Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja wlasnie obserwujac cialo, tj sluz i bol owulacyjny to zawsze wiedzialam, ze mniej wiecej +/- 1 dzien wystepuje, a z tempki nic nie wynika, mozecie zobaczyc, jak gory jakies...rano mierzac tez sie nie odzywam, budze sie i od razu termometr pod jezyk, w weekend nawet mierze o tej samej godzinie, a potem dalej spie... naprawde sie gubie, chlop na zmiany pracuje i tez nie zawsze nastroj ma i to taka loteria, probuje wybierac dobre dni na seks, a pozniej nic z tego nie wychodzi...

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No a ja wlasnie obserwujac cialo, tj sluz i bol owulacyjny to zawsze wiedzialam, ze mniej wiecej +/- 1 dzien wystepuje, a z tempki nic nie wynika, mozecie zobaczyc, jak gory jakies...rano mierzac tez sie nie odzywam, budze sie i od razu termometr pod jezyk, w weekend nawet mierze o tej samej godzinie, a potem dalej spie... naprawde sie gubie, chlop na zmiany pracuje i tez nie zawsze nastroj ma i to taka loteria, probuje wybierac dobre dni na seks, a pozniej nic z tego nie wychodzi...

No to działajcie dalej tak jak czujesz, kiedy są dni płodne i owu, a temperatura będzie do tego tylko takim dodatkiem, nie wyznacznikiem.

Co do Twojego wykresu, to wydaje mi się, że aplikacja w miarę dobrze wyznaczyła Ci owulację oczywiście z pewnym niedużym marginesem, bo owulacja jest na sam koniec tego płodnego śluzu.

Życzę Wam z całego serducha powodzenia w staraniach ❤️

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    No to działajcie dalej tak jak czujesz, kiedy są dni płodne i owu, a temperatura będzie do tego tylko takim dodatkiem, nie wyznacznikiem.

Co do Twojego wykresu, to wydaje mi się, że aplikacja w miarę dobrze wyznaczyła Ci owulację oczywiście z pewnym niedużym marginesem, bo owulacja jest na sam koniec tego płodnego śluzu.

Życzę Wam z całego serducha powodzenia w staraniach ❤️

Dziękuję Ci bardzo! ❤ na sam początek się nakręciłam, a im dalej w las tym lżej podchodzę na szczęście! Ale wcale sie nie dziwię, że to trwa, cały czas się boję, że będzie jakiś problem z niepłodnością 😢

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Piszesz „budzę się i mierze” ale to jest zawsze ta sama godzina? Wcześniej niż 7?
    Takie „żeby” mogą świadczyć o problemach z prolaktyna, ale skoro dopiero co mierzysz to rzeczywiście pomysł o zmianie miejsca :)
    Ja jak zaczynałam to tez mierzyłam w ustach i miałam takie góry i doliny. Potem kilka lat mierzyłam w pochwie i to mi bardzo pomogło w wyznaczaniu itd. Teraz mierze znowu w ustach bo po prostu mam takie doświadczenie ze wiem kiedy i co może zaburzać mi temperaturę a co nie :)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Piszesz „budzę się i mierze” ale to jest zawsze ta sama godzina? Wcześniej niż 7?
    Takie „żeby” mogą świadczyć o problemach z prolaktyna, ale skoro dopiero co mierzysz to rzeczywiście pomysł o zmianie miejsca :)
    Ja jak zaczynałam to tez mierzyłam w ustach i miałam takie góry i doliny. Potem kilka lat mierzyłam w pochwie i to mi bardzo pomogło w wyznaczaniu itd. Teraz mierze znowu w ustach bo po prostu mam takie doświadczenie ze wiem kiedy i co może zaburzać mi temperaturę a co nie :)
    Tak, codziennie 7:30, max 7:40, nie ma ze weekend, mam budzik i koniec :) mierze, a potem najwyzej spie dalej. Sprobuje w kolejnym cyklu faktycznie mierzenia w pochwie, bo to w ustach nic nie wnosi.
    Natomiast martwi mnie tez,ze zaden test owu nie byl pozytywny, dziwne to wszystko... mam wrazenie, ze im zdrowszy tryb zycia prowadze, tym gorzej sie to odbija na ciele (objawach cielesnych)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Tak, codziennie 7:30, max 7:40, nie ma ze weekend, mam budzik i koniec :) mierze, a potem najwyzej spie dalej. Sprobuje w kolejnym cyklu faktycznie mierzenia w pochwie, bo to w ustach nic nie wnosi.
    Natomiast martwi mnie tez,ze zaden test owu nie byl pozytywny, dziwne to wszystko... mam wrazenie, ze im zdrowszy tryb zycia prowadze, tym gorzej sie to odbija na ciele (objawach cielesnych)

Nie martw się, jeśli nie robisz tych testów kilka razy dziennie, to naprawdę mogłaś przeganiać pik LH i testy mogły nie wyjść, a może po prostu trafił Ci się cykl bezpwulacyjny, co też jest całkowicie normalne nawet i u zdrowych kobiet do 3 razy w roku :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk a kiedy masz pierwsza wizytę u gina? Ja zapisałam się na 7 czerwca i zastanawiam się czy to dobry termin

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Kasiekkk a kiedy masz pierwsza wizytę u gina? Ja zapisałam się na 7 czerwca i zastanawiam się czy to dobry termin
    Eve, jeżeli dobrze się czujesz, to jak najbardziej to jest super dobry termin, bo będziesz miała dużą szansę, że będzie już serduszko ❤️

Ja pędzę w poniedziałek i mam nadzieję, że beta do tego czasu dobije do chociaż tego 1000, bo mam dosyć niski poziom progesteronu i boję się, że może być go za mało, żeby utrzymać ciążę. A lekarz nie chce mi przepisać progesteronu dopóki nie zobaczy na usg, że ciąża nie jest pozamaciczna. Przy becie 1000 - 1500 powinno być widać pęcherzyk, ale zapewne jeszcze bez zarodka.

Stąd u mnie tak wczesna wizyta, ale gdyby nie ten progesteron, to bym się zapisała na podobny termin co Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 07:47

Eve lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nie martw się, jeśli nie robisz tych testów kilka razy dziennie, to naprawdę mogłaś przeganiać pik LH i testy mogły nie wyjść, a może po prostu trafił Ci się cykl bezpwulacyjny, co też jest całkowicie normalne nawet i u zdrowych kobiet do 3 razy w roku :)

Robilam 2 razy dziennie.
    Dobra, mam dzis jakis skok w koncu i bol, troche jak miesiaczkowy, moze jeszcze jest nadzieja 😅

Kasiekkk a jak wygladaly Twoje pierwsze objawy? 🙂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    7:30 to jest zgodnie z metoda najpóźniejsze możliwa godzina na pomiar, może to jest przyczyną? Może sprobuj mierzyć Np o 7 i dospać?

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    7:30 to jest zgodnie z metoda najpóźniejsze możliwa godzina na pomiar, może to jest przyczyną? Może sprobuj mierzyć Np o 7 i dospać?

O widzisz, nie wiedzialam tego! Od przyszlego cyklu zmienię godzine pomiaru, dzieki za podpowiedz ☺

Iskra444 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Mar7tini Znajoma

Wysłany: 21 maja 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kolejny cykl nieudany... i coraz gorzej to wpływa na moją psychikę😞 wczoraj był szczyt wszystkich złych emocji kiedy przyszła 🐒 Tak bardzo chciałabym psychicznie odpuścić ale chyba nie potrafię...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Robilam 2 razy dziennie.
    Dobra, mam dzis jakis skok w koncu i bol, troche jak miesiaczkowy, moze jeszcze jest nadzieja 😅

Kasiekkk a jak wygladaly Twoje pierwsze objawy? 🙂

Ciążowe? Zaczęły mnie pobolewać piersi, ale tak, że ukłucie bólu i przechodziło, jajniki sobie pulsowały na zmianę no i spać mi się chciało, czyli... To samo co zwykle przed 🐵 tylko trochę bardziej nasilone 🙂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar7tini wrote:
    A u mnie kolejny cykl nieudany... i coraz gorzej to wpływa na moją psychikę😞 wczoraj był szczyt wszystkich złych emocji kiedy przyszła 🐒 Tak bardzo chciałabym psychicznie odpuścić ale chyba nie potrafię...

Tule 😘
    Moze jakies zajecie dodatkowe, cos, zeby oderwac mysli? Wiem, ze latwo sie mowi, ale to czasem pomaga.
    Trzymaj się ❤ kolejny cykl musi byc lepszy!

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk to trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę ✊ Ja miałam wczoraj, ale bez usg bo i tak za wcześnie, usg mam 3 czerwca. Jedynie jeszcze badałam proga i dostałam Lutinus, bo ciut spadł w porównaniu do tego po owu i ze względu na wcześniejsze poronienia. A jestem w szoku bo u mnie zazwyczaj takich rzeczy nie przepisują 🙈 Pozatym mam jak najwięcej odpoczywać i się relaksować 😂

Kasiekkk, Izi, Ulka86 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ciążowe? Zaczęły mnie pobolewać piersi, ale tak, że ukłucie bólu i przechodziło, jajniki sobie pulsowały na zmianę no i spać mi się chciało, czyli... To samo co zwykle przed 🐵 tylko trochę bardziej nasilone 🙂

Mnie zastanawia, bo ja nigdy nie mam bolesnych piersi itp, jedynie co, to teraz sa takie jakby ciezkie przed okresem.
    Ciekawa jestem, czy jak juz sie uda, to beda bolec czy moga w ogole nie bolec, skoro nigdy nie bola 🤔 troche maslo maslane 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar7tini wrote:

Przykro mi, że nie wyszło 😞 Który to cykl starań? Może spróbuj jeden cykl bez mierzenia temperatury, bez robienia testów i bez aplikacji? Jak w życiu coś mnie za bardzo przytłacza, to po prostu się od tego odcinam, to naprawdę pomaga :)

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Mnie zastanawia, bo ja nigdy nie mam bolesnych piersi itp, jedynie co, to teraz sa takie jakby ciezkie przed okresem.
    Ciekawa jestem, czy jak juz sie uda, to beda bolec czy moga w ogole nie bolec, skoro nigdy nie bola 🤔 troche maslo maslane 😅
    Mnie nigdy piersi przed @ nie bolą, ani w ogóle żadne zmiany w nich nie zachodzą itp 😅 A w każdej ciąży jeszcze przed @ robiły się bolesne przy dotknięciu, jedynie przy biochemicznej mnie nie bolały 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Kasiekkk to trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę ✊ Ja miałam wczoraj, ale bez usg bo i tak za wcześnie, usg mam 3 czerwca. Jedynie jeszcze badałam proga i dostałam Lutinus, bo ciut spadł w porównaniu do tego po owu i ze względu na wcześniejsze poronienia. A jestem w szoku bo u mnie zazwyczaj takich rzeczy nie przepisują 🙈 Pozatym mam jak najwięcej odpoczywać i się relaksować 😂

Zazdroszczę! Ja ryczałam do telefonu, a ona że dopóki nie będzie na usg widać, to nic nie przepisze 😞 Ale te dwie zasady: odpoczynek i relaks też u siebie stosuję 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Mogą równie dobrze zacząć boleć później, tutaj to nigdy nic do końca nie wiadomo 😂

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ