Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
No a ja wlasnie obserwujac cialo, tj sluz i bol owulacyjny to zawsze wiedzialam, ze mniej wiecej +/- 1 dzien wystepuje, a z tempki nic nie wynika, mozecie zobaczyc, jak gory jakies...rano mierzac tez sie nie odzywam, budze sie i od razu termometr pod jezyk, w weekend nawet mierze o tej samej godzinie, a potem dalej spie... naprawde sie gubie, chlop na zmiany pracuje i tez nie zawsze nastroj ma i to taka loteria, probuje wybierac dobre dni na seks, a pozniej nic z tego nie wychodzi...
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:No a ja wlasnie obserwujac cialo, tj sluz i bol owulacyjny to zawsze wiedzialam, ze mniej wiecej +/- 1 dzien wystepuje, a z tempki nic nie wynika, mozecie zobaczyc, jak gory jakies...rano mierzac tez sie nie odzywam, budze sie i od razu termometr pod jezyk, w weekend nawet mierze o tej samej godzinie, a potem dalej spie... naprawde sie gubie, chlop na zmiany pracuje i tez nie zawsze nastroj ma i to taka loteria, probuje wybierac dobre dni na seks, a pozniej nic z tego nie wychodzi...
No to działajcie dalej tak jak czujesz, kiedy są dni płodne i owu, a temperatura będzie do tego tylko takim dodatkiem, nie wyznacznikiem.
Co do Twojego wykresu, to wydaje mi się, że aplikacja w miarę dobrze wyznaczyła Ci owulację oczywiście z pewnym niedużym marginesem, bo owulacja jest na sam koniec tego płodnego śluzu.
Życzę Wam z całego serducha powodzenia w staraniach ❤️ -
Kasiekkk wrote:No to działajcie dalej tak jak czujesz, kiedy są dni płodne i owu, a temperatura będzie do tego tylko takim dodatkiem, nie wyznacznikiem.
Co do Twojego wykresu, to wydaje mi się, że aplikacja w miarę dobrze wyznaczyła Ci owulację oczywiście z pewnym niedużym marginesem, bo owulacja jest na sam koniec tego płodnego śluzu.
Życzę Wam z całego serducha powodzenia w staraniach ❤️
Dziękuję Ci bardzo! ❤ na sam początek się nakręciłam, a im dalej w las tym lżej podchodzę na szczęście! Ale wcale sie nie dziwię, że to trwa, cały czas się boję, że będzie jakiś problem z niepłodnością 😢 -
Rosalie wrote:No a ja wlasnie obserwujac cialo, tj sluz i bol owulacyjny to zawsze wiedzialam, ze mniej wiecej +/- 1 dzien wystepuje, a z tempki nic nie wynika, mozecie zobaczyc, jak gory jakies...rano mierzac tez sie nie odzywam, budze sie i od razu termometr pod jezyk, w weekend nawet mierze o tej samej godzinie, a potem dalej spie... naprawde sie gubie, chlop na zmiany pracuje i tez nie zawsze nastroj ma i to taka loteria, probuje wybierac dobre dni na seks, a pozniej nic z tego nie wychodzi...
Takie „żeby” mogą świadczyć o problemach z prolaktyna, ale skoro dopiero co mierzysz to rzeczywiście pomysł o zmianie miejsca
Ja jak zaczynałam to tez mierzyłam w ustach i miałam takie góry i doliny. Potem kilka lat mierzyłam w pochwie i to mi bardzo pomogło w wyznaczaniu itd. Teraz mierze znowu w ustach bo po prostu mam takie doświadczenie ze wiem kiedy i co może zaburzać mi temperaturę a co nie -
Iskra444 wrote:Piszesz „budzę się i mierze” ale to jest zawsze ta sama godzina? Wcześniej niż 7?
Takie „żeby” mogą świadczyć o problemach z prolaktyna, ale skoro dopiero co mierzysz to rzeczywiście pomysł o zmianie miejsca
Ja jak zaczynałam to tez mierzyłam w ustach i miałam takie góry i doliny. Potem kilka lat mierzyłam w pochwie i to mi bardzo pomogło w wyznaczaniu itd. Teraz mierze znowu w ustach bo po prostu mam takie doświadczenie ze wiem kiedy i co może zaburzać mi temperaturę a co nie
Natomiast martwi mnie tez,ze zaden test owu nie byl pozytywny, dziwne to wszystko... mam wrazenie, ze im zdrowszy tryb zycia prowadze, tym gorzej sie to odbija na ciele (objawach cielesnych) -
nick nieaktualnyRosalie wrote:Tak, codziennie 7:30, max 7:40, nie ma ze weekend, mam budzik i koniec mierze, a potem najwyzej spie dalej. Sprobuje w kolejnym cyklu faktycznie mierzenia w pochwie, bo to w ustach nic nie wnosi.
Natomiast martwi mnie tez,ze zaden test owu nie byl pozytywny, dziwne to wszystko... mam wrazenie, ze im zdrowszy tryb zycia prowadze, tym gorzej sie to odbija na ciele (objawach cielesnych)
Nie martw się, jeśli nie robisz tych testów kilka razy dziennie, to naprawdę mogłaś przeganiać pik LH i testy mogły nie wyjść, a może po prostu trafił Ci się cykl bezpwulacyjny, co też jest całkowicie normalne nawet i u zdrowych kobiet do 3 razy w roku -
nick nieaktualnyEve wrote:Kasiekkk a kiedy masz pierwsza wizytę u gina? Ja zapisałam się na 7 czerwca i zastanawiam się czy to dobry termin
Ja pędzę w poniedziałek i mam nadzieję, że beta do tego czasu dobije do chociaż tego 1000, bo mam dosyć niski poziom progesteronu i boję się, że może być go za mało, żeby utrzymać ciążę. A lekarz nie chce mi przepisać progesteronu dopóki nie zobaczy na usg, że ciąża nie jest pozamaciczna. Przy becie 1000 - 1500 powinno być widać pęcherzyk, ale zapewne jeszcze bez zarodka.
Stąd u mnie tak wczesna wizyta, ale gdyby nie ten progesteron, to bym się zapisała na podobny termin co TyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 07:47
Eve lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Nie martw się, jeśli nie robisz tych testów kilka razy dziennie, to naprawdę mogłaś przeganiać pik LH i testy mogły nie wyjść, a może po prostu trafił Ci się cykl bezpwulacyjny, co też jest całkowicie normalne nawet i u zdrowych kobiet do 3 razy w roku
Robilam 2 razy dziennie.
Dobra, mam dzis jakis skok w koncu i bol, troche jak miesiaczkowy, moze jeszcze jest nadzieja 😅
Kasiekkk a jak wygladaly Twoje pierwsze objawy? 🙂 -
Rosalie wrote:Tak, codziennie 7:30, max 7:40, nie ma ze weekend, mam budzik i koniec mierze, a potem najwyzej spie dalej. Sprobuje w kolejnym cyklu faktycznie mierzenia w pochwie, bo to w ustach nic nie wnosi.
Natomiast martwi mnie tez,ze zaden test owu nie byl pozytywny, dziwne to wszystko... mam wrazenie, ze im zdrowszy tryb zycia prowadze, tym gorzej sie to odbija na ciele (objawach cielesnych) -
Iskra444 wrote:7:30 to jest zgodnie z metoda najpóźniejsze możliwa godzina na pomiar, może to jest przyczyną? Może sprobuj mierzyć Np o 7 i dospać?
O widzisz, nie wiedzialam tego! Od przyszlego cyklu zmienię godzine pomiaru, dzieki za podpowiedz ☺Iskra444 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Robilam 2 razy dziennie.
Dobra, mam dzis jakis skok w koncu i bol, troche jak miesiaczkowy, moze jeszcze jest nadzieja 😅
Kasiekkk a jak wygladaly Twoje pierwsze objawy? 🙂
Ciążowe? Zaczęły mnie pobolewać piersi, ale tak, że ukłucie bólu i przechodziło, jajniki sobie pulsowały na zmianę no i spać mi się chciało, czyli... To samo co zwykle przed 🐵 tylko trochę bardziej nasilone 🙂 -
Mar7tini wrote:A u mnie kolejny cykl nieudany... i coraz gorzej to wpływa na moją psychikę😞 wczoraj był szczyt wszystkich złych emocji kiedy przyszła 🐒 Tak bardzo chciałabym psychicznie odpuścić ale chyba nie potrafię...
Tule 😘
Moze jakies zajecie dodatkowe, cos, zeby oderwac mysli? Wiem, ze latwo sie mowi, ale to czasem pomaga.
Trzymaj się ❤ kolejny cykl musi byc lepszy! -
Kasiekkk to trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę ✊ Ja miałam wczoraj, ale bez usg bo i tak za wcześnie, usg mam 3 czerwca. Jedynie jeszcze badałam proga i dostałam Lutinus, bo ciut spadł w porównaniu do tego po owu i ze względu na wcześniejsze poronienia. A jestem w szoku bo u mnie zazwyczaj takich rzeczy nie przepisują 🙈 Pozatym mam jak najwięcej odpoczywać i się relaksować 😂
Kasiekkk, Izi, Ulka86 lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Ciążowe? Zaczęły mnie pobolewać piersi, ale tak, że ukłucie bólu i przechodziło, jajniki sobie pulsowały na zmianę no i spać mi się chciało, czyli... To samo co zwykle przed 🐵 tylko trochę bardziej nasilone 🙂
Mnie zastanawia, bo ja nigdy nie mam bolesnych piersi itp, jedynie co, to teraz sa takie jakby ciezkie przed okresem.
Ciekawa jestem, czy jak juz sie uda, to beda bolec czy moga w ogole nie bolec, skoro nigdy nie bola 🤔 troche maslo maslane 😅 -
nick nieaktualnyMar7tini wrote:A u mnie kolejny cykl nieudany... i coraz gorzej to wpływa na moją psychikę😞 wczoraj był szczyt wszystkich złych emocji kiedy przyszła 🐒 Tak bardzo chciałabym psychicznie odpuścić ale chyba nie potrafię...
Przykro mi, że nie wyszło 😞 Który to cykl starań? Może spróbuj jeden cykl bez mierzenia temperatury, bez robienia testów i bez aplikacji? Jak w życiu coś mnie za bardzo przytłacza, to po prostu się od tego odcinam, to naprawdę pomaga -
Rosalie wrote:Mnie zastanawia, bo ja nigdy nie mam bolesnych piersi itp, jedynie co, to teraz sa takie jakby ciezkie przed okresem.
Ciekawa jestem, czy jak juz sie uda, to beda bolec czy moga w ogole nie bolec, skoro nigdy nie bola 🤔 troche maslo maslane 😅 -
nick nieaktualnyDip88 wrote:Kasiekkk to trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę ✊ Ja miałam wczoraj, ale bez usg bo i tak za wcześnie, usg mam 3 czerwca. Jedynie jeszcze badałam proga i dostałam Lutinus, bo ciut spadł w porównaniu do tego po owu i ze względu na wcześniejsze poronienia. A jestem w szoku bo u mnie zazwyczaj takich rzeczy nie przepisują 🙈 Pozatym mam jak najwięcej odpoczywać i się relaksować 😂
Zazdroszczę! Ja ryczałam do telefonu, a ona że dopóki nie będzie na usg widać, to nic nie przepisze 😞 Ale te dwie zasady: odpoczynek i relaks też u siebie stosuję 😁 -
nick nieaktualnyRosalie wrote:Mnie zastanawia, bo ja nigdy nie mam bolesnych piersi itp, jedynie co, to teraz sa takie jakby ciezkie przed okresem.
Ciekawa jestem, czy jak juz sie uda, to beda bolec czy moga w ogole nie bolec, skoro nigdy nie bola 🤔 troche maslo maslane 😅
Mogą równie dobrze zacząć boleć później, tutaj to nigdy nic do końca nie wiadomo 😂