Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    Ewi28
    i co mimo ,że 1 ciąża 1 cs to teraz trudno ?
    co Wam lekarz zalecił ?
    Inseminacja teraz.
    Od nowego cyklu chyba juz zaczynamy zabawe z tym wszystkim.
    Sama sie zastanawiam czemu teraz tak trudno mi zajść. Jajniki super, hormony ok, lecze sie na niedoczynnosc tarczycy ale tsh jest ustabilizowane, maz slabsze wyniki ale od ponad 4 miechy przyjmuje fertilman. Odstawil alkohol. Tylko okazjonalnie. Pierwsza ciąża i to tylko dwa stosunki byly w tym cyklu. A teraz? Szkoda gadac. Nie wiem, moze psychika tez jakos negatywnie dziala

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ciężko nadrobić wszystko :-)
    cieszę się z 2 kresek gratuluję wam i życzę zdrówka.
    Sung napewno wszytko będzie wporzadku, spokojnie.
    Trzymam kciuki za rozpoczęte cykle <3
    U mnie spokojnie cykl rozpoczęty czekam na zamówiony żel. Biorę euthyrox nawet dobrze się po nim czuje. Z clo się wstrzymuje idę do innego Gina jeszcze zobaczę co powie.

Ola witaj w skromnych progach :-)
    Każdy cykl jest inny niektóre podobne do siebie i są cechy powtarzalne ale tak jak mówią trzeba obserwować parę z nich żeby naprawdę poznać jak organizm reaguje w której fazie . Martwisz się bo chcesz czy nie chcesz braku @?

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung meeeega gratuluje! Dbaj teraz o siebie i fasolkę i daj znak jak beta i progesteron :* bo to ze masz nas pozarażac jest oczywiste;)

Co do dziewczyn pesymistycznie nastawionych - głowy do góry, pamiętajcie ze łatwo jest pomylić objawy @ z objawami ciazy wiec nie traćcie nadziei, dopóki @ nie ma to ... bla bla bla ;) kibicuje wam wszystkim i zycze cierpliwości:*

Mi ten cykl bezowulacyjny przyznam szczerze trochę pomógł- skoro nie było owulacji to tylko czekam na @, nie analizuje każdego bólu, skurczu itd. wiec trochę odpuściłam i naladowalam się na kolejny cykl, zwłaszcza ze płodne maja wypaść podczas urlopu w górach. Także trzymajcie kciuki aby @ się nie przesunęła za bardzo :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung dawaj znaka jak beda wyniki bety:-)! Dajesz mi nadzieje, bo tez po wczorajszym dosc dziwnym plamieniu spisalam cykl na straty, ale moze to faktycznie zagniezdzenie, dzis mialam raz na papierze taka kawe z mlekiem w sluzie, a na miesiaczke 7 dpo jest zdecydowanie za wczesniej!

Ewi ja tez w 1szej ciazy, 1 cykl i od razu ciąża i mialam jakies takie przeczucia wtedy, że mi sie udalo a teraz.. eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:07

Natalia91! lubi tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung kiedy wyniki bety ??<3

4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Sung dawaj znaka jak beda wyniki bety:-)! Dajesz mi nadzieje, bo tez po wczorajszym dosc dziwnym plamieniu spisalam cykl na straty, ale moze to faktycznie zagniezdzenie, dzis mialam raz na papierze taka kawe z mlekiem w sluzie, a na miesiaczke 7 dpo jest zdecydowanie za wczesniej

Mi tez coś podpowiada ze takie plamienie to wcale nie @ a właśnie zagnieżdżenie! Oby się udało i za jakiś czas wyszły piękne II krechy :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlanie czytam ze niedaleko mojego miasta ktos zostawil miesiaczna dziewczyne na polu i o 5 ja karetka zabrala nieprzytomną a o 13 zmarla w szpitalu:( co za ludzie my tu 0ragmiemy dzieciatka a tam maja i tak robią :(:(:(;( niesprawiedliosc na tym swiecie;(

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • miska1807 Nowa

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. 3 lutego miałam dostać @, ale się małpiszon spóźnia. Robiłam test ale wyszedł negatywny. Chcę jutro jeszcze raz spróbować, może zrobiłam za wcześnie. Co o tym myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:49

• _Hania Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba do mnie dotarła grypa żołądkowa :-( Spałam jak tylko doszłam do domu, teraz się przebudziłam czuję się jakby ktoś mnie potrącił :-( A w czw wizyta, muszę się lepiej poczuć.

Sung dawaj znać jak beta i jakie miałaś objawy, bo ja już nie pamiętam, a wiem, że pisałaś, że ty przed @ czułaś objawy w poprzednich ciążach też :-)

Martusia nic mi nie mów. Takie historie są dla mnie okropne i taką wściekłość budzą!!! Najgorsze, ze to nie są pojedyczne przypadki :(

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska1807 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. 3 lutego miałam dostać @, ale się małpiszon spóźnia. Robiłam test ale wyszedł negatywny. Chcę jutro jeszcze raz spróbować, może zrobiłam za wcześnie. Co o tym myślicie?

Jeżeli miałaś owulacje o czasie, to w terminie @ juz powinien wyjsc, ale moze mialas owu pozniej, minelo juz kilka dni i test nie zaszkodzi zeby sie upewnic :)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska moze zrob bete

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung i jak beta?

Dziewczyny doradzcie mi proszę. Sprawa wygląda tak że moja ginka kazała mi się dowiedzieć jakie dodatkowe badania chcą w szpitalu przed Hsg bo każdy szpital może mieć inne wymogi. I powiedziałam mamie która pracuje w szpitalu jaką jest sprawa. No i dowiedziała się jak to u nich wygląda. I mówi żebym się zgłosiła ona wypisze skierowanie zrobi potrzebne badania i robią że znieczuleniem dozylnym. Ale mówi że oni preferują laparoskopowo bo od razu mogą udroznic i lepiej widac i pyta się czy nie lepiej poczekać aż może mąż się wyleczy nasienie. I nie wiem co robić. Bo wiadomo że nie chce czekać dłużej. Co byście zrobiły? Czekały czy laparoskopowo czy normalnie to Hsg robić?

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • miska1807 Nowa

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam już test o większej czułości, jutro z rana robię. Na betę to musiałabym się zwalniać z pracy, bo tylko do 11 u nas w mieście robią. Jeśli jestem w ciąży to wolałabym na razie cieszyć się z wiadomości tylko z partnerem i nikomu nie mówić :). Jak patrzę się na galerię to niektóre te kreseczki tak ledwo ledwo widać. Ja w sumie się nie przyglądałam, choć może już zaczynam sobie wmawiać, hehehe

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czytam Was już nałogowo. Co kilka dni nadrabiam ale szczerze nie udzielam się bo jeszcze nie wiele wiem. Jestem w 8cs (podpis nie zaktualizowany).

Test owulacyjny wyszedł w środę 31.01 (10dc). Więc cały tydzień przytualńce. Dziś doczekałam się pierwszy raz gina w luxmedzie (jedyna oblegana we wrocku i z polecenia kolezanki).

No i zagwozdka. Bo pani dr pokazała mi że mam dopiero 17mm pęcherzyk na lewym jajniku. Czyli zaleciła jutro i pojutrze przytulańce a w piątek rano mam podjechać zobaczymy czy pękł. Jak to możliwe. Wlaśnie zrobilam test owu i nic zero mocnej drugiej kreski czyli negatyw. Zgłupiałam. Chociaż testy owu co miesiąc wychodziły mi w 14-15dc.

Więc stwierdziłam, że zaczynamy monitoring. Mąż robi badania w następnuch tygodniach i zobaczymy.. Jak wszyatko będzie ok to dr mówiła ze zostanie hsg (jestem po poważnej operacji)

Powodzonka nam wszystkim:*

miska1807 lubi tę wiadomość

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    dziewczyny czytam Was już nałogowo. Co kilka dni nadrabiam ale szczerze nie udzielam się bo jeszcze nie wiele wiem. Jestem w 8cs (podpis nie zaktualizowany).

Test owulacyjny wyszedł w środę 31.01 (10dc). Więc cały tydzień przytualńce. Dziś doczekałam się pierwszy raz gina w luxmedzie (jedyna oblegana we wrocku i z polecenia kolezanki).

No i zagwozdka. Bo pani dr pokazała mi że mam dopiero 17mm pęcherzyk na lewym jajniku. Czyli zaleciła jutro i pojutrze przytulańce a w piątek rano mam podjechać zobaczymy czy pękł. Jak to możliwe. Wlaśnie zrobilam test owu i nic zero mocnej drugiej kreski czyli negatyw. Zgłupiałam. Chociaż testy owu co miesiąc wychodziły mi w 14-15dc.

Więc stwierdziłam, że zaczynamy monitoring. Mąż robi badania w następnuch tygodniach i zobaczymy.. Jak wszyatko będzie ok to dr mówiła ze zostanie hsg (jestem po poważnej operacji)

Powodzonka nam wszystkim:*

tesety czasem oszukują.
    jedynym pewnym potwierdzeniem owu jest monitoring wiec chyba wsio przed wami

Pati88 lubi tę wiadomość

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Inseminacja teraz.
    Od nowego cyklu chyba juz zaczynamy zabawe z tym wszystkim.
    Sama sie zastanawiam czemu teraz tak trudno mi zajść. Jajniki super, hormony ok, lecze sie na niedoczynnosc tarczycy ale tsh jest ustabilizowane, maz slabsze wyniki ale od ponad 4 miechy przyjmuje fertilman. Odstawil alkohol. Tylko okazjonalnie. Pierwsza ciąża i to tylko dwa stosunki byly w tym cyklu. A teraz? Szkoda gadac. Nie wiem, moze psychika tez jakos negatywnie dziala
    Ewi no właśnie ta psychika... i jak tują ogarnąc

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratulacje dla nowych przyszłych mamuś i trzymam mocno za kolejne :*
    My się mamy dobrze. Dostałam listę badań do wykonania i kolejna wizyta za 2-3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 18:30

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    tesety czasem oszukują.
    jedynym pewnym potwierdzeniem owu jest monitoring wiec chyba wsio przed wami
    A co jeśli 3 cykle nie widać ani jednego pęcherzyka ?
    U mnie testy owu pozytywne, endometrium przed owu 9.. a pęcherzyków nie widać nic.

• KAL Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung ale się znęcasz nad Nami :D Ty terrorystko jedna :D

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • ignite Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung gratulacje

ignite
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ