LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzikovy wrote:alexis wrote:Madzikovy ale też gdzieś na forum którymś czytałam, że kilka dziewczyn miało bolące piersi właśnie od zewnętrznej strony przy dotyku we wczesnej ciąży, także może można ten objaw uznać za dość "powszechny" hehe kiedy masz dostać @?
Dopiero 6 marca... Kawał czasu, bolą mnie właśnie te piersi....ochoty na przytulanki żadnej, i dziś znów ciagńiecie w dole brzucha
No to jest nadzieja wiesz mniej więcej kiedy owulację miałaś? Ile dni temu? -
Nie wiem, to mój pierwszy miesiąc starań i nie stosuje testów owulacyjnych bo jestem w temacie jeszcze cienka. Ale wydaje mi się po bólach owulacyjnych ze mogło to być ...yyy dziś mam 22 dc a odwoła mogła być 14,15,16....ale ciemna masa ze mnie....
-
Libra pisząc komentarz pod moim wykresem zwróciła mi uwagę na jeden czynnik- śluz- no i ze śluzem to ja mam problem. Pojawia się od czasu do czasu ale to co obserwuje (zewnętrznie)jest zawsze białawe i kleiste/kremowe, wodnistego ni widu ni słychu. Wprawdzie uczucie wilgotności mam czasem dość silne ale na zewnątrz się tego zaobserwować nie da Nie bardzo wiem jak się zabrać za obserwację wewnętrzną- no nijak 2 paluchów nie wsadzę (sorki za dosadne stwierdzenie), ledwo jeden a już znalezienie szyjki to jakiś hardcore Bez tej obserwacji jednak cały czas będzie brak śluzu lub śluz lepki/kremowy i nawet nie wiem czy to faktyczny wynik.
Zależy mi na prawidłowym prowadzeniu wykresu i w miarę dokładnie wyznaczanych dniach płodnych więc jak myślicie- bez konkretniejszej obserwacji śluzu ten wykres będzie prawidłowy czy tak nie bardzo? -
Dziewczynki, ja to taka pesymistka właściwie, ale mam gorącą nadzieję, że ta pomyśloność styczniowo-lutowa nie zakończy sie wraz z Walentynkami, ale będzie trwać i trwać... bo ja dostałam @ 5 dni przed terminem, 13 lutego na walentynki się nie załapałam i nadal czekam na owulację i dziś mnie dół dopadł Dajcie tu pozytywną energię, Malvinka, Angela i Iśka
Libra... może to Cię zaboli, Kochana, ale na Ciebie liczyłam, na Twój wykres idealny, tak mi przykro , trzymaj się, dasz radę... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Karoam dobrze mówi, nie ma co w dole siedzieć ja sobie też stwierdziłam, że jak teraz się nie uda, to sobie odpuszczę troszkę, oczywiście nie starania, tylko te obserwacje, wyszukiwanie objawów itp, żeby sobie w tym pomóc może się zapisze na jakąś siłownię na rowerku pojeżdżę na orbitreku się poruszam, o formę zadbam bardziej...chociaż nie ma co się oszukiwać- pewnie i tak przed i po siłowni będę objawów się doszukiwać...
karoam lubi tę wiadomość
-
karoam wrote:Libra pisząc komentarz pod moim wykresem zwróciła mi uwagę na jeden czynnik- śluz- no i ze śluzem to ja mam problem. Pojawia się od czasu do czasu ale to co obserwuje (zewnętrznie)jest zawsze białawe i kleiste/kremowe, wodnistego ni widu ni słychu. Wprawdzie uczucie wilgotności mam czasem dość silne ale na zewnątrz się tego zaobserwować nie da Nie bardzo wiem jak się zabrać za obserwację wewnętrzną- no nijak 2 paluchów nie wsadzę (sorki za dosadne stwierdzenie), ledwo jeden a już znalezienie szyjki to jakiś hardcore Bez tej obserwacji jednak cały czas będzie brak śluzu lub śluz lepki/kremowy i nawet nie wiem czy to faktyczny wynik.
Zależy mi na prawidłowym prowadzeniu wykresu i w miarę dokładnie wyznaczanych dniach płodnych więc jak myślicie- bez konkretniejszej obserwacji śluzu ten wykres będzie prawidłowy czy tak nie bardzo?
Karoam poszperaj w temacie "przydatne linki" tam są linki do stronek ze zdjęciami jak badać szyjkę.
Nie sądzę, żeby któraś z dziewczyn wsadzała sobie 2 palce, bo to raczej rękę trzeba byłoby odkręcić.karoam lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
też tak w necie czytałam, ale dla mnie to w ogóle nie realne. Chyba z 2 cykle zajęło mi znalezienie szyjki <wow> a wcześniej to nie wiem co ja tam macałam, aż się sama teraz śmieje hehe:)
jednym palcem też możesz śluz wyjąć, ale pooglądaj linki, bo tam są obrazki:DMadzikovy, martula, karoam, Meginka lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:też tak w necie czytałam, ale dla mnie to w ogóle nie realne. Chyba z 2 cykle zajęło mi znalezienie szyjki <wow> a wcześniej to nie wiem co ja tam macałam, aż się sama teraz śmieje hehe:)
jednym palcem też możesz śluz wyjąć, ale pooglądaj linki, bo tam są obrazki:D
Hehehehe przepraszam, ale strasznie się uśmiałam przy tej wiadomości ale rozumiem o co Ci chodzi, ja najpierw badałam śluz i dotykajac szyjke myślałam ze coś złego mi tam rośnie hehehehehehehe pozdrawiam i chyba przenosimy się na marzeckaroam, gocha04 lubią tę wiadomość
-
karoam wrote:gocha- dzięki śliczne- zaraz poszukam tych linków O tych 2 palcach to na necie wyczytałam- że w ten sposób zbiera się śluz z szyjki a następnie rozdzielając palce sprawdza się rozciągliwość śluzu. No ale ja zielona więc mnie douczajcie
Ja badam sie 1 palcem, środkowym, na włozenie dwóch nie mam szans ;)W lekkim rozkroku po rozluźnieniu na lekko ugiętych nogach przeprowadzam badanie;) Spróbuj w taki sposób:)karoam lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
hej dziewczynki... byłam wczoraj u gina niestety na usg nic nie widać <płacze>
ale dał cień nadziei, że może jest za wcześnie na usg i kazał zrobić betę... ale szczerze , że mam ochoty jej robić bo wiem, że nici z tego
kazał brać luteinę, czekać na @ i po dniach czerwonych odrazu brać się do roboty co 2-3 dzień hehe i powiedział, że najlepiej jest gdzieś wyjechać nawet na weekend i oczywiście no stress
samira lubi tę wiadomość
8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
witam Was Dziewuszki z rana Ja się cały czas drapię od wczoraj, normalnie masakra, tak mnie sutki swędzą i obwódki dookoła też i takie jakby zgrubienia się porobiły... Dobrze że siedzę w domu bo dziwnie bym wyglądała między ludźmi drapiąc się po cyckach hahahaha
Samira, co się nic nie odzywasz???
Laski, któraś ma zamiar testować w najbliższym czasie??samira, alexis lubią tę wiadomość
-
ja zamierzam jutro testować, choć powinnam w poniedziałek, ale w poniedziałek też zatestuje.
-
AnMi wrote:ja zamierzam jutro testować, choć powinnam w poniedziałek, ale w poniedziałek też zatestuje.
a ile dni po owu jesteś?? i kiedy przewidywany termin @ masz?? Ja jestem strasznie niecierpliwa i już bym chciała testować, ale zaczekam (może) do terminu @ o ile wytrzymam -
po owu jestem 9 dni, termin mam na podziałek. przyznam się że wczoraj już robiłam tesciora, ale po południu, wiadomo wynik -