Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:A ja się wkońcu doczekałam takich samych kresek na teście, dziś 14 dpo, termin @. Nie wiem, ale dalej się stresuje, teraz tylko czekać na wizytę z usg i oby wszystko było cały czas dobrze.
Cały czas robisz testy 10? Na kiedy masz wizytę? 😊 -
Zosia1111 wrote:Hej dziewczyny 😊
Proszę przepisać mnie z 21 maja na 26, bo owulacja się trochę przesunela i była dopiero w 20-21 dniu cyklu 😊
Dziś na bieliźnie zauważyłam plamki krwi, nie był to śluz, tylko po prostu takie jakby rozplyniete kropelki, na papierze czysto. Jestem 6-7 dpo, ciekawe czy to plamienie implantacyjne -
Kasiekkk wrote:Cały czas robisz testy 10? Na kiedy masz wizytę? 😊
Pozatym mogę tu z wami zostać póki co? Fajnie tu jest z wami, a jak zaglądałam na ciążowe forum to jakoś nie mogę się tam odnaleźć 🙈Ariadne002, Gravity, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Mar7tini wrote:Zazwyczaj faza luealna trwa ok.11-13 dni. Z tym spadkiem temperatury jest różnie... Dzień przed lub w dzień @, w ostatnio chyba w dwóch cyklach spadła dopiero w 2-3 dniu @🤷🏼♀️
No to jeszcze kilka dni napięcia przed Tobą i wszystko się wyjaśni 🙃 Wiem, że trudno cierpliwie czekać na rozwój wydarzeń, bo pod koniec cyklu tak samo analizuję każda temperaturę i każdy objaw🤷🏼♀️ A tu po prostu potrzeba czasu 😅Mar7tini lubi tę wiadomość
-
Dip mam to samo z ciążowym formu! Na dodatek korzystam głównie z apki na telefon więc część fioletowa jest dla mnie niepraktyczna i niewygodna😂 nawet nie udzieliłam się tam w żadnym wątku bo jakieś to dziwne wszystko😂
Dip88, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Tak 🙈 Cały czas 10 😅 Wizytę mam za 3 dni, ale to miała być konsultacja po poprzednim biochemie i od nowa stymulacja, także z tej wizyty i tak nic nie wyniosę, a na usg i tak za wcześnie 😅 Ale dziś odważyłam się zadzwonić do kliniki i powiedzieć o pozytywnym teście i na usg jestem umówiona na 3 czerwca, wg moich wyliczeń to byłby chyba 6tc +1. Spytałam też o zrobienie bety, ale standardowo usłyszałam, że nie mam wskazań i tylko po ivf robią 🤦🏼♀️ Więc ten czas do usg to będzie wieczność 🙄
Pozatym mogę tu z wami zostać póki co? Fajnie tu jest z wami, a jak zaglądałam na ciążowe forum to jakoś nie mogę się tam odnaleźć 🙈
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:jasne ze możesz! Nawet musisz, żeby pozytywne nastawienie nam sprzedawać 😂
Gravity, Syla87 lubią tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Dip mam to samo z ciążowym formu! Na dodatek korzystam głównie z apki na telefon więc część fioletowa jest dla mnie niepraktyczna i niewygodna😂 nawet nie udzieliłam się tam w żadnym wątku bo jakieś to dziwne wszystko😂
nulka_23 lubi tę wiadomość
-
Ja musiałam dziś się zwinąć z pracy bo od rana mnie mdli i zaczęłam wymiotować po śniadaniu więc.. Ale jak to u mnie i tak ciągle ktoś dzwoni i prosi żeby coś zrobić więc zaraz pewnie siądę i popracuje 😒
Pewnie wynik stresowego weekendu...♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Dip88 wrote:Tak 🙈 Cały czas 10 😅 Wizytę mam za 3 dni, ale to miała być konsultacja po poprzednim biochemie i od nowa stymulacja, także z tej wizyty i tak nic nie wyniosę, a na usg i tak za wcześnie 😅 Ale dziś odważyłam się zadzwonić do kliniki i powiedzieć o pozytywnym teście i na usg jestem umówiona na 3 czerwca, wg moich wyliczeń to byłby chyba 6tc +1. Spytałam też o zrobienie bety, ale standardowo usłyszałam, że nie mam wskazań i tylko po ivf robią 🤦🏼♀️ Więc ten czas do usg to będzie wieczność 🙄
Pozatym mogę tu z wami zostać póki co? Fajnie tu jest z wami, a jak zaglądałam na ciążowe forum to jakoś nie mogę się tam odnaleźć 🙈
Dip88 mam namiary na ginekolog która jest Polką i przyjmuje ok 40 km od nas w Belgii. Kiedy ja napisałam do niej po pozytywnym teście i o plamieniach kazała natychmiast przyjechać. Prowadziła ciąże moich koleżanek i każda bardzo ją chwali żadna nie narzekała na brak bet usg badań itd.Jedną moją koleżankę u nas " chcieli wyczyścić " a ona tak długo robiła badania aż nie miała pewności że to byłaby ostateczność i uratowała dziecko które miało być chore a nie było.Jadę do niej jutro z koleżanką która jest w pierwszej ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 12:46
Dip88, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny moze i ja do was dołącze
nadzieji raczej nie mam ze coś pozytywnego z tego bedzie już ponad dwa lata nie wychodzi wiec się nie nastawiam. Test zrobie pewnie na koniec miesiąca.
Miałam robione HSG w tym miesiącu teraz w okresie około owulacyjnym od 6 dni mam mocne bóle z prawej strony i obstawiam albo taka bolesna owulacja po HSG lub torbiel .
Jak mi się uda to jutro pojde do lekarze żeby sprawdził co tam sie zadziało. -
Ulka86 wrote:Dip88 mam namiary na ginekolog która jest Polką i przyjmuje ok 40 km od nas w Belgii. Kiedy ja napisałam do niej po pozytywnym teście i o plamieniach kazała natychmiast przyjechać. Prowadziła ciąże moich koleżanek i każda bardzo ją chwali żadna nie narzekała na brak bet usg badań itd.Jedną moją koleżankę u nas " chcieli wyczyścić " a ona tak długo robiła badania aż nie miała pewności że to byłaby ostateczność i uratowała dziecko które miało być chore a nie było.Jadę do niej jutro z koleżanką która jest w pierwszej ciąży...
Ulka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam dzisiaj u endokrynologa, TSH mimo że powyżej 2,5 to hormony w normie, przeciwciała ujemne. Na razie bez leczenia, tylko suplementacja jodem.
Nastraszyła mnie za to babeczka, że jak mam skurcze i zawsze miałam bardzo niski (max 10ng) progesteron, to muszę pędzić do gina po progesteron i teraz dla odmiany się martwię...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 19:22
-
Alis96 wrote:Ile dni po testować najlepiej ?
Ja się ostatnio przekonałam że najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki bo dwa dni wcześniej może jeszcze być biel viziraAlis96, Vivian, Wojcinka lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Alis96 wrote:Ile dni po testować najlepiej ?
Ja teraz siedzę jak na szpilkach i zaraz zniosę jajo ze stresu czekając na przyrost bety 🙈Ariadne002 lubi tę wiadomość