LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
DreAms86 wrote:O qrcze, tez do niego chodze tzn.dopiero raz bylam. A to on nie zajmuje sie hormonami?tylko musisz isc do endo?.
Wiesz na mnie takie gadanie tez dziala przygnebiajaco... jakis czas temu jak kupowałam test ciazowy w Rossmannie to Pani sie mnie pyta czy mam karte "rossnnę"a ja ze nie..a on zebym zalozyla, to jej pow.ze poki co dziecka nie mam i nie ma co mi rosnac : /;( wiem ze one musza to gadac...a mnie ponioslo...ale byla zbyt nachalna. -
nick nieaktualnyEwelinka33 wrote:Nie wiem czy sie zoorientowal ze prawie mu sie rozryczalam w tym gabinecie. No i liczylam ze cos mi da na ta prolaktyne a on mnie to endo wysyla wiec chyba sam sie za to nie bierze.
Hmmm...no szkoda ze nic nie dal na ta prolaktyne, ja chodzac do dr Tkaczuk dostalam norprolac i mialam rezonans a Stettner jak najbardziej podtrzymuje ze mam brac...tzn pow.ze sa dwie szkoly ze jak nie ma groczulaka to nie daja albo pomimo ze nie ma to daja na obnizenie no i zebym brala skoro prolaktyna tak mi skacze. -
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:A masz karteczkę od pani dr ?? Ja dostałam karteczkę po pobycie w szpitalu tylko
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, ja znowu od piątej nie mogę spać. Śniło mi się że miałam chłopczyka takiego 7-8 miesięcy i był mój ale odnaleziony bo nie miałam dla niego dużo ubranek i wybierałam się z nim do sklepu:)
Miłego dnia;)lady_pink lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylady_pink wrote:Jeszcze żadna z nas nie robiła (a raczej nasi faceci nie robili) badania w cm chodźki. Mogłabyś coś powiedzieć o tym lub wkleić fotkę co oni tam badają i wg jakich norm? Mnie trochę to zastanawia bo mąż robił w ab ovo i miał kiepsko z ruchem (na granicy normy) a przed iui w chodźki w badaniu wyszło że jest bardzo duża poprawa i tak się zastanawiam że może mają jakieś inne metody do badania albo co, już sama nie wiem ale coś czuje że jest na rzeczy
Pozniej przepisze co robia i jakie normy sa.
Lady to Ty teraz w cm chodzki robilas iui?
Kurcze myslisz ze naciagaja te wyniki?czy cos innego masz na mysli? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDreAms86 wrote:Pozniej przepisze co robia i jakie normy sy to Ty teraz w cm chodzki robilas iui?
Kurcze myslisz ze naciagaja te wyniki?czy cos innego masz na mysli?
Uplynnienie (min.) < 60
Ciaglosc płyn
Ph nasienia 7,2-7,8
Objetosc ejakulatu (ml) >1,5
Liczba plemnikow w 1 ml (mln/ml) >15
Calkowita liczba plemnikow (mln) >39
Ilosc leukocytow (mln/ml) <1
Ilosc komorek spermatogenezy (mln/ml) <1
Ilosc erytrocytow (mln/ml) -
Ruchliwosc:
Ruch progresywny > 32%
Ruch progresywny i nieprogresywny > 40%
Plemniki nieruchome < 60%
Morfologia:
Norma 4 % prawidlowo zbudowany plemnikow
Formy prawidlowe
Formy patologiczne
Patologia glowki
Patologia witki
Patologia wstawli
Aglutynacja, aglomeracja:
Aglutynacja 0%-10%
Aglomeracja 0%-10%
Zywotnosc (viability)
Plemniki żywe > 58%
Tylko wglebilam sie w temat i mąż ma prawidlowych az 62% , mozliwe to?
Przejrzalam na ovu tam gdzie dziewczyny piszs wyniki i podobno oznacza to ze badanie nie bylo robione komputerowo, tylko manualnie? Kurde ja juz sama nie wiem co myslec o tym. -
nick nieaktualnyDziewczyny, juz wiem skad tak piekne wyniki oni badaja tylko mikroskopowo bez wspomagania komputerem...jestem taka zla:( 140zl poszlo w bloto a my dalej nie wiemy nic. W luty zrobimy w ab ovo. Po prostu nie bede tego komentowac , naprawde stracilam juz wiare poklocilam sie z mezem i na dzien dzisiejszy nie mam ochoty na zadne dziecko , starania itp.
-
nick nieaktualny
-
avera27 wrote:ile kosztuje badanie w ab ovo rozszerzone z posiewem?
Hej, W grudniu płaciliśmy 150 zł.
Pozdrawiam -
DreAms86 wrote:Dziewczyny powiedzcie jakie sa warunki w ab ovo gdzie mezczyzna oddaje nasienie? Jakies gazety itp.sa? moj mnie zaraz wzrokiem zabije
Nie jestem Ci w stanie teraz powiedzieć bo nie pytałam o to M., a nie ma go w tej chwili, żebym mogła go podpytać. Jeśli nikt Ci nie odpowie, to później Ci napiszę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny