LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Weszłam z rańca żeby zobaczyć wynik Madziulla.ale miałam problem z netem. Przykro mi ale może jeszcze za wcześnie? U mnie taki stres przed wizytą nie wiem dlaczego? Może dlatego że boję się żeby nam nie kazała za długo czekać i najpierw leczyć.... nie wiem. Też bym chciała już a z drugiej strony wolę się dobrze przygotować bo jak się uda i znowu stracę tę ciążę to więcej prób nie będzie.
I jeszcze zawodowo mi się zmienia sytuacja to chciałabym już....
Dzięki za kciuki dziewczyny.
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Magdziulla wrote:Dziewczyny ze smutkiem ogromnym informuję, że bezlitosny negatyw:( ja już nie wiem o co chodzi. Po @ zapisuję się do dr Tkaczuk, ale starania niestety muszę przerwać, bo kończy mi się umowa.
Przykro mi( a jaka umowa Ci się kończy?
neomi34 -
nick nieaktualnyKamilka trzymam kciuki, będzie dobrze! Wiem jak to jest jak jeszcze ciążę trzeba zgrać zawodowo, generalnie Nasze prawo w tym zakresie jest do d... Zamiast się spokojnie starać musimy rozkminiać czy Nas obejmie ubezpieczenie, czy nie wyrzucą z pracy czy zus się przyczepi. Nie powinno tak być.
Neomi umowa o pracę, mam już mniej niż 3 msc do końca więc nie mam gwarancji ochrony, na pewno mi przedłużą, więc z tym luz. Chyba, że bym zaszła albo dowiedzieli by się, że się staram wtedy nie było by skrupułów.Kamilka lubi tę wiadomość
-
neomi34 wrote:Kamilka trzymam kciuki z całego serca.A czemu miałaby kazać długo czekać no co Ty, że czas odgrywa tu dużą rolę. Pewnie jak zawsze racjonalnie podejdzie do sprawy i będzie dobrze. Musi być!!!
No zobaczymy.
Madziu ty nie przerywaj starań najwyżej od razu pójdziesz na zwolnienie i nawet jak umowa będzie ci się kończyć to zus cię przejmie i będziesz miała wszystko zapłacone04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Madziulla a następna umowa też będzie na czas określony? Przykro mi z powodu testu, ale tempka jeszcze w górze.
Kamilko właściwie nigdy nie wiemy czy ciąże uda się utrzmać, mam podobne odczucia. W tym cyklu jak mi się nie uda to zrobię badania genetyczne. Kciuki za wizytę.
Noemi a co tam u Ciebie? Jakie dalsze działania?
Kamilka lubi tę wiadomość
-
Dotek wrote:Madziulla a następna umowa też będzie na czas określony? Przykro mi z powodu testu, ale tempka jeszcze w górze.
Kamilko właściwie nigdy nie wiemy czy ciąże uda się utrzmać, mam podobne odczucia. W tym cyklu jak mi się nie uda to zrobię badania genetyczne. Kciuki za wizytę.
Noemi a co tam u Ciebie? Jakie dalsze działania?
Zobaczymy co mi dzisiaj powie dr. Siedzę w poczekalni i patrzę na kobiety ze ślicznymi brzuszkami i aż mnie ściska... ech.
Jak szybko uda się wrócić to dam znać co mi powiedziała. Trzymajcie kciuki!!!!!!04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Tak to właśnie jest. Raz się czeka, raz się nie czeka. Ja ostatnio weszłam od razu, a wcześniej zdarzyło mi się czekać 40 minut. A cwaniaki wychodzą, zaglądają w kartę pacjenta i od razu po imieniu się zwracają żeby sprawiać wrażenie zorientowanych i pamiętających
hihi. Ale najważniejsze żeby skuteczne leczenie było.
-
nick nieaktualnyKamilka wrote:Bo ja mam prolaktynę podwyższoną po obciążeni po obciążeniu i może mi kazać jeszcze czekać.....
No zobaczymy.
Madziu ty nie przerywaj starań najwyżej od razu pójdziesz na zwolnienie i nawet jak umowa będzie ci się kończyć to zus cię przejmie i będziesz miała wszystko zapłacone
Dawaj znać jak wyjdziesz!
Dziewczyny wysyłałyście swoich na badanie rycerzy tj. nasienia? Jeśli tak to gdzie?Kamilka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Ja mam ciężki okres od wczoraj bo do 4 rano od 22 koczowałam na sorze z moim dziadziem, który bardzo źle się czuje
Magdziula mój miał robione w provivo jak mieliśmy IUI.A teraz pójdzie pewnie do Abovo.
Dotek póki co czekam na @ i zaczynam starania bez clo ale z encortoenm, póki co jakoś wszystko straciło dla mnie sens.
Kamilka jak tam?Kamilka lubi tę wiadomość
neomi34 -
Noemi zdrówka dla dziadzia. Ja już dziadków nie mam, jednego nawet nie pamiętam.
Magdziulla od 3 miesiąca ciąży jest ochrona przed zwolnieniem w przypadku gdy umowa miałaby się skończyć do 3 miesiąca ciąży,a po porodzie nawet jak całą ciążę przebywało się na zwolnieniu jest urlop rodzicielski, który można wykorzystać przez 6 miesięcy (dostaje się 100%) wynagrodzenia i jak po tym czasie chce się jeszcze o pół roku przedłużyć to wtedy dostaje się 60%. Albo od razu można zadecydować że chce się iść na rok i dostaje się przez ten rok 80%.
Mój małż robił badanie w luxmedzie ale prof wspominał żeby powtórzyć więc pewnie w ab ovo zrobimy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 22:26
Kamilka, Magdziulla, Magdziulla lubią tę wiadomość
-
Hej jestem dopiero bo jeszcze jeździliśmy po Castorama i innych bo mąż chciał do basenu akcesoria kupić.
Czekałam 30 minut także ok.
I cóż piękny 22 mm pęcherzyk.
Na prolaktynę bromergon i najlepiej jeszcze m-c pobrać acard i trochę tsh poprawić. Encortonu mi nie proponowała bo nie ma takiej potrzeby. I jeszcze powiedziała mi że jest to bardzo poważny lek może powodować w ciąży rozszczep podniebienia lub wargi.
Dała mi telefon do siebie (szok) i receptę na Heparyne i za m-c po pozytywnym teście owu zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka.
I to tyle. Jestem zadowolona i pozytywnie nastawiona. I mam nadzieję że dobrze przygotowana!!!!
Madziulla z tym zwolnieniem to tak jak Dotek pisze. Żeby zus cię "przejął" to e dniu zakończenia umowy musisz być na zwolnieniu.
Dzięki dziewczyny za kciuki.
Miłej nocki.neomi34 lubi tę wiadomość
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny. Czyli musiałabym od razu pójść na zwolnienie, bo inaczej mogą mnie zwolnić, a wtedy zasiłku nie będzie.
Kamilka ładnie się Pani dr Tobą zajęła, trzymam kciuki, żeby było skutecznie.
Mam nadzieje, że mną też się tak zajmie;)Kamilka lubi tę wiadomość
-
neomi34 wrote:No proszę to super. Teraz tylko wiara i się uda
)
I telefon nono a to masz do niej dzwonić?
A mi o encoertonie nic nie mówiła, że takie mogą być skutki((
Ale są niektórzy lekarze (np. prof Gorzelak Leszczyńska- która zajmuje się immunologią i poronieniami) to stosuje go nawet w ciąży i wtedy może dochodzić do uszkodzenia płodu.
Ale jak przed ciążą to nic się nie dzieje.
i mi go w końcu nie dała bo powiedziała że nie ma takiej potrzeby!.
Telefon mi dała jakby co (w sensie jakby si e udało) to od razu jechać do niej. Bardzo miło z jej strony prawda?
wiecie, myślę że trochę "przypadłam jej do gustu" może to nieskromnie zabrzmi ale chyba tak jest.
Powiedziała że jestem konkretna jak jej córka. hihihihi.
ZObaczymy co z tego wyjdzie...
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek