Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:Jak tak bardzo się przyjrzałam, to wygląda, jakby od pasa się wykręcił pupą do nas, takim rozkrokiem, ale na pierwszy rzut oka wygląda to jak wieeelki brzuszek 😍
A właśnie, miałam usg przez brzuch 😊
Wow super, już w 9 tyg można przez brzuszek ?
Dopiero co testy były itd . Jak to szybko mija 🥰🥰 -
Kasiekkk cudna kruszynka 😍😍 Bardzo się cieszę, że wszystko jest ok 😊
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlis96 wrote:Wow super, już w 9 tyg można przez brzuszek ?
Dopiero co testy były itd . Jak to szybko mija 🥰🥰
U mnie dzisiaj jest pierwszy dzień dziesiątego tygodnia, ale tak, to i tak dosyć wcześnie 😊
Nie jestem pewna kto, ale chyba Martyna miała w 9 tygodniu jeszcze przez pochwę usg, więc to też pewnie zależy od tego, jaki akurat mają w gabinecie sprzęt -
Dip88 wrote:Ja już po 😊 Wizyta super. Z gin omówiłam dosłownie wszystko, na wszystkie pytania dokładnie odpowiadała i tłumaczyła, takiej wizyty potrzebowałam ☺️ Badań nie potrzeba już robić, bo stwierdziła że za chwile i tak łożysko przejmie wszystkie funkcje i tarczyca dziecka też lada moment będzie sama pracować, a że wyników nie miałam tragicznych stwierdziłyśmy, że zostawimy tak jak jest. Resztę będę miała robioną w NL, więc też bez sensu żebym znów przyjeżdżała tylko to zrobić i jeszcze musiałabym zapłacić. Pozatym po wynikach badań sprzed ciąży i obgadaniu wszystkiego postawiła mi diagnozę, że na 99% mam PCOS, ale wszystko sprawdzimy już w przyszłym roku, porobimy dokładne badania hormonów, ogólnie standardowo złapała się za głowę co się wyprawia w NL, ale wie że tu są takie standardy 🤷🏻♀️
Co do ciąży już to krwiak już malutki jest ma 4 mm i za +/- 2 tyg nie powinno być śladu po nim… i słyszałam przez chwile serduszko 🥰🥰 W ogóle super było widać rączki, nóżki, taki malutki człowiek już 😍
Jaka duza dzidzia już 🥰🥰 Super Gratulacje!! 😍Dip88, Just95 lubią tę wiadomość
-
Kasiek, No piękne dzieciątko 😍
tak, ja miałam przez pochwę, podobno tak można dokładniej zmierzyć jeszcze na tym etapie. Ale moja gin ma tez słabszy sprzęt
Wkraczam w 11 tydzień 🥰 czyli już miesiąc wymiotów za mną 🤮Kasiekkk lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Kasiek, No piękne dzieciątko 😍
tak, ja miałam przez pochwę, podobno tak można dokładniej zmierzyć jeszcze na tym etapie. Ale moja gin ma tez słabszy sprzęt
Wkraczam w 11 tydzień 🥰 czyli już miesiąc wymiotów za mną 🤮
Ja wczoraj też miałam przez pochwę, mimo że ostatnio już miałam przez brzuch, ale gin powiedziała, że tak będzie mogła lepiej obejrzeć krwiaka i całą resztę wokół dzidzi 🙂 -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Kasiek, No piękne dzieciątko 😍
Wkraczam w 11 tydzień 🥰 czyli już miesiąc wymiotów za mną 🤮
Dziękuję
Wiesz, z jednej strony już miesiąc wymiotów, ale też każdy dzień, miejmy nadzieję, przybliża Cię do ich końca -
nick nieaktualnyCo do usg, to tak dokładnie, to przez brzuch nie było tak dokładne jak przez pochwę. Właściwie to nic babeczka nie mierzyła, chodziło tylko o zdjęcie do karty ciąży i żeby złapać, czy serduszko bije przed założeniem karty ciąży.
No i ja narzekałam, że chyba mi się infekcja przyplątała i nie mogła mi zrobić tego usg przez pochwę, bo by mnie później nie zbadała -
Dokładnie tak, mam nadzieje Że każdy dzień przybliża mnie do pięknego 2 trymestru bez 🤮
Nie wiem jak wy, ale ja każdego dnia cieszę się ze fasolka rośnie a ja jestem już o dzień dalej niż byłam wczoraj 😍
Muszę dziś zadzwonić i umówić się na prenatalne 😌
Kiedy planujecie zacząć kompletowanie wyprawki?Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyPewnie dopiero jak poznam płeć, ale nie szybciej niż w 2 trymestrze Tak wtedy na spokojnie bym chciała zbierać wszystko.
Wydaje mi się, że mimo wszystko dużo rzeczy jest typowo dla dziewczynki lub typowo dla chłopca.Martyna33, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartyna, mam dokładnie tak samo. Każdego dnia oglądam brzuszek, ważę się, sprawdzam na wykresie, ile maluch może mieć już centymetrów i naprawdę baaardzo mnie to wszystko cieszy 😊
Co do wyprawki, to zgadzam się z Belie, że dopiero jak poznamy płeć, ale ze sporym wyprzedzeniem, żeby ze wszystkim na spokojnie zdążyć, zwłaszcza też że to ogromna frajda i szkoda tak wszystko na raz kupić i popsuć sobie możliwość chodzenia miesiącami po sklepach 😁
Prenatalne mam na 14 lipca, to będzie pierwszy dzień 13 tygodnia (gin kazała zapisać się jednak w tygodniu 12+ coś) i jeśli uda się rozpoznać płeć, to dotrwam do końca tego tygodnia i od drugiego trymestru wyciągam męża na zakupy 😂 Zwłaszcza że my nie mamy za bardzo czasu wolnego na takie radosne spacery po sklepach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 08:29
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Kasiek mozna tak wczesnie poznac plec? 😲 to nie od 15-16 tygodnia?
Ja dzis ide do poloznej na zalozenie karty ciazy, jutro zas mam usg tarczycy i cytologie, chociaz teraz zaczelo mnie zastanawiac czy robic ja napewno teraz, przy tej infekcji pecherza 🤔 macie jakies doswiadczenia? Ogolnie nie zauwazylam, zeby cos sie tam nie tak dzialo, wiec chyba nie ma przeciwwskazan? -
Ja o wyprawce nie myśle, ale dlatego, że wszystko zostawiałam po moim 2-latku, bo wiedzieliśmy, że będziemy się starać o kolejne 😅
A mam dosłownie wszystko od fotelika do auta, po dostawkę do sypialni, łóżeczko, laktator i wiele innych potrzebnych rzeczy, o ubrankach nie wspominając 🙉 Bo w taki szał kupowania wpadałam, że mniej więcej do rozmiaru 82 mam wszystko jak nówki, a z tych najmniejszych to już w ogóle większość miał założone max kilka razy, a i zdarzyło się że niektórych ani razu nie zdążyłam założyć 🤦🏼♀️ Dlatego dziewczyny, nie szalejcie 🤣🤣
A teraz nie wiem co ja będę kupować 😭 Bo jedyne co to chyba jedynie jakieś nowe pieluchy tetrowe czy kosmetyki 🤷🏻♀️ No chyba, że będzie dziewczynka jakimś cudem to wtedy te ubranka sprzedam i będę mogła kupić nowe 😂 A no i chyba wózek zmieniłabym na nowy, bo ten mi się już jednak nie podoba 🤭🤣🤣Martyna33, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Martyna, mam dokładnie tak samo. Każdego dnia oglądam brzuszek, ważę się, sprawdzam na wykresie, ile maluch może mieć już centymetrów i naprawdę baaardzo mnie to wszystko cieszy 😊
Co do wyprawki, to zgadzam się z Belie, że dopiero jak poznamy płeć, ale ze sporym wyprzedzeniem, żeby ze wszystkim na spokojnie zdążyć, zwłaszcza też że to ogromna frajda i szkoda tak wszystko na raz kupić i popsuć sobie możliwość chodzenia miesiącami po sklepach 😁
Prenatalne mam na 14 lipca, to będzie pierwszy dzień 13 tygodnia (gin kazała zapisać się jednak w tygodniu 12+ coś) i jeśli uda się rozpoznać płeć, to dotrwam do końca tego tygodnia i od drugiego trymestru wyciągam męża na zakupy 😂 Zwłaszcza że my nie mamy za bardzo czasu wolnego na takie radosne spacery po sklepach.
Kasiekkk to ja tak kupowałam całą ciąże, zaczęłam jak poznałam płeć w 13 tc, choć starałam się wtedy jeszcze w miarę uniwersalne kupować, bo bałam się czy napewno płeć się potwierdzi, ale w 20 tc było widać już całkiem jak na dłoni i zaczęło się szaleństwo na całego 🤭 Mogę śmiało powiedzieć, że to działa jak uzależnienie 🤣🤣
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Kasiek mozna tak wczesnie poznac plec? 😲 to nie od 15-16 tygodnia?
Ja dzis ide do poloznej na zalozenie karty ciazy, jutro zas mam usg tarczycy i cytologie, chociaz teraz zaczelo mnie zastanawiac czy robic ja napewno teraz, przy tej infekcji pecherza 🤔 macie jakies doswiadczenia? Ogolnie nie zauwazylam, zeby cos sie tam nie tak dzialo, wiec chyba nie ma przeciwwskazan?
Tak, jest to możliwe, ale wydaje mi się, że łatwiej rozpoznać, jak widać, że chłopiec, jak jest tak wcześnie dziewczynka, to w kolejnych tygodniach może się jeszcze okazać, że było za wcześnie, żeby zobaczyć i że jednak jest chłopiec. Ale tak, na belly w galerii usg z prenatalnych sporo osób podaje w opisie jaka płeć 😊Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Kasiekkk to ja tak kupowałam całą ciąże, zaczęłam jak poznałam płeć w 13 tc, choć starałam się wtedy jeszcze w miarę uniwersalne kupować, bo bałam się czy napewno płeć się potwierdzi, ale w 20 tc było widać już całkiem jak na dłoni i zaczęło się szaleństwo na całego 🤭 Mogę śmiało powiedzieć, że to działa jak uzależnienie 🤣🤣
Moja kuzynka też mówi, że to jest obłęd i żebym nie kupowała, bo ona ma mnóstwo nowych ubranek, to mi odda, ale nie popsuje mi tej frajdy - i tak co nieco kupię 😁😁😁 -
Rosalie wrote:Kasiek mozna tak wczesnie poznac plec? 😲 to nie od 15-16 tygodnia?
Ja dzis ide do poloznej na zalozenie karty ciazy, jutro zas mam usg tarczycy i cytologie, chociaz teraz zaczelo mnie zastanawiac czy robic ja napewno teraz, przy tej infekcji pecherza 🤔 macie jakies doswiadczenia? Ogolnie nie zauwazylam, zeby cos sie tam nie tak dzialo, wiec chyba nie ma przeciwwskazan?
Just95, Kasiekkk, Rosalie lubią tę wiadomość