X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Witaj KISSOFLIFE wśród staraczek lubelaczek :D :D :D
    Dziękuję za miłe przyjęcie :)
    Czuję, że dzięki Wam nie zwariuję podczas tych starań :*

20150905290117.png

Staramy się ! :)
  • Memka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w domku ;-) głowa całe szczęście już lepiej, nawet chleb już zagniotlam i teraz wyrasta :-)

Witaj Kissoflife :-)

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • Aganeska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Ja tam chodzę,jestem zadowolona,miła obsluga, koszt ok 60 zł. Mnie pytali czy mam tam swojego lekarza, bo wtedy łatwiej umówić się na dogodny termin. Nie powinnaś długo czekać, bo to trwa 4 min, z czego 3 to rozbieranie i ubieranie wiec powinni Cię wpisać pomiędzy inne pacjentki. Zadzwoń, panie są bardzo pomocne, czynne jest od 11 chyba.
    Monia dzięki wielkie.... wszystkiego dobrego życzę. Na pewno będę miała jeszcze pytania, więc się zgłoszę. Na razie pytanie zadałam na świeżo po wizycie u swojej gin.

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9
    1d6bfd3e88daa2a2a826e830f0dcb69a.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro się kładę do wojskowego na HSG i powiedzcie mi czy muszę mieć koszulę nocną czy mogą byc dresy i na zabieg pojade w ich jakimś kubraczku;) albo jakoes inne wskazowki?;)

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Już w domku ;-) głowa całe szczęście już lepiej, nawet chleb już zagniotlam i teraz wyrasta :-)

Witaj Kissoflife :-)

No to cieszę się ze już lepiej ☺
    Pieczesz chlebek ... hmmm ... na pewno będzie pyszny, nie to co sklepowy, ale ja nigdy nie miałam natchnienia na takie wypieki, a szkoda, szkoda ... Może kiedyś mnie najdzie wena hehehhe

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Na zabieg dostaniesz seksowną koszulkę więc spoko luz :) :)
    Ja po oddziale chodziłam w dresach i nikt nic nie narzekał - w wojskowym są bardzo sympatyczne panie pielęgniarki :)
    Aha to super,kiepsko bym się czuła w koszuli;P a powiedz mi jak to wyglada? Najpierw ważą albo cos zeby wiedziec ile znieczulenia trzeba dac?;) podawanie znieczulenia boli?;) wiem glupie pytania,ale jakoś zaczynam mieć stracha;)))

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziewczyny jutro się kładę do wojskowego na HSG i powiedzcie mi czy muszę mieć koszulę nocną czy mogą byc dresy i na zabieg pojade w ich jakimś kubraczku;) albo jakoes inne wskazowki?;)

Ja Ci nic nie powiem na ten temat, ale życzę Ci powodzenia i trzymam mocno kciuki, i koniecznie daj znać jak poszło ☺☺☺

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to się nie staram jeszcze tak oficjalnie, zrobiłam badania takie przed ciążą i wyszły nieprawidłowości co do tarczycy, jutro wybieram się na krzywą in i cukr. oraz anty TPO i TG :) wystraszyłam się, że coś ze mną nie tak i spanikowałam od razu podejrzewając bezpłodność i przykrą perspektywę posiadania 10 kotów zamiast dziecka. Szukałam wsparcia w innych kobietach o podobnych problemach. Znalazłam Was i strasznie się cieszę :>
    Chodzę prywatnie do Luxmedu, mam też wybrać się do endokrynologa i chciałam przy okazji zapytać czy któraś z Was miała styczność z panią Lenart - Lipińską? Jak się do niej umawiać , ile wizyta ?

20150905290117.png

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Ja Ci nic nie powiem na ten temat, ale życzę Ci powodzenia i trzymam mocno kciuki, i koniecznie daj znać jak poszło ☺☺☺
    Dzięki dam znać oczywiście ;) będę miała tyle czasu że wreszcie będę z Wami na bieżąco ;))) bo teraz to jak wracam do domu to tyle piszecie że nie zawsze daje radę nadrobić ;)

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Aha to super,kiepsko bym się czuła w koszuli;P a powiedz mi jak to wyglada? Najpierw ważą albo cos zeby wiedziec ile znieczulenia trzeba dac?;) podawanie znieczulenia boli?;) wiem glupie pytania,ale jakoś zaczynam mieć stracha;)))

Ale wszystko będzie dobrze, nie ma się co strachać, jesteśmy z Tobą.

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kissoflife wrote:
    Ogólnie to się nie staram jeszcze tak oficjalnie, zrobiłam badania takie przed ciążą i wyszły nieprawidłowości co do tarczycy, jutro wybieram się na krzywą in i cukr. oraz anty TPO i TG :) wystraszyłam się, że coś ze mną nie tak i spanikowałam od razu podejrzewając bezpłodność i przykrą perspektywę posiadania 10 kotów zamiast dziecka. Szukałam wsparcia w innych kobietach o podobnych problemach. Znalazłam Was i strasznie się cieszę :>
    Chodzę prywatnie do Luxmedu, mam też wybrać się do endokrynologa i chciałam przy okazji zapytać czy któraś z Was miała styczność z panią Lenart - Lipińską? Jak się do niej umawiać , ile wizyta ?

Tarczyce unormujesz i będzie ok. Ja mam niedoczynnosc i też lykam hormony. W 6 tyg z wyniku tsh 4,2 spadło mi na 1,99. aTPO u mnie brak, ale mam aTG. Słyszałam dobre opinie o dr Lenart, ale osobiście nie miałam z nia do czynienia. Ja chodzę do dr Kurowskiej, fajna Pani, bada wzdłuż i wszerz. A skoro masz kociambry to badalas toxo?

A z nami Bedzie ci wesoło ☺☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:27

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KISSOFLIFE, a w ogole to co Ty piszesz jakieś głupoty o bezplodnosci?? Jeśli to tylko tarczyca to bajka i tego Ci życzę.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Tarczyce unormujesz i będzie ok. Ja mam niedoczynnosc i też lykam hormony. W 6 tyg z wyniku tsh 4,2 spadło mi na 1,99. aTPO u mnie brak, ale mam aTG. Słyszałam dobre opinie o dr Lenart, ale osobiście nie miałam z nia do czynienia. Ja chodzę do dr Kurowskiej, fajna Pani, bada wzdłuż i wszerz. A skoro masz kociambry to badalas toxo?

A z nami Bedzie ci wesoło ☺☺☺
    Z kotem mam do czynienia od 2 miesięcy - odkąd wprowadziłam się do męża. Oprócz głaskania i tego, że zganiam go z moich kolan to się nie kumplujemy za bardzo. Lekarz jest dokładny ale nawet o tym badaniu nie wspomniał. Myślisz, że mogłam się zarazić ?

20150905290117.png

• kissoflife Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    KISSOFLIFE, a w ogole to co Ty piszesz jakieś głupoty o bezplodnosci?? Jeśli to tylko tarczyca to bajka i tego Ci życzę.
    Misia, to wynikało z niewiedzy :) Ja sie zawsze stresuję i boję o zdrowie. W dodatku nic mi nigdy nie dolegało :> Najgroźniejsze przez co przeszłam to grypa :P

20150905290117.png

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KISSOFLIFE,
    Wiesz lepiej dmuchać na zimne, wprawdzie toxo zarazić się głównie można przy sprzątaniu kociej kuwety, czy pielegnujac ogródek gdzie kot mógł się załatwić, ale ...
    Ja jestem psiarą i nie pamiętam żebym miała do czynienia z kotem ale robiłam przeciwciała (mam -). Także to żaden koszt, a przynajmniej będzie wiadomo, czy ma się przeciwciała czy trzeba się pilnować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:43

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro gonię na badania więc poproszę o toxo i cytomegalię do kompletu. Będę przebadana wzdłuż i wszerz :D

20150905290117.png

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Rób, rób, wszystko się później przyda. Jak już będziesz robiła pierwsze badania w ciąży będziesz miała mniejszy wydatek.

A to prawda, później mniej szarpnie po kieszeni hehe

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,
    a jak u Ciebie? Te bóle troszkę przeszły? Już się chwaliłaś rodzince, czy poza M ❤ tylko my jesteśmy wtajemniczone

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    A to prawda, później mniej szarpnie po kieszeni hehe
    A może da radę to na nfz ? Kurde razem te badania kosztują 200 zł ...

20150905290117.png

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiadomości Marleni ❤❤❤

W piątek mocno będę trzymać kciuki. A Endo podrasujesz i będzie git, jak złapie jajeczko (a) to już nie puści hehe, no i te trojaczki ...

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ