie :D
    Moj musi isc na badanie nasienia,wysle go jakos przed nasza wizyta w Klinice i wtedy lekarz bedzie miec obraz jego wynikow a ja porobie sobie badanka,na hormony itd.

pięknie Kochana :D :* :)

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zaczac dzialac a nie siedziec na dupie :D heheh tym bardziej,ze w maju na poczatku lub pod koniec ide do pracy :D :D :D Boziu !!! w koncu!!!Mojego jakos udobrucham na te badania bo inaczej go zamorduje!!! :P zeby dorosly facet zachowywal sie jak dziecko :P masakra jakas :D A za tydzien jade do Myslowic zapisac sie do gin mojej koleznki :D podobno swietna babka :D moze cos pomoze :)

• madzianka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulkaa podziwiam Twoj optymizm :-) ja jak bede w Polsce to tez musze isc porobic badania i musze jeszcze jakos przekonac Mojego zeby zrobil badania to bedzie trudne :-)ale masz racje trzeba zaczac cos robic. Ja dostalam od kolezanki ktora jest w ciazy namiary na bardzo dobrego ginekologa w warszawie.

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Trzeba zaczac dzialac a nie siedziec na dupie :D heheh tym bardziej,ze w maju na poczatku lub pod koniec ide do pracy :D :D :D Boziu !!! w koncu!!!Mojego jakos udobrucham na te badania bo inaczej go zamorduje!!! :P zeby dorosly facet zachowywal sie jak dziecko :P masakra jakas :D A za tydzien jade do Myslowic zapisac sie do gin mojej koleznki :D podobno swietna babka :D moze cos pomoze :)

Cudowne wieści !!! Ale się cieszę :) Ale zmian u Ciebie :)
    Praca ? ? ?
    Jaka? A co ze szkołą ... we wrześniu ruszasz, czy nie pogodzisz z pracą ...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Basiulkaa podziwiam Twoj optymizm :-) ja jak bede w Polsce to tez musze isc porobic badania i musze jeszcze jakos przekonac Mojego zeby zrobil badania to bedzie trudne :-)ale masz racje trzeba zaczac cos robic. Ja dostalam od kolezanki ktora jest w ciazy namiary na bardzo dobrego ginekologa w warszawie.

Madziu jasne - trzeba uszątka do góry i już :) Basia ma rację we wszystkim, nie ma co się przejmować, myśleć ...
    A masz jakieś niepokojące objawy ... nie wiem długie cykle ...

• madzianka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    madzianka wrote:

Madziu jasne - trzeba uszątka do góry i już :) Basia ma rację we wszystkim, nie ma co się przejmować, myśleć ...
    A masz jakieś niepokojące objawy ... nie wiem długie cykle ...

Ja mam cykle regularne co 28 dni chociaz ostatnio @ przychodzila 2-3 dni wczesniej ale to jeszcze chyba nie jest jakies niepokojace. Tylko moje @ w pierwszym dniu sa bolesne a 2 cykle temu to bardzo fatalnie sie czulam mialam wymioty i prawie mdlalam.

p19us65glzzsn3k4.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ