X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wysokość to jedna sprawa a stosunek druga, przy tym stosunku chyba też estradiol ma znaczenie. A badać w sensie zrobić jakąś tomografie czy coś, nie jestem lekarzem więc wiele nie powiem mówie co sama dawno wyczytałam i co słyszałam od mojej gin :)

Oj nie mówię o umieraniu, nie żartuj :) chodzi mi o to że jest to dziwne, a może ktoś to przeoczył nie wiem, bardziej patrze na to pod takim względem że sama bym się tym zainteresowała jakbym tak miała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:36

961lupjyvic92ect.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    Lady tak nie chcąc straszyć w żaden sposób może powinnaś zbadać się w kierunku gruczolaka przysadki czy czegoś takiego ?

Ale przy gruczolaku to chyba duża prolaktyna jest

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mając pcos na tabsach wszystko było pięknie, od razu po odstawieniu się zwaliło. Lekarze powinni więcej mówić..

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ile mam sztucznie. Już co mi za różnica ile mam naturalnego jak i tak na luteinie lece :)
    A po jakimś czasie brania luteiny progesteron nie powinien sam "zaskoczyć" i działać prawidłowo? W sumie wtedy by miało sens badanie naturalnego progesteronu bez wspomagaczy, ciekawe jak to jest

hewa81 lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ile mam sztucznie. Już co mi za różnica ile mam naturalnego jak i tak na luteinie lece :)

Więc tak jak ci pisałam wcześniej, nakarm jutro fredkę normalnie, a na badania idź ok godz po. Ja tak zrobiłam.

lady_pink lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    A po jakimś czasie brania luteiny progesteron nie powinien sam "zaskoczyć" i działać prawidłowo? W sumie wtedy by miało sens badanie naturalnego progesteronu bez wspomagaczy, ciekawe jak to jest

A no właśnie, też jestem tego ciekawa. Kończę teraz 3 cykl z luteina i mój naturalny progesteron z 7dpo (bieżący cykl) wynosi coś niewiele ponad 7, a po godzinie od wziecia lutki w 8dpo - 17,9.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hahah dzięki :) Moja fredka się ucieszy, że nie będzie na głodzie :)

No ja myślę, co masz ja glodzić.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia gin twierdziła że, pobiorę luteine dwa czy trzy cykle i samo "zaskoczy"- ale jakoś przestałam jej ufać..

hewa81 a jaki był naturalny progesteron w poprzednich cyklach, w sensie czy coś się zmieniło? wzrosło/zmalało? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:48

961lupjyvic92ect.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Marleni kiedyś pisała żeby wynik progesteronu był miarodajny trzeba by 2 razy tego samego dnia zbadać, bo jest wydzielany pulsacyjne...

hewa81 lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    Moja poprzednia gin twierdziła że, pobiorę luteine dwa czy trzy cykle i samo "zaskoczy"- ale jakoś przestałam jej ufać..

hewa81 a jaki był naturalny progesteron w poprzednich cyklach, w sensie czy coś się zmieniło? wzrosło/zmalało? :)

Chyba nawet zmalalo. W sierpniu w 7dpo miałam ok. 9, też kicha. Ale tak jak pisałam, progesteron uwalniany jest w ciągu dnia w różnych wartościach i może akurat trafiło na tą niższą wartość. Grunt to umieć sobie dobrze to wytłumaczyć hahaha

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może i tak, ale to by wypadało, że praktycznie nigdy ten wynik nie jest miarodajny, a na pewno nie ma co porównywać do siebie powiedzmy 3 cykli :D

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Chyba nawet zmalalo. W sierpniu w 7dpo miałam ok. 9, też kicha. Ale tak jak pisałam, progesteron uwalniany jest w ciągu dnia w różnych wartościach i może akurat trafiło na tą niższą wartość. Grunt to umieć sobie dobrze to wytłumaczyć hahaha
    trzeba sobie radzić :D:P

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    No to ja najpierw rano zrobie progesteron, prolaktynę i estradiol. Gdyby wynik progesteronu był kijowy, to po południu powtórzę :)
    o popieram zrobisz test czy te teorie są prawdziwe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:57

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym zbadała w tym cyklu, ale jak nie mam owulacji to nie zbadam 7dpo (haha) to kiedy ja mam to zrobić, to ma w ogóle sens:D?

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branoc ;)

961lupjyvic92ect.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Dziewczyneczki ja uciekam się kąpać i do spania :)
    Kolorowych snów życzę :*

Spij słodko :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze dobrze by było zbadać progesteron 3 x w II fazie, np. w 6, 7, 8 dpo, albo w 5, 7, 9 dpo i suma wyników ma wynieść co najmniej 35, wtedy jest w miarę ok. Ja tak zrobiłam w sierpniu i wyszło mi 2x po 9 coś tam i ponad 6. Także słabo i dlatego dostałam lutke.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolorowych snow, Lejdus ☺☺☺

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Czytałam ze dobrze by było zbadać progesteron 3 x w II fazie, np. w 6, 7, 8 dpo, albo w 5, 7, 9 dpo i suma wyników ma wynieść co najmniej 35, wtedy jest w miarę ok. Ja tak zrobiłam w sierpniu i wyszło mi 2x po 9 coś tam i ponad 6. Także słabo i dlatego dostałam lutke.

ooo tego to nie wiedziałam...moja poprzednia gin zobaczyła 2 mies temu wynik 6,84 i powiedziała ok jest w normie...

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    ooo tego to nie wiedziałam...moja poprzednia gin zobaczyła 2 mies temu wynik 6,84 i powiedziała ok jest w normie...

Wiesz Elenko, ten Twój wynik jest ok, ale nie dla kobiety starającej się. Dla takich jak my to najlepiej min. Ok 15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 21:12

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ