LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dopisuje się do lipcowych mamusiek , według prognozy cykli owu będzie 14 lipca ale na moje oko wcześniej. Jak tylko przyjdzie @ zaczynam pić ziółka ojca Sroki i działamy . Życzę powodzenia wszystkim
kaarolaa, mia6, Andzia33 lubią tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
Aga super że znów się staracie Ja juz czuję że @ się zbliża. Co prawda piersi mnie nie bolą jak przez ostatnie cykle przed okresem ale sa nabrzmiałe. I tak się już chyba poddałam i czekam co mi w tym szpitalu powiedzą bo już sama nie wiem co robić i co jest nie tak ;(2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Konwalia z tego co wiem to hormony za to odpowiadaja, spadek poziomu estrogenow. Masz tak w kazdym cyklu? Wspomnialas swojemu lekarzowi? Nie ma sie czym martwic ale warto sprawdzic z lekarzem. Moze da jakies tabletki na mniejszy spadek estrogenu w okresie okoloowulacyjnym?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już się położyłam spać ale coś mi nie dawało spokoju, więc weszłam sobie na forum sprawdziłam jeszcze raz czy napewno test owu mam dodatni okazuje się , że raczej nie jest dodatni. Zniwelowałam jedną tempke i zamiast ją ignorować zmieniłam tylko godzine bo później mierzyłam i kurczaki wyszło mi że owu miałam w 13 dniu cyklu akurat wtedy jak byłam na weselu Nosz wiecie co , już jobla dostaje
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, u mnie temp wzrasta, dziś i wczoraj poplamiłam (znów ), a ponadto, praca, dom, , sen, praca, dom, ..... ale cieszę się, że zawodowo wróciłam do formy maluszek będzie miał aktywną mamusię
Pamiętam o Was, wspieram każdą z osobna, Miriam, Inessko, nie poddawajcie się nigdy! Wiara czyni cuda! Bóg juz nam pozwolił choć posmakować macierzyństwa.. Iwka, Samirka, walczcie tam ostro i gorąco, niech wakacyjne wieczorki sprzyjają, chce was widzieć rychło z brzuszkami! a mamusiom ( matylda, mikusia) nuuudnej spokojnej ciąży, wlaśnie zamierzam dołączyć do grona mamuś ponownie i uparcie
Jak sie czuję? czasem gdy coś dźwignę lub za długo postoję (apteka....) to poleci krew, ale taka blada, różowa, brunatna, zaboli jajnik. Poza tym fantastycznie owu raczej była bo ją czułam, teraz tylko cycuchy są wyczuwalne, a to oznaka nadchodzącej @. Kocham Was mocno i tęsknię za lipcem gdzie będe mniej pracowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 22:24
Miriam, Fedra lubią tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Hej dziewczynki u mnie dzis lepsze samopoczucie zaraz uciekam do pracy na 12 godzin przynajmniej nie bede myslec tyle o zajsciu w ciaze. Zycze Wam udanego dnia :-)u mnie dzis chlodno na dworze. Zajrze do Was wieczorem.
mia6, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Kochane, czy któraś wie skąd się bierze plamienie okołoowulacyjne? Plamienie miesiączkowe bierze się ze złuszczania endometrium, a skąd owulacyjne?
Jaga, Konwalia, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyi jeszcze takie coś znalazłam
Plamienie okołoowulacyjne. Jest wywołane nagłym spadkiem estrogenów (ich szczytowa ilość w organizmie występuje tuż przed jajeczkowaniem). Plamienia da się zauważyć na bieliźnie i czasami konieczne jest użycie wkładek higienicznych.
Ból owulacyjny. Jest spowodowany drażnieniem trzewnej przez płyn wydzielany z pęcherzyków Graafa. Ból w dolnej części podbrzusza pojawia się przed jajeczkowaniem i trwa do dwóch dni. Jest to charakterystyczne kłucie w dole brzucha, czasami występuje też napięcie i uczucie twardości brzucha.
Twardnienie i ból piersi. Na skutek wysokiego poziomu estrogenów w okresie jajeczkowania piersi stają się dużo wrażliwsze i obrzmiałe.
Jaga, Konwalia, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:ja sie juz zegnam z @ i teraz czekam na 4,5 lipca na owulke. mam nadzieje, ze teraz juz sie uda. Wam tez zycze udanego lipca
kaarolaa, Andzia33 lubią tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"