LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka wrote:Kamilka- mam kilka pytan...ale ze na forum jestem swieza to nie bardzo sie orientuje..wiadomosc prywatna moge ci wyslac dopiero jak będziemy Przyjaciólkami tak? Matko jaka ja jestem dzis nieogarnięta..., przepraszam jesli dzis bede pisac jakies glupoty ale nie wyspałam się...
PS. gdzie w LBn mozna zrobic badanie na ten antykoagulant tocznia i ile kosztuje?
Pytaj.
A jak chcesz na priv to musisz mnie zaprosić do przyjaciółek i wtedy.
Antykoagulant tocznia ja robiłam W diagnostyce.04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Kamilka-wysłałam zaproszenie
ale w sumie moge pisac i tu.Ile zaplacilas w diagnostyce za ten antykoagulant toczniowy? Bo wsykoczyl mi opis badania ale nie widze kosztu badania.
W ogole ja sie zastanawiam czy powinnam robic te badania bo nie są tanie, ale z drugiej strony jesli najlepiej robic je do 6 tyg po poronieniu to nie chce sobie potem pluc w brode ze moglam to sprawdzic.
Zrobilam przec. antykardilipidowe i jeszcze chce zrobic ten antykoagulant toczniowy, któraś z dziewczyn napisała mi tez ze powinnam zrobic i P/c. p. beta-2-glikoproteinie I w kl. IgG i IgM (łącznie), tylko zastanawiam się, czy te przec.p.glikoproteinie są niezbędne, czy wystarczą te przec. antykardilipid i antykoagulant toczn. Ja jestem w tej gorszej sytuacji, ze nie bylo badan histp. mojego malenstwa i nie znam przyczyny obumarcia (w 13 tyg), moze to rzeczywiscie przypadek ale wolalabym tez wiedziec jesli nie daj Boze cos jest nie tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:54
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
nick nieaktualny
-
mikka wrote:Kamilka-wysłałam zaproszenie
ale w sumie moge pisac i tu.Ile zaplacilas w diagnostyce za ten antykoagulant toczniowy? Bo wsykoczyl mi opis badania ale nie widze kosztu badania.
W ogole ja sie zastanawiam czy powinnam robic te badania bo nie są tanie, ale z drugiej strony jesli najlepiej robic je do 6 tyg po poronieniu to nie chce sobie potem pluc w brode ze moglam to sprawdzic.
Zrobilam przec. antykardilipidowe i jeszcze chce zrobic ten antykoagulant toczniowy, któraś z dziewczyn napisała mi tez ze powinnam zrobic i P/c. p. beta-2-glikoproteinie I w kl. IgG i IgM (łącznie), tylko zastanawiam się, czy te przec.p.glikoproteinie są niezbędne, czy wystarczą te przec. antykardilipid i antykoagulant toczn. Ja jestem w tej gorszej sytuacji, ze nie bylo badan histp. mojego malenstwa i nie znam przyczyny obumarcia (w 13 tyg), moze to rzeczywiscie przypadek ale wolalabym tez wiedziec jesli nie daj Boze cos jest nie tak...
ciężko mi radzić co zrobić....
ja na przykład żałuję że juz po pierwszym poronieniu nie trafiłam na mądrego lekarza który by mi pomógł w tym gąszczu badań. Podejrzewam że drugie lub chociaz trzecie poronienie zakończyło by sie inaczej...
a jeśli chodzi o te badania. To można robić. Pytanie tylko czego szukasz? zespołu antyfosfolipidowego to trzeba przynajmniej te trzy:
przeciwciała antykardiolipinowe klasy IgG lub IgM,
przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie I (anty-β2GPI),
antykoagulant toczniowy.
Ostatnio potwierdziła mi to tez reumatolog że te są konieczne.
Jeśli chcesz iść w kierunku tromfofilii i immunologi to jest całe mnóstwó: D dimery (które chyba pisałaś że miałaś, czynnik v-leiden, białko s, białko c, homocysteina, sporo przeciwciał anty tpo anty tg, mitochondrialne i szereg szereg innych.
A nawet jak już je sama zrobisz to musi je ktoś mądry zinterpretować...i wracamy do punktu wyjścia.
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
a jeśli chodzi o cenę badania antykoagulantu to nie pamiętam bo to było jakiś czas temu. musisz zadzwonić i zapytać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:58
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia85 wrote:Prolaktyna reaguje na stres i blokuje owulację.
-
ja się załamałam wczoraj dziewczyny bo zrobiłam progesteron w 8dpo i wyszedł 7,02... jakaś masakra. niby skok był, monitoring był że pękły a tu taka lipa i to przy braniu duphastonu ale od razu wiedziałam że coś nie halo bo w tamtym cyklu (nie stymulowanym) + duphaston strasznie mnie bolały piersi a w tym cyklu coś mało... szkoda że w tamtym nie zmierzyłam progesteronu ;/
-
nick nieaktualnyMonia85 wrote:ale ten progesteron to za wcześnie badałaś, bo on jest pewnie w fazie wzrostu
-
nick nieaktualny
-
Bas- no ja nawet nie wiem co powiedzieć...może to, że będę trzymała kciuki, żeby w końcu wyszło na prostą...!
Bas1990 lubi tę wiadomość
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamilka Hewcia tu napiszę, bo pewnie zaglądacie;)
przyznam się...siknęłam wczoraj z wieczora, potem drugi raz w nocy no i dwie tłuste krechy:)
Czekam na wyniki bety...
jakoś to do mnie nie dochodzi, nie mogę uwierzyć, 3h przespałam w nocy tylko;)
Chyba po usg dopiero uwierzę.mikka, Monia85, hewa81, Mirabelka30, Wedmoczka, Marleni, Kamilka, Ewelinka33, Bas1990, paullaa1990, DreAms86, Dotek, lena82, Mona_M, lady_pink lubią tę wiadomość
-
Magdziulla wrote:Kamilka Hewcia tu napiszę, bo pewnie zaglądacie;)
przyznam się...siknęłam wczoraj z wieczora, potem drugi raz w nocy no i dwie tłuste krechy:)
Czekam na wyniki bety...
Chyba po usg dopiero uwierzę. -
Czekam na wyniki bety...
Chyba po usg dopiero uwierzę.
MAGDZIA, Kochana, Ja wiedziałam że tak będzie - nie mogło być inaczej Trzymam kciuki mocno, mocno, mocno, żeby beta potwierdziła. Buziaki i spokojnie terazKamilka lubi tę wiadomość
-
Czekam na wyniki bety...
Chyba po usg dopiero uwierzę.
Bardzo się cieszę!!!!!
Jak tłuste krechy to i beta pewnie ładna będzie. Ale fajnie że dobre wieści na naszym wątku! Powtórzę się za Ewcią że nie mogło być inaczej!!!!hewa81, Marleni lubią tę wiadomość
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualnyDziewczyny nie dziękuję, bo naprawdę boję się jeszcze w to uwierzyć. Muszę mieć pewność.
Acz jak się uda to oznacza, że niestety wszystkie te znienawidzone przeze mnie teksty typu "odpuść, wyluzuj, zapomnij" są słuszne. Nic nie robiłam w tym cyklu.hewa81, Kamilka, Wedmoczka lubią tę wiadomość
-
Magdziulla wrote:Dziewczyny nie dziękuję, bo naprawdę boję się jeszcze w to uwierzyć. Muszę mieć pewność.
Acz jak się uda to oznacza, że niestety wszystkie te znienawidzone przeze mnie teksty typu "odpuść, wyluzuj, zapomnij" są słuszne. Nic nie robiłam w tym cyklu.
Przynajmniej jedno ♡ musiało być hihihewa81, lady_pink lubią tę wiadomość
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek