Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1478 603

    Wysłany: 6 lutego 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Nie byłam u niej już. "Damian" ma jakiś dziwny system przy abonamencie, ze trzeba do gina po skierowanie i dopiero do kogoś innego na usg :/
    Za tydzień idę do mojego gina.

    Paula, 11 w 7 dpo? Zdecydowanie za mało. Lekarze mówią 16, a ja z tego co wiem ideał to ok 20. Tzn nie do zajścia, ale przy takim niskim w ciąży zdecydowanie bym brała.
    wlasnie wiem i probuje jakos sie doporsic ale kazdy mowi ,ze w normie... trace juz sily. Czy jak pojde dzisiaj do innego gina i poprosze o ta luteina to ma sens? Czy zaczac dopiero od nowego cyklu? Jestem dzisiaj 8dpo wiec raczej nie ma szansz zeby sie cos zagniezdzilo przy takim progu?

    860i3e5edambhnvb.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4075 1598

    Wysłany: 6 lutego 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    Ewi28
    i co mimo ,że 1 ciąża 1 cs to teraz trudno ?
    co Wam lekarz zalecił ?
    Inseminacja teraz.
    Od nowego cyklu chyba juz zaczynamy zabawe z tym wszystkim.
    Sama sie zastanawiam czemu teraz tak trudno mi zajść. Jajniki super, hormony ok, lecze sie na niedoczynnosc tarczycy ale tsh jest ustabilizowane, maz slabsze wyniki ale od ponad 4 miechy przyjmuje fertilman. Odstawil alkohol. Tylko okazjonalnie. Pierwsza ciąża i to tylko dwa stosunki byly w tym cyklu. A teraz? Szkoda gadac. Nie wiem, moze psychika tez jakos negatywnie dziala

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Marryy Autorytet
    Postów: 596 292

    Wysłany: 6 lutego 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ciężko nadrobić wszystko :-)
    cieszę się z 2 kresek gratuluję wam i życzę zdrówka.
    Sung napewno wszytko będzie wporzadku, spokojnie.
    Trzymam kciuki za rozpoczęte cykle <3
    U mnie spokojnie cykl rozpoczęty czekam na zamówiony żel. Biorę euthyrox nawet dobrze się po nim czuje. Z clo się wstrzymuje idę do innego Gina jeszcze zobaczę co powie.

    Ola witaj w skromnych progach :-)
    Każdy cykl jest inny niektóre podobne do siebie i są cechy powtarzalne ale tak jak mówią trzeba obserwować parę z nich żeby naprawdę poznać jak organizm reaguje w której fazie . Martwisz się bo chcesz czy nie chcesz braku @?

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 6 lutego 2018, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung meeeega gratuluje! Dbaj teraz o siebie i fasolkę i daj znak jak beta i progesteron :* bo to ze masz nas pozarażac jest oczywiste;)

    Co do dziewczyn pesymistycznie nastawionych - głowy do góry, pamiętajcie ze łatwo jest pomylić objawy @ z objawami ciazy wiec nie traćcie nadziei, dopóki @ nie ma to ... bla bla bla ;) kibicuje wam wszystkim i zycze cierpliwości:*

    Mi ten cykl bezowulacyjny przyznam szczerze trochę pomógł- skoro nie było owulacji to tylko czekam na @, nie analizuje każdego bólu, skurczu itd. wiec trochę odpuściłam i naladowalam się na kolejny cykl, zwłaszcza ze płodne maja wypaść podczas urlopu w górach. Także trzymajcie kciuki aby @ się nie przesunęła za bardzo :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung dawaj znaka jak beda wyniki bety:-)! Dajesz mi nadzieje, bo tez po wczorajszym dosc dziwnym plamieniu spisalam cykl na straty, ale moze to faktycznie zagniezdzenie, dzis mialam raz na papierze taka kawe z mlekiem w sluzie, a na miesiaczke 7 dpo jest zdecydowanie za wczesniej!

    Ewi ja tez w 1szej ciazy, 1 cykl i od razu ciąża i mialam jakies takie przeczucia wtedy, że mi sie udalo a teraz.. eh

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:07

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung kiedy wyniki bety ??<3

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Sung dawaj znaka jak beda wyniki bety:-)! Dajesz mi nadzieje, bo tez po wczorajszym dosc dziwnym plamieniu spisalam cykl na straty, ale moze to faktycznie zagniezdzenie, dzis mialam raz na papierze taka kawe z mlekiem w sluzie, a na miesiaczke 7 dpo jest zdecydowanie za wczesniej

    Mi tez coś podpowiada ze takie plamienie to wcale nie @ a właśnie zagnieżdżenie! Oby się udało i za jakiś czas wyszły piękne II krechy :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlanie czytam ze niedaleko mojego miasta ktos zostawil miesiaczna dziewczyne na polu i o 5 ja karetka zabrala nieprzytomną a o 13 zmarla w szpitalu:( co za ludzie my tu 0ragmiemy dzieciatka a tam maja i tak robią :(:(:(;( niesprawiedliosc na tym swiecie;(

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • miska1807 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. 3 lutego miałam dostać @, ale się małpiszon spóźnia. Robiłam test ale wyszedł negatywny. Chcę jutro jeszcze raz spróbować, może zrobiłam za wcześnie. Co o tym myślicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:49

  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba do mnie dotarła grypa żołądkowa :-( Spałam jak tylko doszłam do domu, teraz się przebudziłam czuję się jakby ktoś mnie potrącił :-( A w czw wizyta, muszę się lepiej poczuć.

    Sung dawaj znać jak beta i jakie miałaś objawy, bo ja już nie pamiętam, a wiem, że pisałaś, że ty przed @ czułaś objawy w poprzednich ciążach też :-)

    Martusia nic mi nie mów. Takie historie są dla mnie okropne i taką wściekłość budzą!!! Najgorsze, ze to nie są pojedyczne przypadki :(

    ❄️
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska1807 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. 3 lutego miałam dostać @, ale się małpiszon spóźnia. Robiłam test ale wyszedł negatywny. Chcę jutro jeszcze raz spróbować, może zrobiłam za wcześnie. Co o tym myślicie?

    Jeżeli miałaś owulacje o czasie, to w terminie @ juz powinien wyjsc, ale moze mialas owu pozniej, minelo juz kilka dni i test nie zaszkodzi zeby sie upewnic :)

    ❄️
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska moze zrob bete

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2045 658

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung i jak beta?

    Dziewczyny doradzcie mi proszę. Sprawa wygląda tak że moja ginka kazała mi się dowiedzieć jakie dodatkowe badania chcą w szpitalu przed Hsg bo każdy szpital może mieć inne wymogi. I powiedziałam mamie która pracuje w szpitalu jaką jest sprawa. No i dowiedziała się jak to u nich wygląda. I mówi żebym się zgłosiła ona wypisze skierowanie zrobi potrzebne badania i robią że znieczuleniem dozylnym. Ale mówi że oni preferują laparoskopowo bo od razu mogą udroznic i lepiej widac i pyta się czy nie lepiej poczekać aż może mąż się wyleczy nasienie. I nie wiem co robić. Bo wiadomo że nie chce czekać dłużej. Co byście zrobiły? Czekały czy laparoskopowo czy normalnie to Hsg robić?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • miska1807 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam już test o większej czułości, jutro z rana robię. Na betę to musiałabym się zwalniać z pracy, bo tylko do 11 u nas w mieście robią. Jeśli jestem w ciąży to wolałabym na razie cieszyć się z wiadomości tylko z partnerem i nikomu nie mówić :). Jak patrzę się na galerię to niektóre te kreseczki tak ledwo ledwo widać. Ja w sumie się nie przyglądałam, choć może już zaczynam sobie wmawiać, hehehe

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czytam Was już nałogowo. Co kilka dni nadrabiam ale szczerze nie udzielam się bo jeszcze nie wiele wiem. Jestem w 8cs (podpis nie zaktualizowany).

    Test owulacyjny wyszedł w środę 31.01 (10dc). Więc cały tydzień przytualńce. Dziś doczekałam się pierwszy raz gina w luxmedzie (jedyna oblegana we wrocku i z polecenia kolezanki).

    No i zagwozdka. Bo pani dr pokazała mi że mam dopiero 17mm pęcherzyk na lewym jajniku. Czyli zaleciła jutro i pojutrze przytulańce a w piątek rano mam podjechać zobaczymy czy pękł. Jak to możliwe. Wlaśnie zrobilam test owu i nic zero mocnej drugiej kreski czyli negatyw. Zgłupiałam. Chociaż testy owu co miesiąc wychodziły mi w 14-15dc.

    Więc stwierdziłam, że zaczynamy monitoring. Mąż robi badania w następnuch tygodniach i zobaczymy.. Jak wszyatko będzie ok to dr mówiła ze zostanie hsg (jestem po poważnej operacji)

    Powodzonka nam wszystkim:*

    miska1807 lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    dziewczyny czytam Was już nałogowo. Co kilka dni nadrabiam ale szczerze nie udzielam się bo jeszcze nie wiele wiem. Jestem w 8cs (podpis nie zaktualizowany).

    Test owulacyjny wyszedł w środę 31.01 (10dc). Więc cały tydzień przytualńce. Dziś doczekałam się pierwszy raz gina w luxmedzie (jedyna oblegana we wrocku i z polecenia kolezanki).

    No i zagwozdka. Bo pani dr pokazała mi że mam dopiero 17mm pęcherzyk na lewym jajniku. Czyli zaleciła jutro i pojutrze przytulańce a w piątek rano mam podjechać zobaczymy czy pękł. Jak to możliwe. Wlaśnie zrobilam test owu i nic zero mocnej drugiej kreski czyli negatyw. Zgłupiałam. Chociaż testy owu co miesiąc wychodziły mi w 14-15dc.

    Więc stwierdziłam, że zaczynamy monitoring. Mąż robi badania w następnuch tygodniach i zobaczymy.. Jak wszyatko będzie ok to dr mówiła ze zostanie hsg (jestem po poważnej operacji)

    Powodzonka nam wszystkim:*


    tesety czasem oszukują.
    jedynym pewnym potwierdzeniem owu jest monitoring wiec chyba wsio przed wami

    Pati88 lubi tę wiadomość

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Inseminacja teraz.
    Od nowego cyklu chyba juz zaczynamy zabawe z tym wszystkim.
    Sama sie zastanawiam czemu teraz tak trudno mi zajść. Jajniki super, hormony ok, lecze sie na niedoczynnosc tarczycy ale tsh jest ustabilizowane, maz slabsze wyniki ale od ponad 4 miechy przyjmuje fertilman. Odstawil alkohol. Tylko okazjonalnie. Pierwsza ciąża i to tylko dwa stosunki byly w tym cyklu. A teraz? Szkoda gadac. Nie wiem, moze psychika tez jakos negatywnie dziala
    Ewi no właśnie ta psychika... i jak tują ogarnąc

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratulacje dla nowych przyszłych mamuś i trzymam mocno za kolejne :*
    My się mamy dobrze. Dostałam listę badań do wykonania i kolejna wizyta za 2-3 tygodnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 18:30

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    tesety czasem oszukują.
    jedynym pewnym potwierdzeniem owu jest monitoring wiec chyba wsio przed wami
    A co jeśli 3 cykle nie widać ani jednego pęcherzyka ?
    U mnie testy owu pozytywne, endometrium przed owu 9.. a pęcherzyków nie widać nic.

  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung ale się znęcasz nad Nami :D Ty terrorystko jedna :D

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego