X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • mikka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ja tez się melduję :)
    Ja miałam kilka dni przerwy-odwyk od neta, bo wpisywalam sobie w google moje objawy i wyskakiwaly mi takie informacje, że potem siedzialam calymi dniami i myslalam az musialam sobie kupic tabletki na uspokojenie, psychika robi jednak swoje... We wtorek mam wizyte u reumatologa, zobaczymy co powie...
    Poza tym czekam na @ i na kolejne usg gin...i właśnie złapało mnie jakieś przeziębienie.
    I jak tu się można starać jak ciagle pod górkę..?

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    KAMILKA
    wizyta startowa już w poniedziałek :D :D Nie mogę się doczekać! :)
    Super!
    Coś się ruszy!!
    Trzymam kciuki!!

lady_pink lubi tę wiadomość

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    No mam nadzieję, że coś się ruszy :) :)
    Mam porobione wszystkie badania więc liczę na konkrety :)
    A u Ciebie jaki plan? Robiłam te durna ANA i wiesz co? W jednym lab wyszło mi ANA 1:80, a za dwa dni powtórzyłam w luxmedzie ANA, ANA2 i ANA3 (cały pakiet IMMUNOBLOT) i wyszło, że "przeciwciał przeciwjądrowych nie ma". Już nie wiem co o tym myśleć :/
    mi reumatolog mówiła że ważne jest robione metodą immunobot.
    Mi wyszło że nie ma przeciwciał ale miano ana 1: 160 a drugim razem 1:320 (jak dobrze pamiętam) i powtarzałam jeszcze ale czekam na wynik.
    Mi gin mówiła że to niskie miana (320) i nic się z tym nie robi...
    ALe w sumie dziwne że u Ciebie raz tak a drugi raz inaczej....
    Pokazywałaś te wyniki komuś?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hej hej Dotek :*
    Ja też zaczęłam nowy cykl - ta podstępna suka przyszła tydzień za wcześnie :/
    No ale nic - poprawiam koronę i zapieprzam dalej do celu :) Ile takie kariotypy kosztują? Ciekawe czy ode mnie też będą tego chcieli w klinice

Kariotyp dwóch osób to koszt 1000 zł. Fajnie że startujecie, trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń:)

Kamilka gdyby to był czas oczekiwania pare miesięcy to byśmy czekali, ale to jest mowa o roku czekania. Teraz puki nie mamy pewnosci co do genów to prof. boi się ruszać z ewentualną stymulacją czy innym wsparciem owulacji, a my też nie młodniejemy. W czwartek małż jeszcze pójdzie na poranny udój zbada armie w ab ovo bo robiliśmy tylko raz dawno i to w luxmedzie.

Napisalam do dominikanek o pasek Dominika, bede modły odprawiac.

Kiedyś też te ana badałam. Po # miałam 1:800 a za jakiś czas brak, więc olałam sprawe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:42

lady_pink lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Kariotyp dwóch osób to koszt 1000 zł. Fajnie że startujecie, trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń:)

Kamilka gdyby to był czas oczekiwania pare miesięcy to byśmy czekali, ale to jest mowa o roku czekania. Teraz puki nie mamy pewnosci co do genów to prof. boi się ruszać z ewentualną stymulacją czy innym wsparciem owulacji, a my też nie młodniejemy. W czwartek małż jeszcze pójdzie na poranny udój zbada armie w ab ovo bo robiliśmy tylko raz dawno i to w luxmedzie.

Napisalam do dominikanek o pasek Dominika, bede modły odprawiac.

Kiedyś też te ana badałam. Po # miałam 1:800 a za jakiś czas brak, więc olałam sprawe:)
    Faktycznie rok to meeeeeega dużo czasu.
    A próbowałaś w Łodzi? Czy za daleko?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie próbowaliśmy w Łodzi. To też koszty spore bo trzeba dojechać i to pewnie nie jeden raz. A i tak pewności nie ma że szybko zrobią. Troche duży koszt jak dla nas ale jakoś damy rade. Jednak wazniejsze szybko znac wyniki niż sie motać z badaniami.

f08af289ff.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Nie próbowaliśmy w Łodzi. To też koszty spore bo trzeba dojechać i to pewnie nie jeden raz. A i tak pewności nie ma że szybko zrobią. Troche duży koszt jak dla nas ale jakoś damy rade. Jednak wazniejsze szybko znac wyniki niż sie motać z badaniami.
    No tak pewności nie ma. A dojechać dwa razy na pewno.... ech trzeba płacić i płakać. Bardzo drogie to badanie!

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • mikka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    No mam nadzieję, że coś się ruszy :) :)
    Mam porobione wszystkie badania więc liczę na konkrety :)
    A u Ciebie jaki plan? Robiłam te durna ANA i wiesz co? W jednym lab wyszło mi ANA 1:80, a za dwa dni powtórzyłam w luxmedzie ANA, ANA2 i ANA3 (cały pakiet IMMUNOBLOT) i wyszło, że "przeciwciał przeciwjądrowych nie ma". Już nie wiem co o tym myśleć :/

Jaki jest koszt całego pakietu ANA (ANA2 i ANA3) w luxmedzie? Bo ja znalazlam na stronie to badanie: P.ciała p.jądrowe(ANA) IMMUNOBLOT 100 zł (ale tam w nagłowku inna nazwa było napisane - ANA3 i tak bardzo się nie znam na tym i czy to badanie to jest to podstawowe ANA i potem jakos odzielnie robi się ANA1, ANA2? czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 19:21

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ja tez zrobiłam sobie przymusowy odwyk od ovu. Ale tylko dlatego ze juz trzeba w pole wychodzić ;) ogród zasiany ;)
    Ja nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie @ bo obiecałam sobie ze w kolejnym cyklu nie wezmę nic oprócz letroxu. Ostatnio liczyłam swoje tabletki wyszło 10 sztuk dziennie plus kilka witamin. Wątroba mi szybciej padnie niż zajde w ciaze ;) pozdrowienia dziewczynki ;)
    Mam taki sam plan na nastepny cykl. Letrox i nic wiecej:) trzeba dac wątrobie odetchnąć.

hipisiątko lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka wrote:
    Jaki jest koszt całego pakietu ANA (ANA2 i ANA3) w luxmedzie? Bo ja znalazlam na stronie to badanie: P.ciała p.jądrowe(ANA) IMMUNOBLOT 100 zł (ale tam w nagłowku inna nazwa było napisane - ANA3 i tak bardzo się nie znam na tym i czy to badanie to jest to podstawowe ANA i potem jakos odzielnie robi się ANA1, ANA2? czy jak?

Wyczytalam ze ana 2 obejmuje jeszcze inne przeciwciala niz ana 3. Takze najlepiej chyba zrobic ana 2 i ana 3. A Ana 1 pokazuje czy w ogole masz przeciwciala. Ana 3 uzupelnia badanie Ana 2. Wpisz sobie w Google Ana 1 2 3 i bedzie z różnych laboratoriów wyjasnienie co pokazuje poszczególne badanie. O matko w koncu napisalam to co chcialam...pisze z tel.i ciagle cos nacisne ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:12

mikka lubi tę wiadomość

• mikka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zgłupiałam... :D W luxmedzie jest badanie ANA(IMMUNOBLOT) 100 zł pod spodem napisane inna nazwa: ANA3, to to? A czy mozna dostac skierowanie na to badanie np od reumatologa czy nie jest refundowane i trzeba prywatnie?
    PS. chyba mi się cos poprzestawiało w cyklu, bo jestem przed @ (planowo jutro powinna przyjsc) a ja mam takie chęci na zaciągnięcie męża do sypialni jakbym conajmniej przed owulacja była :D
    Czy razem z prolaktyną powinno się robic badanie jakiegos hormonu? Bo prolaktyna o ile pamietam 3-5 dc i chyba sobie zmierze zeby na usg gin pojsc z wynikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:44

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka wrote:
    No to zgłupiałam... :D W luxmedzie jest badanie ANA(IMMUNOBLOT) 100 zł pod spodem napisane inna nazwa: ANA3, to to? A czy mozna dostac skierowanie na to badanie np od reumatologa czy nie jest refundowane i trzeba prywatnie?
    PS. chyba mi się cos poprzestawiało w cyklu, bo jestem przed @ (planowo jutro powinna przyjsc) a ja mam takie chęci na zaciągnięcie męża do sypialni jakbym conajmniej przed owulacja była :D
    Czy razem z prolaktyną powinno się robic badanie jakiegos hormonu? Bo prolaktyna o ile pamietam 3-5 dc i chyba sobie zmierze zeby na usg gin pojsc z wynikiem.

Jak najbardziej możesz dostać skierowanie na badanie Ana od reumatologa. Jak sama widzisz temat przeciwcial jest tematem trudnym i tutaj najlepiej jak wypowiada sie reumatolog.

Ja rok temu jak bylam prywatnie u reumatologa to od razu kazala robic te ana za 100zl - Ana immunoblot...ale jak masz możliwość to idz po skierowanie do lekarza ogolnego i idz do reumatologia to zrobi Ci na nfz , po co płacić skoro mozna na nfz...a jakos super tanie to nie sa badania. No i wypowie sie specjalista ktory zna sie na tych roznych przeciwcialach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 11:14

• mikka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Dreams*86 wrote:
    Jak najbardziej możesz dostać skierowanie na badanie Ana od reumatologa. Jak sama widzisz temat przeciwcial jest tematem trudnym i tutaj najlepiej jak wypowiada sie reumatolog.

Ja rok temu jak bylam prywatnie u reumatologa to od razu kazala robic te ana za 100zl - Ana immunoblot...ale jak masz możliwość to idz po skierowanie do lekarza ogolnego i idz do reumatologia to zrobi Ci na nfz , po co płacić skoro mozna na nfz...a jakos super tanie to nie sa badania. No i wypowie sie specjalista ktory zna sie na tych roznych przeciwcialach.

Ja włąsnie mam wizytę u reumatologa we wetorek więc badam teren :) Ja muszę w ogole powtorzyc tez badania na zespol antyfosfolipidowy bo przec.antykardiolipidowe IgG wyszly mi jako wynik graniczny, a antykoagulant tocznia tuż pod granicą minimalnej wartości.

Jan Paweł II
  • mikka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzę a tu..ciszaaaaa jak makiem zasiał :D
    Co porabiacie?

Jan Paweł II
  • mikka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    cisza jakiej jeszcze nie było... U mnie tragedia, laparo najprawdopodobniej odwołana, od tygodnia plamiłam, zaczęłam brać luteinę, w piątek byłam u lekarza, bo plamienia pomimo tego nie ustały i miałam lutkę 3x dziennie. A dzisiaj w 20dc zaczęła mi się @. Zadecyduję jutro, co dalej, bo muszę ocenić czy jest szansa, że się skończy.

Łooo, no tak to jest z tą @... Zawsze nie w porę... Ja też sobie zplanowalam ze jutro pojadę na badania no bo bedzie akurat 3dc a ja mam caly dzien załatwien w Lbn to przy okazji "odwiedze" labolatorium a tu jak na zlosc spóżnia mi się już 3 dzień... W ciąży na pewno nie jestem wiec troche martwi mnie to spoznienie, ale 3 dni to jeszcze nie tragedia wiec czekam...
    Monia-trzymam kciuki ze @ się szybko skonczy i nie bedziesz musiala nic odwolywac.

Jan Paweł II
  • lena82 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Mam takie pytanie czy zdarzało sie Wam takie jakby ukłucie w jajniku kilka razy dziennie tak ok 7-8 dni przed miesiączka i tak przez kilka dni pod rząd? U mnie to tym HCG gdziej jakos dziwnie, mialam je na początku marca. Teraz jestem przed okresem a juz od piatku mam jakies dziwne od czasu do czasu ukłucia i chwilami bol w pachwinie. Dzwonilam juz mowic sie na wizyte do T-W ale dlugi okres oczekiwania :( na wizyte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena82 wrote:
    Hej Dziewczyny!

Mam takie pytanie czy zdarzało sie Wam takie jakby ukłucie w jajniku kilka razy dziennie tak ok 7-8 dni przed miesiączka i tak przez kilka dni pod rząd? U mnie to tym HCG gdziej jakos dziwnie, mialam je na początku marca. Teraz jestem przed okresem a juz od piatku mam jakies dziwne od czasu do czasu ukłucia i chwilami bol w pachwinie. Dzwonilam juz mowic sie na wizyte do T-W ale dlugi okres oczekiwania :( na wizyte.

Ja takie uklucia mam co miesiąc po owulacji i przed okresem...

• klaudia21 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki! :)
    Jestem nowa na forum, staramy się z mężem dopiero pierwszy cykl, ale mam cichą nadzieję, że ostatni :)

1 cykl starań
    15.08.2015 - wymarzony slub po 4 latach związku :)
    testowanie 07.05
    d4fcf41a708097ac81777f4f45b0c91d.png
  • mikka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia-witaj, powodzenia :)

Ja po wizycie u pani reumatolog- mam skierowanie na ANA-jutro zrobię, a wynik za 2 tyg.
    @ jak nie bylo tak nie ma i zaczynam sie bac że może na cos jestem chora i ze okres mi się zatrzymał...tak tak panikara to ja... Nic narazie czekam ... Ile najdluzej czekalyscie bez tel. do gin jak wam się okres spoźniał- oczywiscie nie z powodów ciąży? Bo nie chce panikowac bo @ miał byc 5 dni temu..

PS. tak z innej beczki..Jesli musicie jechac przez Solidarnosci (skrzyżowanie z B. Ducha) to omijajcie szerokim łukiem... Coś mnie dzis podkusilo zeby tamtędy wracac i stałam w korku i wkurzałam się na swoją glupotę... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:41

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka moje cykle sięgały 100 dni :) i to bez ciąży.
    Tyle,że u mnie to norma.

Może miałaś później owulację, może wcale owulacji nie było. Poczekaj jeszcze trochę, a potem dzwoń i pytaj. Ale uszy do góry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:49

mikka lubi tę wiadomość

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ