Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Ja już po 😊 Wizyta super. Z gin omówiłam dosłownie wszystko, na wszystkie pytania dokładnie odpowiadała i tłumaczyła, takiej wizyty potrzebowałam ☺️ Badań nie potrzeba już robić, bo stwierdziła że za chwile i tak łożysko przejmie wszystkie funkcje i tarczyca dziecka też lada moment będzie sama pracować, a że wyników nie miałam tragicznych stwierdziłyśmy, że zostawimy tak jak jest. Resztę będę miała robioną w NL, więc też bez sensu żebym znów przyjeżdżała tylko to zrobić i jeszcze musiałabym zapłacić. Pozatym po wynikach badań sprzed ciąży i obgadaniu wszystkiego postawiła mi diagnozę, że na 99% mam PCOS, ale wszystko sprawdzimy już w przyszłym roku, porobimy dokładne badania hormonów, ogólnie standardowo złapała się za głowę co się wyprawia w NL, ale wie że tu są takie standardy 🤷🏻♀️
Co do ciąży już to krwiak już malutki jest ma 4 mm i za +/- 2 tyg nie powinno być śladu po nim… i słyszałam przez chwile serduszko 🥰🥰 W ogóle super było widać rączki, nóżki, taki malutki człowiek już 😍
Dipp, matko jakie piękności ❤️❤️❤️❤️😍😍😍
Jestem zachwycona!
Tak, od 12 tygodnia tarczyca maleństwa już sama będzie produkować hormony, łożysko częściowo już chyba pracuje, więc może ta lekarka ma racjęDip88, Ulka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Dip, jaki piękny człowiek! Czy Ty widzisz ze Twój pęcherzyk ciążowy jest w kształcie serduszka ?? To od Twojego dziecia dla Ciebie 😍
Słuchanie serduszka to jest coś pięknego! Wczoraj z mężem słuchaliśmy i to najlepiej zainwestowane 120 zł w moim życiu ten detektor 🥰🤣
Już gin na wizycie mi zwróciła na to uwagę i musiała odrazu foto takie zrobić 😃 Ja chyba w ramkę włożę, bo mega jest to serduszko 🥰Martyna33, Kasiekkk, Rosalie lubią tę wiadomość
-
Iskra trzymam kciuki żeby HSG nie było potrzebne ✊💚
Kasiekkk teraz za Twoją dzisiejszą wizytę również trzymam kciuki ✊
Anulka a za Was to nogami i rękami trzymam, oby to był cud i żeby wszystko skończyło się dobrze ❤️Iskra444 lubi tę wiadomość
-
Anulka1992 wrote:Pojawił się zarodeczek a wczoraj go nie było. No ja po prostu jestem w szoku. Jeszcze wszystko może się zdarzyć ale troszkę mi nadziei dali.
-
nick nieaktualny
-
Anulka1992 wrote:Dziewczyny dziś rano byłam przygotowywana do operacji miałam już cewnik i podali mi 2 kroplówki. Lekarz na obchodzie zdecydował o jeszcze jednym USG. I nie uwierzycie ... Operacja odwołana! Ciąża w macicy ruszyła a ta rzekoma w jajowodzie być może jest tylko zmianami hormonalnymi😳😳😳 narazie jestem na obserwacji do końca tyg . Żeby zobaczyć jak to wszystko się rozwija.
Cudowne wieści 😘 oby tylko wszystko szło w dobrym kierunku, trzymam kciuki -
Anulka wspaniałe,niech cud trwa.
Ciesze się dziewczyny, że u Was wszystko ok na wizytach .
U mnie szalony tydzień w pracy jak to przed zakończeniem roku. Powiedziałam dziś o ciąży,bo zostałam wezwana na rozmowę odnośnie września już,to nie chciałam wyjść na głupią. Wszystko zostało przyjęte przychylnie i sama rozmowa przebiegła pozytywnie.Alis96, Dip88, Rosalie lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Mam wyniki
Progesteron 7dpo 21,2 ng/ml
Beta 10 dpo - 21,53 mlU/ml
Beta 12 dpo - 63,54 mlU/ml
Progesteron 12 dpo - 41,5 ng/ml
Przyrost o 204%.
Wszystko w porządku prawda ? Czy za niska ta beta ? 🤞🤞🤞😬Dip88, Eve, Marcelq, Ariadne002, Ulka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alis96 wrote:Mam wyniki
Progesteron 7dpo 21,2 ng/ml
Beta 10 dpo - 21,53 mlU/ml
Beta 12 dpo - 63,54 mlU/ml
Progesteron 12 dpo - 41,5 ng/ml
Przyrost o 204%.
Wszystko w porządku prawda ? Czy za niska ta beta ? 🤞🤞🤞😬Alis96 lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Alis, wszystko ok 😊
Czekam na wizytę i o matko, cała się trzęsę. W sumie nawet nie wiem dlaczego 😱 -
nick nieaktualnyAlis96 wrote:Kamień z serca, a was też tak bolał brzuch na początku jak na okres ?😊
Tylko boję się jednego, babcia ma obecnie popaśća . Ja nie chorowalam na ospe. Ale szczepilam sie rok temu dwoma dawkami. Chyba nie ma ryzyka . Ciagle te obawy
Tak, praktycznie wszystkie miałyśmy na początku różnego rodzaju bóle brzucha. Po roku nadal powinnaś mieć na wysokim poziomie przeciwciałaDip88, Alis96 lubią tę wiadomość
-
Alis ja też miałam bóle brzucha, potem kłucia różne w macicy, w jajnikach, a w sumie do tej pory czasem mnie coś zakłuje 🤷🏻♀️ To normalne 😉
Alis96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Kasiekkk rewelacja! Faktycznie wyglada tlusciutko! 😅
Jak tak bardzo się przyjrzałam, to wygląda, jakby od pasa się wykręcił pupą do nas, takim rozkrokiem, ale na pierwszy rzut oka wygląda to jak wieeelki brzuszek 😍
A właśnie, miałam usg przez brzuch 😊Alis96, Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość