X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze i ja się chyba bardziej na forum udzielać i bywać to może i mnie się jakiś niefelerny test który pokaże dwie kreski trafi....
    :)

hewa81 lubi tę wiadomość

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • mikka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ale staraliście się czy w ogóle nie ma z czego?

Nie staralismy się w ogóle, no bo w sierpniu mam dopiero kontrol z tymi przeciwciałami, a poza tym endokrynolog powiedzial ze jak podejmiemy decyzję czy się staramy to najpierw do niego zeby wdrożył leczenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:28

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że pisałaś, że się wstrzymujecie, ale miałam nadzieję, że może coś tam niechcący ustrzeliliście. Ja w szczęśliwym cyklu też wkurzałam się, że mi się cykl opóźnia.
    No to jeszcze chwila w takim razie.

Kamilka udzielaj się udzielaj, bo nie wiesz, przy którym poście coś na Ciebie przejdzie:)

Kamilka, hewa81 lubią tę wiadomość

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Pamiętam, że pisałaś, że się wstrzymujecie, ale miałam nadzieję, że może coś tam niechcący ustrzeliliście. Ja w szczęśliwym cyklu też wkurzałam się, że mi się cykl opóźnia.

Kamilka udzielaj się udzielaj, bo nie wiesz, przy którym poście coś na Ciebie przejdzie:)
    Hahahahaha!!
    Obyś miała rację!!!!

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • mikka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Ja tak po cichu gdzies tam w głebi serca tez mialam poczatkowo taka nadzieję (chociaż mam świadomość ze to nie to), ale potem przyszedł zdrowy rozsądek i przypomnienie o tym, że musze wziąc leki zanim zajdę w ciąże, żeby już nie było łez i smutku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:49

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    witam!
    melduje pozytywny test :-)
    nie pisałam się na testowanie bo byłam sceptycznie nastawiona a tu test w sobotę i dziś pozytywny :-)

Wow, gratuluję :)
    Spokojnego czasu ciążowego i dużo zdrówka dla Was :)

Ale się posypało :)
    Oby tak dalej :)

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla,
    Ja rodze na Jaczewskiego, bo tam pracuje moj dr, chyba ze coś się zmieni w ostatnim momencie.
    Wolałabym oczywiście SN ale jak wyjdzie inaczej to niestety siła wyższa.

Dziewczyny, czy znacie dr Szymule? Umówiłam się do niego na echo serduszka maleńkiej z polecenia mojego dr. Wiem ze przyjmuje m.in. w ab ovo, a ja idę do uni medu na Chodzki. Cos, ktoś?

Pozdrawiam :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka gratuluję, rośnijcie zdrowo.

Dziewczyny na każdą przyjdzie pora. Trzeba tylko próbować mimo wszelkich trudności.

mikka, hewa81 lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, no nie dziwie sie, ze sie wkurzylas ... tyle drogi po nic właściwie. A czego Ci nie zrobił? A jutro do luxmedu do kogo idziesz? Powodzenia :)

MIKKA, jak piesek? Czystości sie nauczył czy jeszcze mu się zdarza podsikac w domku?
    Skoro nie ma szans na ciążę, to życzę Ci jak najszybszego dostania @ - wiem, ze takie przesunięcia są do bani i nie potrzebnie psują humor. Nie daj się podłemu nastrojowi.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • mikka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Monia, no nie dziwie sie, ze sie wkurzylas ... tyle drogi po nic właściwie. A czego Ci nie zrobił? A jutro do luxmedu do kogo idziesz? Powodzenia :)

MIKKA, jak piesek? Czystości sie nauczył czy jeszcze mu się zdarza podsikac w domku?
    Skoro nie ma szans na ciążę, to życzę Ci jak najszybszego dostania @ - wiem, ze takie przesunięcia są do bani i nie potrzebnie psują humor. Nie daj się podłemu nastrojowi.

Jeszcze zdarza mu się zrobić w domu- tym bardziej ze to leniwiec pospolity :D Dzis bylo starsznie gorąco miał otawrte drzwi do domu i nie wyszedl na dwór zeby się wysikac tylko zrobil w domu..bo za gorąco..dopiero teraz bryka po działce :D
    PS. no ja mam nadzieje ze dostane w koncu @ bo takie siedzenie i czekanie wnerwia jeszcze bardziej...

Monia- spokojnie bo maleństwo czuje :) Jutro zoabczysz bobasa na usg :) Ale nie dziwie sie ze się wkurzyłaś

Jan Paweł II
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry:)
    Muszę Wam to napisać bo aż poczułam że nowe nadzieje we mnie wstąpiły że każdej z nas może się udać jak będziemy próbować. Na innym forum które czytam dziewczyna miała niepł. idiopatyczną i endozołzę 2 stopnia. Półtora roku temu urodziła dzieciątko po ivf. Później miała dwa podejścia do transferów zamrożonych zarodków ale się nie udało. Ostatni półtora miesiąca temu. Z racji braku większej ilości zarodków i funduszy na komercyjne ivf postanowili z mężem oddać wszystko losowi. I wczoraj zrobiła test bo @ się spóźniała- dwie piękne grube krechy. Cykl całkowicie naturalny. Czyli wniosek z tego że nigdy nie wiadomo kiedy komuś się uda :)

Monia trzymam kciuki za usg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 06:59

mikka, Kwiatek_1, Kamilka, hewa81 lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • mikka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

Monia- dawaj znac po usg :) Trzymam kciuki :)
    Dotek- sama mam koleżankę, która długo starała się z mężem o dziecko, nie udawalo się, juz mieli adoptowac dziewczynkę a ona szykowała się na jakis zabieg, a tu okazalo się ze jest w ciąży..tak po prostu i to wtedy kiedy stracili juz nadzieję... :)

Dotek, hewa81 lubią tę wiadomość

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek Ty wiesz jak podnieść na duchu :)

hewa81 lubi tę wiadomość

• AnnaQ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dzidziuś ma się dobrze, macha rączkami i nóżkami :) i powiem Wam, że zrobiło to na mnie większe wrażenie niż serduszko :)
    Super! Gratuluje i bardzo sie ciesze. Ja juz sie nie moge doczekac pierwszego usg, czy naprawde tam jest? Czy ma serduszko? Ach jeszcze tydzien i 2 dni. Monia a co ile Ty robisz usg?

AnnaQ
  • mikka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- super! Bo to piękne i takie aż nierealne gdy widzi się tego małego człowieka, który jest tam w brzuchu :)

Ja nadal bez @ i zaczynam sie niepokoić i wkurzac bo teraz kiedy byc moze okaze sie ze dostaniemy zielone światlo to zaczynam miec problemy z @... nosz przeciez wnerwić się mozna...

PS. jakie polecacie żelazo? Bo mi ąz wstyd w aptece bo pytam farmaceutów o zelazo w tabletkach jak najbardziej małych bo mam kłopoty z przełykaniem kapsułek- taki feler od dziecka no cóż... :)
    Do tej pory brałam Ascofer ale trzeba brac 2 tabl 3 razy dziennie i mój żołądek nie daje rady... Chyba jednak bede musiala się jakos przelamac i kupię Chella fer med bo ponoc dobre. Ale jesli znacie zelazo które ma MAŁE TABLETKI to będe wdzięczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 11:46

Jan Paweł II
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zaczynam tracic nadzieje na to ze bede matka... i tak mysle czu jest sens robic te inseminacje.... czy moze nie jest mi pisane byc mama... moze bog tak chce i ja nic na to nie poradze... musze sobie to jakos w głowie poukładac bo inaczzej zwariuje.... musze sie jakos z tym chyba oswoic choc jest ciezko... dziewczyny z całego serca gratuluje.. i zauwazyłam ze jedyna osoba ktora mysli podobnie jak ja to jestescie wy i mąz... bo inny tego nie rozumieja , mowia ze jestem mloda mam czas.... az sie s;uchac nie chce...

w4sqyx8db6pby0vm.png

• AnnaQ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipisiątko, Orbitka nie załamujcie się. Wiem ze czas oczekiwania jest trudny, szczególnie jak trwa to latami, ale warto szukać przyczyny i próbować bo naprawde nigdy nie wiadomo kiedy trafi się ten cud. Z tyloma różnymi problemami na forum dziewczynom udawało się zajść, że nie ma rzeczy niemożliwych.

hipisiątko, Dotek lubią tę wiadomość

AnnaQ
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka myślałam, że tylko ja taka wariatka, jak kupowałam witaminy prentalne to Pani musiała mi wszystkie otwierać i pokazywać. Wszystkie były za duże, więc wzięłam największe i dzieliłam na 10 części;)
    Kilka dni temu lekarz przepisał mi żelazo, ale ufff tabletki są spoko, więc mogę polecić Tardyferon, ale on jest na receptę.

• mikka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mikka myślałam, że tylko ja taka wariatka, jak kupowałam witaminy prentalne to Pani musiała mi wszystkie otwierać i pokazywać. Wszystkie były za duże, więc wzięłam największe i dzieliłam na 10 części;)
    Kilka dni temu lekarz przepisał mi żelazo, ale ufff tabletki są spoko, więc mogę polecić Tardyferon, ale on jest na receptę.

Tardyferon pamietam- brałam w pierwszej ciąży. Ufff myslałam, że tylko ja mam takiego świra z tymi tabletkami...aż normalnie za kazdym razem jade do innej apteki zeby nie robić sobie siary ze taka dorosła baba i kapsułki nie połknie... :D

Jan Paweł II
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dzidziuś ma się dobrze, macha rączkami i nóżkami :) i powiem Wam, że zrobiło to na mnie większe wrażenie niż serduszko :)

Super Monia :)
    Żebyś wiedziała, że zobaczenie jak maluszek się rusza to mega sprawa i wielkie wzruszenie.
    A jak będziesz czuła ruchy to już w ogole czad. Jeszcze trochę cierpliwości i sie przekonasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:45

Monia85 lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ