LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wiem ale tam ten był chyba bez owu..w następnym już miałam 26,87 w 7dpo
hewa81 lubi tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:ooo tego to nie wiedziałam...moja poprzednia gin zobaczyła 2 mies temu wynik 6,84 i powiedziała ok jest w normie...
A poza tym to bierzesz lutke lub dupka? Bo jak nie to moim zdaniem powinnaś brać, ale po potwierdzone ovu. Porusz ten temat z gin przy najbliższej okazji -
Wedmoczka wrote:wiem ale tam ten był chyba bez owu..w następnym już miałam 26,87 w 7dpo
A to wszystko wyjaśnia, ten jest super ☺ -
kiedyś lekarka mi wypisała lutkę bez podstaw jak potem się okazało bo tak mi się cykle rozjechały miałam faze lutealną az 18 dni i kupa negatywnych testów...inny lekarz po wynikach progesteronu ochrzanił mnie i powiedział że nic nie trzeba dodatkowo bo jest ok...i w tam tym tylko niepotrzebnie najadłam się stresu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 21:23
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:kiedyś lekarka mi wypisała lutkę bez podstaw jak potem się okazało bo tak mi się cykle rozjechały miałam faze lutealną az 18 dni i kupa negatywnych testów...inny lekarz po wynikach progesteronu ochrzanił mnie i powiedział że nic nie trzeba dodatkowo bo jest ok...i w tam tym tylko niepotrzebnie najadłam się stresu
No tak bez podstaw pakować to bez sensu bo jak widać można sobie tylko zaszkodzić, ale z kolei Marleni ma naturalny coś 23 a i tak łyka lutke z polecenia lekarza. -
a kto ich wie tych doktorków...co dr to inna szkoła...a potem się dziwią że my się wymądrzamyPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
hewa81 wrote:No to pa Dziewczyny, pora na lulu ☺
Do jutra.
Spokojnych snów ☺
Dobrej nocki EwuśPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
Cześć dziewczyny . Lady prolaktyna nie musi być na czczo z tego co kojarzę. Mam takie pytanko, orientujecie się może jak to jest ze staraniami jak facet miał prześwietlany kręgosłup? Czy powinno się odpuścić na jakiś czas czy niekoniecznie? Chyba dałam ciała w tym cyklu, bo mój mąż się prześwietlał, a ja totalnie o tym zapomniałam i teraz nie bardzo wiem co mam o tym myśleć .
lady_pink lubi tę wiadomość
-
Cześć Kobitki
Życzę miłego dnia
LEJDUŚ,
Wklejam Ci info nt. badania prolaktyny:
"Nie wolno jeść ani pić przez określoną liczbę godzin przed testem – test przeprowadza się zwykle około 3 godziny po obudzeniu, między 8 a 10 rano. Nie należy ćwiczyć ani stresować się przed badaniem. Badani są zwykle proszeni o siedzenie w miejscu przez około pół godziny przed pobraniem krwi. Na 24 godziny przed badaniem zaleca się powstrzymanie od stymulacji sutków, gdyż może ona podnieść poziom hormonu. "
I jeszcze pamiętam, że dzień wcześniej nie można uprawiać sexu, także dziś Kochana zakaz bzykanka
A progesteron to bez różnicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 08:07
lady_pink lubi tę wiadomość
-
viowieczka wrote:Cześć dziewczyny . Lady prolaktyna nie musi być na czczo z tego co kojarzę. Mam takie pytanko, orientujecie się może jak to jest ze staraniami jak facet miał prześwietlany kręgosłup? Czy powinno się odpuścić na jakiś czas czy niekoniecznie? Chyba dałam ciała w tym cyklu, bo mój mąż się prześwietlał, a ja totalnie o tym zapomniałam i teraz nie bardzo wiem co mam o tym myśleć .
Hej,
Wiesz co nie wiem jak to jest z facetami, ja jak kiedyś miałam tomograf kręgosłupa L-S to mi neurolog mówiła żeby odczekać. Idąc tym tropem to u facetów też się naświetla to i owo. Ale nie wiem. Z tym, że jeśli to było rtg to chyba 1-2 zdjęcia, a tomograf to kilkadziesiąt więc jest różnica. Ale jak masz wątpliwości to zapytaj lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 08:16
viowieczka lubi tę wiadomość
-
Monia85 wrote:Chyba powinno byś ok, niektórzy lekarze pozwalają kobietom starać się od razy po hsg. Jakbyś chciała brać to pod uwagę, to musiałabyś czekaś conajmniej 72 dni, bo tyle trwa wymiana armii.
No właśnie wiem, średnio mam ochotę znowu odpuścić starania na 3 m-ce. -
hewa81 wrote:Hej,
Wiesz co nie wiem jak to jest z facetami, ja jak kiedyś miałam tomograf kręgosłupa L-S to mi neurolog mówiła żeby odczekać. Idąc tym tropem to u facetów też się naświetla to i owo. Ale nie wiem. Z tym, że jeśli to było rtg to chyba 1-2 zdjęcia, a tomograf to kilkadziesiąt więc jest różnica. Ale jak masz wątpliwości to zapytaj lekarza.
Tak też zrobię, w poniedziałek mam wizytę, więc zapytam panią doktor. No chyba, że już zafasolkowałam to nie będzie po co pytaćhewa81 lubi tę wiadomość
-
:-* miłego dnia dziewczyny
Ledwo wyrabiam żeby nadgonic tematlady_pink, hewa81 lubią tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
lady_pink wrote:Ja odczekałam po HSG miesiąc i żałuje bo stracony to cykl Przy długich staraniach jeden cykl w tą czy w tamtą to dla mnie robi różnice, więc ja bym nie odpuszczała. Poza tym uważam, że natura się sama obroni jeśli zajdzie taka konieczność. Jeśli plemniczki są za bardzo naświetlone to będą chorę i niezdolne do zapłodnienia, a jeśli bydlaki przetrwają to znaczy, że nic im nie jest
W sumie to masz rację, przetrwają tylko te najsilniejsze plemniczki . Niby jeden miesiąc to nie tak dużo, ale w naszym przypadku robi ogromną różnicę.lady_pink lubi tę wiadomość
-
Marleni wrote:Cześć Dziewczęta
za chwilę lecę na usg - to lepsze usg bo w ovum
Także tego, ja badałam prolaktyne ostatnio po południu - i wyjszło 9 więc luz
ale nie wiem jak powinno być poprawnie politycznie
Magdziulla dobre wieści po USG, teraz wszystko w Waszej namiętności
Viovieczko ja bym tam nie przestawała się starać, to nie są aż takie dawki promieni żeby miały wpływ aż taki na płodność - pamiętam jak moja koleżanka nie wiedziała że jest w ciązy (początki) i robiła prześwietlenie - i jak się dowiedziała że jest w ciąży to sie przeraziła - to właśnie usłyszała od lekarz to co napisałam powyżej.
Patrzcie jak my na wszystko zwracamy uwagę, nierzadko dorabiamy sobie ideologię, ale ludzie zachodzą przecież w ciąże nie zwracając uwagi na wszystko wokół Ja też sie na tym złapałam że wszystko analizowałam Ale forum jest po to żeby rozwiać wszelkie wątpliwości oczywiście po konsultacji ze swoim lekarzem hi hi hi
ejjj i straciłam wątek
Trzymam kciuki za usg.
Dzięki dziewczyny :* :* :*, od razu mi lepiej , koniec rozmyślania i zastanawiania się, czas brać się za pracęlady_pink, Memka, Marleni, hewa81 lubią tę wiadomość
-
Marleni Kochana, powodzonka, życzę żeby Ci się wszystko dobrze ułożyło
Marleni lubi tę wiadomość
-
Wszystkie czekamy na dobre wiadomości
Marleni, Monia85 lubią tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. ..