X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Mona_M ja też idę :) ciekawe co nam wyjdzie :)
    Ja się trochę boję wyników, nie wiem czemu. Myśle jeszcze czy zrobić morfologię i CRP.

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też seks przyjemność sprawia po owulacji... I chodzi tylko i wyłącznie o to, że wtedy za bardzo się skupiam na tym, żeby się udało... masakra jakaś...

Mona_M lubi tę wiadomość

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam PCOS i ciążę pozamaciczną za sobą, a staramy się 1,5 roku. Chociaż pomimo PSCO w pierwszą zaszłam w pierwszym cyklu starań. Nawet lekarz się zdziwił... I od tamtego czasu nie wychodzi. Co do blokady to koleżanka mi mówiła, że jej gin powiedział, że nie ma czegoś takiego jak blokada psychiczna... Już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi gin powiedziała, jak starałam się o pierwsze dziecko, że jak najbardziej jest coś takiego jak blokada. Ja osobiście uważam, że od psychiki dużo zależy. Ja pamiętam wzrok mojego męża jak staraliśmy się o synka, widziałam po oczach o czym myśli w trakcie sexu i to mnie sprowadziło na ziemię. Powiedziałam "Kochanie koniec starań, nie ma dziecka trudno, widocznie tak ma być" i faktycznie odpuściliśmy i teraz mamy syna. A staraliśmy się ponad 2 lata.
    U mnie sytuacja wygląda tak, że u mnie coś takiego jak @ występuje 2 razy do roku i jak dotąd żaden lekarz nie powiedział dlaczego. Badana dokładnie też nie byłam, po każdej próbie badania hormonów itp. słyszałam "jest ok nie wiem dlaczego jest jak jest po pierwszym dziecku się wyreguluje" i doopa, jest jak było. Dopóki nie chciałam 2 dziecka wcale mi brak @ nie przeszkadzał bo czułam się super. Teraz w sierpniu @ wywołałam duphastonem, we październiku pojawiły się 2 kreski ale się nie udało pewnie ciąża biochemiczna. Próbujemy dalej chociaż pewnie będę bała się zrobić test. Od dziś jestem na luteinie i zobaczymy, boję się że jak odstawię lutkę po 10 dniach i będą 2 krechy to nie zdążę do lekarza żeby zapytać czy brać dalej luteinę czy nie.

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona a Ty do kogo chodzisz do lekarza? też masz za sobą długo drogę.
    Jola może ten zestaw pomoże :)a co Tkaczukowa na to?
    ja to już sama nie wiem co mam ze sobą zrobić. Ja codziennie też biorę kwas foliowy, selen, acard, vigantolete, eutyroks, i już sama nie wiem co mąż bierze sulfazin, kwas foliowy, wit C,wit E, wit B6. Zastanawiam się nad tymi ziółkami, gdzie je kupowałyście??

neomi34
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam ile dziewczyny biora specyfików i sie zastanawiam. Ja co prawda nie mam zdiagnozowanego problemu wiec moze dlatego łykam wyłacznie kwas foliowy. Przez jakis czas bralam wiesiolka ale nie zauwazylam zmian wiec odstawilam. Mąz miał słabsze wyniki nasienia wiec łykał przez pół roku specyfiki i takze nic sie nie dzieje. Juz nie robił kolejnego badania, poczekamy i w novum zrobimy.
    A co do psychiki- cóż, ja sama nie wiem. na początku mialam parcie ale teraz juz odpuscilam spięcie (chyba mysle, ze i tak sie nie uda). Co prawda pilnuje aby podczas owulacji serducha były ale nie jest to dla nas problem jak na razie. najlepsze jest to , ze 18 mies temu zaszłam w ciaze nie starając sie specjalnie i co nalepsze tylko od jednego serducha. Niestety straciłam te ciaze miedzy 3-4 tyg. i od tamtej pory zaczeło nam zalezeć. I niestety nic sie nie dzieje.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty bo to chyba tak jest jak Ci nie zależy to się udaje, a jak zaczyna zależeć to zaczynają się komplikacje. Mam przykład dwóch koleżanek, które zaszły w pierwszym cyklu bo i tak stwierdziły, że pewnie tak szybko im się nie uda.
    Co do problemu to ja też nie mam dokładnie zdiagnozowanego oprócz tarczycy, która jest już od jakiegoś czasu.
    Betty a Ty dzwoniłaś do Novum?zastanawiam się czy nie zadzwonić i od razu tam nie zacząć działać bo wczoraj kolejna osoba mi powiedziała, że szkoda moich starań w Lublinie bo tu nikt nam nie pomoże skoro do tej pory przez ponad dwa lata nie pomógł.

neomi34
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie dr Tkaczuk mi ten zestaw dobrała. Oprócz ziół więc na razie nie zostaje mi nic innego jak się dostosować do tych zaleceń.
    A zioła kupowałam w sklepie zielarskim każdy składnik osobno i mieszałam.

• misake Koleżanka

Wysłany: 30 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo najlepszy sex po owulacji. sama przerazilam sie swoja postawa. moj maz nic nie powiedzial jak narazie poniewaz to pierwszy cykl staran ale tak sie nakrecilam na dni plodne ze 0 przyjemnosci, ale za to jak juz wiedzialam ze plodne sie skonczyly wszystko wrocilo do normy. nie wiem czy nie zrezygnuje z wykresu poniewaz w tym meisiacu- pierwszym staran doprowadzilo mnei to to obsesji i mimo ze jestem zdrowa, tsh idealne sex w najlepsze dni to beta bardzo mala a okres za 2 dni wiec jak widac wszystko lezy w glowie.

ja mam dziewczyny bardzo dobrego endo. znajoma mmamy leczyla sie w ab ovo podobno sa dobrzy lekarze. ja poki co tylko tarczyca i to tez zadne hashimoto lecz po prostu jest za mala i wspomagam sie lekami zeby dala rade w sytuacjach stresowych.

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misake a co to za endo? a w Abovo kogo sobie ta znajoma chwaliła?

neomi34
  • misake Koleżanka

Wysłany: 30 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do dr. matuszek, wczesniej przerobilam kilku lekarzy i z tego jestem najbardziej zadowolona chociaz wizyty nie sa tanie.
    Z abovo ] slyszlam dobre opinie o dr pietrasie

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam o niej ktoś ze znajomych sobie ją chwalił

neomi34
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam z kolei, że dobrym lekarzem w ab ovo jest dr Putowski. Także co osoba to inna opinia. Ja puki co z dr Tkaczuk jestem zadowolona i nie będę zmieniała lekarza.

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie każdy co innego mówi. Ja jak zmienię to już na Novum muszę się nad tym poważnie zastanowić póki co jestem tak napromieniowana po rezonansie magnetycznym, że miesiąc starań mam z głowy :(a dodatkowo wyszła mi jakaś zmiana na oku i muszę to pilnie zbadać czy nie coś rakowatego tak się boję że nie wiem:(może znacie jakiegoś dobrego okulistę?

neomi34
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi ja zadzwoniłam i sie umówiłam telefonicznie. Zapytalam o pierwszy termin do dr Wojewódzkiego no i w koncu 3 z mozliwych terminów nam pasował ( bo nie mozesz w tym czasie miec krwawienia). takze ja sobie otowrzylam na ovum prognoze cykli i dopasowywałam ;)W zasadzie to juz za miesiąc wiec nie moge sie doczekać :) 3 dni temu zaczął mi sie okres wiec kolejny cykl stracony. Na szczescie jakos mnie nie zdołował-chyba wlasnie przez to ze jedziemy do novum :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzięki to muszę tam popatrzeć co i jak to wygląda. :)

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hallo jest tu jeszcze ktoś? :)

neomi34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem. No ale nie byłam na badaniach więc nie mam o czym pisać. Za tydzień testuje o ile @ nie przyjdzie wcześniej i zobaczymy. Ale mam przeczucie, ze będzie jedna krecha bo objawów jakichkolwiek brak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misake wrote:
    Ja mam to samo najlepszy sex po owulacji. sama przerazilam sie swoja postawa. moj maz nic nie powiedzial jak narazie poniewaz to pierwszy cykl staran ale tak sie nakrecilam na dni plodne ze 0 przyjemnosci, ale za to jak juz wiedzialam ze plodne sie skonczyly wszystko wrocilo do normy. nie wiem czy nie zrezygnuje z wykresu poniewaz w tym meisiacu- pierwszym staran doprowadzilo mnei to to obsesji i mimo ze jestem zdrowa, tsh idealne sex w najlepsze dni to beta bardzo mala a okres za 2 dni wiec jak widac wszystko lezy w glowie.

ja mam dziewczyny bardzo dobrego endo. znajoma mmamy leczyla sie w ab ovo podobno sa dobrzy lekarze. ja poki co tylko tarczyca i to tez zadne hashimoto lecz po prostu jest za mala i wspomagam sie lekami zeby dala rade w sytuacjach stresowych.
    Misake widzę suwaczek. Gratki :)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki :)
    Chciałam prosić o poradę...:)

Dziś 15dc test owulacyjny - chyba pozytywny co myślicie??
    http://zapodaj.net/79f42499490f1.jpg.html

Do tego ból brzucha, plus ból jajników - najbardziej lewy (co prawda to moj trzeci cykl bez tabsów,), taki inny dziwny, i do tego od wczoraj odczucie wilgotnosci. Śluz nie jest rozciągliwy, raczej jeszcze wodnisty i lekko białawy. Czy mogę się cieszyć owulacją??

Będę bardzo wdzięczna, za podpowiedź :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ