X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ariadne, a jak Twoja wizyta?

U nas na szczęście wszystko dobrze, Maluch ma już 2,5 cm i serduszko bije 184ud/min.
    Mam się oszczędzać i nie dźwigać bo po ostatnim porodzie mam jakiś zylak na macicy ale nie zagraża on maluchowi :)
    Genetyczne mam 13.07 więc za 3 tyg :)

nulka_23, Dip88, Marcelq, Kasiekkk, Eve lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    To dziś jakiś gorszy dzień chyba, bo ja zaliczyłam wymioty po bananie, który zawsze wchodził jak złoto.
    Próbuje wcisnąć śniadanie.

Tymczasem zrobiłam już małosolne, bo one wchodzą, a zwłaszcza zimna woda z ogórków 🤩

Kolejny upalny dzień trzeba przeżyć 😢

Rosalie, furagine chyba można w ciąży? I dużo żurawiny bez cukru
    O ile wiem, nie mozna kategorycznie w pierwszym i trzecim trymestrze, ogolnie nie jest zalecana...

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    O ile wiem, nie mozna kategorycznie w pierwszym i trzecim trymestrze, ogolnie nie jest zalecana...

Kurczę to kiepsko :(( ale jak nie furagina to kiedyś dziewczyny pisały o jakimś leku na 1 trymestr.. tylko teraz za cholerę nie pamietam w którym wątku to było 🤷🏼‍♀️ najlepiej idź do lekarza jak nie będzie lepiej 😘

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduje się 😊 ją dzis wzięłam sobie wolne i bezkarnie leżę w łóżku od rana 😅 jutro wizyta, miałam być dzis ale przesunęłam 😁 trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! 🤞

Ariadne002 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 😊 Wizyta super. Z gin omówiłam dosłownie wszystko, na wszystkie pytania dokładnie odpowiadała i tłumaczyła, takiej wizyty potrzebowałam ☺️ Badań nie potrzeba już robić, bo stwierdziła że za chwile i tak łożysko przejmie wszystkie funkcje i tarczyca dziecka też lada moment będzie sama pracować, a że wyników nie miałam tragicznych stwierdziłyśmy, że zostawimy tak jak jest. Resztę będę miała robioną w NL, więc też bez sensu żebym znów przyjeżdżała tylko to zrobić i jeszcze musiałabym zapłacić. Pozatym po wynikach badań sprzed ciąży i obgadaniu wszystkiego postawiła mi diagnozę, że na 99% mam PCOS, ale wszystko sprawdzimy już w przyszłym roku, porobimy dokładne badania hormonów, ogólnie standardowo złapała się za głowę co się wyprawia w NL, ale wie że tu są takie standardy 🤷🏻‍♀️
    Co do ciąży już to krwiak już malutki jest ma 4 mm i za +/- 2 tyg nie powinno być śladu po nim… i słyszałam przez chwile serduszko 🥰🥰 W ogóle super było widać rączki, nóżki, taki malutki człowiek już 😍

fa6d761ec913.jpg

Kasienka22, nulka_23, Rosalie, Manioka, Martyna33, Ariadne002, KaJa, Iskra444, Kasiekkk, Eve, Belie lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Kurczę to kiepsko :(( ale jak nie furagina to kiedyś dziewczyny pisały o jakimś leku na 1 trymestr.. tylko teraz za cholerę nie pamietam w którym wątku to było 🤷🏼‍♀️ najlepiej idź do lekarza jak nie będzie lepiej 😘
    Urosep może można stosować . Najlepiej zasięgnąć opini w aptece .

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip!!! O jeju to już człowieczek jest! Ależ uroczy widok 😍😍😍 (czy ten płacz mija w którymś trymestrze czy już tak zawsze będę miała?)

Adriane, super! To też już kawał dzieciątka masz 😍

Rosalie, na mnie w takich chwilach najlepiej działała żurawina suszona i leżenie pod kocem ale z tym drugim może być kiepsko teraz...

Nie mogę się doczekać mojej wizyty :( a to jeszcze prawie dwa tygodnie :(

Dip88 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja już po 😊 Wizyta super. Z gin omówiłam dosłownie wszystko, na wszystkie pytania dokładnie odpowiadała i tłumaczyła, takiej wizyty potrzebowałam ☺️ Badań nie potrzeba już robić, bo stwierdziła że za chwile i tak łożysko przejmie wszystkie funkcje i tarczyca dziecka też lada moment będzie sama pracować, a że wyników nie miałam tragicznych stwierdziłyśmy, że zostawimy tak jak jest. Resztę będę miała robioną w NL, więc też bez sensu żebym znów przyjeżdżała tylko to zrobić i jeszcze musiałabym zapłacić. Pozatym po wynikach badań sprzed ciąży i obgadaniu wszystkiego postawiła mi diagnozę, że na 99% mam PCOS, ale wszystko sprawdzimy już w przyszłym roku, porobimy dokładne badania hormonów, ogólnie standardowo złapała się za głowę co się wyprawia w NL, ale wie że tu są takie standardy 🤷🏻‍♀️
    Co do ciąży już to krwiak już malutki jest ma 4 mm i za +/- 2 tyg nie powinno być śladu po nim… i słyszałam przez chwile serduszko 🥰🥰 W ogóle super było widać rączki, nóżki, taki malutki człowiek już 😍

fa6d761ec913.jpg
    Ło, ale piekna dzidzia już! Niesamowite, że tak szybko zaczyna przypominać małego człowieczka! 😍 gratuluję!

Nulka, leżenie pod kocem ciężko, nie jestem ciepłolubna, a teraz wiecznie gorącoooo.... 🥵

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Rosali na zapalenia pęcherza w ciąży możesz stosować preparat nazywa się D - Mannose . Dwie łyżeczki dziennie do wody . Pytałam moje dietetyk holistycznej . Bo ja często na początku ciąży mam infekcje intymne i często kiedyś przechodziły do cewki moczowej powodując zapalenie pęcherza . 💚

Rosalie lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, jaki piękny człowiek! Czy Ty widzisz ze Twój pęcherzyk ciążowy jest w kształcie serduszka ?? To od Twojego dziecia dla Ciebie 😍

Słuchanie serduszka to jest coś pięknego! Wczoraj z mężem słuchaliśmy i to najlepiej zainwestowane 120 zł w moim życiu ten detektor 🥰🤣

Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

• KaJa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miło popatrzeć na te wasze maluszki😍
    Też zauważyłam, że pęcherzyk jest w kształcie serduszka, pięknie to wygląda😊
    Miłego dnia dla Was😊

Dip88 lubi tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip jaki cudny mały człowieczek!!! ❤️❤️❤️❤️

Ja wracam właśnie od gin, to mój cykl ostatniej szansy przed hsg, zobaczymy :)

Dip88 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś rano byłam przygotowywana do operacji miałam już cewnik i podali mi 2 kroplówki. Lekarz na obchodzie zdecydował o jeszcze jednym USG. I nie uwierzycie ... Operacja odwołana! Ciąża w macicy ruszyła a ta rzekoma w jajowodzie być może jest tylko zmianami hormonalnymi😳😳😳 narazie jestem na obserwacji do końca tyg . Żeby zobaczyć jak to wszystko się rozwija.

Marcelq, Kasiekkk, Rosalie, Gravity, Ariadne002, Eve lubią tę wiadomość

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, Ariadne 002 gratuluje udanych wizyt. Dip śliczny mały człowieczek 😍😍😍😍
    Alis gratulacje z okazji ciąży. Ja w 11dpo miałam betę podobną do Twojej. A teraz na USG już widać bijące serduszko. Daj znać jak przyrost :)
    Anulka1992 wspaniałe informacje 🥳🥳🥳 trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytacji ❤️🤞

Dip88, Ariadne002 lubią tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Dziewczyny dziś rano byłam przygotowywana do operacji miałam już cewnik i podali mi 2 kroplówki. Lekarz na obchodzie zdecydował o jeszcze jednym USG. I nie uwierzycie ... Operacja odwołana! Ciąża w macicy ruszyła a ta rzekoma w jajowodzie być może jest tylko zmianami hormonalnymi😳😳😳 narazie jestem na obserwacji do końca tyg . Żeby zobaczyć jak to wszystko się rozwija.
    O jejku!!! Anulka strasznie trzymam kciuki mocno i współczuje tego emocjonalnego roller costera który przechodzisz! Oby wszystko skończyło się tylko na tym strachu! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka💖💖💖 to już pod cud podlega! Jal dobrze że zrobili jeszcze jedno usg! Trzymam mocno kciuki i wierzę że już będzie dobrze!! ❤️❤️

Ps. Tak, znowu płaczę...

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Tak według mnie to też jakiś cud. Już naprawdę na nic nie liczyłam. Było mi wszystko obojętne. A tu takie rzeczy. Czekam tylko na kolejne USG bo bardzo się boje co znów wymyśla.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, oby wszystko skończyło się dobrze!!! Trzymam kciuki! Ale ze najpierw straszą cp a potem ze może to zmiany hormonalne ?🤯
    A co to znaczy ze ruszyła ciąża ? Bije serduszko ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:

Pół nocy o Was myślałam i trzymałam mocno kciuki, żeby ta ciąża w macicy jednak ruszyła. Matko, oby to w kolejnych usg się potwierdziło. Nadal będę bardzo mocno trzymać kciuki!

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Anulka, oby wszystko skończyło się dobrze!!! Trzymam kciuki! Ale ze najpierw straszą cp a potem ze może to zmiany hormonalne ?🤯
    A co to znaczy ze ruszyła ciąża ? Bije serduszko ??
    Pojawił się zarodeczek a wczoraj go nie było. No ja po prostu jestem w szoku. Jeszcze wszystko może się zdarzyć ale troszkę mi nadziei dali.

Kasiekkk, Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ