LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hipisiątko wrote:polecam dr Ireneusza Zycha polecała mi koleżanka Marka Gogacza, ale szału na mnie nie zrobił byłam kilka razy, aż w końcu stwierdził, że z takimi wynikami musi byc ciąża.......mieszane mam uczucia co do niego....
Dzięki, a gdzie ten lekarz przyjmuje? -
nick nieaktualny
-
hipisiątko wrote:byłam też parę razy na wizycie u jednego z ich lekarzy i nie wydaje mi się, żeby on był specjalistą od niepłodności, bo na moje prośby o skierowanie na hsg stwierdził, że to przestarzałe badanie i coraz częściej się od niego odchodzi, a poza tym nie miałam żadnych operacji w obrębie brzucha to po co mi hsg ??
Też mi się nie wydaje, aby to był specjalista. Ja jestem tego doskonałym przykładem - pod koniec stycznia miałam wykonywane HSG - efekt: w tym samym cyklu zaszłam w ciążę
HSG wykazało, że mam obustronną drożność (mimo iż poprzedni lekarz straszył mnie że na pewno mam wszystko pozarastane ze względu na endometriozę i ogólnie tylko in vitro może mi pomóc).
Podobno w jednym z jajowodów kontrast przechodził jakby wolniej, więc prawdopodobnie mogły być jakieś małe zrosty, a sam zabieg pomógł w udrożnieniu jajowodu. Mój lekarz powiedział mi, że 10% osób kierowanych na HSG zachodzi w ciąże w najbliższych cyklach.
Agata_90 wrote:Czy chodzicie do Klinik prywatnie czy może jest na NFZ?
Agata z tego co kojarzę to te 3 kliniki w Lublinie są prywatne(mam na myśli Ovum, Ab Ovo i Pro Vivo).Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:26
hipisiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mihito gratuluję ))))))
noa8:
"Cześć dziewczyny , jeśli chodzi o mnie to z całego serca polecam Abovo przy ul Bocianiej. I Panią Dr Tkaczuk-Włach. WspaniaŁa Dr , bardzo mi pomogła."
A jeśli mogę zapytać jak Ci pomogła? ja byłam dwa razy u niej, kazała mi się położyć do szpitala ale nie mogę sie zmobilizować
mihito lubi tę wiadomość
neomi34 -
Aka81 wrote:Aganeska ja jestem z Zamościa. Nie wiem kogo miałabym Ci polecić. Kiedyś słyszałam opinię dziewczyny o Laskowskim, który pomógł jej zajść w ciążę, ale nie wiem czy akurat do niego chodzisz. Poza nim nie polecam nikogo. Wybrałabym Lublin.
-
hipisiątko wrote:gratulacje a lekarz mówił, że można się starać w cyklu z hsg, nie kazał czekać cykl ??
Dziękuję
Nic nie wspominał, że nie można więc działaliśmy
Z tego co czytałam w 3 pierwszych cyklach po HSG szanse są największe.
Ja dodatkowo piłam zioła o.Sroki mieszanka nr 3 na cykle bezowulacyjne, bo u mnie było podejrzenie niepękania pęcherzyków i to był 2 cykl picia. Może to przypadek, a może akurat pobudziło to pracę jajników.
Śmieszne jest to, że miałam założenie, że w zeszłym tygodniu rozpoczynam stymulację, a po 2 nieudanych próbach atakujemy Warszawę i zapisujemy się na in vitro.... Życie jest jednak pełne niespodzianekWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:38
hipisiątko, hipisiątko, Dotek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAganeska wrote:JA właśnie chodzę do Laskowskiego. Zapatrywałam się jeszcze ostatnio na młodego Ziółkowskiego.
Nie wiem nic o nim.
Przed ciążą chodziłam do Laskowskiego. Byłam z niego zadowolona, ale nie chodziłam z problemem zajścia w ciążę tylko m.in. po poronieniu.
Nie ma u nas dobrych lekarzy, dlatego jeśli już długo się staracie to pojechałabym do Lublina. Koleżanka wybiera się tam do jakiegoś prof. który przyjeżdza z Warszawy: Grzegorz Jakiel.Aganeska lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedź.W takim razie będę mmusiala wybrać się do Lubina do którejś z Klinik. Zadzwonię i popytam na kiedy i jak to wygada:)
PS> Dziś poszłam do szpital na usg ( ocena owulacji-skierowanie na 1 usg ) a pani dr poiedziała że pytajac się jej czy wykona mi usg zabieram jej cenny czas i abym wyszła.Zamiast mnie -przyjeła panią która była bez skierowania.To dopiero uświadomiło mi jak to wygląda w Publicznych szpitalach.Nie ma na co czekać. -
Agata_90 wrote:Dzieki dziewczyny za odpowiedź.W takim razie będę mmusiala wybrać się do Lubina do którejś z Klinik. Zadzwonię i popytam na kiedy i jak to wygada:)
PS> Dziś poszłam do szpital na usg ( ocena owulacji-skierowanie na 1 usg ) a pani dr poiedziała że pytajac się jej czy wykona mi usg zabieram jej cenny czas i abym wyszła.Zamiast mnie -przyjeła panią która była bez skierowania.To dopiero uświadomiło mi jak to wygląda w Publicznych szpitalach.Nie ma na co czekać.
chamstwo w państwie!! mnie kiedyś dentysta wyprosił z gabinetu bo go porosiłam, żeby komentował co robi bo na ogół się boję dentystów po tym jak jedna babka na żywca mi korzeń wyciągała. I powiedział mi jeszcze, że on nie jest na egzaminie więc nie będzie mi mówił co robi
-
Dziewczyny umówiłam się na wizyte do Dr. Joanny Tkaczuk-Włach na 9 marca do AbOvo ale z tego co sie zorientowałam to przyjmuje ona również w Żagielmed w Lublinie.Termin tam miałabym na 10 marca.Zastanawiam się czy miejsce ma jakieś znaczenie? Wybieram chyba jednak Ab Ovo.Co sądzicie? Ceny na tym samym poziomie.
Miałam chęć do Macierzyństwo i Zycie się wybrać ale cena troszkę wygórowana.