X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ale tam ten był chyba bez owu..w następnym już miałam 26,87 w 7dpo :)

hewa81 lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    ooo tego to nie wiedziałam...moja poprzednia gin zobaczyła 2 mies temu wynik 6,84 i powiedziała ok jest w normie...

A poza tym to bierzesz lutke lub dupka? Bo jak nie to moim zdaniem powinnaś brać, ale po potwierdzone ovu. Porusz ten temat z gin przy najbliższej okazji

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    wiem ale tam ten był chyba bez owu..w następnym już miałam 26,87 w 7dpo :)

A to wszystko wyjaśnia, ten jest super ☺

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś lekarka mi wypisała lutkę bez podstaw jak potem się okazało bo tak mi się cykle rozjechały miałam faze lutealną az 18 dni i kupa negatywnych testów...inny lekarz po wynikach progesteronu ochrzanił mnie i powiedział że nic nie trzeba dodatkowo bo jest ok...i w tam tym tylko niepotrzebnie najadłam się stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 21:23

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    kiedyś lekarka mi wypisała lutkę bez podstaw jak potem się okazało bo tak mi się cykle rozjechały miałam faze lutealną az 18 dni i kupa negatywnych testów...inny lekarz po wynikach progesteronu ochrzanił mnie i powiedział że nic nie trzeba dodatkowo bo jest ok...i w tam tym tylko niepotrzebnie najadłam się stresu

No tak bez podstaw pakować to bez sensu bo jak widać można sobie tylko zaszkodzić, ale z kolei Marleni ma naturalny coś 23 a i tak łyka lutke z polecenia lekarza.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kto ich wie tych doktorków...co dr to inna szkoła...a potem się dziwią że my się wymądrzamy

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pa Dziewczyny, pora na lulu ☺
    Do jutra.
    Spokojnych snów ☺

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    No to pa Dziewczyny, pora na lulu ☺
    Do jutra.
    Spokojnych snów ☺

Dobrej nocki Ewuś :)

• Dotek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez pani prof nie kazała badać tylko brać 2x 100 luteine po owulacji a jak wyjdzie test to 3x100:/

Miłej nocki:)

f08af289ff.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :). Lady prolaktyna nie musi być na czczo z tego co kojarzę. Mam takie pytanko, orientujecie się może jak to jest ze staraniami jak facet miał prześwietlany kręgosłup? Czy powinno się odpuścić na jakiś czas czy niekoniecznie? Chyba dałam ciała w tym cyklu, bo mój mąż się prześwietlał, a ja totalnie o tym zapomniałam i teraz nie bardzo wiem co mam o tym myśleć :(.

lady_pink lubi tę wiadomość

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki :)

Życzę miłego dnia :)

LEJDUŚ,
    Wklejam Ci info nt. badania prolaktyny:
    "Nie wolno jeść ani pić przez określoną liczbę godzin przed testem – test przeprowadza się zwykle około 3 godziny po obudzeniu, między 8 a 10 rano. Nie należy ćwiczyć ani stresować się przed badaniem. Badani są zwykle proszeni o siedzenie w miejscu przez około pół godziny przed pobraniem krwi. Na 24 godziny przed badaniem zaleca się powstrzymanie od stymulacji sutków, gdyż może ona podnieść poziom hormonu. "
    I jeszcze pamiętam, że dzień wcześniej nie można uprawiać sexu, także dziś Kochana zakaz bzykanka :)

A progesteron to bez różnicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 08:07

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    Cześć dziewczyny :). Lady prolaktyna nie musi być na czczo z tego co kojarzę. Mam takie pytanko, orientujecie się może jak to jest ze staraniami jak facet miał prześwietlany kręgosłup? Czy powinno się odpuścić na jakiś czas czy niekoniecznie? Chyba dałam ciała w tym cyklu, bo mój mąż się prześwietlał, a ja totalnie o tym zapomniałam i teraz nie bardzo wiem co mam o tym myśleć :(.

Hej,
    Wiesz co nie wiem jak to jest z facetami, ja jak kiedyś miałam tomograf kręgosłupa L-S to mi neurolog mówiła żeby odczekać. Idąc tym tropem to u facetów też się naświetla to i owo. Ale nie wiem. Z tym, że jeśli to było rtg to chyba 1-2 zdjęcia, a tomograf to kilkadziesiąt więc jest różnica. Ale jak masz wątpliwości to zapytaj lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 08:16

viowieczka lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Chyba powinno byś ok, niektórzy lekarze pozwalają kobietom starać się od razy po hsg. Jakbyś chciała brać to pod uwagę, to musiałabyś czekaś conajmniej 72 dni, bo tyle trwa wymiana armii.

No właśnie wiem, średnio mam ochotę znowu odpuścić starania na 3 m-ce.

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Hej,
    Wiesz co nie wiem jak to jest z facetami, ja jak kiedyś miałam tomograf kręgosłupa L-S to mi neurolog mówiła żeby odczekać. Idąc tym tropem to u facetów też się naświetla to i owo. Ale nie wiem. Z tym, że jeśli to było rtg to chyba 1-2 zdjęcia, a tomograf to kilkadziesiąt więc jest różnica. Ale jak masz wątpliwości to zapytaj lekarza.

Tak też zrobię, w poniedziałek mam wizytę, więc zapytam panią doktor. No chyba, że już zafasolkowałam to nie będzie po co pytać :P

hewa81 lubi tę wiadomość

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* miłego dnia dziewczyny

Ledwo wyrabiam żeby nadgonic temat :-P

lady_pink, hewa81 lubią tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ja odczekałam po HSG miesiąc i żałuje bo stracony to cykl :) Przy długich staraniach jeden cykl w tą czy w tamtą to dla mnie robi różnice, więc ja bym nie odpuszczała. Poza tym uważam, że natura się sama obroni jeśli zajdzie taka konieczność. Jeśli plemniczki są za bardzo naświetlone to będą chorę i niezdolne do zapłodnienia, a jeśli bydlaki przetrwają to znaczy, że nic im nie jest :)

W sumie to masz rację, przetrwają tylko te najsilniejsze plemniczki :D. Niby jeden miesiąc to nie tak dużo, ale w naszym przypadku robi ogromną różnicę.

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Cześć Dziewczęta :)

za chwilę lecę na usg - to lepsze usg bo w ovum :P

Także tego, ja badałam prolaktyne ostatnio po południu - i wyjszło 9 więc luz :)
    ale nie wiem jak powinno być poprawnie politycznie :P

Magdziulla dobre wieści po USG, teraz wszystko w Waszej namiętności :P

Viovieczko ja bym tam nie przestawała się starać, to nie są aż takie dawki promieni żeby miały wpływ aż taki na płodność - pamiętam jak moja koleżanka nie wiedziała że jest w ciązy (początki) i robiła prześwietlenie - i jak się dowiedziała że jest w ciąży to sie przeraziła - to właśnie usłyszała od lekarz to co napisałam powyżej.

Patrzcie jak my na wszystko zwracamy uwagę, nierzadko dorabiamy sobie ideologię, ale ludzie zachodzą przecież w ciąże nie zwracając uwagi na wszystko wokół :) Ja też sie na tym złapałam że wszystko analizowałam :) Ale forum jest po to żeby rozwiać wszelkie wątpliwości oczywiście po konsultacji ze swoim lekarzem :P hi hi hi
    ejjj i straciłam wątek :P

Trzymam kciuki za usg.

Dzięki dziewczyny :* :* :*, od razu mi lepiej :), koniec rozmyślania i zastanawiania się, czas brać się za pracę :P

lady_pink, Memka, Marleni, hewa81 lubią tę wiadomość

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni Kochana, powodzonka, życzę żeby Ci się wszystko dobrze ułożyło :)

Marleni lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni oczywiście daj znać po wizycie, Mona_M oczywiście też :), trzymam kciuki żeby wszystko było ok :).

Marleni lubi tę wiadomość

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie czekamy na dobre wiadomości ;-)

Marleni, Monia85 lubią tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ