X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Witajcie dziewczyny :) żyję i mam super wieści :) zaczynając od początku byłam tam już przed 8 o dziwo jakoś szybko zostałam przyjęta, wywiad za wywiadem ale przed 9 byłam już przebrana, posłuchałam się Mohito dzięki i dresik, tshirt dobre rozwiązanie :) i od 9 do 11 poczekałam na ginekologii operacyjnej i się na oglądałam masakra. Potem o 11 przyszedł mój gin i do dzieła. Dostałam zastrzyk w pośladek i na salę. Miałam dodatkową widownię :) bo studenci się uczyli ale jakoś miałam takiego stresa, że mnie to nie interesowało. Nie powiem ból był na początku ale do przeżycia, a potem oczekiwanie na wynik czy kontrast pójdzie i poszedł. DROŻNE :))))) najlepsza wiadomość od dawien dawna :) tak więc dostałam kartę informacyjną, płytkę i o 13 już byłam w pracy :) i powiem Wam, że jakoś bez problemu działałam, no tylko lekkie plamienie. Ale się rozpisałam :)
    dzięki dziewczyny za wsparcie :))
    Cudowne wiadomości!!!!!!
    Gratulacje.

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Noemi raczej trzeba być na czczo do hsg.

Co to jest sulfazina?

Salfazin źle wcześniej napisałam to jak pisządla mężczyzn w celu poprawy funkcjonowania narządów rozrodczych a więcej możecie przeczytać tu http://www.ceneo.pl/7410826#tab=spec
    mi to dała pani doktor Tkaczuk i póki co mój m ma bardzo dobre wyniki więc sądzę, że warto :)

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Cudowne wiadomości!!!!!!
    Gratulacje.

Dziękuje Kochana :) też się cieszę. Jakoś kamień z serca mi spadł, bo póki co nie mam zamkniętej drogi do dalszych starań:)

Kamilka lubi tę wiadomość

neomi34
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Dziękuje Kochana :) też się cieszę. Jakoś kamień z serca mi spadł, bo póki co nie mam zamkniętej drogi do dalszych starań:)
    No to do dzieła!!!!
    Fajnie że wyszło ok. Ale jesteś mega skoro jeszcze fo pracy poszłaś!

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    O rany,weszłam tutaj bo też z Lubelszczyzny jestem. Dziewczyny,mam nadzieję,że Wam wszystkim wszystko dobrze pójdzie i szybko. Naczytałam się aż mnie brzuch rozbolał,serio.....Trzymam kciuki za Was :)
    Dotek-chyba i ja kupię mężowi ten Promen. Jak na razie każę mu brać zwykłe Centrum Men.

Cześć Marta :) fajnie, że do nas dołączyłaś :) ja też tak mam, że teraz cały czas tu zaglądam :)
    a Ty gdzie się leczysz ?

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie wiem co o tym myśleć, ale mój gin powiedział, że mamy się wstrzymać miesiąc bo kontrast źle mógłby oddziaływać na przyszły płód jeśli by się udało. A Wam co mówili?

macduska lubi tę wiadomość

neomi34
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Cześć Marta :) fajnie, że do nas dołączyłaś :) ja też tak mam, że teraz cały czas tu zaglądam :)
    a Ty gdzie się leczysz ?
    Noemi34,nie lecze sie ....jeszcze.... Od 9 miesiecy staramy sie o rodzenstwo dla corki. Myslalam,ze to siup I po sprawie. Wspomagam sie czym mam -testy,niepokalanek,wiesiolek. Tak doczekam do urlopu sierpniowego a potem na bank badania zrobie.

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to już macie dzidzię fajnie :) niepokalanek?co to?

neomi34
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokalanek mnisi to tabletki ziolowe. Podobno zmniejszaja wydzielanie prolaktyny I zbawiennie dzialaja na pobudzenie owulacji oraz regulacje hormonow. Tyle sie naczytalam. Nie wiem ile w tym prawdy ale juz widze jakies schizy w moim wykresie. Nie ma skoku tempki I zastanawiam sie czy te ziolka nie przesunely mi owulacji.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. Jeszcze PODOBNO wydluzaja nieco faze lutealna. Zebym tylko sobie nie zaszkodzila....

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie :) bo jakoś to dziwnie brzmi :) a konsultowałaś to z kimś?

neomi34
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    no właśnie :) bo jakoś to dziwnie brzmi :) a konsultowałaś to z kimś?
    Niestety nie. Na własną rękę to biorę. Stara baba a taka głupia,co?

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój największy kłopot to w tym momencie fakt,że nie mieszkam w PL. Przy pierwszej ciąży,w Polsce jeszcze, trafiłam na świetną babeczkę,która poprowadziła mnie jak anioł.Tu,w UK nawet kobiety w ciąży często widzą ginekologa dopiero przy porodzie-a i to nie jest regułą bo wszystkim zajmują się położne! Czekam do sierpnia. Jak do tej pory nic się nie zmieni to lecę do lekarza. Będę Was podpytywać o kogoś zaufanego w Lublinie :)

neomi34 lubi tę wiadomość

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Niestety nie. Na własną rękę to biorę. Stara baba a taka głupia,co?
    Każdy próbuje czego może:) ja też się sama leczę po części i badania robię :)

neomi34
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mocno trzymam kciuki za nas obie noemi34 :)spokojnej nocki wszystkim,muszę się moją królewną zająć bo jeszcze ostatkiem sił skubana tablet złapała zamiast iść spać :)

• Dotek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Noemi bardzo dobra wiadomość, że masz drożne jajowody to można soę starać:) trzeba poczekać bo ta komórka jajowa z teho cyklu już jest naświetlona promieniami rentgena. Też miałam przerwe w staraniach.

Dziewczyny niepokalanek jest np w cyclodynonie, dr Tkaczuk kazała mi to brać razem z inofemem bo twierdzi że to naturalnie stymuluje organizm. Obecnie odstawiłam bo przeżywam faze buntu na medycynę. Ale skoro rzeczywiście mi się nie udało zajść teraz w ciąże to znowu kupię i pobiorę.

Marta29, neomi34 lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Hejka dziewczyny. Noemi bardzo dobra wiadomość, że masz drożne jajowody to można soę starać:) trzeba poczekać bo ta komórka jajowa z teho cyklu już jest naświetlona promieniami rentgena. Też miałam przerwe w staraniach.

Dziewczyny niepokalanek jest np w cyclodynonie, dr Tkaczuk kazała mi to brać razem z inofemem bo twierdzi że to naturalnie stymuluje organizm. Obecnie odstawiłam bo przeżywam faze buntu na medycynę. Ale skoro rzeczywiście mi się nie udało zajść teraz w ciąże to znowu kupię i pobiorę.

Dzięki Dotek :)też się cieszę, że są drożne :)) a jak długo miałaś przerwę?bo mi powiedział, że miesiąc lub dwa najlepiej :(

A ten niepokalanek jest na receptę? a inofemem to na co to?
    jezu ile tego :)

neomi34
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,też jestem ciekawa tego inofema? Nawet nie wiem czy dobrze odmieniłam :)

• Dotek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokalanek tj. Cyclodynon bez recepty. Inofem to inozytol i kwas foliowy. Poprawia prace jajników. Mówi dr że ładnie stymulował taki zestaw jej pacjentki. Też bez recepty. Ja narazie odstawiłam wszystko oprócz acardu i femibionu. Zobaczymy jak za miesiąc nam nie wyjdzie to udę na stymulacje hormonalną.
    Noemi jeden cykl odczekałam:)

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja też jestem z Lublina i chętnie dołączę jeśli mozna. Ja jeszcze specjalnych badań nie miałam, chodzę o dr Swatowskiego i byłam ok 6 msc przed staraniami, żeby zobaczył czy wszystko ok czy coś trzeba wyregulować. Hormonów nie zlecił do badań. Niby wszystko było ok. Jak w tym cyklu znów się nie uda to zapukam ponownie. Trzymam kciuki za wszystkie lubelskie staraczki, obyśmy się na porodówkach w lutym/marcu spotykały:)

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ