Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gosiak123 wrote:Serdeczne gratulacje dla wszystkich,które ujrzały dziś dwie kreski 😍
Dziewczyny jak to jest z tą szyjka macicy? Na ile dni przed owulacja podnosi się do góry i robi się miękka i otwarta? I czy tuż po okresie ona jest ciągle twarda i nisko? Bo ja już zgłupiałam. U mnie dziś 11 dc i szyjka dziś wysoko, miękka i jakby trochę otwarta a do wczoraj było wszystko nisko, twardo i zamknięte Śluz nie płodny wie wątpię żeby owu była na dniach tym bardziej że zawsze mam dopiero około 23 dc 🙄
Ale też pamiętam tu z ovu z przed lat z różnych wątków i dyskusji (a swego czasu spędzałam tu blisko 2 lata 🤷♀️) że sprawdzanie szyjki to nie jest dorby pomysł - bardzo łatwo o infekcje czy jakieś zatrapanie niepotrzebne, a była masa dziewczyn która na podstawie sprawdzania szyjki myślała że albo nie miała owu, albo przed okresem ze jest w ciąży bo szyjka wysoko itd i bardzo bardzo często było dokładnie na odwrót niż sobie "diagnozowoaly" więc ze wszystkich metod monitorowania owu te metodę osobiście zachęcam do zamiany na coś innego 🙈Gosiak123 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 06:31
Bebu, Gravity, Izi, Vivian, Sparky, Dip88, Anettaa, Blondyna.B, Kasiekkk, Wojcinka, Paulina1106, Ariadne002, Axon, Ania_911202 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve, Ania_911202 lubią tę wiadomość
-
Eve super widać 😍
Ja dziś ok 11 lecę powtórzyć betę po 48h i stres ogromny 😑Kasiekkk, Dip88, Wojcinka, Sparky, Eve, Ariadne002, Ania_911202 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blondyna.B wrote:Eve super widać 😍
Ja dziś ok 11 lecę powtórzyć betę po 48h i stres ogromny 😑Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Eve super widać 😍
Ja dziś ok 11 lecę powtórzyć betę po 48h i stres ogromny 😑Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Ja dawno temu sprawdzałam szyjkę i pamiętam że szyjka "przyjmowała swoją pozycję " przed owu i @ ost chwilę.
Ale też pamiętam tu z ovu z przed lat z różnych wątków i dyskusji (a swego czasu spędzałam tu blisko 2 lata 🤷♀️) że sprawdzanie szyjki to nie jest dorby pomysł - bardzo łatwo o infekcje czy jakieś zatrapanie niepotrzebne, a była masa dziewczyn która na podstawie sprawdzania szyjki myślała że albo nie miała owu, albo przed okresem ze jest w ciąży bo szyjka wysoko itd i bardzo bardzo często było dokładnie na odwrót niż sobie "diagnozowoaly" więc ze wszystkich metod monitorowania owu te metodę osobiście zachęcam do zamiany na coś innego 🙈
Dokładnie tak, ja też sprawdzam szyjke i moge powiedzieć, że przy wahaniach hormonów jakie mam ta szyjka potrafi zmieniać swoje położenie co chwile. Jednego dnia jest miękka, drugiego twarda a zaraz znów miękka itd. To tylko niepotrzebnie dużo stresu wprowadza. Jak byłam w ciąży to też ta szyjka była różna, nie wiem od czego to zależy ale ja już bede sie sugerować tylko pomiarem temperatury.
Pierwsza połowa maja była kiepska a druga widzę obfita w dwie kreski😁 super😍Gosiak123 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Dziękuję dziewczyny za 🤞 dam znać wieczorem jak będą wyniki 😊
Dip88, Izi, Sparky, Ania_911202 lubią tę wiadomość