Lipcowe Wisienki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
StyczniowaNadzieja wrote:Marmurkowa oby nie. Mam nadzieje że teraz będzie ten Twój szczęśliwy! Ja myśle ze tylko cudem mogłoby się teraz udać. Mój organizm ewidentnie walczy sam ze soba o owulacje i myśle że jeszcze na nią poczekam jeden może 2 cykle zobaczymy...
Który to cykl przypuszczalnie bez owulacji? masz coś zdjagnozowane? -
Marmurkowa u mnie wyglada to tak ze czekam na powrót płodności po porodzie (24.10.2015), a że karmię piersią to odciąga sę to w czasie. Pierwsze krwawienie przypominające @ po porodzie miałam 6 maja i od tego czasu występuje ono co około 22-26 dni. W tym czsie moge zaobserwować pewną cykliczność objawów takich jak np śluz czy szyjka ale owulacji jeszcze nie ma. Czekam więc mniej lub bardziej cierpliwie. Póki karmię piersią nie ma sensu iść do lekarza ponieważ usłysze tylko ze to normalne.
ot i cała historia
A chcemy drugiego maluszka tak zeby nie było dużej różnicy wieku a najlepiej zeby udało się z urlopu macierzyńskiego przeskoczyc na zwolnienie od razu wtedy pierowrodny uniknie żłobka -
nick nieaktualny
-
No to faktycznie nie ma co się martwić
Jeśli chodzi o żłobek ja uważam że jest to świetna instytucja. Mój mały poszedł do żłobka jak miał 1,8m wcześniej siedział z babcią w domu, ale zmiana w zachowaniu dziecka niesamowita, stał się odważniejszy. Chociaż początki były trudne, myślałam że
zabiorę go z tego żłobka. On płakał, ja płakałam ale za namową pani psycholog żłobkowej dałam nam szansę na zaaklimatyzowanie.A w weekendy sam się tam wybierał-do dzieci -
nick nieaktualny
-
Marmurkowa wrote:No to faktycznie nie ma co się martwić
Jeśli chodzi o żłobek ja uważam że jest to świetna instytucja. Mój mały poszedł do żłobka jak miał 1,8m wcześniej siedział z babcią w domu, ale zmiana w zachowaniu dziecka niesamowita, stał się odważniejszy. Chociaż początki były trudne, myślałam że
zabiorę go z tego żłobka. On płakał, ja płakałam ale za namową pani psycholog żłobkowej dałam nam szansę na zaaklimatyzowanie.A w weekendy sam się tam wybierał-do dzieci
Ogólnie też uważam ze złobek super ale to tak dla półtora rocznego dziecka najwcześniej. Poza tym chciałabym uniknąć sytuacji że mały idzie na dwa miesiące a później ja siedze w domu bo ciąża i nie wiadomo czy płacić te 400zł i posyłać małego dalej czy zostawić go w domu. Nie nastawiam sie jakoś bardzo. Samo się wszystko ułoży -
Moja chrześnica co prawda miała 3,6roku jak poszła do przedszkola ale moja siostra całą ciążę ją przygotowywała na zmiany. A że ma starsze kuzynki to chciała jak one chodzić do szkoły. Tak więc moja siostra się popłakała jak w pierwszy dzień ją odbierała a ta do niej "idź sobie, ja jeszcze zostaje". Co prawda zrobiła się strasznie cwana, ale też samodzielna. Żłobek jeśli jest dobrze prowadzony to dar dla rozwoju dziecka17.11.17-poronienie całkowite
-
nick nieaktualny