X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    justysia8512 wrote:
    Hej dziewczynki. Przez pomyłkę zrobiłam 2 dni temu test owu;-) zamiast ciążowego... wyszedł pozytywnie :-0 co to znaczy ze mam owulacje?? A dodam ze miałam ja 14 dni temu...Co sądzicie??

podobno test owu zawsze wychodzi w ciąży pozytywny !! ale widzę ze ciążowy tez robiłaś i był negatyw ,ja bym zrobiła betę bo niekiedy ciążowe na początku wychodzą - a kiedy masz termin @ ??

na test ciążowy może być poprostu za wcześnie i dlatego nie wychodzi +.
    Ja bym poczekała z dwa dni jakby temp nadal się utrzymywała lub rosła to bym testowała, albo na betę.

justysia8512 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • agula Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    hej dziewczyny kochane :) czy mozecie zajrzec na moj wykres prosze. ja juz sama nie wiem czy owulka byla czy nie? od 4 dni jestem przeziebiona, wiec nie bylo igraszek juz 3 dni, bo moj D. powiedzial, ze nie chce sie ode mnie zarazic, tempki skacza to w gore to w dol :/ 2 dni temu mialam pozytywny test owu, a wczoraj juz kremowy sluz i mysle sobie no to lipa juz po owulce i cykl zmarnowany :( co myslicie? a i detektor plodnosci caly czas mi zielone swiatlo pokazuje...

chyba moje pytanie przeszlo niezauwazone :( bylabym wdzieczna, gdyby ktos spojrzal na wykres :)

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula cieżko mi się wypowiadać o twoim wykresie, bo jest naprawdę nietypowy, ale gdybym miała obstawiać to powiedziałabym, że owu mogła wystąpić 15dc, ale tak jak sama piszesz brałaś leki i borykasz się z zatokami, także test mógł wyjść pozytywny, a owulacja mogła wtedy nie wystąpić i się przesunęła.
    Narazie trzeba czekać.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula przede wszystkim to zignoruj wszystkie tempki które są zaburzone przez chorba bo to utrudnia ovu analize tempratur bo on potem porównuje wyższe z niższymi a jak w chorobie są wyższe to ovu sam nie wie jak ci wyznaczyc,m a to tylko algorytm,

to samo tyczy sie Konwalii i wszystkich dziewczyn, jesli meirzycie tempreature podczas choroby to jest ona niewiarygodna i nalezy ja zanzaczyc jako ignorowana, zwlaszcza jesli jest to wyższa tempka, chociaz niska tez bo czasem ktos podczas choroby na osłabienie o to tez moze mylnie wpłynąć na intrepretacje cyklu

także do wszystkich dziewczyn: TEMPERATURĘ MIERZONĄ PODCZAS CHOROBY I G N O R U J E M Y !!!

gocha04, martula, samira lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Twoim miejscu kierowałabym się pozostałymi objawami (śluz i szyjka) a na tem w ogóle nie patrzyła, tak jak pisze Amicizia podczas choroby należy zignorować temp.

Amicizia lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to i śluz i szyjka i temperatura mogą być podczas choroby zaburzone, dlatego nie ma się co w ogóle brać za jakąkolwiek interpretację. agula - zaznacz tempki z choroby jako zaburzone i wtedy możemy zerknąć czy coś się da wyczytać z Twojego wykresu. Bo na ten moment to ciężko ;)

• justysia8512 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    justysia8512 wrote:
    Hej dziewczynki. Przez pomyłkę zrobiłam 2 dni temu test owu;-) zamiast ciążowego... wyszedł pozytywnie :-0 co to znaczy ze mam owulacje?? A dodam ze miałam ja 14 dni temu...Co sądzicie??

podobno test owu zawsze wychodzi w ciąży pozytywny !! ale widzę ze ciążowy tez robiłaś i był negatyw ,ja bym zrobiła betę bo niekiedy ciążowe na początku wychodzą - a kiedy masz termin @ ??

Powinnam dostac za 7 dni...

70b8751c77.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie, mam pytanko dotyczące śluzu...jak śluz jest rozciągliwy i kremowy to co to oznacza?? Co zaznaczyć na wykresie? Że rozciągliwy, czy że kremowy?? Wczesniej zaznaczałam, ze rozciągliwy, teraz zmieniłam na kremowy i od razu owulację mi zaznaczyło wyraźnie... :)

km5shdges7mhg8ze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynam piątkowe popołudnie bez myślenia o zachodzeniu :) pozdrawiam Was cieplutko!!!

gocha04 lubi tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Witam ponownie, mam pytanko dotyczące śluzu...jak śluz jest rozciągliwy i kremowy to co to oznacza?? Co zaznaczyć na wykresie? Że rozciągliwy, czy że kremowy?? Wczesniej zaznaczałam, ze rozciągliwy, teraz zmieniłam na kremowy i od razu owulację mi zaznaczyło wyraźnie... :)

Powinnaś zaznaczyć najbardziej płodną cechę śluzu. W tym przypadku rozciągliwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dziś pojawiło się plamienie i cały czas pobolewa mnie podbrzusze, tak jakbym miała zaraz @ dostać.... hmmm nie chcę się nakręcać, ale w pierwszej ciąży też tak miałam.... jutro rano robię test....

• alexis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    alexis wrote:

Powinnaś zaznaczyć najbardziej płodną cechę śluzu. W tym przypadku rozciągliwy.

Nie wiem co mam sądzić o tym, za długo bym miała ten rozciągliwy śluz, wcześniej miałam przejrzysty, a teraz kremowy i nawet dużo go jest jak się podcieram...sądzę, że już jestem po owulacji, chociaż testów owulacyjnych nie robiłam...

km5shdges7mhg8ze.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki jestem dzisiaj nie do życia nawet sama dla siebie. Cały czas na granicy płaczu, naczytałam się o jakiś pustych jajach płodowych i ciążach pozamacicznych i mnie wzięło. Teraz już lepiej, ale po południu to masakra była. Sama się z siebie śmiałam, ze hormony szaleją :P

Miłego wieczoru Wam życzę!

Ja mam zamiar przez weekend leżeć i odpoczywać, bo mnie brzuszek pobolewa, a wizyta w poniedziałek, więc chcę przeleżeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    A ja dziewczynki jestem dzisiaj nie do życia nawet sama dla siebie. Cały czas na granicy płaczu, naczytałam się o jakiś pustych jajach płodowych i ciążach pozamacicznych i mnie wzięło. Teraz już lepiej, ale po południu to masakra była. Sama się z siebie śmiałam, ze hormony szaleją :P

Ja mam zamiar przez weekend leżeć i odpoczywać, bo mnie brzuszek pobolewa, a wizyta w poniedziałek, więc chcę przeleżeć.

Malvinka! chyba Ci muszę po tyłku dokopać! MASZ NATYCHMIAST ZAPRZESTAĆ CZYTANIA TAKICH RZECZY!!!! Masz się cieszyć, relaksować i cierpliwie czekać na wizytę! i to nie jest prośba, to rozkaz:)!

samira, Malvinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra ma rację :) Malvinka czytaj raczej pozytywne informacje na temat ciąży :) ja uwielbiałam czytać o rozwoju dziecka, tzn. co się dzieje tydzień po tygodniu w moim brzuchu :))

Libra, samira, Konwalia, Malvinka, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Malvinka wrote:

Malvinka! chyba Ci muszę po tyłku dokopać! MASZ NATYCHMIAST ZAPRZESTAĆ CZYTANIA TAKICH RZECZY!!!! Masz się cieszyć, relaksować i cierpliwie czekać na wizytę! i to nie jest prośba, to rozkaz:)!

popieram i przyłączam się do skopania tyłka ;)

Libra, Malvinka, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na M jak mama gdzie piszę laseczka 8sty. urodziła bliźnięta pierwsze dziecko poroniła i po paru miesiącach zaszła z bliźniakami ,dziś kolejna przez cc ur. chłopczyka a tak się bała bo ona panikara (pierwsza dzidzie tez straciła) ale taka wesoła laseczka ,ma wstawić tam zdjęcie o 19:00 bo już pomału wstaje... :D

alexis, Malvinka lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia zignorowałam tempki chorobowe i rzeczywiście algorytm zadziałał - pokazały się dwie czerwone kreski. Dzięki
    Popieram sama_ja ja! Uwielbiam czytać jak rozwija się dzidziuś. Trzeba pozytywnie myśleć, żeby dziecko było szczęśliwe.
    Dziewczynki jeszcze mam pytanko odnośnie wyniku estradiolu. Zrobiłam zgodnie z zaleceniem ginekolożki 23 dc. Mój wynik 276,20 pg/ml. Ginekolożka zakładała, że będę w fazie lutealnej i chciała zdiagnozować niedomogę ciałka żółtego.
    Normy:
    faza owulacyjna - 63,9 - 356,7
    faza lutealna - 55,8 - 214,2
    I trymestr ciąży - 215-4300
    Sama nie wiem, czy 23 dc mógł być u mnie owulacyjnym? Chyba będę musiała powtórzyć to badanie już w cyklu nie chorobowym...

Malvinka, samira, Amicizia lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, Panie Sierżantki!

Szczerze żałuję i obiecuję poprawę ;)

samira lubi tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalio, teraz to na tym wykresie więcej widać ;) Mam nadzieję, że się pozytywnie ten cykl zakończy mimo choroby ;)

Konwalia, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ