Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • SMag Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrabiedronka jedynie beta da Ci 100% pewności. Czasami testy poprostu nie wychodzą , ale beta nie kłamie.

LISTA STARACZEK

• Aleksandrabiedronka Nowa

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wiem, ale się właśnie zastanawiam czy jest sens... bo w sumie byłby teraz minimum 5-6 tydzień, to raczej testy powinny wykazać.. nie wiem czy moje objawy nie są jakieś sugestywne :)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Niby beta daje ci jasno ze nic z tego ale w głębi serca nie wierze jej . Tak jak mówisz dopóki nie zobaczę na wkładce odrobinę krwii nie uwierzę
    Klaudys a ja mysle,ze beta pokazala prawe :( choc baaardzo Ci kibicowalam bo wykresasz PIEKNY! jak by ta beta pokazala 5 czy10.. to juz tyle dni po owu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Klaudys a ja mysle,ze beta pokazala prawe :( choc baaardzo Ci kibicowalam bo wykresasz PIEKNY! jak by ta beta pokazala 5 czy10.. to juz tyle dni po owu.

Oj wiem ze beta nigdy się nie myli ale zostaje ta nadzieja ze wybiki pomylili :d
    Jak nie będzie okresu nie uwierzę tej becie :d

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ ja bym na twoim miejscu nie traciła nadziei. Mimo iż wyniki bety były jednoznaczne. Ale jest nadzieja. A co do tych temperatur wykres masz ładny. Ostatnio wyczytałam ze jesli wyzsza temperatura utrzymuje się przez 16 dni z rzędu można domniemywac ciąże, u ciebie z tego co widze to dopiero 12 dni. Jeśli temp utrzymuje sie na wyzszym poziomie przez 20 dni to jest ciąża. A kiedy masz mieć planowo@?

Aleksandrabiedronka jedynie beta coś tutaj rozjaśni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 18:08

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 a jaka morfologia wyszła u Męża ? Bo nie widzę chyha na tych wynikach albo są a ślepa jestem ;)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    KlaudyŚ ja bym na twoim miejscu nie traciła nadziei. Mimo iż wyniki bety były jednoznaczne. Ale jest nadzieja. A co do tych temperatur wykres masz ładny. Ostatnio wyczytałam ze jesli wyzsza temperatura utrzymuje się przez 16 dni z rzędu można domniemywac ciąże, u ciebie z tego co widze to dopiero 12 dni. Jeśli temp utrzymuje sie na wyzszym poziomie przez 20 dni to jest ciąża. A kiedy masz mieć planowo@?

Aleksandrabiedronka jedynie beta coś tutaj rozjaśni.

Wczoraj była :d
    Z moim przedłużeniem do dzisiaj

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego Wy się tak zawsze sugerujecie tym wykresem i temperaturą? ;) U mnie była niska i absolutnie nie wskazywała na ciążę a mimo to dwie kreski się pokazały 4 dni przed spodziewanym okresem. Klaudyś, beta wyszła negatywna - nie jesteś w ciąży. Zamiast karmić się nadzieją, to zaciśnij zęby i pewnym krokiem wejdź w kolejny cykl. Bardzo Was dopinguję, dziewczyny, lubię czytać Wasze zmagania w walce o upragnioną ciążę. Będę powtarzać w nieskończoność, temperatura nie jest wyznacznikiem, ja jestem tego najlepszym przykładem.

Hugolina87, Paula_071, agniecha2101 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 a jak to bylo z Twoimi temperaturami i zajsciem? Przypomnij :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś wyczytalam ze jeśli dochodzi do zaplodnienia to beta jest powyżej tych 0,01 nie wiem ile w tym prawdy ale tak czy innaczej beta nie kłamie..
    Natali984 dobrze to podsumowalas.
    Ja nie raz robiłam betę i się później ludzilam póki @ nie przyszla. Po ro się ja robi żeby nie było złudzeń :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Natalia1984 a jak to bylo z Twoimi temperaturami i zajsciem? Przypomnij :)
    Wejdź w wykres :) ;) jest dostępny

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz weszlam :D no rzexzywiscie jak na ciazowy cykl to temp nie byly oszalamiajace. No to Natalia dajesz nadzieje tymi temp miedzy innymi mi bo mam niskie

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje juz się biorę w garść i szykuje się na kolejny cykl :*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap nie sugeruj się tak temp. Niedawno któraś z dziewczyn jak zaszła jej temp była przy temp bazowej ale nie poniżej i była w ciąży :) :) nie dajmy się zwariowac ;)

Ja jestem jeszcze przed owu ale w 6dc miałam temp prawie 37 i tak w sumei większość dni w tej fazie powyżej temp bazowej. Nie zawracam juz uwagi na nią specjalnie. Bo w poprzednim cyklu za bardzo juz swirowalam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 18:44

dorot lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina moj termin @ jakos na poczatku marca, najdalej w weekend wiec wiesz-czlowiek juz szuka jakiejs odpowiedzi , mimo ze sie wie za wczesnie.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dopiero po jakimś czasie tempka się podniosła, kłóciłam się ze starym jak kazał robić test. Niee!!! Bo przecież temperatura niska jest! Nie jestem w ciąży :P Mhm :P Wiedziałam, że to TEN cykl, to się czuje, a mimo to też bałam się zrobić test bo rozczarowanie jest bolesne.

pumka1990 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hugolina moj termin @ jakos na poczatku marca, najdalej w weekend wiec wiesz-czlowiek juz szuka jakiejs odpowiedzi , mimo ze sie wie za wczesnie.

Ja owulacje mialam tydzien temu w sobote, a od wczoraj czuje, ze sie udalo. Bede zdziwiona jak nie bedzie dwoch kresek. Piersi bola mnie okrutnie, czuje pulsujaca krew w podbrzuszu i kucie jajnika.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja owulacje mialam tydzien temu w sobote, a od wczoraj czuje, ze sie udalo. Bede zdziwiona jak nie bedzie dwoch kresek. Piersi bola mnie okrutnie, czuje pulsujaca krew w podbrzuszu i kucie jajnika.
    Mnie właśnie piersi bolały bardzo od owulacji (i tak bolą nadal) i czułam badzo wyraźnie owulację a niedługo później ból podbrzusza ;) Trzymam kciuki :) Kiedy testujesz?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mnie właśnie piersi bolały bardzo od owulacji (i tak bolą nadal) i czułam badzo wyraźnie owulację a niedługo później ból podbrzusza ;) Trzymam kciuki :) Kiedy testujesz?

Jejku, ja w tym cyklu też czułam mocno owulację (potwierdzona u gina), tydzień później mocny ból jajnika przez kilka dni, teraz lekkie bóle podbrzusza, jutro będzie 11dpo. Chciałbym żeby się udało.

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Pati88 a jaka morfologia wyszła u Męża ? Bo nie widzę chyha na tych wynikach albo są a ślepa jestem ;)

No właśnie nie ma morfologii:/ czyli kicha co nie? nie wiedzieliśmy że w invicta nie ma tego w tym badaniu. Żółtodzioby jesteśmy więc nie wiedzieliśmy:/ najwyżej mój M pójdzie jeszcze raz. Teraz już wie jak to jest i nie ma problemu:)

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ