SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wysokość to jedna sprawa a stosunek druga, przy tym stosunku chyba też estradiol ma znaczenie. A badać w sensie zrobić jakąś tomografie czy coś, nie jestem lekarzem więc wiele nie powiem mówie co sama dawno wyczytałam i co słyszałam od mojej gin :)

Oj nie mówię o umieraniu, nie żartuj :) chodzi mi o to że jest to dziwne, a może ktoś to przeoczył nie wiem, bardziej patrze na to pod takim względem że sama bym się tym zainteresowała jakbym tak miała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:36

961lupjyvic92ect.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    Lady tak nie chcąc straszyć w żaden sposób może powinnaś zbadać się w kierunku gruczolaka przysadki czy czegoś takiego ?

Ale przy gruczolaku to chyba duża prolaktyna jest

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mając pcos na tabsach wszystko było pięknie, od razu po odstawieniu się zwaliło. Lekarze powinni więcej mówić..

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ile mam sztucznie. Już co mi za różnica ile mam naturalnego jak i tak na luteinie lece :)
    A po jakimś czasie brania luteiny progesteron nie powinien sam "zaskoczyć" i działać prawidłowo? W sumie wtedy by miało sens badanie naturalnego progesteronu bez wspomagaczy, ciekawe jak to jest

hewa81 lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ile mam sztucznie. Już co mi za różnica ile mam naturalnego jak i tak na luteinie lece :)

Więc tak jak ci pisałam wcześniej, nakarm jutro fredkę normalnie, a na badania idź ok godz po. Ja tak zrobiłam.

lady_pink lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    A po jakimś czasie brania luteiny progesteron nie powinien sam "zaskoczyć" i działać prawidłowo? W sumie wtedy by miało sens badanie naturalnego progesteronu bez wspomagaczy, ciekawe jak to jest

A no właśnie, też jestem tego ciekawa. Kończę teraz 3 cykl z luteina i mój naturalny progesteron z 7dpo (bieżący cykl) wynosi coś niewiele ponad 7, a po godzinie od wziecia lutki w 8dpo - 17,9.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hahah dzięki :) Moja fredka się ucieszy, że nie będzie na głodzie :)

No ja myślę, co masz ja glodzić.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia gin twierdziła że, pobiorę luteine dwa czy trzy cykle i samo "zaskoczy"- ale jakoś przestałam jej ufać..

hewa81 a jaki był naturalny progesteron w poprzednich cyklach, w sensie czy coś się zmieniło? wzrosło/zmalało? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:48

961lupjyvic92ect.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Marleni kiedyś pisała żeby wynik progesteronu był miarodajny trzeba by 2 razy tego samego dnia zbadać, bo jest wydzielany pulsacyjne...

hewa81 lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    Moja poprzednia gin twierdziła że, pobiorę luteine dwa czy trzy cykle i samo "zaskoczy"- ale jakoś przestałam jej ufać..

hewa81 a jaki był naturalny progesteron w poprzednich cyklach, w sensie czy coś się zmieniło? wzrosło/zmalało? :)

Chyba nawet zmalalo. W sierpniu w 7dpo miałam ok. 9, też kicha. Ale tak jak pisałam, progesteron uwalniany jest w ciągu dnia w różnych wartościach i może akurat trafiło na tą niższą wartość. Grunt to umieć sobie dobrze to wytłumaczyć hahaha

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może i tak, ale to by wypadało, że praktycznie nigdy ten wynik nie jest miarodajny, a na pewno nie ma co porównywać do siebie powiedzmy 3 cykli :D

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Chyba nawet zmalalo. W sierpniu w 7dpo miałam ok. 9, też kicha. Ale tak jak pisałam, progesteron uwalniany jest w ciągu dnia w różnych wartościach i może akurat trafiło na tą niższą wartość. Grunt to umieć sobie dobrze to wytłumaczyć hahaha
    trzeba sobie radzić :D:P

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    No to ja najpierw rano zrobie progesteron, prolaktynę i estradiol. Gdyby wynik progesteronu był kijowy, to po południu powtórzę :)
    o popieram zrobisz test czy te teorie są prawdziwe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:57

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym zbadała w tym cyklu, ale jak nie mam owulacji to nie zbadam 7dpo (haha) to kiedy ja mam to zrobić, to ma w ogóle sens:D?

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branoc ;)

961lupjyvic92ect.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Dziewczyneczki ja uciekam się kąpać i do spania :)
    Kolorowych snów życzę :*

Spij słodko :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze dobrze by było zbadać progesteron 3 x w II fazie, np. w 6, 7, 8 dpo, albo w 5, 7, 9 dpo i suma wyników ma wynieść co najmniej 35, wtedy jest w miarę ok. Ja tak zrobiłam w sierpniu i wyszło mi 2x po 9 coś tam i ponad 6. Także słabo i dlatego dostałam lutke.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolorowych snow, Lejdus ☺☺☺

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Czytałam ze dobrze by było zbadać progesteron 3 x w II fazie, np. w 6, 7, 8 dpo, albo w 5, 7, 9 dpo i suma wyników ma wynieść co najmniej 35, wtedy jest w miarę ok. Ja tak zrobiłam w sierpniu i wyszło mi 2x po 9 coś tam i ponad 6. Także słabo i dlatego dostałam lutke.

ooo tego to nie wiedziałam...moja poprzednia gin zobaczyła 2 mies temu wynik 6,84 i powiedziała ok jest w normie...

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    ooo tego to nie wiedziałam...moja poprzednia gin zobaczyła 2 mies temu wynik 6,84 i powiedziała ok jest w normie...

Wiesz Elenko, ten Twój wynik jest ok, ale nie dla kobiety starającej się. Dla takich jak my to najlepiej min. Ok 15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 21:12

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ