LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
różnie bywa w poprzednim miałam owu ale pod koniec miałam te cce wrażliwe czasem od owu boli a czasem późniejPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Monia85 wrote:też kiedyś miałam w 14 dc pęcherzyk 8mm, a w 20dc ciałko żółte. A na monitoringu miałam powiedziane, że to będzie cykl bez owu.
to przypadkiem nie z tego cyklu co się udało ??
ja właśnie tydzień temu miałam ok 7 mm pęcherzykiPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
lady_pink wrote:Co do progesteronu to ja mam tragiczny bez wspomagacza - w kwietniu w 18 dc wyniósł 2,78
Ale to w którym dniu, nie mów, ze po ovu? -
lady_pink wrote:Co do progesteronu to ja mam tragiczny bez wspomagacza - w kwietniu w 18 dc wyniósł 2,78
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:10
-
kawola wrote:a ten stosunek lh/fsh to zawsze powinien być 1 czy może jest inaczej w owulacje?
Ok 1 to powinien wynieść w 3dc a w owulacji to nie wiem -
kawola wrote:hewa81 no jest jakaś masakra, ciekawe kiedy się ureguluje.. jakbym wiedziała, że to tak będzie wyglądać to bym wcześniej je odstawiła...
Kochana, takich rzeczy niestety nie da się przewidzieć. Jak ja bym wiedziała ze tak mi wyjdzie z zaciazeniem to zaczęła bym mając trochę mniej lat, a i to nie jest gwarancją sukcesu. Moja siostra urodziła mając 22 lata i każdy jej mówił ze jak to, jak mogła nie uważać i takie tam. Teraz to bym sie z nia chetnie zamienila. -
lady_pink wrote:No po owu. Badałam go w 18 dc i wyniósł 2,78. Badałam estradiol w 13 dc i wyniósł 95,57 a w 15 dc 261,48.
Marleni moja wcześniejsza gin tak kazała mi zbadać.
Faktycznie w dziwnym czasie kazała ci zrobić, największe stężenie ma być w 7dpo, ale to i tak może wyjść różnie, bo progesteron uwalniany jest pulsacyjnie i w ciągu dnia jego stężenie jest różne. -
lady_pink wrote:Tak też zrobię Ale normalnie mam wepchać lutke rano i potem na badania?
Ja ten stosunek LH/FSH mam ch*jowy strasznie bo wynosi 0,47. Ostatnio wyszło jakieś 0,66 ale to dalej za mało i nie bardzo wiem czy można to jakoś poprawić? -
hewa81 wrote:Kochana, takich rzeczy niestety nie da się przewidzieć. Jak ja bym wiedziała ze tak mi wyjdzie z zaciazeniem to zaczęła bym mając trochę mniej lat, a i to nie jest gwarancją sukcesu. Moja siostra urodziła mając 22 lata i każdy jej mówił ze jak to, jak mogła nie uważać i takie tam. Teraz to bym sie z nia chetnie zamienila.
-
lady_pink wrote:No ale nawet jak pulsacyjnie uwalniany, to i tak taka wartość jest za mała żeby utrzymać ewentualną ciąże. Ciekawa jestem ile teraz mi wyjdzie.
A no co prawda to prawda, ale gdybyś robiła wtedy w 7dpo, to może wyszloby więcej.
A Ty chcesz sobie zbadać naturalny progesteron czy chcesz sprawdzić ile masz tego sztucznie podniesionego?