Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna 33
Byłam wczoraj na wizycie ,to nasz 9 tydzień i 5 dzień. Lekarz zrobił usg dopochwowe, wszytko było ok. Ale pokazał mi jedną ciekawostkę ,,fizjologiczna przepuklina,, mówił, że nie ma się co martwić, bo na tym etapie to normalny proces...Ale ja już się boję i czytałam o tym. (13 lipca mam wizytę ,pwinna się wchłonąć).
Dziewczyny czy któraś z Was tak miała?
Ps. Na koniec zrobił zdjęcie dla męża i powiedział :,,niech się mąż zastanawia co tu wisi,, nakreślił,że może to być chłopiec.
Wszytko było pięknie , maleństwo tak skakało...Ale ja zmartwilam się ta informacja p przepukline...i już się naczutałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 08:53
-
nick nieaktualnyA, Rosalie, o ile przy infekcji intymnej wyszły mi podwyższone leukocyty w osadzie moczu, tak w drugą stronę raczej trudno o zaburzenie wyników badania, myślę, że możesz śmiało robić cytologię, a jeśli wyjdzie, że jednak materiał był nieczytelny (co tak anatomicznie na to patrząc jest raczej nieprawdopodobne), to najwyżej powtórzysz badanie po wyleczeniu pęcherza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 08:52
Rosalie lubi tę wiadomość
-
Ja wyprawkę zacznę kompletować od października bo teraz przez pracę ciężko mi się na przyjemnościach skupić wręcz odliczam dni do pójścia na L4, jak mi dr nie będzie chciała dać zwolnienia to będę kombinowała inaczej. Już teraz jest mi ciężko psychicznie a perspektywa zbliżającej się rozmowy o tym że jestem w ciąży jeszcze bardziej mnie osłabia. Stwierdziłam że jak pięć razy usłyszę że jestem be bo zaszłam w ciążę to im z dnia na dzień rzucę zwolnienie.
-
nick nieaktualnyJust95 wrote:Martyna 33
Byłam wczoraj na wizycie ,to nasz 9 tydzień i 5 dzień. Lekarz zrobił usg dopochwowe, wszytko było ok. Ale pokazał mi jedną ciekawostkę ,,fizjologiczna przepuklina,, mówił, że nie ma się co martwić, bo na tym etapie to normalny proces...Ale ja już się boję i czytałam o tym. (13 lipca mam wizytę ,pwinna się wchłonąć).
Ps. Na koniec zrobił zdjęcie dla męża i powiedział :,,niech się mąż zastanawia co tu wisi,, nakreślił,że może to być chłopiec.
Wszytko było pięknie , maleństwo tak skakało...Ale ja zmartwilam się ta informacja p przepukline...i już się naczutałam.
Na tym etapie ciąży przepuklina jest czymś zupełnie normalnym. Maleństwu bardzo szybko rosną jelita i nie mieszczą się w maleńkim ciałku, więc przesuwają się do pępowiny i bodajże to jest właśnie ta przepuklina, ale spokojnie - wrócą na swoje miejsce jak maluszek podrośnie To faktycznie tylko taka ciekawostkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 09:00
Just95 lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Tak, jest to możliwe, ale wydaje mi się, że łatwiej rozpoznać, jak widać, że chłopiec, jak jest tak wcześnie dziewczynka, to w kolejnych tygodniach może się jeszcze okazać, że było za wcześnie, żeby zobaczyć i że jednak jest chłopiec. Ale tak, na belly w galerii usg z prenatalnych sporo osób podaje w opisie jaka płeć 😊
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Ja wyprawkę zacznę kompletować od października bo teraz przez pracę ciężko mi się na przyjemnościach skupić wręcz odliczam dni do pójścia na L4, jak mi dr nie będzie chciała dać zwolnienia to będę kombinowała inaczej. Już teraz jest mi ciężko psychicznie a perspektywa zbliżającej się rozmowy o tym że jestem w ciąży jeszcze bardziej mnie osłabia. Stwierdziłam że jak pięć razy usłyszę że jestem be bo zaszłam w ciążę to im z dnia na dzień rzucę zwolnienie.
Mam wrażenie, że wisi nad Tobą ta rozmowa jak widmo. Nie lepiej mieć to już za sobą i jeśli będą jakieś problemy, to po prostu uciekać na L4 szybciej, niż planowałaś? Tak sobie po prostu gdybam... 😊 -
nick nieaktualnyDip88 wrote:U mnie rozpoznają na podstawie tej teorii i sprawdza się praktycznie w 99% , tylko niby najlepiej pomiędzy 13 a 15 tc, bo później dzidzia może się już kręcić, chować i trudniej złapać i dobrze ocenić 🤷🏻♀️ Jak wyrostek płciowy idzie prostopadle do kręgosłupa to dziewczyna, a u chłopca sterczy pionowo do góry 😂
Ooo poproszę, żeby mi zrobili takie zbliżenie i wydrukowali i sama będę się doszukiwać 😂🔍Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 09:05
Dip88, Rosalie, Eve lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Ooo poproszę, żeby mi zrobili takie zbliżenie i wydrukowali i sama będę się doszukiwać 😂
-
Super! To moze za miesiac juz cos bede wiedziec 😍 tak popatrzylam na te fotki itp i jednak w tyle glowy ciagle dudni 'byle dziewczynka'... cos czuje, ze jak bedzie chlopak to bedzie placz... 🤦🏼♀️ mialam sobie wmawiac, ze to chlopak, zeby nie bylo zdziwienia, ale jak widac, nie wyszlo... jestem zla na siebie za to
Ja z wyprawka tez bede czekac gdzies do 5-6 msc conajmniej, u mnie jeszcze remont w domu, lazienki nie mamy 🙈 ale chociaz deadline wisi nad nami 🤣
Ale postanowilam pogadac z szefowa za jakies 3 tygodnie, akurat wroci z urlopu, to moze bedzie miec dobry humor :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 09:19
-
Dziewczyny ale wam zazdroszczę tego podejścia 🙈 ja niby wiem, że jestem w ciąży, czuje się fatalnie więc na brak objawów narzekać nie mogę, a mimo tego całkowicie nie czuje tego że zostanę mamą 🤷🏽♀️ bardziej się czuje jakbym miała przejściowe problemy zdrowotne. Chciałabym żeby to do mnie dotarło żeby się moc w końcu cieszyć 🙄 myślałam że dojdzie do mnie po pierwszym usg ale niestety nie. Chyba muszę poczekać aż będzie widać brzuch 😅
Ja o wyprawce nawet nie myślę, może przez to ze ciaza do mnie nie dociera 😅
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasienka22 wrote:Dziewczyny ale wam zazdroszczę tego podejścia 🙈 ja niby wiem, że jestem w ciąży, czuje się fatalnie więc na brak objawów narzekać nie mogę, a mimo tego całkowicie nie czuje tego że zostanę mamą 🤷🏽♀️ bardziej się czuje jakbym miała przejściowe problemy zdrowotne. Chciałabym żeby to do mnie dotarło żeby się moc w końcu cieszyć 🙄 myślałam że dojdzie do mnie po pierwszym usg ale niestety nie. Chyba muszę poczekać aż będzie widać brzuch 😅
Ja o wyprawce nawet nie myślę, może przez to ze ciaza do mnie nie dociera 😅
W sumie to mam lekko podobne odczucia, niby wiem, ale jakos tak nawet sobie nie wyobrazam, ze w przyszlym roku taki bobas u nas zamieszka 😅 ale nie powstrzymuje mnie to od snucia planow i jakis tam postanowien -
Rosalie wrote:W sumie to mam lekko podobne odczucia, niby wiem, ale jakos tak nawet sobie nie wyobrazam, ze w przyszlym roku taki bobas u nas zamieszka 😅 ale nie powstrzymuje mnie to od snucia planow i jakis tam postanowien
Ja jedynie jak jadę na budowę i widzę świeżo postawione ściany w pokoju dziecięcym to łezka leci i myślę o urządzaniu go 😅 dzisiaj kolejna wizyta, ale nie wiem czy z usg więc może dojdzie do mnie to, że jestem w ciąży 😅
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyMyślałam, ze to tylko ja mam taki problem, ze nie ogarniam tego, ze jestem w ciąży. No, ale też nie ukrywam, że czekam mocno na pierwsze prenatalne. Mam nadzieję, ze mnie uspokoi i, że dzidzia będzie zdrowa. No i oby do tego drugiego trymestru, bo to już będzie zdecydowanie bezpieczniejszy czas.
Teraz mimo wszystko mam gdzieś z tyłu głowy, że to jest jeszcze początek. Najważniejsze, ze ostatni jakieś zajęcia są to i czas jakoś w miarę leci.
-
Belie wrote:Myślałam, ze to tylko ja mam taki problem, ze nie ogarniam tego, ze jestem w ciąży. No, ale też nie ukrywam, że czekam mocno na pierwsze prenatalne. Mam nadzieję, ze mnie uspokoi i, że dzidzia będzie zdrowa. No i oby do tego drugiego trymestru, bo to już będzie zdecydowanie bezpieczniejszy czas.
Teraz mimo wszystko mam gdzieś z tyłu głowy, że to jest jeszcze początek. Najważniejsze, ze ostatni jakieś zajęcia są to i czas jakoś w miarę leci.
Tez myślałam że to tylko ja 🙈 też czekam na drugi trymestr 🤞
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasiekkk wrote:Mam wrażenie, że wisi nad Tobą ta rozmowa jak widmo. Nie lepiej mieć to już za sobą i jeśli będą jakieś problemy, to po prostu uciekać na L4 szybciej, niż planowałaś? Tak sobie po prostu gdybam... 😊
-
nulka_23 wrote:Czekam na podpisanie aneksu o podwyżce 😂 wiem że to okropne ale zawsze to parę zl więcej będzie 😅 a że wiosną zaczynamy budowę to jednak każdy grosz się będzie liczył, szczególnie przy lecących w kosmos cenach materiałów.
Ja tez czekam na podwyżkę, ale dopóki nie będę mieć podpisanego aneksu to nie mówię nic o ciąży 😁nulka_23 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Just95 wrote:Martyna 33
Wszytko było pięknie , maleństwo tak skakało...Ale ja zmartwilam się ta informacja p przepukline...i już się naczutałam.
Szczerze mówiąc ja w tym temacie nic nie wiem 😔25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nulka_23 wrote:Czekam na podpisanie aneksu o podwyżce 😂 wiem że to okropne ale zawsze to parę zl więcej będzie 😅 a że wiosną zaczynamy budowę to jednak każdy grosz się będzie liczył, szczególnie przy lecących w kosmos cenach materiałów.
nie chce Cię rozczarować, ale zasiłek liczy się z ostatnich 12 msc w tył więc nic to nie da za bardzo .