X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nosz cholera:/ 21 mm nie pękł. Dr mówi, że jest jakiś "obrys" jakoś inaczej to nazwał, który świadczy o tym, że albo pęknie albo przerodzi się w coś tam torbielowatego co będzie znaczyło, że owulacji nie było:/
    Nawet optymistyczna wersja jest zła, bo ostatni seks był niedzielę, a męża nie mam teraz:/
    Ładnie z dr strony, bo powiedział, że przyjdzie w pt wcześniej, żeby mnie wcisnąć i to sprawdzić.
    '
    Magdziu, przykro mi, ale nie mógł dać Ci Pregnyl na pęknięcie??

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chodziło mi to po głowie, ale nic nie powiedział, więc nie wiem czy stwierdził, że za późno czy co.
    Powiedzcie mi jeśli we wcześniejszych cyklach miałam płyn z Zatoce Douglasa to na pewno owu było, nie?

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No chodziło mi to po głowie, ale nic nie powiedział, więc nie wiem czy stwierdził, że za późno czy co.
    Powiedzcie mi jeśli we wcześniejszych cyklach miałam płyn z Zatoce Douglasa to na pewno owu było, nie?

No właśnie płyn świadczy o przebytej ovu, bo jest on z pęcherzyka, a jak rozpęknie to płyn się wylewa.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś miałam po owu ze 3 razy zawsze był płyn.2 cykle temu dostałam pregnyl od dr Tkaczuk miał wtedy 18mm ale nie miałam jak się zapisać, żeby sprawdzić czy pękł.
    Mąż wraca w sobotę, ale tylko na weekend.

Wiecie może czy może mieć z tym powiązanie to, że przedwczoraj endometrium miałam 12 mm a dziś 10mm?
    Ale jestem wściekła. Dr Tkaczuk 8 dni temu powiedziała, że owu powinno być za 4 góra 5 dni, specjalnie męża sprowadzałam przez to, choć wiele problemów to kosztowało.
    no i na marne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd to się bierze, może być przyczyną Euthyrox? Bo nic innego nie zmieniałam.
    Ależ mną wściekłość miota, jednak będą smutne święta.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Nie mam pojęcia jak jest z tym płynem i czy on oznacza przebytą owu ;/ ja teraz jak mi pękł to wiktor mi napisał na usg jajnik prawy o wym.42x20mm z ciałkiem żółtym. Zatoka Douglas'a bez ech patologicznych. A nic o płynie nie pisze

Lejduś,
    Bo płyn w zatoce obecny jest świeżo po przebytej ovu, a widocznie u Ciebie już się wchłonął jak robiłaś w środę, dlatego mi się wydaje, że ty miałaś ovu we wtorek tuż po monicie. Tym bardziej że świeżo po ovu jeszcze nie można mówić o ciałku żółtym, pęcherzyk rozpęknięty przekształca się w ciałko nawet po ok 24-32 godz.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kiedyś miałam po owu ze 3 razy zawsze był płyn.2 cykle temu dostałam pregnyl od dr Tkaczuk miał wtedy 18mm ale nie miałam jak się zapisać, żeby sprawdzić czy pękł.
    Mąż wraca w sobotę, ale tylko na weekend.

Wiecie może czy może mieć z tym powiązanie to, że przedwczoraj endometrium miałam 12 mm a dziś 10mm?
    Ale jestem wściekła. Dr Tkaczuk 8 dni temu powiedziała, że owu powinno być za 4 góra 5 dni, specjalnie męża sprowadzałam przez to, choć wiele problemów to kosztowało.
    no i na marne.

Magdziu, raczej się nie powinno zmniejszyć endo, może było błędnie zmierzone poprzednio lub dziś. Jakiś błąd pomiarowy jest dopuszczalny, ale jaki? nie wiem.
    A jeśli się zmniejszyło to nie wiem z jakiego to mogło być powodu :( Zapytaj go w piątek

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och przypomniało mi się, że seks był nie w niedzielę tylko w poniedziałek wieczorem, może jakiś cień szansy jest, gdyby pękł...zaraz:). Chociaż faktycznie dziś się cholernie ze mnie leje.
    Laduś w weekend to już za późno chyba.
    Dziękuję Wam Dziewczyny wściekłam się okrutnie. Już mi trochę lepiej.
    Ale muszę przyznać, że dr Wiktor coraz lepsze wrażenie na mnie robi.

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Oj wiesz ja też do końca nie wierzę dr wiktorowi w to ciałko żółte :) to było szybkie usg - zobaczył że pęcherzyka nie ma i tyle :) a to ciałko żółte mógł tak z automatu wpisać bo nie zauważyłam żeby jakoś szczególnie szukał tam czegoś ;)

No ja go nie znam, ale skoro tak mówisz to ok :)
    Ja miałam monit w czwartek wieczorem, pęcherzyk miał ok 17mm, w piątek po południu zaczęły kłuć mnie jajcory, a sobotę rano było już po wszystkim, a na usg pęchrezyk krwotoczny i płyn w zatoce, nie było mowy o ciałku żółtym, więc podejrzewam ovu w nocy z piątku na sobotę.

Marleni lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a ile Ty się już starasz i z czym masz problem, bo wiem, że miałaś hsg.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hehe ja też nie wiem, czy tak było :) Może ma super wzrok i od razu zobaczył ciałko żółte :) Ja tam nic nie widziałam oprócz tego, że nie mam już pęcherzyka :)

I to jest najważniejsze :) pęcherzyk pękł, jajeczko się zapłodniło i za 9 szczęśliwych i zdrowych m-cy pójdziesz na cc. A czy widział ciałko czy nie, czy był płyn czy go nie było to drugorzędne sprawy. Czyż nie tak??

lady_pink, Marleni, Wedmoczka lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona bardzo dobrze że dzidziuś ładnie się rozwija, a jak okaże się ciąża bliźniacza to na pewno zakończy się powodzeniem i będziesz miała podwójne szczeście:)

Lady ładne wyniki trzymam kciuki za Ciebie:)

Jak zwykle naklepałyście postów że nie nadążam:)

Marleni, hewa81 lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że co MARLENI ???? Jest bardziej matką bo naturalnie rodziła ??? Nawet nie wiem jak to skomentować, brak słów ...

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    :)) ależ mnie ręcę bolą przez Ciebie :P od zaciskania kciuków :P

Jutro sikam na teścik wiec kto wie, może w końcu Ci paluchi odpoczną, ale nie nie .... jeszcze Viowieczka - ona zaraz za mną, a potem Lejduś, także nie ma mowy, jeszcze pozaciskasz troszku. No a od piątku to my będziemy kciukać za Ciebie :)

Marleni, viowieczka, lady_pink, Wedmoczka lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Jutro sikam na teścik wiec kto wie, może w końcu Ci paluchi odpoczną, ale nie nie .... jeszcze Viowieczka - ona zaraz za mną, a potem Lejduś, także nie ma mowy, jeszcze pozaciskasz troszku. No a od piątku to my będziemy kciukać za Ciebie :)

Nie tak zaraz, bo ja sikam na patyka dopiero w poniedziałek :P

hewa81, Marleni, lady_pink lubią tę wiadomość

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    Nie tak zaraz, bo ja sikam na patyka dopiero w poniedziałek :P

No to prawie zaraz ;) ;) ;) chodzi o to że już bliżej jak dalej, nie :D :D :D

viowieczka lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    No to prawie zaraz ;) ;) ;) chodzi o to że już bliżej jak dalej, nie :D :D :D

Co prawda to prawda, oby szybko zleciało, Ty to szczęściara jesteś, że już jutro :P

hewa81 lubi tę wiadomość

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    Co prawda to prawda, oby szybko zleciało, Ty to szczęściara jesteś, że już jutro :P

Tylko żeby jutro nie było wielkiego rozczarowania :(
    Ale póki co .... luzik, trza se winko strzelić, mały kieliszeczek :)

Marleni, viowieczka lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Tylko żeby jutro nie było wielkiego rozczarowania :(
    Ale póki co .... luzik, trza se winko strzelić, mały kieliszeczek :)

Trzymam kciuki żeby były dwie piękne kreseczki :)

Marleni, hewa81, Memka lubią tę wiadomość

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki Dziewczynki i dzięki wielkie

948521dz52i3dqyw.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:21

Marleni, viowieczka, Wedmoczka, lady_pink lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ