LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Obserwuję Was od 2 miesięcy, w końcu zdecydowałam się do Was dołączyć naprawdę. Nie tylko patrzeć, ale też otworzyć buzię i powiedzieć parę słów .
Staramy się z moim o maleństwo od listopada, w tym drugi cykl z ovu. Jak na razie mimo trafień w dni płodne bezskutecznie.. Gin uprzedzał, że nie będzie łatwo, wielotorbielowatość i niewydolność jednego jajnika. Przez pół roku mamy próbować bez wspomagaczy. Cykle dziwne, efektów na razie brak..
Witam Was!lady_pink lubi tę wiadomość
-
Hej.
Hipisiątko mam taką informację dla Ciebie. Przeczytałam przed chwilą na wątku ivf że w Bocianie w Białymstoku i invinedzie Warszawa są wolne miejsca na refundowane ivf.
Wiem że pisałaś o takiej ewentualności dlatego piszę. Najlepiej poczytaj na stronie Bociana.
Ale pewnie w miarę szybko trzeba się decydować.hewa81, Monia85, hipisiątko lubią tę wiadomość
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
hipisiątko wrote:Dziękuję kochana za info. Zaraz poczytam o tym. A nie orientujesz się jak można się zapisać na to invitro ? Mam brać jakieś zaświadczenia czy lekarz musi mnie skierować. ?
Ale wyczytałam i puszczam dalej może ktoś skorzysta
Zwłaszcza że u Ciebie z tego co pisałaś są wskazania do ivf.
Może sprawdź czy najpierw co dokładnie na Bocianie pisze. I może tam więcej szczegółów będzie? Trzymam kciuki!!!!04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
hipisiątko wrote:No i doopa blada. Dzwoniłam do invimed i pani mi powiedziała, że to miejsca dla par, które już się zakwalifikowali w innym ośrodku na invitro. Nowych par nie przyjmują.
Szkoda że tak jest....
A zastsnawiałam się ostatnio nad "Twoim przypadkiem" dziwne to że jeden lekarz widzi a drugi nie widzi. Albo coś jest albo nie. A dr T co mówiła że jest czy nie?04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
hipisiątko wrote:Dr T powiedziała, że jeśli byłby to wodniak to na hsg byłoby go dobrze widać a u mnie może to być mały zrost tym bardziej, że ten jajowod niedrożny jest.
A gdyby to był faktycznie wodniak to może tłumaczyłoby dlaczego nie możesz zajść w ciążę. Ale faktycznie dziwne to....04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
hipisiątko wrote:Mi powiedziała, że 3 x w tyg mam brać 2 lub 3 x dziennie 1000 vigantoletten w okresie jesienno wiosennym a w lecie 1 1000. Mówiła tez ze każdy ma niedobory i bez badań tez można brać.
A czy ma to jakieś znaczenie, że się będzie brało np. 3x1000 czy 3 tab. jednorazowo?
Mi dr też powiedział, że nikła część społeczeństwa ma poziom D w normie i spokojnie można brać bez badań.
Tylko zastanawia mnie, czemu akurat Vigantoletten? Powtarzał mi dr, że koniecznie ten i żaden inny .... Przecież jest sporo innych, teraz np. jest w sprzedaży D-Vitum forte + K2, a ponoć to połączenie (wit D+K) jest bardzo istotne. -
hej dziewczyny, melduję sie po świętach
Zaraz jadę na usg gin...i ze strachu od rana prawie wymiotuję...
Przez nerwy to chyba nerwicy się nabawię bo już 4 ms nie wiem co dalej.."Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
nick nieaktualny
-
Hej.
Jeśli chodzi o wit D Vigantol to lek na receptę i jest lepiej przyswajalny i szybciej niż suplementy. Mi przy niedobrze kazała brać 3000. A normalnie 2000. Ale dziewczyny nawet 4000 biorą. Jeśli Lady masz taki duży niedobór to możesz śmiało 4000 brać. I potem skontrolować ile jest.
Trzeba mieć wit d w normie bo jej niedobór może (choć nie musi) doprowadzić do poronienia. Mnie tylko zastanawia dlaczego badanie poziomu wit d jest takie drogie?
lady_pink lubi tę wiadomość
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Kamilka widzę że mamy dzieci w tym samym wieku. Może my się czasami na placu zabaw widzimy i nei wiemy co?
hewa81, Monia85 lubią tę wiadomość
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualny
-
No widzicie Dziewczyny - MONA, KAMILKA - jaki ten świat mały .....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 12:45
Kamilka, Mona_M lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny