Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nulka_23 wrote:Ariadne, a jak Twoja wizyta?
U nas na szczęście wszystko dobrze, Maluch ma już 2,5 cm i serduszko bije 184ud/min.
Mam się oszczędzać i nie dźwigać bo po ostatnim porodzie mam jakiś zylak na macicy ale nie zagraża on maluchowi
Genetyczne mam 13.07 więc za 3 tygnulka_23, Dip88, Marcelq, Kasiekkk, Eve lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:To dziś jakiś gorszy dzień chyba, bo ja zaliczyłam wymioty po bananie, który zawsze wchodził jak złoto.
Próbuje wcisnąć śniadanie.
Tymczasem zrobiłam już małosolne, bo one wchodzą, a zwłaszcza zimna woda z ogórków 🤩
Kolejny upalny dzień trzeba przeżyć 😢
Rosalie, furagine chyba można w ciąży? I dużo żurawiny bez cukru -
Rosalie wrote:O ile wiem, nie mozna kategorycznie w pierwszym i trzecim trymestrze, ogolnie nie jest zalecana...
Kurczę to kiepsko ( ale jak nie furagina to kiedyś dziewczyny pisały o jakimś leku na 1 trymestr.. tylko teraz za cholerę nie pamietam w którym wątku to było 🤷🏼♀️ najlepiej idź do lekarza jak nie będzie lepiej 😘25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Cześć dziewczyny, melduje się 😊 ją dzis wzięłam sobie wolne i bezkarnie leżę w łóżku od rana 😅 jutro wizyta, miałam być dzis ale przesunęłam 😁 trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! 🤞
Ariadne002 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Ja już po 😊 Wizyta super. Z gin omówiłam dosłownie wszystko, na wszystkie pytania dokładnie odpowiadała i tłumaczyła, takiej wizyty potrzebowałam ☺️ Badań nie potrzeba już robić, bo stwierdziła że za chwile i tak łożysko przejmie wszystkie funkcje i tarczyca dziecka też lada moment będzie sama pracować, a że wyników nie miałam tragicznych stwierdziłyśmy, że zostawimy tak jak jest. Resztę będę miała robioną w NL, więc też bez sensu żebym znów przyjeżdżała tylko to zrobić i jeszcze musiałabym zapłacić. Pozatym po wynikach badań sprzed ciąży i obgadaniu wszystkiego postawiła mi diagnozę, że na 99% mam PCOS, ale wszystko sprawdzimy już w przyszłym roku, porobimy dokładne badania hormonów, ogólnie standardowo złapała się za głowę co się wyprawia w NL, ale wie że tu są takie standardy 🤷🏻♀️
Co do ciąży już to krwiak już malutki jest ma 4 mm i za +/- 2 tyg nie powinno być śladu po nim… i słyszałam przez chwile serduszko 🥰🥰 W ogóle super było widać rączki, nóżki, taki malutki człowiek już 😍
Kasienka22, nulka_23, Rosalie, Manioka, Martyna33, Ariadne002, KaJa, Iskra444, Kasiekkk, Eve, Belie lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Kurczę to kiepsko ( ale jak nie furagina to kiedyś dziewczyny pisały o jakimś leku na 1 trymestr.. tylko teraz za cholerę nie pamietam w którym wątku to było 🤷🏼♀️ najlepiej idź do lekarza jak nie będzie lepiej 😘[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dip!!! O jeju to już człowieczek jest! Ależ uroczy widok 😍😍😍 (czy ten płacz mija w którymś trymestrze czy już tak zawsze będę miała?)
Adriane, super! To też już kawał dzieciątka masz 😍
Rosalie, na mnie w takich chwilach najlepiej działała żurawina suszona i leżenie pod kocem ale z tym drugim może być kiepsko teraz...
Nie mogę się doczekać mojej wizyty a to jeszcze prawie dwa tygodnieDip88 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Ja już po 😊 Wizyta super. Z gin omówiłam dosłownie wszystko, na wszystkie pytania dokładnie odpowiadała i tłumaczyła, takiej wizyty potrzebowałam ☺️ Badań nie potrzeba już robić, bo stwierdziła że za chwile i tak łożysko przejmie wszystkie funkcje i tarczyca dziecka też lada moment będzie sama pracować, a że wyników nie miałam tragicznych stwierdziłyśmy, że zostawimy tak jak jest. Resztę będę miała robioną w NL, więc też bez sensu żebym znów przyjeżdżała tylko to zrobić i jeszcze musiałabym zapłacić. Pozatym po wynikach badań sprzed ciąży i obgadaniu wszystkiego postawiła mi diagnozę, że na 99% mam PCOS, ale wszystko sprawdzimy już w przyszłym roku, porobimy dokładne badania hormonów, ogólnie standardowo złapała się za głowę co się wyprawia w NL, ale wie że tu są takie standardy 🤷🏻♀️
Co do ciąży już to krwiak już malutki jest ma 4 mm i za +/- 2 tyg nie powinno być śladu po nim… i słyszałam przez chwile serduszko 🥰🥰 W ogóle super było widać rączki, nóżki, taki malutki człowiek już 😍
Nulka, leżenie pod kocem ciężko, nie jestem ciepłolubna, a teraz wiecznie gorącoooo.... 🥵Dip88 lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:O ile wiem, nie mozna kategorycznie w pierwszym i trzecim trymestrze, ogolnie nie jest zalecana...
Rosalie lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dip, jaki piękny człowiek! Czy Ty widzisz ze Twój pęcherzyk ciążowy jest w kształcie serduszka ?? To od Twojego dziecia dla Ciebie 😍
Słuchanie serduszka to jest coś pięknego! Wczoraj z mężem słuchaliśmy i to najlepiej zainwestowane 120 zł w moim życiu ten detektor 🥰🤣Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ale miło popatrzeć na te wasze maluszki😍
Też zauważyłam, że pęcherzyk jest w kształcie serduszka, pięknie to wygląda😊
Miłego dnia dla Was😊Dip88 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Dip jaki cudny mały człowieczek!!! ❤️❤️❤️❤️
Ja wracam właśnie od gin, to mój cykl ostatniej szansy przed hsg, zobaczymyDip88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziś rano byłam przygotowywana do operacji miałam już cewnik i podali mi 2 kroplówki. Lekarz na obchodzie zdecydował o jeszcze jednym USG. I nie uwierzycie ... Operacja odwołana! Ciąża w macicy ruszyła a ta rzekoma w jajowodzie być może jest tylko zmianami hormonalnymi😳😳😳 narazie jestem na obserwacji do końca tyg . Żeby zobaczyć jak to wszystko się rozwija.
Marcelq, Kasiekkk, Rosalie, Gravity, Ariadne002, Eve lubią tę wiadomość
-
Dip, Ariadne 002 gratuluje udanych wizyt. Dip śliczny mały człowieczek 😍😍😍😍
Alis gratulacje z okazji ciąży. Ja w 11dpo miałam betę podobną do Twojej. A teraz na USG już widać bijące serduszko. Daj znać jak przyrost
Anulka1992 wspaniałe informacje 🥳🥳🥳 trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytacji ❤️🤞Dip88, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Anulka1992 wrote:Dziewczyny dziś rano byłam przygotowywana do operacji miałam już cewnik i podali mi 2 kroplówki. Lekarz na obchodzie zdecydował o jeszcze jednym USG. I nie uwierzycie ... Operacja odwołana! Ciąża w macicy ruszyła a ta rzekoma w jajowodzie być może jest tylko zmianami hormonalnymi😳😳😳 narazie jestem na obserwacji do końca tyg . Żeby zobaczyć jak to wszystko się rozwija.
-
Anulka, oby wszystko skończyło się dobrze!!! Trzymam kciuki! Ale ze najpierw straszą cp a potem ze może to zmiany hormonalne ?🤯
A co to znaczy ze ruszyła ciąża ? Bije serduszko ??25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyAnulka1992 wrote:Dziewczyny dziś rano byłam przygotowywana do operacji miałam już cewnik i podali mi 2 kroplówki. Lekarz na obchodzie zdecydował o jeszcze jednym USG. I nie uwierzycie ... Operacja odwołana! Ciąża w macicy ruszyła a ta rzekoma w jajowodzie być może jest tylko zmianami hormonalnymi😳😳😳 narazie jestem na obserwacji do końca tyg . Żeby zobaczyć jak to wszystko się rozwija.
Pół nocy o Was myślałam i trzymałam mocno kciuki, żeby ta ciąża w macicy jednak ruszyła. Matko, oby to w kolejnych usg się potwierdziło. Nadal będę bardzo mocno trzymać kciuki! -
Martyna33 wrote:Anulka, oby wszystko skończyło się dobrze!!! Trzymam kciuki! Ale ze najpierw straszą cp a potem ze może to zmiany hormonalne ?🤯
A co to znaczy ze ruszyła ciąża ? Bije serduszko ??Kasiekkk, Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość