Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe Groszki 2014
Odpowiedz

Listopadowe Groszki 2014

Oceń ten wątek:
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula:myślę,że u mnie serio nic z tego..A szkoda,chodzę jak bomba zegarowa..przez ten weekend listopadowy: rok temu płakałam za Aniołkiem,teraz też to samo.Już mam tych przeżyć serdecznie dosyć.A test ciążowy w moim przypadku to dopiero 1 setna sukcesu ech.Nic to,nie będę tu zamulać,trzeba się podnieść i szykować do kolejnego cyklu i tyle
    A reszcie życzę samych zielonych kropeczek :-) i nie do zobaczenia na Grudniówkach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:37

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Też czuje takie dziwnepobolewania są i znikają jakieś to troszkę podejrzane bo mnie zawsze napiernicza w momenie przyjśćia @ i nagle zalewa... ale nie nakręcam się... może jak zrobę testa później to wyjdzie wyrwźniejszy :)

No własnie ja też tak mam, ale nie ma co się nakręcać.

• Sana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny testujcie kiedy będziecie gotowe, kciuki zawsze są zaciśnięte za wszystkie staraczki :)

Ja dzisiaj idę do ginekologa żeby sprawdził, czy owulka była.

Brawurka84 lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurko, ja teraz pierwszy cykl biore lutke tylko 2x1. Wczesniej bralam 3x2 i tempka rosla dosc sporo, teraz zauwazam, ze tempka jest taka sobie raczej normalna, czyli w granicach 36,25, ale to dopiero 3 dpo.
    Jedno jeszcze co zauwazylam, to w poprzednim cs juz tydzien przed owu bolaly mnie strasznie piersi (prolaktyna), a w tym cs nic, wczoraj delikatny tylko bol przez chwile poczulam. Ciekawa jestem czy to castagnus tak pomaga :) W ogole jakos tak bezobjawowo poki co.

Brawurka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Popołudniem godzina 17-18 i wczesniej przez dwie godziny nic nie pić.

Dziekuje. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:29

Daisy lubi tę wiadomość

• Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy: ja biorę 2 razy dziennie po dwie lutki po 50mg.Mi jest po niej dobrze,tylko myląca ta temperatura u mnie.Ale kto wie,może mój organizm jeszcze wariuje trochę po ostatnim poronieniu

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston nie podwyższa,ale ja przeżywałam z nim katorgi...plus strasznie mi wodę zatrzymywał:odkąd go brałam to w ciągu 6 msc utyłam 15 kg pomimo siłowni i diety takiej którą mam zawsze.I teraz mam problem żeby to zrzucić

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona zobacz sobie mój wykres, totalnie bez sensu ;)
    w ogóle mi nie wyznaczył owulacji.

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona tak, jak mowisz, masz pierwsza faze, potem druga po owu i 3 skok po zagniezdzeniu, wtedy jest wykres 3 fazowy.

Brawurko, mi bylo strasznie niedobrze po 6 tabl lutki, po 2 czuje sie bdb, nie mam mdlosci, ogarniam co sie dzieje dookoła. Fakt, dupek tempki nie podnosi, u Ciebie nie wiem kochanie co powoduje taką temperaturę, być moze jest jak mowisz, ze trzeba jeszcze poczekac na unormowanie..

Sana, co do Twojego wykresu, to widze, ze masz termometr z 1 miejscem po przecinku, takze rozrzut tempki mozesz miec dosc spory, bo i 36, 26, i 36,34 pokaze Ci jako 36,3. Moze warto zmienic termometr na 2 miejsca po przecinku, jezeli zalezy Ci na dokladnosci. :) Wtedy pewnie i of bedzie inaczej pracowal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chciałam to napisać ze masz pewnie term. z jedną cyfrą po przecinku

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• D. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam microlife, czekam teraz aż do mnie dotrze. od nowego cyklu zacznę mierzyć nim temperaturę, chociaż po cichu liczę na to, że nie będzie już takiej potrzeby :)

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Nona tak, jak mowisz, masz pierwsza faze, potem druga po owu i 3 skok po zagniezdzeniu, wtedy jest wykres 3 fazowy.

QUOTE]

Ja mam co miesiąc 3 fazowy a ciąży jak nie było task nie ma...

Tzn proszę nie brać tego za regułę ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, termometr z jednym miejscem po przecinku. Tak właśnie myślałam, że to może być powód. Podobno w Rossmannie są dobre termometry z dwoma miejscami po przecinku, zaraz się pójdę rozejrzeć :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ale ja nie pisalam tego jako reguly, bron boze! Tak samo, jak sie moze zdarzyc 3 fazowy w ciazy, tak samo moze miec 3 fazy i ciazy brak, tak samo mga byc 2 fazy i ciaza, ah no i nasze cykle bezowulacyjne zakonczone ciaza, przeciez wiemy, ze na of jest ich pelno :) :) :)

Tak samo ze spadkami na owu i na zagniezdzenie, moga byc, ale ich byc nie musi.
    :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Rossmana za 9.90

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lena83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ