Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;D nie wiem jak to wyglada u was,ale u mnie ten czas oczekiwania na brak miesiaczki, potem na owulacje strasznie sie dluzy. Niby staram sie o tym tak nie myśleć i w rzeczywistości naprawdę rzadko myśle, ale te dni mi sie jakoś wyyyyciagaja. Śmieszne to trochę, ale tak jest. Ogólnie to niby dni mi szybko lecą, ale to czekanie sie dluzy. Wiecie o co mi chodzi??? Tez tak macie??? Trochę to dziwne.

Meginka, samira lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Ale jestem szczęśliwa dziewczynki! W ciągu 48h beta mi wzrosła z 205,4 do 452,9 :D

to superrrrrrr :D

Malvinka lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Hej dziewczyny ;D nie wiem jak to wyglada u was,ale u mnie ten czas oczekiwania na brak miesiaczki, potem na owulacje strasznie sie dluzy. Niby staram sie o tym tak nie myśleć i w rzeczywistości naprawdę rzadko myśle, ale te dni mi sie jakoś wyyyyciagaja. Śmieszne to trochę, ale tak jest. Ogólnie to niby dni mi szybko lecą, ale to czekanie sie dluzy. Wiecie o co mi chodzi??? Tez tak macie??? Trochę to dziwne.

Ilona, myślę że większość z nas tak ma :) I każda chciałaby jak najszybciej wiedzieć, czy coś się wykluło pod serduchem :) Sama już nie mogę się doczekać :) Termin @ mam za kilka dni (26.02)
    Niestety, trzeba cierpliwości :)
    Łatwo mi mówić, a sama czasem jej nie mam :) ehhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2013, 18:25

samira, Ilona, Libra lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Ilona wrote:

Ilona, myślę że większość z nas tak ma :) I każda chciałaby jak najszybciej wiedzieć, czy coś się wykluło pod serduchem :) Sama już nie mogę się doczekać :) Termin @ mam za kilka dni (26.02)
    Łatwo mi mówić, a sama czasem jej nie am :) ehhh...

jeszcze tylko pięć dni ,trzymam kciuki &&&& za zielona kropę :D

Meginka, Ilona lubią tę wiadomość

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała do Was juz kochane dołączyć...:,,(

samira, Kaja lubią tę wiadomość

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • martula Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mi też się strasznie dluzy , a dziś okazało się,że starania muszę przełożyć na marzec :(. W poprzednim cyklu mocz wydał mi się podejrzany- zaobserwowalam sporo śluzu. Dopiero teraz zrobiłam badanie moczu i dzisiaj rodzinny stwierdził zakażenie dróg moczowych :(. Przez pięć dni muszę brać antybiotyk, a wlasnie w tym czasie mogę mieć owulke :(. Jedyna nadzieja,że owulka się przesunie o 1-2 dni. Pytałam nawet lekarza czy po tych 5 dniach możemy się starać o dzidzie , gdyby owulacja się przesunęła i okazuje się, że antybiotyki utrzymuje się tylko przez 12 godzin,więc jest to możliwe.

• Ilona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin @ mam na 1.03 także tez czekam z niecierpliwością co sie wydarzy.

samira, Meginka lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:

ja na drugiego marca ale ja mam cykle hardcorowe także zobaczymy co będzie ;)

Meginka, Ilona lubią tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja wrote:
    tak sobie przeanalizowałam właśnie swoje pierwsze zajście w ciążę i test wykazał mi ciążę dopiero czwartego dnia po spodziewanej @.... ale to było 3 lata temu :) dziś mam czwarty dzień po spodziewanej @ więc możeby test pokazał, ale nie chce mi się iść do apteki ;) hmm... ;)

nie mogę się doczekać Twojego wyniku :) Trzymam kciuki za ładny plusik! :)

samira, sama_ja, Meginka lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Ilona wrote:

ja na drugiego marca ale ja mam cykle hardcorowe także zobaczymy co będzie ;)

no faktycznie samira, z Twoich cykli to ciężko coś wywnioskować... jedna wielka niewiadoma :) ale może na końcu niewiadomej będzie niespodzianka :)

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Opowiem Wam mój dzisiejszy sen, bo był niesamowity:) śniło mi się, że urodziłam bliźniaki( dwóch chłopców)tylko, że jeden przed północą, a drugi przez cięcie cesarskie już po północy:0 więc byli bliźniakami, ale z innych dni:)co za sen!!!w sumie i tak może się przydarzyć:), a u mnie 28 dc i nie czekam na @

Mi się śniło, że tata znalazł w łazience pozytywny test ciążowy. Przyszedł wkurzony do mnie i z groźną miną i groźnym tonem zapytał: "A to co ma być?!?!?" :P

samira, Meginka, aniczka, Libra, Nina, agula, liloe, gocha04 lubią tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    sama_ja wrote:
    skoro mowa o temperaturze to czy powinnam zacząć mierzyć temperaturę w pierwszym dniu miesiączki tak żeby było prawidłowo?

a przeciętnie w którym dniu cyklu występuje u Ciebie owulacja? ja np. mam dość wcześnie - 10-12dc... mierzę tempkę raczej pod koniec @... kuknij sobie w mój wykres w stopce:)

Libruś, ależ Ty masz książkowy ten wykres! Piękny skok, różnica poziomów. Bomba! Chyba pierwszy raz taki widzę ;)

Libra lubi tę wiadomość

• Monia :) Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html# - dziewczyny co myślicie o moim wykresie?

uwo9pc0zw660x4iy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinko uwierz mi, że ja też nie mogę doczekać się wyników.... już bym chciała wiedzieć czy cykl mi się rozregulował czy będzie mały bąbluś :)

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka widze że my podobny okres ciazy mamy:)

event.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt! Prawie co do dnia :) U mnie suwaczek coś źle pokazuje. Powinno być 4. tydzień, 4. dzień :)

• aniczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny moj M sciagnal mi nowa karte w ktorej zapisuje wszystkie spostrzezenia tempke itd i tam wyszlo ze owu byla w 13dc i od 12 dni mam podwyzszona tempke jak nigdy @mam dostac w niedziele po cichu licze ze tempka nie spadnie i @nie przyjdzie ovu pokazalo ovu w 19 dc ale jakos tak mi sie dziwnie wydaje ze barzdiej byla w 13dc niz w 19 zwlaszcza ze ten nowy wykres jest bardziej dokladny kurde a moze byla w 19 dc i tylko sobie wkrecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2013, 20:42

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Ilona wrote:

hehehehehe... mamy ten sam termin @:)

Meginka lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Meginka wrote:
    Ilona wrote:

hehehehehe... mamy ten sam termin @:)

Libra no to czekamy i zobaczymy jakie efekty walentynkowych starań :)

Libra lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Libra wrote:
    sama_ja wrote:
    skoro mowa o temperaturze to czy powinnam zacząć mierzyć temperaturę w pierwszym dniu miesiączki tak żeby było prawidłowo?

a przeciętnie w którym dniu cyklu występuje u Ciebie owulacja? ja np. mam dość wcześnie - 10-12dc... mierzę tempkę raczej pod koniec @... kuknij sobie w mój wykres w stopce:)

Libruś, ależ Ty masz książkowy ten wykres! Piękny skok, różnica poziomów. Bomba! Chyba pierwszy raz taki widzę ;)

ja mam już taki drugi:) hehehe:)

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ